Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, posjetio je danas srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici, u kojoj se, između ostalih zanimanja, obrazuju kadrovi iz oblasti poljoprivrede: poljoprivredni tehničar, prehrambeni tehničar i pekar. Posjeta je bila prilika da se ukaže na potrebu obrazovanja kadrova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

27.04.2015.

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Budva i Bar upoznati su u petak, 24.aprila, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

23.04.2015.

Najava Mjere podrške predstaviće proizvođačima iz Bara i Budve

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 24. aprila, informativnu radionicu o mjerama podrške sektorima poljoprivrede i ribarstva, za poljoprivredne proizvođače sa područja Budve i Bara.

22.04.2015.

Obraćanje ministra Ivanovića povodom 22. Aprila, dana planete zemlje

Obraćanje ministra Ivanovića povodom 22. Aprila, dana planete zemlje

Obilježavanjem Dana planete Zemlje širom svijeta ističe se važnost zaštite životne sredine, edukacije i motivacije građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje Zemlje i proizvodnje energije sa manjim uticajem na životnu sredinu.

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

21.04.2015.

Saopštenje: Potpisan Okvirni programski dokument za saradnju Crne Gore sa UN FAO

Saopštenje: Potpisan Okvirni programski dokument za saradnju Crne Gore sa UN FAO

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i zamjenik predstavnika UN FAO za Evropu i centralnu Aziju Antonio Alonci(Antonio Alonzi) potpisali su danas Okvirni programski dokument(CPF) kojim su definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivredu(FAO), u narednom četvorogodišnjem periodu.

20.04.2015.

Najava: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se konferencija “Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa”

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Ministarstvo poljoprivrede u ruralnog razvoja Crne Gore organizuju sjutra, 21. aprila, konferenciju „Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa“. Konferencija će se održati na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 10,00h.

20.04.2015.

Najava: Potpisivanje Okvirnog programskog dokumenta(CPF) za saradnju Crne Gore sa FAO

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sastaće se sjutra, 21. aprila, sa zamjenikom predstavnika UN FAO za Evropu i centralnu Aziju, Antoniom Aloncijem(Antonio Alonzi). Nakon sastanka ministar Ivanović i gospodin Alonci, potpisaće Okvirni programski dokument(CPF) kojim će biti definisane prioritetne oblasti za saradnju Crne Gore sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu(FAO).

20.04.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom 2.3.1. – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama za 2015. godinu...

18.04.2015.

Održana redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Održana redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na konferenciji za novinare predstavio je javne pozive za podršku koje je Ministarstvo objavilo protekle sedmice, a koji se odnose na sektor ribarstva i ruralni razvoj. Ministar je analizirao i podatke Monstata o rastu zaposlenosti u poljoprivredi u 2014. godini, kao i podatke o povećanju površina ukupno korišćenog poljoprivrednog zemljišta. Analizirajući trendove izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, Ivanović je ukazao na mogućnost smanjenja izvoza u ovoj godini, ali i očekivanje rasta izvoza drveta i prerađevina od drveta.