Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

21.04.2015.

Saopštenje: Potpisan Okvirni programski dokument za saradnju Crne Gore sa UN FAO

Saopštenje: Potpisan Okvirni programski dokument za saradnju Crne Gore sa UN FAO

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i zamjenik predstavnika UN FAO za Evropu i centralnu Aziju Antonio Alonci(Antonio Alonzi) potpisali su danas Okvirni programski dokument(CPF) kojim su definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivredu(FAO), u narednom četvorogodišnjem periodu.

20.04.2015.

Najava: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se konferencija “Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa”

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Ministarstvo poljoprivrede u ruralnog razvoja Crne Gore organizuju sjutra, 21. aprila, konferenciju „Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa“. Konferencija će se održati na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 10,00h.

20.04.2015.

Najava: Potpisivanje Okvirnog programskog dokumenta(CPF) za saradnju Crne Gore sa FAO

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sastaće se sjutra, 21. aprila, sa zamjenikom predstavnika UN FAO za Evropu i centralnu Aziju, Antoniom Aloncijem(Antonio Alonzi). Nakon sastanka ministar Ivanović i gospodin Alonci, potpisaće Okvirni programski dokument(CPF) kojim će biti definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu(FAO).

20.04.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom 2.3.1. – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama za 2015. godinu...

18.04.2015.

Održana redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Održana redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na konferenciji za novinare predstavio je javne pozive za podršku koje je Ministarstvo objavilo protekle sedmice, a koji se odnose na sektor ribarstva i ruralni razvoj. Ministar je analizirao i podatke Monstata o rastu zaposlenosti u poljoprivredi u 2014. godini, kao i podatke o povećanju površina ukupno korišćenog poljoprivrednog zemljišta. Analizirajući trendove izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, Ivanović je ukazao na mogućnost smanjenja izvoza u ovoj godini, ali i očekivanje rasta izvoza drveta i prerađevina od drveta.

17.04.2015.

Saopštenje: Agrobudžetska podrška predstavljena proizvođačima iz Pljevalja

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Pljevlja upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

17.04.2015.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 18. aprila, 2015. godine.

16.04.2015.

Vlada usvojila Informaciju o spoljnotrgovinskoj razmijeni poljoprivrednih proizvoda u 2014. godini

Vlada usvojila Informaciju o spoljnotrgovinskoj razmijeni poljoprivrednih proizvoda u 2014. godini

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o spoljnotrgovinskoj razmijeni poljoprivrednih proizvoda u 2014. godini...

16.04.2015.

Obavještenje: Kancelarija Direktorata za IPARD plaćanja otvorena za poljoprivrednike u terminu od 11,00h do 13,00h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava poljoprivredne proizvođače da će kancelarija Direktorata za IPARD plaćanja u narednom periodu biti na raspolaganju za informacije koje su im potrebne u terminu od 11,00h do 13,00h, svakog radnog dana.