Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.08.2015.

Ministar Ivanović sa poljoprivrednicima Malesije razgovarao o pravcima daljeg razvoja poljoprivrede na području GO Tuzi

Ministar Ivanović sa poljoprivrednicima Malesije razgovarao o pravcima daljeg razvoja poljoprivrede na području GO Tuzi Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović tokom radne posjete gradskoj opštini Tuzi obišao je više poljoprivrednih gazdinstava, koja su u prethodnom periodu koristila razne oblike podrške ministarstva, konkretno u proizvodnji mlijeka, vinogradarstvu, proizvodnji povrća u plastenicima i na otvorenom. Cilj posjete bio je da se predstavnici ministarstva upoznaju sa efektima realizovanih investicija na unapređenje poljoprivredne proizvodnje i da se predstave budući razvojni planovi. Zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima razgovarao je i o mogućnostima rješavanja problema navodnjavanja, vodosnabdijevanja, probijanja puteva i ruralnom razvoju.

06.08.2015.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića gradskoj opštini Tuzi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti gradskoj opštini Tuzi.

04.08.2015.

Saopštenje Ministar Ivanović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Irenom Tatažinjskom

Saopštenje Ministar Ivanović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Irenom Tatažinjskom

Poljska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka članstvu u NATO i založiće se da postane jedan od lidera za realizaciju projekata NATO u oblasti poljoprivrede u Crnoj Gori, saopštila je danas novoimenovani ambasador Poljske u Crnoj Gori Irena Tatažinjska (Irena Tatarzynska) prilikom susreta sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem.

04.08.2015.

Nastaviti sa investiranjem u poljoprivredu, ulagati u istraživanja

Nastaviti sa investiranjem u poljoprivredu, ulagati u istraživanja

“Ova 2015. godina biće veoma izazovna za održavanje trendova postignutih u poljoprivredi u prethodnoj godini, ocijenio je ministar Ivanović u Intervjuu za CorD magazin bussines Montenegro. „Pokazali smo da posjedujemo novi duh, sposobnost, vještine i volju da se uhvatimo u koštac sa svakim problemom. Ali, naš pravi izazov nisu problemi, već rješenja do kojih treba da dođemo. Važan dio rješenja čine investicije u poljoprivredi i izdvajanja za istraživanja“, rekao je, između ostalog, ministar Ivanović za ovaj časopis“.

04.08.2015.

Izvještaj sa Javne rasprave o Nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 22 juna 2015. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e- uprave.

03.08.2015.

Javni poziv za učešće na nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Danilovgrad

„Na osnovu Zakona o državnoj imovini ("Službeni list CG", br.21/09 i 40/11), Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl.list CG“, br 44/10), i zaključka Vlade Crne Gore broj08-1667,Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće u javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u Opštini Danilovgrad, na period od pet godina uz mogućnost produženja perioda.

01.08.2015.

Na konferenciji za novinare ministar Ivanović o efektima agrobudžetske podrške investicijama

Na konferenciji za novinare ministar Ivanović o efektima agrobudžetske podrške investicijama

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je rezultate javnih poziva za podršku u sektorima poljoprivrede i ribarstva, sa pozitivnim efektima na rast poljoprivredne proizvodnje i površina pod zasadima, zaposlenosti i broja korisnika podrške. Ministar je saopštio podatke o broju korisnika i iznosu podrške za proljećnji dio sezone, konkretno u proizvodnji duvana, ratarstvu, povrtarstvu, voćarstvu, vinogradarstvu, zatim maslinarstvu, uzgoju ljekovitog i aromatičnog bilja, kao i ribarstvu.

31.07.2015.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 01. avgusta 2015. godine.

31.07.2015.

Ministar Ivanović gostujući na Radiju Antena M, u emisiji „EU je tu“, govorio o otvaranju poglavlja iz oblasti poljoprivrede

Gostujući u emisji „EU je tu“ na Radiju Antena M, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović rekao je da je Crna Gora spremna da počne pregovore o otvaranju poglavlja 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj i 13 - Ribarstvo. Ministar je pojasnio da su mjerila ispunjena, a da li će ova dva poglavlja biti otvorena krajem godine ili tokom naredne, objašnjava, zavisi od adimistrativnih kapaciteta i interesa Evropske komisije.

26.07.2015.

Tokom zvanične posjete ministra Ivanovića Belgiji dogovoreno jačanje saradnje Crne Gore i Valonije u oblasti poljoprivrede

Tokom zvanične posjete ministra Ivanovića Belgiji dogovoreno jačanje saradnje Crne Gore i Valonije u oblasti poljoprivrede

Drugog dana zvanične posjete Valoniji, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa valonskim kolegom Rene Kolenom (Rene Colllin). Sagovornici su konstatovali da je realizovano sve što je dogovoreno tokom prve posjete ministra Ivanovića Valoniji u martu ove godine, te da postoji obostrani interes da se saradnja produbi i formalizuje kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji dva ministarstva, sa fokusom na ruralani razvoj, obrazovanje i istraživanje u sektoru poljoprivrede. Memorandum bi predstavljao pravni okvir za dugoročnu stratešku saradnju u specifičnim oblastima koje će, kako je dogovoreno, identifikovati zajednički ekspertski tim...