Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.04.2015.

Saopštenje: Stara maslina u Baru postoji 2.240 godina

Saopštenje: Stara maslina u Baru postoji 2.240 godina Stara maslina u Baru stara je 2.240 godina – saopšteno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati mjerenja starosti stabala maslina, utvrđeni na Univerzitetu u Istanbulu.

15.04.2015.

Najava: Mjere podrške predstaviće proizvođačima iz Pljevalja i Nikšića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja informativnu kampanju za poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani za mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu.

15.04.2015.

Javni poziv zapodršku za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.2, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih resursa.

15.04.2015.

Javni poziv za modernizaciju plovila u malom privrednom ribolovu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.3, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju i osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata od 3 do 10m u malom privrednom ribolovu.

15.04.2015.

Javni poziv za podršku modernizaciji ribarske flote

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.1, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribarske flote za ulov demerzalnih resursa.

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.

14.04.2015.

Najava: Sjutra predstavljanje rezultata mjerenja stabala maslina u Crnoj Gori

Podaci o starosti stabala maslina, čiji su uzorci uzeti sa 50 lokaliteta na području opština Bar i Ulcinj, biće predstavljeni sjutra, 15. aprila u Opštini Bar, na press konferenciji koja će početi u 10,00h.

10.04.2015.

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, održali su danas redovnu godišnju skupštinu u Podgorici. Nakon zasijedanja, u vinskom podrumu Plantaža – Šipčaniku svečano su dodijeljene povelje Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i nacionalnom udruženju crnogorskih vinogradara, a povodom članstva Crne Gore u toj međunarodnoj organizaciji. Predsjednik CEVI-ja Tomas Montanj (Thomas Montagne) uručio je povelje ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petru Ivanoviću i predsjedniku NUVIVCG Radu Rajkoviću.

09.04.2015.

Najava: CEVI dodjeljuje povelje za Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalno udruženje vinogradara i vinara CG

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, zasijedaće sjutra, 10. aprila, prvi put u Crnoj Gori.