Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.

14.04.2015.

Najava: Sjutra predstavljanje rezultata mjerenja stabala maslina u Crnoj Gori

Podaci o starosti stabala maslina, čiji su uzorci uzeti sa 50 lokaliteta na području opština Bar i Ulcinj, biće predstavljeni sjutra, 15. aprila u Opštini Bar, na press konferenciji koja će početi u 10,00h.

10.04.2015.

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, održali su danas redovnu godišnju skupštinu u Podgorici. Nakon zasijedanja, u vinskom podrumu Plantaža – Šipčaniku svečano su dodijeljene povelje Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i nacionalnom udruženju crnogorskih vinogradara, a povodom članstva Crne Gore u toj međunarodnoj organizaciji. Predsjednik CEVI-ja Tomas Montanj (Thomas Montagne) uručio je povelje ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petru Ivanoviću i predsjedniku NUVIVCG Radu Rajkoviću.

09.04.2015.

Najava: CEVI dodjeljuje povelje za Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalno udruženje vinogradara i vinara CG

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, zasijedaće sjutra, 10. aprila, prvi put u Crnoj Gori.

09.04.2015.

Saopštenje: Predstavljen Agrobudžet 2015 poljoprivrednicima iz Bijelog Polja i Berana

Saopštenje: Predstavljen Agrobudžet 2015 poljoprivrednicima iz Bijelog Polja i Berana

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Bijelo Polje i Berane upoznati su sa vrstama podrške iz Agrobudžeta za 2015.

08.04.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN Dan pod naslovom “Znaju i koje su jagode opozicione”

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tvrdnje gospodina Željka Milića izrečene u tekstu, a gdje bi drugo nego u DN „Dan“, objavljenom 5. aprila (Regioni, str. I), sa nadnaslovom „Poljoprivrednici zbog sumnje u regularnost traže izdavanje rješenja kada ih Ministarstvo poljoprivrede odbije za subvencije“ i naslovom „Znaju i koje su jagode opozicione“

07.04.2015.

Najava: Prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu u Bijelom Polju i Beranama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 8.aprila, informativnu radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Bijelog Polja i Berana.

04.04.2015.

Veterinarska uprava donijela uputstvo za kretanje preživara i kontrolu na stočnim pijacama

Veterinarska uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja donijela je danas, 4. aprila, Stručno uputstvo o uslovima za kretanje (premještanje) preživara i mjerama za kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja radi zaštite zdravlja peživara od bolesti plavog jezika. Ovim su stvoreni uslovi za “otvaranje” stočnih pijaca i za promet preživara, ali uz kontrolisano kretanje (premještanje) i kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja, shodno novom uputstvu.

03.04.2015.

Saopštenje: Poljoprivrednici sa područja Danilovgrada upoznati sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu

Saopštenje: Poljoprivrednici sa područja Danilovgrada upoznati sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu

Poljoprivrednicima sa područja Danilovgrada danas su predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu. Poljoprivredne proizvođače, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu, su upoznali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i savjetodavnih službi. Prezentovane su mjere podrške za biljnu i stočarsku proizvodnju sa osvrtom na kriterijume prihvatljivosti i procedure prijave. Naznačene su novine, u odnosu na prošlogodišnju podršku, koje imaju za cilj da dodatno stimulišu razvoj crnogorske poljoprivrede.