Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.01.2016.

Potpisan Sporazum o saradnji između agencija za plaćanje Crne Gore i Hrvatske

Potpisan Sporazum o saradnji između agencija za plaćanje Crne Gore i Hrvatske Crna Gora će imati punu podršku i konkretnu pomoć Hrvatske u implementaciji fondova Evropske unije namijenjenih poljoprivredi. Intenzivnija saradnja dvije zemlje u tom pravcu danas je i konkretnije definisana potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Hrvatske. U Herceg Novom, potpis na ovaj dokument stavili su čelni ljudi dvije institucije Blagota Radulović i Ante Pezo, a potpisivanju sporazuma prisustvovao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović...

19.01.2016.

Vlada Mađarske i FAO dodjeljuju stipendije za master studije iz poljoprivrednih nauka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Crnoj Gori i Vladom Mađarske obezbijedilo mogućnost edukacije crnogorskih studenata i farmera. Do sada je obezbijeđeno više stipendija za školovanje u Mađarskoj, posebno u oblasti veterine. Dodatno, kroz FAO stipendije stvaraju se uslovi da crnogorski studenti agrarnih nauka dobiju šansu da se usavršavaju na fakultetima u Mađarskoj i stečeno znanje primjene u crnogorskoj poljoprivredi.

18.01.2016.

Učešće ministra Ivanovića na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu u Berlinu značajno za crnogorsku poljoprivredu

Učešće ministra Ivanovića na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu u Berlinu značajno za crnogorsku poljoprivredu

Učešće crnogorske delegacije na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu koji se prethodna četiri dana održavao u Berlinu u okviru najvećeg Sajma poljoprivrede „Zelena nedjelja“, biće značajan za dalji razvoj crnogorske poljoprivrede.Ministar Ivanović potpisao dva sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede, dogovorena partnerstva sa više zemalja, iz EU iskazana podrška pregovaračkom procesu crnogorske poljoprivrede.

18.01.2016.

Odgovor MPRR na tvrdnje stočara Mijaila Kneževića iznešene u DN Dan

Milo nam je i što gospodin Knežević insistira na primjeni pravila i zakona i priznaje da smo postupili u skladu sa pravilima. Zato nam nije jasno zašto, koristeći usluge novinara I.M., pokušava da dobije sredstva iz programa IPRAD-like, kada je obradom podnijete prijave utvrđeno da ne ispunjava kriterijume propisane Operativnim priručnikom.

17.01.2016.

Na Ministarskom samitu u Berlinu usvojen završni Kominike

Na Ministarskom samitu u Berlinu usvojen završni Kominike

Trećeg dana 8. Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu u Berlinu održan je samit ministara poljoprivrede zemalja svijeta na kome je usvojen zajednički Kominike, dokument koji daje smjernice za preduzimanje daljih aktivnosti u oblasti poljoprivrede.

16.01.2016.

Ministar Ivanović u Berlinu potpisao dva sporazuma o saradnji u poljoprivredi. Održano više bilateralnih sastanaka

Ministar Ivanović u Berlinu potpisao dva sporazuma o saradnji u poljoprivredi. Održano više bilateralnih sastanaka

Drugog dana boravka na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu crnogorska delegacija imala je više bilateralnih susreta. Potpisani su sporazumi o saradnji u resorima poljoprivrede sa Slovenijom i Baden-Virtembergom.

15.01.2016.

U Berlinu otvoren 8. Globalni forum za hranu i poljoprivredu i 90. Sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja"

U Berlinu otvoren 8. Globalni forum za hranu i poljoprivredu i 90. Sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja"

U prisustvu više od 1.200 zvanica i 85 ministara poljoprivrede iz svijeta u Berlinu je otvoren 8. Globlani forum za hranu i poljoprivredu(GFFA) i 90. sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja". U odvojenom razgovoru sa ministrom poljoprivrede Njemačke Kristijanom Šmitom, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore prof. dr Petar Ivanović zahvalio se na pozivu da četvrtu godinu za redom učestvuje u radu GFFA i istakao značaj potpisanih sporazuma sa pokrajinama Bavarska, Sarland i Baden-Virtemberg i Federalnim Institutom za procjenu rizika (BfR) za buduću saradnju.

15.01.2016.

Javni poziv za uključivanje u postupak pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona slatkovodnom ribarstvu

Zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, opštinama, sportsko – ribolovnim klubovima, Savezu sportsko - ribolovnih organizacija Crne Gore, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme

15.01.2016.

Lista kandidata NVO predloženih za člana radne grupe za izradu Predloga zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Listu kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Predloga zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile.

15.01.2016.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava javnost i ribare da su se stekli uslovi da se ukine mjera zabrane ribolova na Skadarskom jezeru

Nakon što su predstavnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je mišljenje naučne ustanove kako bi se utvrdilo da li je nivo jezera premašio srednji godišnji nivo.