Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.04.2015.

Javni poziv zapodršku za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.2, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih resursa.

15.04.2015.

Javni poziv za modernizaciju plovila u malom privrednom ribolovu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.3, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju i osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata od 3 do 10m u malom privrednom ribolovu.

15.04.2015.

Javni poziv za podršku modernizaciji ribarske flote

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.1, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribarske flote za ulov demerzalnih resursa.

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.

14.04.2015.

Najava: Sjutra predstavljanje rezultata mjerenja stabala maslina u Crnoj Gori

Podaci o starosti stabala maslina, čiji su uzorci uzeti sa 50 lokaliteta na području opština Bar i Ulcinj, biće predstavljeni sjutra, 15. aprila u Opštini Bar, na press konferenciji koja će početi u 10,00h.

10.04.2015.

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Evropsko udruženje vinogradara i vinara (CEVI) dodijelilo povelje Ministarstvu poljoprivrede i crnogorskom udruženju, povodom članstva CG u toj organizaciji

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, održali su danas redovnu godišnju skupštinu u Podgorici. Nakon zasijedanja, u vinskom podrumu Plantaža – Šipčaniku svečano su dodijeljene povelje Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i nacionalnom udruženju crnogorskih vinogradara, a povodom članstva Crne Gore u toj međunarodnoj organizaciji. Predsjednik CEVI-ja Tomas Montanj (Thomas Montagne) uručio je povelje ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petru Ivanoviću i predsjedniku NUVIVCG Radu Rajkoviću.

09.04.2015.

Najava: CEVI dodjeljuje povelje za Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalno udruženje vinogradara i vinara CG

Predstavnici Evropskog udruženja nezavisnih vinogradara(CEVI), u čije članstvo je krajem 2013. godine primljeno Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, zasijedaće sjutra, 10. aprila, prvi put u Crnoj Gori.

09.04.2015.

Saopštenje: Predstavljen Agrobudžet 2015 poljoprivrednicima iz Bijelog Polja i Berana

Saopštenje: Predstavljen Agrobudžet 2015 poljoprivrednicima iz Bijelog Polja i Berana

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Bijelo Polje i Berane upoznati su sa vrstama podrške iz Agrobudžeta za 2015.

08.04.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN Dan pod naslovom “Znaju i koje su jagode opozicione”

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tvrdnje gospodina Željka Milića izrečene u tekstu, a gdje bi drugo nego u DN „Dan“, objavljenom 5. aprila (Regioni, str. I), sa nadnaslovom „Poljoprivrednici zbog sumnje u regularnost traže izdavanje rješenja kada ih Ministarstvo poljoprivrede odbije za subvencije“ i naslovom „Znaju i koje su jagode opozicione“