Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

17.03.2016.

Пољопривредним произвођачима из Андријевице, Плава, Гусиња, Берана и Бијелог Поља представљене мјере Агробуџета за 2016. годину

Пољопривредним произвођачима из Андријевице, Плава, Гусиња, Берана и Бијелог Поља представљене мјере Агробуџета за 2016. годину Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја почетком седмице одржали су презентацију Агробуџета за 2016. годину за пољопривредне произвођаче са подручја општина Андријевица, Плав и Гусиње, Беране и Бијело Поље.

17.03.2016.

Министар Ивановић домаћин Принцу од Велса и Војвоткињи од Корнвола на догађају у Владином дому на Цетињу

Приликом посјете Принца од Велса и Војвоткиње од Корнвола Црној Гори, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић биће домаћин Њиховог Краљевског Височанства на пријему који ће бити организован у Пријестоници 18. марта 2016. године...

16.03.2016.

Црногорски пчелари наставили студијску посјету Словенији

Црногорски пчелари наставили студијску посјету Словенији

Након посјете међународном сајму пчеларства у Цељу, делегација црногорских пчелара наставила је студијску посјету Словенији учешћем на едукативним радионицама у словеначкој Кући меда којом управља Савез пчелара Словеније. Тема за коју су посебно заинтересовани црногорски пчелари је заштита меда ознаком квалитета. Радионице организоване у Словенији наставак су започетих активности на брендирању црногорског меда.

14.03.2016.

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић састао се данас са представницима мисије Свјетске банке који прате имплементацију пројеката институционалног развоја и јачања пољопривреде и руралног развоја.

14.03.2016.

Најава: Презентација Агробуџета за 2016. годину у више сјеверних општина

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће у уторак и сриједу, 15. и 16. марта, презентације Агробуџета за 2016. годину за пољопривредне произвођаче са подручја општина Андријевица, Плав и Гусиње, затим Беране и Бијело Поље.

14.03.2016.

Најава: У Андријевици презентација свих идејно урбанистичко-архитектонских рјешења за објекат „Кућа воћа“, који су пристигли на конкурс

Радови који су стигли на Конкурс за идејно урбанистичко-архитектонско рјешење објекта “Кућа воћа” у Андријевици биће представљени на изложби која ће се одржати сјутра, 15. марта, у 13,00х у Центру за културу Андријевица.

13.03.2016.

Потписана иницијатива да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела

Потписана иницијатива да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела

Министри пољопривреде Словеније, Црне Горе, Мађарске, Аустрије, Чешке, Француске и Србије потписали су декларацију којом се подржава иницијатива словеначке Владе упућена Уједињеним нацијама да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела. Подизање свијести јавности о значају пчела за опстанак природе, очување еколошког баланса животне средине и одрживе пољопривредне производње, а имајући у виду угроженост пчелиње популације на глобалном нивоу, формализована је на министарском округлом столу под називом “20. мај Свјетски дан пчела - шанса за све”.

11.03.2016.

Министар Ивановић заједно са пчеларима у посјети Словенији

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће 12. и 13. марта у званичној посјети Словенији. На позив министра пољопривреде шумарства и хране Словеније Дејана Жидана, министар Ивановић ће учествовати на министарском округлом столу под називом “20.мај Свјетски дан пчела – шанса за све”, који ће се одржати у Цељу.

11.03.2016.

Упис у Регистар пољопривредних газдинстава

Министарство пољопривреде и руралног развоја врши упис пољопривредних газдинстава у Регистар пољопривредних газдинстава.

11.03.2016.

Пољопривредним произвођачима из Подгорице, Цетиња, Даниловграда, Никшића и Плужина представљене мјере Агробуџета за 2016. годину

Пољопривредним произвођачима из Подгорице, Цетиња, Даниловграда, Никшића и Плужина представљене мјере Агробуџета за 2016. годину

Пољопривредни произвођачи из општина Подгорица, Цетиње, Даниловград, Никшић и Плужине били су у прилици да у протекле двије седмице присуствују презентацијама Агробуџета за 2016. Годину, које је организовало Министарство пољопривреде и руралног развоја.