Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.10.2015.

Najava: Edukativna manifestacija u Baru obilježiće početak berbe maslina

Manifestacija edukativnog oblika “Ex albis ulivis” kojom će se obilježiti početak berbe maslina održaće se sjutra, 18.oktobra, u Starom Baru, u organizaciji Društva maslinara Bar. Cilj manifestacije je da se pokaže značaj rane berbe i pravilnog branja maslina, kako bi se dobilo maslinovo ulje najboljeg kvaliteta, a napore maslinara u tom pravcu podržava i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, čiji će predstavnici prisustvovati događaju.

17.10.2015.

Ministarstvo poljoprivrede počelo sa radionicama za potpisnike IPARD like ugovora

Ministarstvo poljoprivrede počelo sa radionicama za potpisnike IPARD like ugovora

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja započelo je seriju radionica namijenjih poljoprivrednim proizvođačima koji su potpisali ugovore o dodjeli bespovratne podrške kroz projekat IPARD-like 1. Cilj radionica je da se pomogne poljoprivrednicima u pripremi potrebne dokumentacije neophodne za povlačenje odobrenih sredstava. Radionice će voditi predstavnici predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja, a prisustvovaće im i predstavnici savjetodavnih službi koji će potpisnicima ugovora pomagati prilikom pripreme potrebne dokumentacije.

17.10.2015.

Ministar Ivanović održao redovnu konfrenciju za novinare

Ministar Ivanović održao redovnu konfrenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o aktuelnostima iz oblasti poljoprivrede, rezultatima kao što su rast prodaje i otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, otkupa mlijeka i realizacije mjera ruralnog razvoja vezanih za preradu na gazdinstvima i održivom korišćenju planinskih pašnjaka. Tema konferencije bile su informacije o nastavku podrške poljoprivrednicima da realizuju IPARD like projekte i dobiju ugovorena sredstva. Ministar je saopštio i rezultate otkupa jagnjadi.

16.10.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo Svjetski dan hrane - 16. oktobar

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo Svjetski dan hrane - 16. oktobar

Da bi crnogorska poljoprivreda dostigla nivo približan potencijalima kojima raspolažemo, pored povećanja proizvodnje i prerade, uvođenja standarda i rasta kvaliteta, potrebna su nam i nova zanimanja. Potrebni su nam inovatori, preduzetnici, nova znanja i njihova primjena u poljoprivredi. Potrebni su nam tehnolozi hrane, genetičari, dizajneri, IT stručnjaci u poljoprivredi, mikrobiolozi, inžinjeri…, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane - 16. oktobra.

16.10.2015.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 17. oktobra 2015. godine.

15.10.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježava Svjetski dan hrane – 16. oktobar

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore obilježiće i ove godine Svjetski dan hrane 16. oktobar, koji se u svijetu svake godine slavi pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO).

14.10.2015.

Saopštenje: Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosantirana politika bila tema javne debate u EU Info centru

Saopštenje: Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosantirana politika bila tema javne debate u EU Info centru

Crna Gora je spremna za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u poglavlju 12 - Bezbjednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor. Usaglašavanje sa standardima EU u ovoj oblasti značiće povećanje standarda hrane koja se proizvodi u Crnoj Gori i time otvaranje tržišta od više od 500 miliona ljudi za naše proizvođače hrane, ali i poboljšanje sistema bezbjednosti hrane koju će konzumirati potrošači u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas u Podgorici na javnoj debati u EU info Centru.

14.10.2015.

Obavještenje: Počela isplata staračkih naknada za jul 2015. godine

Počela je isplata staračkih naknada za jul 2015. godine. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 237.948,00€ za 4.740 korisnika.

13.10.2015.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja na osnovu odluka Vlade objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu. Predmet javnog poziva su šume u državnoj svojini koje se daju na korišćenje u skladu sa izvođačkim projektima za PJ Petnjica i PJ Podgorica, za 2015. godinu, u gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima, kao i po količinama i početnim cijenama, kako stoji u tabeli oglasa.

13.10.2015.

Obavještenje: Radionice za potpisnike ugovora o dodjeli podrške kroz IPARD like 1

Zaposleni u Direktoratu za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u periodu od 12. do 16. oktobra održaće radionice za poljoprivredne proizvođače koji su potpisali ugovore o dodjeli sredstava bespovratne (grant) podrške u okviru IPARD like 1 projekta. Cilj je da se proizvođačima pomogne u pripremi potrebne dokumentacije za podnošenje zahtjeva za isplatu.