Manja slova Veća slova RSSVijesti

04.07.2015.

Saopštenje Ministar Ivanović obišao Milkraft projekat u Pavinom Polju

Saopštenje Ministar Ivanović obišao Milkraft projekat u Pavinom Polju Sjever Crne Gore ima šansu da dobije najveću farmu muznih krava u Crnoj Gori i savremenu mljekaru. Planirano je zapošljavanje 150 radnika, otkup mlijeka od kooperanata sa tog područja, i proizvodnja kvalitetnog mlijeka i mlječnih proizvoda širokog asortimana. Farma i mljekara nalaze se u Pavinom Polju. Sve dosadašnje radove realizovala je kompanije „Milkraft“ iz sopstvenih sredstava. O tempu radova na finalizaciji projekta, opremanju objekata i budućim planovima koji se odnose na razvoj stočarstva i poljoprivrede ovog područja razgovarli su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, prof. dr Petar Ivanović i vlasnik kompanije „Milkraft“ Dragan Burić.

03.07.2015.

Najava: Sjutra na Kosanici „Prva kosa Crne Gore“

Nevladina organizacija „Prva kosa Crne Gore“ i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuju sjutra, 04. jula, u Pljevljima 20. tradicionalnu kosidbu koja ima međunarodni takmičarski karakter.

02.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 03. jula, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

01.07.2015.

Stočari iz Crne Gore vratili se iz Austrije sa novim idejama

Stočari iz Crne Gore vratili se iz Austrije sa novim idejama

Grupa mladih poljoprivrednih proizvođača iz svih opština Crne Gore koji se bave stočarskom proizvodnjom, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, dva studenta i predstavinicima medija, boravili su u višednevnoj studijskoj posjeti Austriji. Posjetu je organizovalo crnogorsko ministarstvo poljoprivrede, uz podršku Saveznog ministarstva poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede republike Austrije.

01.07.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Argentine u Crnoj Gori Rikarda Fernandesa

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Argentine u Crnoj Gori Rikarda Fernandesa

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Argentine u Crnoj Gori Rikardom Fernandezom(Ricardo Fernandez).

29.06.2015.

Saopštenje: Na Njegovuđi održana smotra priplodnih konja, nagrađeno 40 vlasnika

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno, već 90 godina, održava 28. juna na Njegovuđi u opštini Žabljak održana je i juče, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

29.06.2015.

Saopštenje: Crna Gora, Srbija i BiH počeli sa pripremama za realizaciju Projekta upravljanja vodama u slivu rijeke Drine

Saopštenje: Crna Gora, Srbija i BiH počeli sa pripremama za realizaciju Projekta upravljanja vodama u slivu rijeke Drine

Predstavnici Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije počeli su pripreme za realizaciju Projekta upravljanja vodnim resursima u slivu rijeke Drine. Na posljednjem sastanku održanom u Beogradu, razgovarano je o aktivnostima na Pripremnom projektu usmjerenom na izradu neophodnih podloga, prikupljanju svih relevantnih podataka i konačno definisanju daljih aktivnosti u državama sliva. Za realizaciju projekta obezbijeđen je grant u iznosu od 400.000 američkih dolara.

28.06.2015.

Saopštenje povodom nedavne posjete ministra Ivanovića Novom Zelandu organizovanoj na poziv vlade te zemlje

Saopštenje povodom nedavne posjete ministra Ivanovića Novom Zelandu organizovanoj na poziv vlade te zemlje

Na poziv ministarke za hranu i bezbjednost hrane Jo Goodhew i ministra poljoprivrede Nathan Guy, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, boravio je u zvaničnoj posjeti Novom Zelandu. Pored više susreta sa predstavnicima Vlade Novog Zelanda, ministar Ivanović obišao je jedan od najvećih izložbenih poljoprivrednih sajmova na svijetu, koji se održava u Hamiltonu, i više poljoprivrednih proizvođača koji izvoze gotovo cjelokupnu prozvodnju.

28.06.2015.

Saopštenje: Predstavnik MPRR u sjedištu FAO u Rimu predstavljao Crnu Goru na sjednici Globalnog partnerstva za zemljište

Saopštenje: Predstavnik MPRR u sjedištu FAO u Rimu predstavljao Crnu Goru na sjednici Globalnog partnerstva za zemljište

U sjedištu Organizacije Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu održana je protekle sedmice 3. Plenarna sjednica Globalnog partnerstva za zemljište (GSP) koje okuplja oko 140 zemalja širom svijeta. Sjednica GSP održava se jednom godišnje sa zadatkom da se sve članice upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima na ostvarivanju pet definisanih ciljeva za pravilnu upotrebu zemljišta kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane.

27.06.2015.

Najava: Ministarstvo i ove godine podržalo smotru priplodnih konja koja se sjutra održava na Njegovuđi

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno održava svake godine 28. juna, na Njegovuđi u opštini Žabljak, biće održana sjutra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na smotri će učestvovati poljoprivredni proizvođači sa svojim priplodnim grlima, sa područja četiri opštine: Žabljak, Šavnik, Mojkovac i Pljevlja.