Manja slova Veća slova RSSVijesti

13.02.2015.

Saopštenje: Potpisan sporazum između Direktorata za IPARD plaćanja i Veterinarske uprave u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta

Saopštenje: Potpisan sporazum između Direktorata za IPARD plaćanja i Veterinarske uprave u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta U prostorijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je potpisan Memorandum o saradnji između Direktorata za IPARD plaćanje i Veterinarske uprave. Sporazumom se reguliše način saradnje, koordinacije i razmjene informacija u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

13.02.2015.

Saopštenje: Zakupljeno poljoprivredno zemljište na lokalitetu Vranj

Saopštenje: Zakupljeno poljoprivredno zemljište na lokalitetu Vranj

Danas je u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja potpisan još jedan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. Poljoprivredni proizvođač iz Tuzi Anton Siništović, jedini ponuđač na javnom nadmetanju, zakupio je 124.241m2 državnog zemljišta na lokalitetu Vranj, na području Glavnog grada.

13.02.2015.

Najava: Predstavnici Ministarstva na Sajmu masline i vina u okviru Praznika mimoze

U okviru Praznika mimoze i Velike bokeške fešte u Bijeloj, sjutra, 14. februara, održaće se Sajam masline i vina, koji organizuje Maslinarsko društvo Boka. Sedmi po redu Sajam masline i vina posjetiće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica, sa sardnicima za oblast maslinarstva.

12.02.2015.

Najava: Radionice o IPARD like projektu u Nikšiću i Šavniku

Za poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića i Šavnika sjutra će biti održane radionice o aktuelnom IPARD like projektu.

12.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrdjivanja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sadnom materijalu, Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sjemenskom materijalu poljoprivrednog bilja i donošenja Programa gazdovanja šumama za 2015. godinu i Programa upotrebe sredstava za upravljanje vodnim resursima za 2015. godinu... Video

11.02.2015.

Najava: Radionice o IPARD like projektu u Pljevljima i Žabljaku

Radionice o IPARD like projektu sjutra će biti održane i za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka.

11.02.2015.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za izradu predloga zakona o alkoholnim pićima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti alkoholnih pića, za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o alkoholnim pićima.

10.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu u Bijelom Polju i konsultacije o budućem IPARD programu

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionicu o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina.

09.02.2015.

Saopštenje: U Euro-info Centru predstavljen projekat IPARD-like

Saopštenje: U Euro-info Centru predstavljen projekat IPARD-like

Sprovođenje IPARD-like projekta u Crnoj Gori važno je ne samo za dalji razvoj poljoprivrednih gazdinstava u Crnoj Gori, nego i za uspješno korišćenje budućih sredstava iz EU fondova, ali i za uvezivanje sektora koji doprinose bržem razvoju ruralnih područja, ocijenjeno je danas u Euro-info Centru u Podgorici. Aktuelni projekat IPARD-like predstavili su šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović.

09.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu za poljoprivrednike iz Berana, Plava i Andrijevice

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionice o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja Berana, Plava i Andrijevice, u okviru drugog kruga info-kampanje.