Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.11.2015.

O korišćenju pesticida na radionici u Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Fitosanitarna uprava organizovaće sjutra, 18. novembra, u Podgorici radionicu na temu „Održivo korišćenje pesticida“. Radionica se organizuje u okviru IPA Projekta "Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori".

16.11.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Katara Rašid Al-Kavaria

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Katara Rašid Al-Kavaria

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Katara u Crnoj Gori Rašid Al-Kavarijem. U srdačnom razgovoru sagovornici su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Katara.

16.11.2015.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji DN “Vijesti” u tekstu sa naslovom “Ministar se mrštio i unosio u lice novinarki”

DN "Vijesti" su još jednom potvrdile da boluju od patološkog iznošenja neistina. Nije tačno da je ministar Ivanović, ili bilo ko drugi iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, "tijelom odgurnuo novinarku 'Vijesti' u pravcu izlaza iz zgrade Vlade". Nije tačno da se bilo ko "mrštio" na novinarku "Vijesti". Nije tačno da je "novinarka ‘Vijesti’, nakon završenog presa, prišla Ivanoviću i pokušala da mu lično uruči zahtjev za slobodan pristup informacijama”. Sve ovo su sračunate neistine, iskazane u nemoći i frustraciji koju sve više osjećaju urednici i vlasnici DN “Vijesti”.

15.11.2015.

Ministar Ivanović održao konferenciju za novinare

Ministar Ivanović održao konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na objavljeni izvještaj EK o napretku Crne Gore, u kome je naša zemlja za poglavlja 11 i 13 dobila godišnju ocjenu 4 ili “dobar progres”. Takođe, u poređenju sa zemljama regiona, Crna Gora je jedina dobila “četvorku” u ovim oblastima. Ministar je saopštio podatke koji pokazuju nastavak pozitivnih trendova u mljekarstvu, drvopreradi, izvozu, rastu zarada, i otkupu poljoprivrednih proizvoda...

13.11.2015.

Odgovori MPRR na pitanja DN “Vijesti” vezana za odgovornosti nadležnih u slučaju pojave palminog surlaša u Tivtu

Crna Gora sprovela je sve propisane mjere za sprječavanje unošenja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus(palminog surlaša) prilikom uvoza palmi za potrebe "Adriatic Marinas Porto Montenegro", tako da nije bilo nikakvog propusta fitosanitarne službe. Sprovedenom kontrolom utvrđeno je da su uvežene palme bile zdrave. Tokom dvije godine karantinskog nadzora nije bilo simptoma prisustva bilo kakvih štetnih organizama. Pozivamo DN “Vijesti” da se aktivno uključe i informišu javnost i držaoce bilja, umjesto što ih dezinformišu i grubo optužuju.

13.11.2015.

Najava: Konferencija ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u nedjelju, 15. novembra 2015. godine.

12.11.2015.

Reagovanje MPRR na tekst u DN „Vijesti“ sa naslovom „Oznake za ovce i koze mimo zakona“

Nije tačno da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izvršilo nabavku ušnih markica za ovce i koze mimo zakona, kako su to u naslovu teksta objavile DN "Vijesti". . Ušne markice po ovom javnom pozivu uopše nisu nabavljene. To znači da novac koji pominju urednici i tekstopisac M. Milošević nije utrošen, kako su to, lakoćom ušne markice, ustvrdili. Ustaljena je praksa DN „Vijesti“ da objavljuju tekstove vezane za Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa neistinitim i netačnim naslovima. Mimo zakona i novinarskog kodeksa je bestidno iznošenje neistina i obmanjivanje javnosti od strane DN "Vijesti".

12.11.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio poljoprivredne proizvođače sa područja Rožaja

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio poljoprivredne proizvođače sa područja Rožaja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović posjetio je danas poljoprivredne proizvođače i drvoprerađivače u opštini Rožaje. Cilj posjete bio je da se sagledaju potencijali proizvođača, identifikuju novi projekti i predstave mogućnosti za njihovo finansiranje.

12.11.2015.

Saopštenje: U Tirani održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Saopštenje: U Tirani održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Unapređenje regionalne saradnje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, razmjena iskustava u procesu evropskih integracija i korišćenju pretpristupnih sredstva, neke su od tema na koje diskutovalo na IX radnom sastanku ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope, koji je održan danas u Tirani, u Albaniji.

12.11.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Azerbejdžana Eldar Humbat Oglu Hasanovom. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Azerbejdžana, i posebno dodatnim interesovanjem za jačanje ekonomske saradnje nakon nedavne posjete premijera Crne Gore Mila Đukanovića toj zemlji.