Manja slova Veća slova RSSVijesti

18.08.2015.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Nikšić.

11.08.2015.

Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je treću godinu zaredom, tokom avgusta, radni doručak za predstavnike medija u Crnoj Gori.

10.08.2015.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa predstavnicima medija

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 11. avgusta, radni doručak za predstavnike medija u Crnoj Gori.

08.08.2015.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za davanje šuma u državnoj svojini na korišćenje, prodajom drveta u dubećem stanju, za 2015. godinu. Predmet javnog poziva su šume koje se daju na korišćenje u skladu sa izvođačkim projektima za PJ Pljevlja, Rožaje, Žabljak, Kolašin, Plužine, Bijelo Polje, Nikšić, Podgorica, Danilovgrad i Mojkovac.

07.08.2015.

Ministar Ivanović sa poljoprivrednicima Malesije razgovarao o pravcima daljeg razvoja poljoprivrede na području GO Tuzi

Ministar Ivanović sa poljoprivrednicima Malesije razgovarao o pravcima daljeg razvoja poljoprivrede na području GO Tuzi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović tokom radne posjete gradskoj opštini Tuzi obišao je više poljoprivrednih gazdinstava, koja su u prethodnom periodu koristila razne oblike podrške ministarstva, konkretno u proizvodnji mlijeka, vinogradarstvu, proizvodnji povrća u plastenicima i na otvorenom. Cilj posjete bio je da se predstavnici ministarstva upoznaju sa efektima realizovanih investicija na unapređenje poljoprivredne proizvodnje i da se predstave budući razvojni planovi. Zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima razgovarao je i o mogućnostima rješavanja problema navodnjavanja, vodosnabdijevanja, probijanja puteva i ruralnom razvoju.

06.08.2015.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića gradskoj opštini Tuzi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti gradskoj opštini Tuzi.

04.08.2015.

Saopštenje Ministar Ivanović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Irenom Tatažinjskom

Saopštenje Ministar Ivanović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Irenom Tatažinjskom

Poljska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka članstvu u NATO i založiće se da postane jedan od lidera za realizaciju projekata NATO u oblasti poljoprivrede u Crnoj Gori, saopštila je danas novoimenovani ambasador Poljske u Crnoj Gori Irena Tatažinjska (Irena Tatarzynska) prilikom susreta sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem.

04.08.2015.

Nastaviti sa investiranjem u poljoprivredu, ulagati u istraživanja

Nastaviti sa investiranjem u poljoprivredu, ulagati u istraživanja

“Ova 2015. godina biće veoma izazovna za održavanje trendova postignutih u poljoprivredi u prethodnoj godini, ocijenio je ministar Ivanović u Intervjuu za CorD magazin bussines Montenegro. „Pokazali smo da posjedujemo novi duh, sposobnost, vještine i volju da se uhvatimo u koštac sa svakim problemom. Ali, naš pravi izazov nisu problemi, već rješenja do kojih treba da dođemo. Važan dio rješenja čine investicije u poljoprivredi i izdvajanja za istraživanja“, rekao je, između ostalog, ministar Ivanović za ovaj časopis“.

04.08.2015.

Izvještaj sa Javne rasprave o Nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 22 juna 2015. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e- uprave.

03.08.2015.

Javni poziv za učešće na nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Danilovgrad

„Na osnovu Zakona o državnoj imovini ("Službeni list CG", br.21/09 i 40/11), Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl.list CG“, br 44/10), i zaključka Vlade Crne Gore broj08-1667,Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće u javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u Opštini Danilovgrad, na period od pet godina uz mogućnost produženja perioda.