Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.06.2015.

Povećano interesovanje za podršku ministarstva povrtarskoj proizvodnji: U proljećnjoj sjetvi zasađeno dva puta više hektara

Povećano interesovanje za podršku ministarstva povrtarskoj proizvodnji: U proljećnjoj sjetvi zasađeno dva puta više hektara Za agrobudžetsku podršku povrtarskoj proizvodnji u proljećnoj sjetvi prijavilo se 273 proizvođača. Ukupna vrijednost prijavljenih investicija iznosi 207.698,84 eura, a zasađeno je 459,34 ha pod povrtarskim kulturama. U odnosu na isti period prošle godine, broj proizvođača povećan je za 124, a ukupno zasađena površina pod povrtarskim kulturama za 243,34 ha, odnosno bilježi se rast za oko 200%.

09.06.2015.

Saopštenje: Na prvi javni poziv za podršku razvoju maslinarstva prijavilo se 30 proizvođača

Saopštenje: Na prvi javni poziv za podršku razvoju maslinarstva prijavilo se 30 proizvođača

Crnogorski maslinari, koji su se prijavili za agrobužetsku podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, investirali su od početka godine ukupno 32.886,64 eura za podizanje proizvodnje na veći nivo. Dokumentaciju za podršku kroz Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za maslinarstvo za 2015. godinu u proljećnom roku dostavilo je 30 maslinara.

08.06.2015.

Informacija o potpisivanju Sporazuma sa Abu Dabi Fondom za razvoj prenijeta u stranim i domacim medijima

Vijest da je Crna Gora potpisala Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj u iznosu od 50 miliona dolara, i to pod izuzetno povoljnim uslovima, prenijeli su mnogi inostrani i domaći mediji. Objavljene tekstove možete pogledati u sljedećim linkovima

08.06.2015.

Povodom teksta objavljenog u DN “Vijesti” 07.06.2015. godine sa naslovom “Koliko stvarno ima imovine Petar Ivanović: Ima li ministar dvojnika?”

Povodom tzv. istraživačkog teksta gospodina Vladimira Otaševića i gospođe Ane Komatine, ranije zaposlenim u DN “Vijesti”, a sada u NVO Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG), umjesto bilo kakavog komentara na tekst objavljen u DN “Vijesti” dana 07.06.2015. godine sa naslovom “Koliko stvarno ima imovine Petar Ivanović: Ima li ministar dvojnika?” objavljujemo originalnu i potpunu korespodenciju sa ciljem da čitaoci i javnost sami zaključe šta je prava namjera autora teksta.

07.06.2015.

Najava: Mladi crnogorski proizvođači voća i stočari otputovali u studijsku posjetu Poljskoj

Najava: Mladi crnogorski proizvođači voća i stočari otputovali u studijsku posjetu Poljskoj

Mladi poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva Crne Gore koji se bave voćarstvom i stočarstvom otputovali su danas u višednevnu posjetu Poljskoj. Studijsko putovanje organizovali su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, Ministarstvo poljoprivrede Poljske i Organizacija mladih poljoprivrednih proizvođača iz Poljske.

06.06.2015.

Tokom drugog dana posjete Abu Dabiju ministar Ivanović imao niz bilateralnih susreta

Tokom drugog dana posjete Abu Dabiju ministar Ivanović imao niz bilateralnih susreta

Drugog dana zvanične posjete Abu Dabiju, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa predstavnicima Agencije za kontrolu bezbjednost hrane Abu Dabija. Razmotrene su procedure uvoza i stnadardi koji crnogorski poljoprivredni proizvođači moraju ispuniti kako bi bili u mogućnosti da izvoze na ovo zahtjevno tržište. Takođe, razgovarano je institucionalnoj saradnji Agencije za kontrolu bezbjednost hrane Abu Dabija i Agencije za bezbjednost hrane Crne Gore, kao i edukaciji mladih crnogorskih stručnjaka. Razmijenjena su iskustva oko normativnih rješenja, posebno zakona o bezbjednosti hrane.

05.06.2015.

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u Zagrebu učestvovali na sastanku Međunarodne komisije o zaštiti Dunava

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u Zagrebu  učestvovali na sastanku Međunarodne komisije o zaštiti Dunava

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore prisustvovali su sastanku Stalne radne grupe Međunarodne komisije o zaštiti Dunava koji je održan u Zagrebu. Na sastanku je učestvovalo 15 šefova i predstavnika delegacija zemalja članica Dunavske komisije- ICPDR, a ispred Crne Gore učestvovali su generalni direktor Direktorata za vodoprivredu MPRR Velizar Vojinović i savjetnica za investicije u MPRR Rahela Pupović.

05.06.2015.

Izjava ministra Ivanovića o kreditu iz Abu Dabija u listu “The Nacional”

Prenosimo izjavu ministra Ivanovića povodom potpisivanja sporazuma sa Abu Dabi Fondom za razvoj o kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara, objavljenu u listu “The Nacional”.

04.06.2015.

Saopštenje: U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

Saopštenje: U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

U sjedištu Abu Dabi Fonda za razvoj (ADFD) u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata danas je potpisan Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara. Sa predstavnicima ADFD sporazum su potpisali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i direktor Investiciono razvojnog fonda CG dr Zoran Vukčević.

04.06.2015.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za davanje šuma u državnoj svojini na korišćenje, prodajom drveta u dubećem stanju, za 2015. godinu. Predmet javnog poziva su šume koje se daju na korišćenje u skladu sa izvođačkim projektima za PJ Pljevlja, Rožaje, Žabljak, Kolašin, Plužine, Bijelo Polje, Nikšić, Podgorica, Danilovgrad i Mojkovac.