Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

15.01.2016.

Јавни позив за укључивање у поступак припреме Нацрта закона о измјенама и допунама Закона слатководном рибарству

Заинтересованој јавности (грађанима, стручним и научним институцијама, државним органима, општинама, спортско – риболовним клубовима, Савезу спортско - риболовних организација Црне Горе, политичким странкама, синдикатима, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим органима, организацијама, удружењима и појединцима) да се укључе у поступак припреме

15.01.2016.

Листа кандидата НВО предложених за члана радне групе за израду Предлога закона о уређењу тржишта пољопривредних производа

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Листу кандидата невладиних организација који су предложени за члана радне групе за израду Предлога закона о уређењу тржишта пољопривредних производа, са називима невладиних организација које су их предложиле.

15.01.2016.

Министарство пољопривреде обавјештава јавност и рибаре да су се стекли услови да се укине мјера забране риболова на Скадарском језеру

Након што су представници Националног парка „Скадарско језеро“ предложили укидање привремене забране риболовних активности, Министарство пољопривреде затражило је мишљење научне установе како би се утврдило да ли је ниво језера премашио средњи годишњи ниво.

13.01.2016.

Реаговање поводом текста у ДН “Дан” са наднасловом “Сточар из Даниловграда Мијаило Кнежевић огорчен због празних обећања представника Министарства пољопривреде”

Није тачно да је сточару, господину Мијаилу Кнежевићу, из Орје Луке код Даниловграда било ко из Министарства пољопривреде и руралног развоја обећао да ће му одобрити бесповратна средства за пројекат којим је конкурисао за пројекат ИПАРД-лике 1. Обрадом пријаве утврђено је да господин Кнежевић не испуњава критеријуме прописане Оперативним приручником који је био доступан свим заинтересованим пољопривредним произвођачима и представљен на око 30 радионица.

11.01.2016.

Одржана годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја

Одржана годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја

На годишњој конференцији Министарства пољопривреде и руралног развоја која је одржана данас у Подгорици, министар Ивановић представио је резултате остварене у 2015. години у областима пољопривреде, руралног развоја, шумарства и дрвопрераде, водопривреде, као и на плану ЕУ интеграција, међународне сарадње и едукације пољопривредних произвођача.

10.01.2016.

Најава: Годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја

Годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће се у понедјељак, 11. јануара. Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић представиће том приликом резултате који су у области пољопривреде и руралног развоја постигнути у претходној години. Такође, на пресс-у ће бити најављени циљеви и активности планиране за 2016. годину...

06.01.2016.

Интервју министра Ивановића за агенцију Мина Бизнис

Стање у црногорској пољопривреди у прошлој години било је много боље и сређеније, што потврђују подаци о расту запослености и повећању вриједности пољопривредне производње и извоза, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја, Петар Ивановић у интервјуу агенцији Мина Бизнис.

31.12.2015.

Министар Ивановић честитао пољопривредним произвођачима Нову 2016. годину

Министар Ивановић честитао пољопривредним произвођачима Нову 2016. годину

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић честитао је пољопривредним произвођачима у Црној Гори срећну Нову 2016. годину.

31.12.2015.

Интервју министра Ивановића за новогодишње издање ДН “Дневне новине”

Само кроз инвестиције црногорска пољопривреда може постати конкурентнија у 2016. години, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић у интервјуу за Дневне новине. Министар је одговорио да ли је задовољан постигнутим у 2015. години и шта жели да постигне у 2016. Теме интервјуа биле су Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби развојим фондом, могућности за повећање конкуретности црногорске пољопривреде, позитивни трендови у области дрвопрераде, очекивани ефекти од пројеката ИПАРД-лике 1 и 2, као и раст броја радно ангажованих у области пољопривреде.

31.12.2015.

Интервју министра Ивановића за емисију “Недјељом о селу и пољопривреди” на Радију Црне Горе

Министар Ивановић гостујући у посљедњој овогодишњој емисији “Недјељом о селу и пољопривреди” на Радију Црне Горе сумирао је бројне резултате постигнуте у областима које су у надлежности ресора Министарства пољопривреде и руралног развоја.