Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.12.2015.

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama Na sastanku državnih komisija Crne Gore i Albanije za vodoprivredne odnose održan danas u Podgorici, ocijenjen je prihvatljivim predlog teksta ugovora o vodoprivrednim odnosima između dvije zemlje. Potpisivanjem ugovora dvije zemlje će unaprijediti saradnju u ovoj oblasti, posebno u cilju daljeg usklađivanja sa EU zakonodavstvom i realizacije zajedničkih projekata vezanih za Skadarsko jezero i rijeku Bojanu.

25.12.2015.

Isplata staračkih naknada za decembar

Isplata staračkih naknada za decembar 2015. godine počinje sjutra, 26. decembra.

25.12.2015.

Ministarstvo za najmlađe organizovalo novogodišnju predstavu i dodjelu paketića

Ministarstvo za najmlađe organizovalo novogodišnju predstavu i dodjelu paketića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u susret Novoj 2016. godini, organizovalo je novogodišnju predstavu i dodjelu paketića za najmlađe. Osim djece zaposlenih u Ministarstvu, novogodišnjim druženjem i poklonima Ministarstvo je obradovalo i djecu iz jedne škole u ruralnom dijelu Podgorice, zajedno sa roditeljima, direktorom i nastavnicima.

23.12.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu TVCG

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu TVCG

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović gostujući danas na Jutarnjem programu Televizije Crne Gore osvrnuo se na neke od brojnih pozitivnih rezultata koji su postignuti u oblasti poljoprivrede tokom 2015. godine.

22.12.2015.

Isplata staračkih naknada za novembar 2015. godine

Isplata staračkih naknada za novembar 2015. godine počinje sjutra, 23. decembra.

21.12.2015.

Potpisani prvi ugovori iz projekta ADMAS

Potpisani prvi ugovori iz projekta ADMAS

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je danas prve ugovore u skladu sa javnim pozivom o kreditiranju razvojnih projekata u poljoprivredi iz sredstava koje je odobrio Abu Dabi razvojni fond. Ugovori su potpisani sa vlasnicima kompanija Milkraft Leche, Mesopromet-Franca, MI Goranović i Vektra Jakić. Potpisivanju je prisustvovala ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori g-đa Hafsa Al Ulama.

20.12.2015.

Najava: Potpisivanje prvih ugovora o kreditiranju iz Abu Dabi Fonda za razvoj

U skladu sa Javnim pozivom za kreditiranje rezvojnih projekata u poljoprivredi iz razvojnog fonda Abu Dabija sjutra, 21. decembra, u „Vili Gorica“ biće potpisani prvi Ugovori o dugoročnom kreditiranju razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede.

19.12.2015.

Delegacija kineske Poli grupe u posjeti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

Delegacija kineske Poli grupe u posjeti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, susreo se sa delegacijom Poli-grupe iz Kine koju je predvodio predsjednik Grupe g-din Eric Wang (Vang Lin Erik). Cilj sastanka bio je sagledavanje mogućnosti produbljivanja saradnje u oblasti poljoprivrede.

19.12.2015.

Javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane

Na osnovu Sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj“, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je Javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane.

19.12.2015.

Ministar Ivanović čestitao Glavnom gradu Podgorici praznik

Povodom 19. decembra, praznika Glavnog grada Podgorice, Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je čestitku gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđiju Suhihu, odbornicima, poljoprivrednim proizvođačima i građanima opštine Podgorica.