Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.06.2016.

Javna rasprava o nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda biće održana u srijedu, 08. juna, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

02.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Bijelom Polju

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 03. juna, u Bijelom Polju.

30.05.2016.

Počinje „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kreće sa realizacijom projekta „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“. Projekat ima za cilj promociju domaćih proizvoda i šansi za razvoj agrobiznisa, a osmišljen je povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore.

30.05.2016.

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Crna Gora će u procesu uspostavljanja funkcionalnog sistema bezbjednosti hrane i primjene standarda EU imati u narednom periodu još jaču podršku Italije. Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane, koji je danas u Podgorici potpisan između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i nadležnih institucija Italije, unaprijediće saradnju stručnih službi, laboratorija i ostalih nadležnih institucija dvije zemlje.

29.05.2016.

Potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane između Crne Gore i Italije

Crna Gora i Italija potpisaće u ponedjeljak 30. maja u Podgorici, Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane.

27.05.2016.

Javna rasprava o nacrtu izvještaja strateške procjene uticaja na životnu sredinu nacrta strategije upravljanja vodama

Kako je članom 29 Zakona o vodama definisana obaveza izrade strateške procjene uticaja na životnu sredinu za strategiju i planove upravljanja vodama na vodnom području, odnosno dijelu vodnog područja, obavještavamo vas da će se u periodu 27.05.2016 – 27.06.2016 održati javna rasprava o Nacrtu izvještaja Strateške procjene uticaja na životnu sredinu Nacrta Strategije upravljanja vodama.

26.05.2016.

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

Srovođenjem nacionalnog plana za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja unaprijediće se ne samo zdravlje bilja, već i ljudi i životinja, ali i zaštita životne sredine, ocijenjeno je na skupu u Podgorici na kome su predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede predstavili nacrt ovog dokumenta.

25.05.2016.

Prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta u Podgorici

Prva javna prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta biće održana sjutra, 26. maja, u Podgorici. Javna rasprava pokriće sve centralne opštine, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, naučnim institucijama kao i ostalim zainteresovanim stranama.

21.05.2016.

Kampanja za podizanje svijesti o kontroli populacije pasa lutalica

Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) započela je regionalnu kampanju sa ciljem razvijanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica i ulozi pojedinca, organizacija i institucija u dugoročnom rješavanju ovog problema u zemljama Jugoistočne Europe.

20.05.2016.

P O Z I V ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama (‘’Sl.list CG’’ br.74/10) i člana 9 Uredbe oprodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( ‘’Sl.list CG’’ br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1268 od 12.05.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e