Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.01.2016.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava javnost i ribare da su se stekli uslovi da se ukine mjera zabrane ribolova na Skadarskom jezeru

Nakon što su predstavnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je mišljenje naučne ustanove kako bi se utvrdilo da li je nivo jezera premašio srednji godišnji nivo.

13.01.2016.

Reagovanje povodom teksta u DN “Dan” sa nadnaslovom “Stočar iz Danilovgrada Mijailo Knežević ogorčen zbog praznih obećanja predstavnika Ministarstva poljoprivrede”

Nije tačno da je stočaru, gospodinu Mijailu Kneževiću, iz Orje Luke kod Danilovgrada bilo ko iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obećao da će mu odobriti bespovratna sredstva za projekat kojim je konkurisao za projekat IPARD-like 1. Obradom prijave utvrđeno je da gospodin Knežević ne ispunjava kriterijume propisane Operativnim priručnikom koji je bio dostupan svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima i predstavljen na oko 30 radionica.

11.01.2016.

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Na godišnjoj konferenciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koja je održana danas u Podgorici, ministar Ivanović predstavio je rezultate ostvarene u 2015. godini u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvoprerade, vodoprivrede, kao i na planu EU integracija, međunarodne saradnje i edukacije poljoprivrednih proizvođača.

10.01.2016.

Najava: Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se u ponedjeljak, 11. januara. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović predstaviće tom prilikom rezultate koji su u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postignuti u prethodnoj godini. Takođe, na press-u će biti najavljeni ciljevi i aktivnosti planirane za 2016. godinu...

06.01.2016.

Intervju ministra Ivanovića za agenciju Mina Biznis

Stanje u crnogorskoj poljoprivredi u prošloj godini bilo je mnogo bolje i sređenije, što potvrđuju podaci o rastu zaposlenosti i povećanju vrijednosti poljoprivredne proizvodnje i izvoza, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović u intervjuu agenciji Mina Biznis.

31.12.2015.

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović čestitao je poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori srećnu Novu 2016. godinu.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za novogodišnje izdanje DN “Dnevne novine”

Samo kroz investicije crnogorska poljoprivreda može postati konkurentnija u 2016. godini, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u intervjuu za Dnevne novine. Ministar je odgovorio da li je zadovoljan postignutim u 2015. godini i šta želi da postigne u 2016. Teme intervjua bile su Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi razvojim fondom, mogućnosti za povećanje konkuretnosti crnogorske poljoprivrede, pozitivni trendovi u oblasti drvoprerade, očekivani efekti od projekata IPARD-like 1 i 2, kao i rast broja radno angažovanih u oblasti poljoprivrede.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za emisiju “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore

Ministar Ivanović gostujući u posljednjoj ovogodišnjoj emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore sumirao je brojne rezultate postignute u oblastima koje su u nadležnosti resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

30.12.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je humanitarnu akciju nevladine organizacije Fondacija Ruka prijateljstva iz Podgorice u namjeri da prikupe novčana sredstva za kupovinu ogrijevnog drveta i zimnice za jedan broj socijalno ugroženih porodica. Ministarstvo je kao pomoć dodijelilo 100 metara kubnih drvne mase u dubećem stanju, koja će u organizaciji fondacije biti dopremljena porodicama u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Beranama.

28.12.2015.

Poziv za javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za vodoprivredu poziva zainteresovanu javnost na javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine.