Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je Naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrenulo je postupak vezano za pokušaj državljanina Italije da prenese 20 odstrijeljenih jarebica kamernjaki i jedne šumske šljuke preko graničnog prelaza Luka Bar, a bez posjedovanja neophodne dokumentacije.

09.12.2015.

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Crna Gora i Slovenija intenziviraće saradnju u oblastima poljoprivrede, razvoja ruralnih područja, šumarstva i drvoprerade, saopštili su danas u Podgorici ministri poljoprivrede dvije zemlje prof. dr Petar Ivanović i Dejan Židan.

09.12.2015.

Ministar Ivanović uputio čestitku povodom dana opštine Danilovgrad

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je u ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, i u svoje lično ime, povodom 9. decembra - Dana opštine Danilovgrad, čestitku predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miodragu Đuroviću, odbornicima u Skupštini opštine, poljoprivrednim proizvođačima i svim građanima Danilovgrada.

08.12.2015.

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Crna Gora bilježi pozitivne trendove u oblasti drvne industrije. Za devet mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle, ukupan uvoz drveta i proizvoda od drveta manji je za 1,7 miliona eura(8,3 odsto), a izvoz veći za 4,8 miliona eura(25 odsto). Oblast drvoprerade je od deficita, koji je imala ranije, prešla u suficit, od oko 30 odsto”, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvarajući Balkansku konferenciju na temu drvne industrije koja je danas počela u Podgorici.

08.12.2015.

Najava: Privredna delegacija Slovenije na čelu sa ministrom poljoprivrede Dejanom Židanom u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Privredna delegacija Slovenije na čelu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Dejanom Židanom boraviće sjutra, 09. decembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića.

07.12.2015.

Najava: U Podgorici počinje Balkanska konferencija na temu drvne industrije

Komitet za drvo Ujedinjenih nacija i Organizacije za hranu i poljoprivredu(UNECE/FAO) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje Balkansku konferenciju na temu drvne industrije, 08. i 09. decembra u Podgorici.

05.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio Maslinijadu u Starom Baru

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio Maslinijadu u Starom Baru

Broj maslina u Crnoj Gori dostigao je 490 hiljada, zahvaljujući vrijednim maslinarima i agrobudžetskim mjerama čiji je cilj zasnivanje novih, rekonstrukcija i revitalizacija postojećih zasada, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvarajući 14. po redu Maslinijadu u Starom Baru. Ministar je poručio da, i pored ostvarenih uspjeha i pomaka, mora i u ovoj oblasti raditi više i pratiti evropski trendovi savremene berbe maslina i proizvodnje maslinovog ulja.

04.12.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan zemljišta

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo Svjetski dan zemljišta

U susret 5. decembru - Svjetskom danu zemljišta, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je danas niz aktivnosti koje imaju za da ukažu na značaj očuvanja zemljišta. U dvorištu OŠ “Savo Kažić” đaci, roditelji, nastavnici i predstavnici više resora u Vladi Crne Gore zajednički su usadili sadnice trešnje, višnje, jabuke i kruške. Na Univerzitetu Donja Gorica održana je konferencija posvećena očuvanju i održivom korišćenju zemljišta u cilju obezbjeđenja dovoljnih količina kvalitetne hrane.

03.12.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježava Svjetski dan zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u susret Svjetskom danu zemljišta - 5. decembru, organizovaće sjutra, 4. decembra, niz aktivnosti u cilju obilježavanja tog datuma.

02.12.2015.

Najava: MPRR u saradnji sa EBRD i FAO organizuje radionice na temu geografske zaštite proizvoda od mesa sa sjevera CG

Ministarstvo poljoprivrede u ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizovaće danas i sjutra radionice za proizvođače mesa sa sjevera Crne Gore. Tema radionice biće upoznavanje sa procedurom zaštite geografskog porijekla za proizvode od mesa, podizanje svijesti o potencijalima tih proizvoda i benefitima, kao i planiranje narednih koraka sa ciljem zaštite porijekla tradicionalnih proizvoda sa sjevera Crne Gore.