Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.09.2015.

Saopštenje: Organski proizvođači posjetu Francuskoj započeli obilaskom farmi

Saopštenje: Organski proizvođači posjetu Francuskoj započeli obilaskom farmi Tokom prvog dana studijske posjete Francuskoj organski proizvođači iz Crne Gore obišli su organske farme u pokrajini Drome i razgovarali sa predstavnicima kooperative koja okuplja preko 350 članova organskih proizvođača koji rade zajedno. Iskustva vlasnika farmi i model funkcionisanja kooperative uvjerili su naše proizvođače da treba dalje razvijati organsku proizvodnju, jer je riječ o proizvodima koji se sve više traže na tržištu EU, kao i da je značaj kvalitetnog udruživanja od presudne važnosti za postizanje uspjeha.

19.09.2015.

Saopštenje: Organski proizvođači iz Crne Gore otputovali u studijsku posjetu Francuskoj

Saopštenje: Organski proizvođači iz Crne Gore otputovali u studijsku posjetu Francuskoj

Grupa od 22 organska proizvođača iz Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, otputovala je sinoć na studijsko putovanje u Francusku.

16.09.2015.

Obavještenje o potrebi zaštite masline od muve masline

Fitosanitarna uprava obavještava proizvođače maslina da je na području Ulcinja i Bara povećana brojnost muve masline i da je posljednji momenat za tretiranje.

16.09.2015.

Ministar Ivanović gostovao u Televiziji Nikšić

Ministar Ivanović gostovao u Televiziji Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, tokom radne posjete opštini Nikšić, gostovao je na TV Nikšić, u emisiji „Fokus“. U razgovoru sa urednikom Informativnog programa Vladimirom Utješinovićem, Ministar je govorio o razlozima i efektima evidentno dinamičnijeg razvoja poljoprivrede na području te opštine.

15.09.2015.

Saopštenje: Ostvareni značajni pomaci u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u Nikšiću

Saopštenje: Ostvareni značajni pomaci u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u Nikšiću

Investicije u primarnu poljoprivrednu prozivodnju i preradu kojima se podižu standardi, otvaraju nova radna mjesta i povećava izvoz na području opštine Nikšić ostvaruju se po planu. Dodatno, ulaganjem države i opštine, realizuju se infrastrukturni projekti u cilju poboljšanja uslova za život i razvoj poljoprivrede u ruralnim područjima. Napredak na tom planu danas su zajednički sagledali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

15.09.2015.

Obavještenje Fitosanitarne uprave o prisustvu muve masline i načinu zaštite

Obavještenje Fitosanitarne uprave o prisustvu muve masline i načinu zaštite

Fitosanitarna uprava obavještava proizvođače maslina da su rezultati pregleda plodova masline i klopki, na prisustvo muve masline (Bactrocera olaae) ukazali na povećanje brojnosti muve u oba tipa klopki (Me Phail i zute ljepljive ploče) kao i na povećanje infestacije.

14.09.2015.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Nikšić.

14.09.2015.

Saopštenje: Crna Gora uskoro članica Međunarodne unije za zaštitu novih biljnih sorti (UPOV)

Crna Gora će, kako je planirano, 24. septembra ove godine postati 73. članica Međunarodne unije za zaštitu novih biljnih sorti (UPOV), kao još jedne međunarodne organizacije sa kojom Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uspješno sarađuje na punopravnoj osnovi.