Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.04.2016.

Ministar Ivanović u Piperima otvorio vodovod, javnu česmu i obišao rekonstruisanu osnovnu školu

Ministar Ivanović u Piperima otvorio vodovod, javnu česmu i obišao rekonstruisanu osnovnu školu Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović posjetio je danas Pipere, gdje je otvorio vodovod Kaznovica, rekonstruisanu školu na Drezgi, prvu javnu česmu u Piperima i obišao više pojopriverdnika ovog kraja. Povodom završetka rekonstrukcije škole i uređenja dvorišta koje je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministar je prisustvovao prigodnoj školskoj svečanosti.

09.04.2016.

Najava:Ministar Ivanović sjutra u Piperima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 10.aprila, u radnoj posjeti Piperima, opština Podgorica.

08.04.2016.

Ministar Ivanović demantovao informaciju medijskog monopoliste Vijesti o navodnoj povezanosti Ministra sa firmom iz Paname

Ministar Ivanović demantovao informaciju medijskog monopoliste Vijesti o navodnoj povezanosti Ministra sa firmom iz Paname

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović demantovao je informaciju objavljenu na portalu “Vijesti” i emitovane na TV “Vijesti” o navodnoj povezanosti Ministra sa firmom iz Paname.

07.04.2016.

Ministar Ivanović na UDG otvara konferenciju “Free Market Road Show”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govoriće sjutra, 08. aprila na konferenciji “Free Market Road Show” koja se održava na Univerzitetu Donja Gorica. Riječ je o serijalu konferencija koje se održavaju u više od 40 zemalja. Konferencija na UDG održava se osmu godinu zaredom. Ovogodišnja tema je “Vrijeme za promjene u Evropi”. Više informacija na sajtu www.freemarket-rs.com.

06.04.2016.

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama označili početak gradnje mljekare “Milkraft Leche” u Pavinom Polju

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama označili početak gradnje mljekare “Milkraft Leche” u Pavinom Polju

Mljekara “Milkraft Leche” u kojoj će biti upošljeno 150 radnika treba da bude završena do kraja godine, saopšteno je danas prilikom posjete ministra Ivanovića i ambasadorke Hafse Al Ulame kompleksu kompanije “Milkraft” u Pavinom Polju.

06.04.2016.

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama otvorili peletaru u „Vektri Jakić“

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama otvorili peletaru u „Vektri Jakić“

Projekti koji se realizuju iz ugovorenih kreditnih sredstava Abu Dabi razvojnog fonda kroz projekat ADMAS odvijaju se po planu i u skladu sa razvojnim prioritetima vezanim za otvaranje novih radnih mjesta, povećanje proizvodnje i izvoza. U to su se uvjerili ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasadorka UAE Hafsa Al Ulama koji su danas posjetili “Vektru Jakić” u opštini Pljevlja i ozvaničili početak rada pogona peletare.

06.04.2016.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede na Jadranskom sajmu otvoren 40. Sajam namještaja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede na Jadranskom sajmu otvoren 40. Sajam namještaja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je na Jadranskom sajmu u Budvi počeo 40. Sajam namještaja opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, kao i deseti sajam umjetnina „Art Expo“.

05.04.2016.

Ministar Ivanović i ambasadorka UAE otvoriće peletaru u Vektri i označiće početak radova na mljekari Milkraft i Pavinom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata NJ.E. Hafsa Al Ulama boraviće sjutra u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje, gdje će otvoriti pogon za proizvodnju peleta u kompaniji “Vektra Jakić” i označiti početak radova na izgradnji mljekare “Milkraft Leche” u Pavinom Polju.

05.04.2016.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za prva dva mjeseca 2016.

Prema preliminarnim podacima ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za prva dva mjeseca 2016. iznosila je 253,6 miliona eura, što je za 1,2% manje u odnosu na isti period 2015. godine. Izvezeno je robe u vrijednosti od 38,6 miliona eura (21,6% manje), a uvezeno robe u vrijednosti od 215 miliona eura (3,6% više) u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 18% i manja je u odnosu isti period prethodne godine kada je iznosila 23,7%.

05.04.2016.

Crna Gora i Izrael nastavljaju saradnju u oblasti šumarstva

Crna Gora i Izrael nastavljaju saradnju u oblasti šumarstva, koja je dogovorena prilikom prošogodišnje zvanične posjete toj zemlji ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i razgovora koje je imao sa kolegom Jair Šamirom. Ministri su tada, između ostalog, dogovorili da se uspostavi saradnja sa Crnom Gorom na bazi bogatog iskustva Izraela u sektoru šumarstva u dijelu uspostavljanja efikasnog sistema pošumljavanja, preventivne zaštite šuma od požara i prečavanja bolesti šuma.