Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.04.2016.

Ministri Ivanović i Vlahović sa građanima Bara završavaju Aveniju “Masline prijateljstva”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, sjutra, 23. aprila, zasadiće sadnice maslina u Aveniji “Masline Prijateljstva” u Baru.

21.04.2016.

Povodom 22. aprila Dana planete Ministarstvo poljoprivrede organizuje akcije sadnje

Povodom Međunarodnog Dana planete Zemlje – 22. aprila, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra akcije sadnje na lokacijama u park šumi Zlatica i Ćemovskom polju. O okviru aktivnosti na dva lokaliteta biće posađeno 1.000 sadnica.

21.04.2016.

Nije dovoljno samo evidentirati probleme, već i ponuditi rješenja

Nije dovoljno samo evidentirati probleme, već i ponuditi rješenja

Integralno upravljanje slivom rijeke Drine na način da se objedine svi aspekti (voda, poljoprivreda, energetika i životna sredina) omogućiće zemljama sliva direktne benefite kroz veću efikasnost upotrebe vodnih resursa, održivu poljoprivrednu proizvoidnju i veći stepen bezbjednosti hrane, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici.

20.04.2016.

Osnovci iz Nikšića posjetili Plantaže

Osnovci iz Nikšića posjetili Plantaže

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, oko 80 učenika petog razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića posjetilo je kompaniju "13. jul-Plantaže".

17.04.2016.

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede Italije grupa crnogorskih profesionalnih ribara koji se bave malim obalnim ribolovom otputovala je danas u studijsku posjetu u Napulj. Studijska posjeta predviđena je u periodu od 17- 20 aprila 2016. godine. Osnovni cilj posjete je upoznavanje sa načinom obavljanja ove djelatnosti u Italiji.

15.04.2016.

Zašto Vijesti podmeću?

Pokušaj podmetanja i iznošenja neistina nije prvi, očigledno ni posljednji. Zato se postavlja pitanje: zašto medijski monopolista dobijene odgovore na postavljena pitanja ne koristi, već ih mjenja shodno svojim željama i potrebama? Da li je to u skladu sa Kodeksom novinara ili principima za koje se navodno zalaže medijski monopolista? Koji su to novinarski principi kojima se rukovode autori teksta i njihovi urednici?

13.04.2016.

Odgovor MPRR na pitanja “Vijesti” vezana za navode o saobraćajnom prekršaju službenog vozila Ministarstva u Pljevljima

Svaki eventulani prekršaj utvrđuje se u zakonom predviđenom postupku. Ono što je očigledno je da medijski monopolista Vijesti nastavlja da se bavi “potjerom” na Ministarstvo poljoprivrede i Ministra. Kao i u brojnim dosadašnjim slučajevima i ovaj put bezuspješno.

12.04.2016.

Održana konferencija “Uspostavljanje šumsko-ekoloških staništa u Crnoj Gori”

Održana konferencija “Uspostavljanje šumsko-ekoloških staništa u Crnoj Gori”

Crna Gora će imati savremenu ekološko-informacionu bazu sa podacima o šumskim staništima i potencijalnim prirodnim šumskim zajednicama što predstavlja najbolju osnovu za održivo gazdovanje šumama i njihovu zaštitu, saopšteno je danas u Podgorici na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati i ciljevi projekta “Uspostavljanje šumsko-ekoloških staništa u Crnoj Gori”.

12.04.2016.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker

Saradnja Crne Gore i Njemačke u oblasti poljoprivrede u protekle tri godine podignuta je na mnogo veći nivo, posebno institucionalni, ali ima još prostora za unapređenje, na čemu će se intenzivno raditi u narednom periodu, ocijenjeno je prilikom susreta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker.

11.04.2016.

Ministar Ivanović otvara konferenciju povodom zatvaranja projekta „Uspostavljanje šumsko-ekoloških staništa u CG“

Konferencija povodom zatvaranja projekta pod nazivom „Uspostavljanje šumsko-ekoloških staništa u Crnoj Gori” biće održana sjutra, 12. aprila, u Podgorici.