Manja slova Veća slova RSSVijesti

01.04.2015.

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao godina zemljišta

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao  godina zemljišta Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore pridružilo se kampanji Međunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) da 2015. godina bude označena kao međunarodna godina zemljišta. Kampanja je posvećena pravilnoj upotrebi zemljišta kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane.

31.03.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN “Dnevne novine” pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”

Porodica Kulinović, majka Nada i sin Vjekoslav, iznijeli su niz neistina i istovremeno niz neargumentovanih optužbi na račun Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u izjavama datim za DN “Dnevne novine”, u tekstu objavljenom 27. marta ove godine, pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”.

31.03.2015.

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

U procesu uspostavljanja efikasnog sistema bezbjednosti hrane u Crnoj Gori, u skladu sa EU standardima, nećemo praviti kompromise, jer je to pitanje ne samo ispunjavanja obaveza iz procesa pristupanja EU, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda, nego i zaštite, očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom otvaranja okruglog stola posvećenog temi „Bezbjednost hrane“.

31.03.2015.

Saopštenje: Na radionici predstavljeni EU propisi u oblasti alkoholnih pića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je edukativnu radionicu na temu alkoholnih pića, s ciljem da predstavnici nadležnih institucija i proizvođači na najbolji način razumiju EU zakonodavstvo u ovoj oblasti. Radionica je značajna posebno zbog toga što je za 2015. godinu planirano donošenje novog Zakona o alkoholnim pićima, u cilju usklađivanja sa EU propisima u ovoj oblasti.

31.03.2015.

Najava: Prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu u Tuzima i Golubovcima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 01. aprila, dvije informativne radionice za poljoprivredne proizvođače sa područja Opštine Podgorica.

30.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje okrugli sto na temu „Bezbjednost hrane“

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sjutra, 31. marta, biće održan okrugli sto na temu “Bezbjednost hrane”, s ciljem da ukaže na značaj ove oblasti u susret Svjetskog dana zdravlja – 7.aprila koji se ove godine obilježava na istu temu.Okrugli sto će se održati u hotelu Ramada, sa početkom u 09,30h, a skup će otvoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović.

30.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik Federalnog instituta za procjenu rizika SR Njemačke(BfR) Andreas Hensel potpisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji dvije institucije u oblasti bezbjednosti hrane. Osnovni ciljevi saradnje su uspostavljanje snažnije mreže procjenjivača rizika, povećanje kvaliteta naučnog procjenjivanja rizika i jačanje stručne osposobljenosti eksperata.

30.03.2015.

Najava: Ministarstvo potpisuje sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane sa njemačkim Institutom za procjenu rizika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i direktor Federalnog instituta za procjenu rizika Njemačke Andreas Hensel potpisaće danas u Podgorici sporazum o saradnji dvije institucije u oblasti bezbjednosti hrane.

30.03.2015.

Saopštenje: Radionica o EU standradima u objektima za hranu održana i u Podgorici

U organizaciji Veterinarske uprave Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana je u Podgorici radionica za subjekte u poslovanju hranom iz centralnih i južnih krajeva Crne Gore o fleksibilnostima u zakonodavstvu o higijeni hrane. Prethodno je edukativna radionica na tu temu održana u Bijelom Polju, za proizvođače sa sjevera Crne Gore.

28.03.2015.

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

U centru Podgorice na Trgu Republike danas su počeli „Dani crnogorske organske hrane“, osmišljeni kao pijaca organskih domaćih proizvoda, koja će potrošačima biti na raspolaganju svake naredne subote.