Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.05.2016.

Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Konferencija za novinare ministra Ivanovića Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 07. maja 2016. godine.

06.05.2016.

Kamen temeljac za gradnju fabrike Novog duvanskog kombinata u Podgorici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sjutra, 07. maja, postaviće kamen temeljac za gradnju fabrike Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

06.05.2016.

Seminar „Tehnička podrška izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: preliminarni rezultati i perspektive“

Seminar „Tehnička podrška izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: preliminarni rezultati i perspektive“

Projekat rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore najvažniji je projekat u sektoru vinogradarstva koji se realizuje tokom 2016. godine. Sprovodi se uz podršku EU i Ministarstva poljoprivrede. Stručni tim na čijem je čelu dr Pierfederico La Notte predstavio je preliminarne rezultate.

06.05.2016.

FAO konferencija u Turskoj: razvoj ruralnih područja i bezbjednost hrane prioriteti

FAO konferencija u Turskoj: razvoj ruralnih područja i bezbjednost hrane prioriteti

Podsticanje razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima ostaće prioritet svake od vlada država članica Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ocijenjeno je na 30. regionalnoj konferenciji FAO za Evropu koja je održana u Antaliji, Turska.

05.05.2016.

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju

Vlada Crne Gore ustupila je “Nikšićkom mlinu” na korišćenje dva silosa u Spuškom mlinu na period od deset godina. Osnovni ciljevi su vraćanje silosa u prvobitnu funkciju i razvoja tržišta brašna, žitarica i stočne hrane. U slučaju vanrednih situacija država zadržava pravo prioriteta u korišćenju silosa, kako bi se u potpunosti zaštitio stočni fond.

05.05.2016.

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

Fabrika stočne hrane koja je danas svečano otvorena u Spužu kod Danilovgrada proizvodiće visokokvalitetne i cjenovno povoljne krmne smješe za potrebe crnogorskog tržišta i izvoz. U fabrici, jednoj od najsavremenijih te vrste u regionu, zaposlenje je našlo 20 radnika. Interes da investiraju u ovaj projekat od značaja za crnogorsku poljoprivredu našli su firme Nikšićki mlin i Agromont. Objedinjavanjem proizvodnje stočne hrane, konzumnih jaja u Martinićima, proizvodnje brašna u Nikšićkom mlinu i prometa brašna i žitarica u Spuškom mlinu značajno će biti smanjen uvoz ovih proizvoda, povećana domaća proizvodnja i izoz, i otvorena nova radna mjesta.

04.05.2016.

Otvaranje Fabrike stočne hrane i potpisivanje ugovora za silose u Spužu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Danilovgrad otvoriće sjutra, 5. maja, Fabriku stočne hrane u Spužu. Otvaranje fabrike u kojoj su investiciju realizovale kompanije “Nikšićki mlin” i “Agromont” predviđeno je u 10,00h.

04.05.2016.

Sеminаr "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: prеliminаrni rеzultаti i pеrspеktivе"

Prеliminаrni rezultati postignuti u prvoj godini realizacije EU projekta "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore", biće predstavljeni sjutra, 05. maja, proizvođačima grožđa i vina u Crnoj Gori.

03.05.2016.

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Pokretanje proizvodnje u novoj pilani na Njegovuđi, koja je danas svečano otvorena, obezbijediće zaposlenje za oko 40 radnika sa područja Žabljaka i održivo korišćenje drvnih resursa ovog područja. Izgradnja pilane i pokretanje proizvodnje rezultat su kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će ne samo otvoriti nova radna mjesta, već i povećati stepen dodate vrijednosti kroz preradu i osvariti multiplikativne efekte na dalji razvoj žabljačke opštine.

02.05.2016.

Ministar Ivanović otvara pilanu na Njegovuđi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Žabljak otvoriće sjutra, 3. maja, novoizgrađenu pilanu na Njegovuđi. Pokretanje pogona za preradu drveta na Njegovuđi rezultat je kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će pokrenuti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.