Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.03.2015.

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je otvoren 39. Sajam namještaja, na kome je svoje proizvode predstavilo oko 90 proizvođača, od kojih je skoro 70 bilo iz Crne Gore. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za koje je posebno važna činjenica da je ove godine značajno veći broj domaćih prerađivača i proizvođača namještaja prepoznao značaj učešća na ovoj manifestaciji.

25.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.3 Podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

25.03.2015.

Javni poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.9. Unapređivanje kvaliteta proizvoda. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

24.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica za odstrijel medvjeda u Dromiri

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja oštro osuđuje nedozvoljeni lov i odstrijel medvjeda koji je juče pronađen u Podgorici i tim povodom jutros je Osnovnom državnom tužilaštvu predata krivična prijava protiv NN lica, zbog krivičnog djela mučenja i ubijanja medvjeđe divljači.

24.03.2015.

Najava: Na Jadranskom sajmu sjutra počinje 39. Sajam namještaja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je 39. Sajma namještaja, koji počinje sjutra, 25.marta, na Jadranskom sajmu u Budvi.

24.03.2015.

Najava: U Ulcinju prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u sjutra, 25.marta, informativnu radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Bara i Ulcinja.

24.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme u maslinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.5 Podrška razvoju maslinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

23.03.2015.

Javni poziv za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2015. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.11 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

22.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan voda – 22. mart

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan voda – 22. mart

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, otvarajući skup povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 22. mart, pozvao je sve korisnike i zagađivače voda u Crnoj Gori da racionalnim korišćenjem i povećanim stepenom zaštite voda daju doprinos poboljšanju kvaliteta naših voda, čuvajući ih za naš život i život budućih generacija.

21.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježava Svjetski dan voda – 22.mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće u nedjelju Svjetski dan voda – 22.mart, s ciljem da ukaže na značaj vode u Crnoj Gori i potrebu racionalnog korišćenja resursa koji nedostaje milionima ljudi u svijetu. U hotelu Premijer, sa početkom u 12,00h biće održan okrugli sto na temu "Voda i održivi razvoj".