Manja slova Veća slova RSSVijesti

24.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica za odstrijel medvjeda u Dromiri

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja oštro osuđuje nedozvoljeni lov i odstrijel medvjeda koji je juče pronađen u Podgorici i tim povodom jutros je Osnovnom državnom tužilaštvu predata krivična prijava protiv NN lica, zbog krivičnog djela mučenja i ubijanja medvjeđe divljači.

24.03.2015.

Najava: Na Jadranskom sajmu sjutra počinje 39. Sajam namještaja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je 39. Sajma namještaja, koji počinje sjutra, 25.marta, na Jadranskom sajmu u Budvi.

24.03.2015.

Najava: U Ulcinju prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u sjutra, 25.marta, informativnu radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Bara i Ulcinja.

24.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme u maslinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.5 Podrška razvoju maslinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

23.03.2015.

Javni poziv za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2015. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.11 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

22.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan voda – 22. mart

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan voda – 22. mart

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, otvarajući skup povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 22. mart, pozvao je sve korisnike i zagađivače voda u Crnoj Gori da racionalnim korišćenjem i povećanim stepenom zaštite voda daju doprinos poboljšanju kvaliteta naših voda, čuvajući ih za naš život i život budućih generacija.

21.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježava Svjetski dan voda – 22.mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće u nedjelju Svjetski dan voda – 22.mart, s ciljem da ukaže na značaj vode u Crnoj Gori i potrebu racionalnog korišćenja resursa koji nedostaje milionima ljudi u svijetu. U hotelu Premijer, sa početkom u 12,00h biće održan okrugli sto na temu "Voda i održivi razvoj".

21.03.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan šuma – 21. mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan šuma – 21. mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo je danas 21. mart - Svjetski dan šuma. Učesnici okruglog stola koje je organizovalo Ministarstvo podsjetili su na sve aspekte značaja šuma u Crnoj Gori i svijetu, ukazali na rizike i moguće negativne posledice devastacije šumskih područja, značaja održivog korišćenja šuma, ali i na ono što kao društvo i pojedinci možemo učiniti da se šumski resursi sačuvaju za buduće generacije i uvećaju. U akciji pošumljavanja platoa ispred osnovne škole „Dragiša Ivanović“ zaposleni u Ministarstvu, zajedno sa predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori, učesnicima okruglog stola i studentima Univerziteta Donja Gorica, posadili su 100 sadnica.

20.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede obilježava 21. mart Svjetski dan šuma

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće nizom aktivnosti 21. mart - Svjetski dan šuma.

20.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju voćnih zasada

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 –Podrška podizanju i modernizaciji/opremanju proizvodnih voćnih zasada, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju/opremanje proizvodnih voćnih zasada za 2015. godinu.Ovim Javnim pozivom seutvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.