Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.05.2015.

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe

Saopštenje: Održana radionica za opštinske i savjetodavne službe Nakon što je Ministartsvo poljoprivrede i rulranog razvoja uspješno realizovalo kampanju za projekat IPARD-like kojim je fokus stavljen na širenje zasada i povećanje stočnog fonda, u cilju što bolje pripreme poljoprivrednih proizvođača za naredne programe koji se, prije svega, odnose na razvoj prerađivačkih kapaciteta, predstavnicima opštinskih sekreterijata i savjetodavnih službi predstavljen je Predlog program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja IPARD 2014-2020. Predstavljanje programa realizuje se u okviru Twinning projekta pod nazivom: Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD programa u Crnoj Gori.

04.05.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u MZ Bobija, selo Kraćedo

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u MZ Bobija, selo Kraćedo

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, zajedno sa gradonačelnikom prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem i predstavnicima režijskog odbora, otvorio je danas u mjesnoj zajednici Bobija, u selu Kraćedo, vodovod kojim se rješava vodosnabdijevanje za 30 domaćinstava i daje šansu za dalji razvoj ovog kraja.

02.05.2015.

Drugo reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

U drugom obraćanju javnosti, objavljenom na portalu “Vijesti” 01.05.2015., URA koordinator za oblast poljoprivrede, gospodin Marković, iznosi tri nova zapažanja koja želimo da demantujemo.

30.04.2015.

Reagovanje povodom tvrdnji koordinatora URA za oblast poljoprivrede Milana Markovića u tekstu u DN “Vijesti” - URA traži domaćinski odnos – “Malo 5 miliona poljoprivredi”, objavljenog 30.aprila 2015. godine na

U obraćanju javnosti objavljenom u DN “Vijesti”, URA koordinator za oblast poljoprivrede, gospodin Marković, između ostalog, iznosi tri zapažanja koja želimo da demantujemo.

29.04.2015.

Predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta poljoprivrednicima iz Herceg Novog, Kotora i Tivta

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Herceg Novi, Kotor i Tivat upoznati su juče sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

28.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao koncesionare šuma sa područja opštine Pljevlja

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao koncesionare šuma sa područja opštine Pljevlja

Ministarstvo poljoprivrede ruralnog razvoja nastaviće da zavodi red u oblasti koncesija na šume u državnom vlasništvu i da podržava projekte u oblasti drvoprerade koji donose investicije, nova radna mjesta i izvoz proizvoda od drveta, kazao je ministar prof.dr Petar Ivanović prilikom radne posjete Opštini Pljevlja, gdje je posjetio kompaniju Vektra Jakić i dva manja koncesionara – firme Maradom i Javor International.

28.04.2015.

Javni poziv za nadmetanje za prodaju drveta u dubećem stanju, sanitarna sječa

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama (‘’Sl.list CG’’ br.74/10) i člana 9 Uredbe oprodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini (‘’Službeni list CG’’ br.44/10), Plana sanacije šuma degradiranih šumskim požarima u 2012. godini i Zaključka Vlade CG broj 08-518 od 02.04.2015. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje

28.04.2015.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja DN „Vijesti“

Parlament je usvajanjem zakona dodijelio obavezu Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za koju nema utemeljenja u Budžetu za 2015. godinu, a koji je prethodno usvojio isti parlament. Naime, Parlament je prvo usvojio Zakon o budžetu za 2015. pa onda usvojio izmjene zakona kojima su uvećane staračke naknade. Sredstava za isplatu uvećanih staračkih naknada nema u budžetu Ministarstva, jer, ponavljamo, nisu ni bila planirana. Da je namjera predlagača bila iskrena i pravno utemeljena, bilo bi normalno da je u Budžetu za 2015. korigovana stavka koja se odnosi na isplatu staračkih naknada.

27.04.2015.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 28. aprila, u radnoj posjeti Opštini Pljevlja. Fokus posjete biće razvoj drvoprađivačke industrije i saradnja sa lokalnom samoupravom.

27.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom i grupom privrednika

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom i grupom privrednika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom (Joachim Pfeiffer) i predstavnicima privrednog sektora koji borave u Crnoj Gori.