Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.07.2015.

Na konferenciji za novinare ministra Ivanovića o pozitivnim trendovima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Na konferenciji za novinare ministra Ivanovića o pozitivnim trendovima u poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na redovnoj konferenciji za novinare predstavio je najnovije rezultate ostvarene u ovim oblastima u prvoj polovini 2015. godine, vezane za rekordan otkup mlijeka, rast broja radno angažovanih u poljoprivrednim djelatnostima, zatim stočnog fonda, kao i broja poljoprivrednika koji se javljaju za podršku na javne pozive i većim iznosom investicija.

10.07.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Piperima obišao radove na izgradnji tri vodovoda, bistijernu na Kopilju, siraru i obnovljenu školu

Saopštenje: Ministar Ivanović u Piperima obišao radove na izgradnji tri vodovoda, bistijernu na Kopilju, siraru i obnovljenu školu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović posjetio je danas nekoliko lokaliteta na području MZ Stijena u Piperima, na kojima su završeni ili se privode kraju projekti koji su u funkciji poboljšanja uslova života u ruralnim područjima.

10.07.2015.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 11. jula 2015. godine.

09.07.2015.

Najava: Ministar Ivanović u posjeti Piperima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović posjetiće sjutra, 10. jula, više lokaliteta na području MZ Stijena, u Piperima na kojima su završeni ili se privode kraju projekti koji su u funkciji poboljšanja uslova života u ruralnim područjima.

09.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Virpazaru

Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 10. jula, u Virpazaru.

07.07.2015.

Naredba o dodatnim mjerama za kretanje preživara za sprječavanje širenja bolesti plavi jezik

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo je naredbu o dodatnim mjerama za kretanje preživara radi sprječavanja širenja bolesti plavog jezika.

06.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Podgorici

Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 07. jula, u Podgorici.

04.07.2015.

Saopštenje Ministar Ivanović obišao Milkraft projekat u Pavinom Polju

Saopštenje Ministar Ivanović obišao Milkraft projekat u Pavinom Polju

Sjever Crne Gore ima šansu da dobije najveću farmu muznih krava u Crnoj Gori i savremenu mljekaru. Planirano je zapošljavanje 150 radnika, otkup mlijeka od kooperanata sa tog područja, i proizvodnja kvalitetnog mlijeka i mlječnih proizvoda širokog asortimana. Farma i mljekara nalaze se u Pavinom Polju. Sve dosadašnje radove realizovala je kompanije „Milkraft“ iz sopstvenih sredstava. O tempu radova na finalizaciji projekta, opremanju objekata i budućim planovima koji se odnose na razvoj stočarstva i poljoprivrede ovog područja razgovarli su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, prof. dr Petar Ivanović i vlasnik kompanije „Milkraft“ Dragan Burić.

03.07.2015.

Najava: Sjutra na Kosanici „Prva kosa Crne Gore“

Nevladina organizacija „Prva kosa Crne Gore“ i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuju sjutra, 04. jula, u Pljevljima 20. tradicionalnu kosidbu koja ima međunarodni takmičarski karakter.

02.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 03. jula, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.