Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.03.2016.

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Bar

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Bar Prvi crnogorski granični prelaz za kontrolu hrane prema standardima EU koji je izgrađen u Luci Bar spreman je za uzorkovanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze u Crnu Goru pomorskim putem. Završetak radova na izgradnji objekta i opremanja kontrolnog punkta za hranu u Luci Bar obilježen je danas svečano, u prisustvu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića, gradonačelnika Bara Zorana Srzentića i šefa misije Svjetske banke za Crnu Goru Danijela Gerbera.

09.03.2016.

Najava: U Kuci meda prezentacija poziva za podršku preradi na porodičnim gazdinstvima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore održaće prezentaciju ovogodišnjeg Javnog poziva za dodjelu podrške za preradu na gazdinstvima crnogorskim pčelarima.

08.03.2016.

Najava: Počinje Info-kampanja za projekat IPARD like2

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće u četvrtak, 10. marta 2016. godine info-kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim subjektima u poslovanju hranom životinjskog i biljnog porijekla pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u fizički kapital, vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda, IPARD-like 2.

08.03.2016.

Najava: Svečano otvaranje savremenog punkta za kontrolu hrane u Luci Bar

Prvi crnogorski granični prelaz za kontrolu hrane prema standardima EU je izgrađen u Luci Bar, a svečano obilježavanje završetka radova i opremanja objekta biće održano sjutra, 09. marta.

07.03.2016.

Prezentacija Agrobudžeta za 2016. godinu u Nikšiću i Plužinama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u srijedu, 09. marta prezentaciju Agrobudžeta za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Nikšić i Plužine.

07.03.2016.

Finalni dokumenti za upravljanje slivom rijeke Drine

U okviru Projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu pripremljeni su finalni dokumenti Okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom i Okvir politike preseljenja.

07.03.2016.

Prezentacija Agrobudžeta u Danilovgradu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće 07. marta, prezentaciju Agrobudžeta za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Danilovgrad.

05.03.2016.

Poziv za predaju zahtjeva za dodjelu podrške mladim pčelarima početnicima za 2016. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za dodjelu podrške mladim pčelarima početnicima za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom - 1.2.Program unapređivanja pčelarstva objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2016. godinu.

04.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom 2.3.1. – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu.