Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.02.2020.

Podrška za bolje pozicioniranje crnogorskih vina na tržištu

Podrška za bolje pozicioniranje crnogorskih vina na tržištu Osim direktne podrške po hektaru zasada vinove loze koja je ove godine uvećana, zatim mogućnosti za bespovratnu podršku do 50 odsto investicija za unapređenje proizvodnje kroz posebne javne pozive, ali i aktuelni IPARD, crnogorski vinari na raspolaganju imaju i mjeru posebne podrške za vino.

25.02.2020.

Agrobudžet šansa za dalji razvoj gazdinstava u Plužinama

Agrobudžet šansa za dalji razvoj gazdinstava u Plužinama

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Plužine i u narednom periodu imaće podršku Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave za unapređenje proizvodnje koja predstavlja razvojni potencijal ovog kraja, jedna je od poruka je sa današnje prezentacije Agrobudžeta za 2020. godinu.

24.02.2020.

Predstavljen Agrobudžet u Mojkovcu i Kolašinu, Mišnić: Agrobudžet ohrabrenje i za lokalne uprave

Predstavljen Agrobudžet u Mojkovcu i Kolašinu, Mišnić: Agrobudžet ohrabrenje i za lokalne uprave

Uvećanje Agrobudžeta za ovu godinu, na 61 miliona eura, ohrabrujuća je poruka Vlade Crne Gore za sve koji direktno svojim radom doprinose ukupnom razvoju poljoprivrede, i posebno je obradovala nas na lokalnom nivou“, ocijenio je predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić...

24.02.2020.

Drugi Javni poziv za dodjelu podrške za Mjeru 1 - investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Direktorat za plaćanja objavljuje Drugi Javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 1 „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“ Programa razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD-a II 2014–2020.

24.02.2020.

Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2020. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2020. godinu, u okviru mjere 2.2.2 Podrška organskoj proizvodnji.

24.02.2020.

Javni poziv za dodjelu podrške za direktna plaćanja za višegodišnje zasade (voćarstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, ljekovito i aromatično bilje) za 2020. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške po površini za direktna plaćanja za višegodišnje zasade za 2020. godinu, u okviru mjere 1.1.4. Direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji.

24.02.2020.

Objavljen novi IPARD poziv – Nove prilike za ubrzan razvoj crnogorske poljoprivrede

Objavljen novi IPARD poziv – Nove prilike za ubrzan razvoj crnogorske poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas novi novi IPARD javni poziv za bespovratnu podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, kroz koji je proizvođačima na raspolaganju novih 12,3 miliona eura bespovratne podrške, iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

24.02.2020.

Najava: Predstavljanje Agrobudžeta u utorak u Plužinama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja predstaviće Agrobudžet za 2020. godinu poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Plužine, u utorak, 25. februara.

24.02.2020.

Produženje oglasa za tematskog eksperta za podršku administraciji Crne Gore u implementaciji Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR)

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, u skladu sa Sporazumom o podršci br. CCI 2017CE160AT160 potpisanom između Crne Gore i Evropske komisije, a radi obezbjeđivanja podrške koordinatoru prvog stuba - Plavi rast u aktivnostima na sprovođenju Strategije za Jadransko- jonski region (EUSAIR)

23.02.2020.

Najava: Predstavljanje Agrobudžeta u ponedeljak u Mojkovcu i Kolašinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa prezentacijama mjera podrške Agrobudžeta za 2020. godinu poljoprivrednim proizvođačima i svim zainteresovanim stranama. U ponedeljak, 24. februara, raspoložive mjere podrške za 2020. godinu biće predstavljene poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Mojkovac i Kolašin.