Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.05.2015.

UPOZORENJE o načinu upotrebe sredstava za zaštitu bilja

Upozoravaju se svi poljoprivredni proizvođači koji koriste sredstava za zaštitu bilja (pesticide) da su dužni da postupaju u skladu sa Zakonom o sredstvima za zaštitu bilja ("Službeni list CG" br. 51/08 i 18/14) i Pravilnikom o pravilima dobre poljoprivredne prakse za zaštitu bilja ("Službeni list CG" br.45/14).

08.05.2015.

Završen poziv za predaju zahtjeva za direktne premije u stočarskoj proizvodnji

Obavještavamo sve poljoprivredne proizvođače da je, u skladu procedurom definisanom agrobudžetom za 2015. godinu, 30.04. završen rok za dostavljanje zahtjeva i dokumentacije za dobijanje podrške kroz mjere 1.1.1. “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji” i 2.2.3. “Održivo korišćenje planinskih pašnjaka”.

08.05.2015.

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe u Bijelom Polju

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe u Bijelom Polju

Nakon održane radionice za savjetodavne službe iz centralnih i južnih opština Crne Gore, u Bijelom Polju predstavljen je Predlog programa razvoja poljoprivrede i ruralnih područja IPARD 2014-2020 savjetodavcima iz sjevernih opština.

07.05.2015.

Saopštenje: IFAD u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Saopštenje: IFAD u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Crna Gora je postala članica Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) u februaru 2015. godine. Predstavnici IFAD boravili su od 13-18 aprila u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. IFAD delegaciju činili su: g-đa Annabelle Lhommeau, državni menadžer projekta i g-đa Sylvia Schollbrock, regionalni savjetnik za portfolio, obje iz odsjeka za Bliski Istok, Sjevernu Afriku i Evropu (NEN).

07.05.2015.

Javni poziv za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake šema kvaliteta

U skladu sa Uredbom o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2015. Godinu -Agrobudžetom i linijom 2.1.9 Unaprijeđivanje kvaliteta proizvoda, objavljuje Javni poziv za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake šema kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka i oznaka garantovano tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda).

06.05.2015.

Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG“, broj 52/08), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisuje Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje.

05.05.2015.

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe

Nakon što je Ministartsvo poljoprivrede i rulranog razvoja uspješno realizovalo kampanju za projekat IPARD-like kojim je fokus stavljen na širenje zasada i povećanje stočnog fonda, u cilju što bolje pripreme poljoprivrednih proizvođača za naredne programe koji se, prije svega, odnose na razvoj prerađivačkih kapaciteta, predstavnicima opštinskih sekreterijata i savjetodavnih službi predstavljen je Predlog program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja IPARD 2014-2020. Predstavljanje programa realizuje se u okviru Twinning projekta pod nazivom: Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD programa u Crnoj Gori.

04.05.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u MZ Bobija, selo Kraćedo

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u MZ Bobija, selo Kraćedo

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, zajedno sa gradonačelnikom prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem i predstavnicima režijskog odbora, otvorio je danas u mjesnoj zajednici Bobija, u selu Kraćedo, vodovod kojim se rješava vodosnabdijevanje za 30 domaćinstava i daje šansu za dalji razvoj ovog kraja.

02.05.2015.

Drugo reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

U drugom obraćanju javnosti, objavljenom na portalu “Vijesti” 01.05.2015., URA koordinator za oblast poljoprivrede, gospodin Marković, iznosi tri nova zapažanja koja želimo da demantujemo.

30.04.2015.

Reagovanje povodom tvrdnji koordinatora URA za oblast poljoprivrede Milana Markovića u tekstu u DN “Vijesti” - URA traži domaćinski odnos – “Malo 5 miliona poljoprivredi”, objavljenog 30.aprila 2015. godine na

U obraćanju javnosti objavljenom u DN “Vijesti”, URA koordinator za oblast poljoprivrede, gospodin Marković, između ostalog, iznosi tri zapažanja koja želimo da demantujemo.