Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.07.2015.

Saopštenje: Počinje Kampanja identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori

Saopštenje: Počinje Kampanja identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori ozvaničilo je danas početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori. Aktivnost će narednih dana sprovoditi 28 veterinarskih ambulanti, u saradnji sa Veterinarskom upravom, tako što će obilaziti gazdinstva, registrovati ih i obilježiti svinje sa ušnim markicama.

20.07.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Delegacija EU u CG ozvaničiće početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori ozvaničiće sjutra, 21. jula, početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori.

19.07.2015.

Ministar Ivanović za portal MNE magazin o tome kome su namijenjena sredstva obezbijeđena za razvoj poljoprivrede

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović za portal MNE magazin, u rubrici ,,Riječ ministra”, odgovorio na pitanje da li sredstva koja su obezbijeđena za razvoj poljoprivrede mogu da koriste svi poljoprivredni proizvođači ili su ona namijenjena samo odabranima

17.07.2015.

Saopštenje: Predstavljen projekat rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Saopštenje: Predstavljen projekat rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Kroz projekat „Tehnička podrška rejonizaciji vinogradarskog područja Crne Gore“ biće utvrđene vinogradarske zone i granice regiona uzgoja grožđa za proizvodnju vina, kao i mogućnosti proširenja areala uzgoja vinove loze u Crnoj Gori.

16.07.2015.

Najava: MPRR organizuje predstavljanje projekta rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje sjutra, 17. jula, u podrumu Šipčanik Konferenciju o projektu „Tehnička podrška rejonizaciji vinogradarskog područja Crne Gore“.

15.07.2015.

Saopštenje: U Herceg Novom održana sjednica Stalne crnogorsko-hrvatske komisije za upravljanje vodama

Saopštenje: U Herceg Novom održana sjednica Stalne crnogorsko-hrvatske komisije za upravljanje vodama

Iskustvo i dostignuća Hrvatske u upravljanju vodnim potencijalima u svijetlu prilagođavanja EU direktivama, ali i u projektima vodosnabdijevanja, navodnjavanja poljoprivrednih površina i zaštiti od poplava dostupno je i Crnoj Gori, kroz saradnju na međudržavnom nivou. U planu su i konkretni projekti.

14.07.2015.

Najava: Sastanak Međudržavne komisije Crne Gore i Hrvatske za oblast vodoprivrede u Herceg Novom

Redovni sastanak Međudržavne komisije Crne Gore i Hrvatske za oblast vodoprivrede održaće se sjutra u Herceg Novom.

12.07.2015.

Saopštenje: Otvorena „Kuća meda“ u Danilovgradu

Saopštenje: Otvorena „Kuća meda“ u Danilovgradu

“Kuća meda” koja će biti centar za razvoj pčelarstva i brendiranje crnogorskog meda svečano je otvorena danas u mjestu Grbe, nadomak Danilovgrada, samo 11 mjeseci nakon što je postavljen kamen temeljac za objekat u koji je Vlada Crne Gore uložila oko pola miliona eura.

12.07.2015.

Ministar Ivanović i gradonačelnik Cetinja otvorili manifestaciju “Dani lipa i meda” na Cetinju.

Ministar Ivanović i gradonačelnik Cetinja otvorili manifestaciju “Dani lipa i meda” na Cetinju.

Nakon otvaranja Kuće meda u Danilovgradu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, zajedno sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem i predsjednikom Saveza pčelarskih organizacija Radulom Miljanićem, svečano su danas otvorili 19. po redu manifestaciju “Dani lipa i meda” na Cetinju.

11.07.2015.

Najava: Sjutra otvaranje "Kuće meda"

Svečano otvaranje "Kuće meda", jednog od prioritetnih i kapitalnih projekata Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, biće održano sjutra, 12. jula, u mjestu Grbe, kod Danilovgrada. Otvaranje će početi u 09,00h.