Manja slova Veća slova RSSVijesti

18.12.2015.

Ministar Ivanović razgovarao sa ambasadorima u Crnoj Gori

Ministar Ivanović razgovarao sa ambasadorima u Crnoj Gori Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović tokom radnog doručka sa ambasadorima u Crnoj Gori predstavio je ključne rezultate koji su u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postignuti tokom protekle godine. Radni doručak, koji se održava treću godinu zaredom, bio je prilika da se predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih finansijskih institucija Ministar zahvali na saradnji u projektima od značaja za razvoj crnogorske poljoprivrede i približavanju standardima EU u ovoj oblasti, ali i da se podstakne realizacija novih.

17.12.2015.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa ambasadorima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović ugostiće ambasadore u Crnoj Gori tokom radnog doručka koji će biti održan sjutra, 18. decembra, u hotelu „Ziya“...

17.12.2015.

Ispravljen nedostatak iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o izvozu vina

Jučerašnjim glasanjem u Evropskom parlamentu, EU je napravila izuzetak i omogućila Crnoj Gori da može izvoziti i vino u rinfuzi u zemlje članice. Obzirom na poziciju ispregovaranu kroz Sporazum o stabilizaciji i prudruživanju naše zemlje to do sada nije bilo moguće. Odluka Evropskog parlamenta predstavlja podršku zajedničkim naporima Evropske komisije i crnogorskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

15.12.2015.

Savez pčelarskih organizacija CG i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovali savjetovanje za pčelare

Savez pčelarskih organizacija CG i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja  organizovali  savjetovanje za pčelare

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u oblasti zdravstvene zaštite pčela dr Antonio Naneti sa Instituta za pčelarstvo CRA-API u Bolonji proteklih dana održao je predavanja crnogorskim pčelarima u više opština. Dr Naneti je kreator savremene i vrlo uspješne tehnologije za borbu protiv varoe, koju je predstavio pčelarima iz Crne Gore, na radionicama održanim u Kući meda u Danilovgradu, Bijelom Polju, Nikšiću i Budvi.

14.12.2015.

Ministar Ivanović svečano otvorio fabriku peleta na Vučju

Ministar Ivanović svečano otvorio fabriku peleta na Vučju

Na Vučju kod Nikšića, danas je otvorena fabrika za proizvodnju peleta “Vučje Energy” u kojoj je uposleno 11 radnika. Fabriku su svečano pustili u rad ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović i vlasnik Ranko Jovović.

14.12.2015.

EU pozvala Crnu Goru da dostavi Pregovaračku poziciju za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva

Evropska unija smatra da je Crna Gora ispunila uslove i dostigla potreban nivo spremnosti za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva, navodi se u pismu Predsjedništva Savjeta Evropske unije, upućenom Crnoj Gori. „Nakon ocjene ispunjenja otvarajućeg mjerila za poglavlje 13 – Ribarstvo, Evropska unija sada smatra da je Crna Gora u ovoj fazi dovoljno pripremljena za otvaranje pregovora u Poglavlju 13”, navodi se u pismu koje, u ime luksemburškog Predsjedavanja EU, potpisuje stalni predstavnik Luksemburga pri Evropskoj uniji, ambasador Kristijan Braun.

13.12.2015.

Obavještenje: Počinje deveta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Kampanja oralne vakcinacije lisica traje već četiri godine i sprovodi se u svrhu zaštite zdravlja ljudi i domaćih životinja od bjesnila kao i zaštiti zdravlja i dobrobiti životinja, boljem pozicioniranju Crne Gore na međunarodnom tržištu, posebno u oblasti proizvodnje hrane ali i drugim povezanim granama privrede. Kampanju finansira Crna Gora i Evropska unija.

12.12.2015.

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U nastavku posjete Briselu, ministar Ivanović susreo se sa evropskim komesarom za zdravlje i bezbjednost hrane Vitenisom Andrijukaitisom i generalnim direktorom za poljoprivredu i ruralni razvoj Jeržijem Bogdanom Plevom.

11.12.2015.

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Evropski zvaničnici tokom razgovora sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem danas u Briselu, ponovili su pozitivne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Gora ostvarila u protekloj godini u usvajanju evropskih standarda u oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.