Manja slova Veća slova RSSVijesti

13.10.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića u emisiji Agrosaznanje

"Ministar Ivanović je tokom gostovanja u posljednjoj emisiji Agrosaznanje na TVCG govorio o očekivanjima od realizacije projekata jačanja primarne poljoprivredne proizvodnje koji će se realizovati u okviru IPARD like 1 poziva za bespovratnu podršku, najavio IPARD like 2 projekat koji će biti okrenut jačanju prerade, kao i o očekivanim efektima investicija koje prerađivački sektor planira realizovati iz kredita Abu Dabi fonda za razvoj.

12.10.2015.

Intervju ministra Ivanovića na RTV Slovenija

Intervju ministra Ivanovića na RTV Slovenija

Ministar Ivanović u intervjuu za Radio Televiziju Slovenija govorio je o rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede u Crnoj Gori i daljim izazovima na putu pristupanja Evropskoj uniji.

11.10.2015.

Saopštenje: Mladi pčelari u Kući meda edukovani za pčelarenje

Saopštenje: Mladi pčelari u Kući meda edukovani za pčelarenje

Savez pčelarskih organizacija u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovao je tokom vikenda stručno predavanje za 78 mladih pčelara početnika koji su kroz istoimeni program podrške dobili po tri pčelinje zajednice. Na ovom predavanju održanom u Kući meda mladi pčelari imali su priliku da čuju veoma zanimljive teme iz oblasti praktičnog pčelarenja.

08.10.2015.

Saopštenje: U Vladimiru održana manifestacija „Dan nara“

Saopštenje: U Vladimiru održana manifestacija „Dan nara“

Manifestacija „Dan nara“ koja je danas održana u Vladimiru u Ulcinju okupila je poljoprivredne proizvođače sa tog područja, prvenstveno proizvođače nara i proizvoda od nara, ali i ostale sezonske poljoprivredne proizvode po kojima je prepoznatljiv ulcinjski kraj.

07.10.2015.

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović izložio je danas u Briselu predstavnicima država članica EU i EK napredak koji je Crna Gora ostvarila u ispunjavanju evropskih standarda u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane i ribarstva...

07.10.2015.

Ministarstvo i ove godine podržava održavanje manifestacije „Dan nara“

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine će podržati manifestaciju „Dan nara“, koja se održava sjutra, 08. oktobra, u Vladimiru(Ulcinj). Manifestaciju organizuju NVO Biznis Kluba Anamalit i Turistička organizacija Ulcinj.

07.10.2015.

Obavještenje: Zabranjen svaki vid ribolova na jezeru Liverovići u Nikšiću

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost o zabrani svakog vida ribolova na akumulaciji Liverovići, sve dok se nivo vode ne normalizuje i vrati iznad nivoa biološkog minimuma.

07.10.2015.

Ministarstvo i opština Ulicinj potpisali sporazum za realizaciju projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema“

Između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Ulcinj potpisan je sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj.

06.10.2015.

Najava: Ministar Ivanović u Briselu

Postignuti rezultati u poglavljima koja se odnose na oblast poljoprivrede(11, 12 i 13) biće glavna tema razgovora ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i predstavnika Radne grupe za proširenje u Savjetu EU – COELA grupe, koji su zakazani sjutra u Briselu.

06.10.2015.

Počela isplata direktnih premija za stočarsku proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počelo je isplatu direktnih premija u stočarskoj proizvodnji. Zahtjev za premije u predviđenom roku podnijeo je ukupno 4.661 podnosilac zahtjeva za ukupno 150.130 grla. Pravo na premiju ostvarilo je 4.294 korisnika premija za 81.069 grla. Ukupan iznos premija je 1.516.500€.