Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.10.2015.

Saopštenje: Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosantirana politika bila tema javne debate u EU Info centru

Saopštenje: Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosantirana politika bila tema javne debate u EU Info centru Crna Gora je spremna za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u poglavlju 12 - Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor. Usaglašavanje sa standardima EU u ovoj oblasti značiće povećanje standarda hrane koja se proizvodi u Crnoj Gori i time otvaranje tržišta od više od 500 miliona ljudi za naše proizvođače hrane, ali i poboljšanje sistema bezbjednosti hrane koju će konzumirati potrošači u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas u Podgorici na javnoj debati u EU info Centru.

14.10.2015.

Obavještenje: Počela isplata staračkih naknada za jul 2015. godine

Počela je isplata staračkih naknada za jul 2015. godine. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 237.948,00€ za 4.740 korisnika.

13.10.2015.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja na osnovu odluka Vlade objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu. Predmet javnog poziva su šume u državnoj svojini koje se daju na korišćenje u skladu sa izvođačkim projektima za PJ Petnjica i PJ Podgorica, za 2015. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima, kao i po količinama i početnim cijenama, kako stoji u tabeli oglasa.

13.10.2015.

Obavještenje: Radionice za potpisnike ugovora o dodjeli podrške kroz IPARD like 1

Zaposleni u Direktoratu za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u periodu od 12. do 16. oktobra održaće radionice za poljoprivredne proizvođače koji su potpisali ugovore o dodjeli sredstava bespovratne (grant) podrške u okviru IPARD like 1 projekta. Cilj je da se proizvođačima pomogne u pripremi potrebne dokumentacije za podnošenje zahtjeva za isplatu.

13.10.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića u emisiji Agrosaznanje

"Ministar Ivanović je tokom gostovanja u posljednjoj emisiji Agrosaznanje na TVCG govorio o očekivanjima od realizacije projekata jačanja primarne poljoprivredne proizvodnje koji će se realizovati u okviru IPARD like 1 poziva za bespovratnu podršku, najavio IPARD like 2 projekat koji će biti okrenut jačanju prerade, kao i o očekivanim efektima investicija koje prerađivački sektor planira realizovati iz kredita Abu Dabi fonda za razvoj.

12.10.2015.

Intervju ministra Ivanovića na RTV Slovenija

Intervju ministra Ivanovića na RTV Slovenija

Ministar Ivanović u intervjuu za Radio Televiziju Slovenija govorio je o rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede u Crnoj Gori i daljim izazovima na putu pristupanja Evropskoj uniji.

11.10.2015.

Saopštenje: Mladi pčelari u Kući meda edukovani za pčelarenje

Saopštenje: Mladi pčelari u Kući meda edukovani za pčelarenje

Savez pčelarskih organizacija u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovao je tokom vikenda stručno predavanje za 78 mladih pčelara početnika koji su kroz istoimeni program podrške dobili po tri pčelinje zajednice. Na ovom predavanju održanom u Kući meda mladi pčelari imali su priliku da čuju veoma zanimljive teme iz oblasti praktičnog pčelarenja.

08.10.2015.

Saopštenje: U Vladimiru održana manifestacija „Dan nara“

Saopštenje: U Vladimiru održana manifestacija „Dan nara“

Manifestacija „Dan nara“ koja je danas održana u Vladimiru u Ulcinju okupila je poljoprivredne proizvođače sa tog područja, prvenstveno proizvođače nara i proizvoda od nara, ali i ostale sezonske poljoprivredne proizvode po kojima je prepoznatljiv ulcinjski kraj.

07.10.2015.

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović izložio je danas u Briselu predstavnicima država članica EU i EK napredak koji je Crna Gora ostvarila u ispunjavanju evropskih standarda u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane i ribarstva...

07.10.2015.

Ministarstvo i ove godine podržava održavanje manifestacije „Dan nara“

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine će podržati manifestaciju „Dan nara“, koja se održava sjutra, 08. oktobra, u Vladimiru(Ulcinj). Manifestaciju organizuju NVO Biznis Kluba Anamalit i Turistička organizacija Ulcinj.