Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.12.2015.

Ministar Ivanović svečano otvorio fabriku peleta na Vučju

Ministar Ivanović svečano otvorio fabriku peleta na Vučju Na Vučju kod Nikšića, danas je otvorena fabrika za proizvodnju peleta “Vučje Energy” u kojoj je uposleno 11 radnika. Fabriku su svečano pustili u rad ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović i vlasnik Ranko Jovović.

14.12.2015.

EU pozvala Crnu Goru da dostavi Pregovaračku poziciju za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva

Evropska unija smatra da je Crna Gora ispunila uslove i dostigla potreban nivo spremnosti za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva, navodi se u pismu Predsjedništva Savjeta Evropske unije, upućenom Crnoj Gori. „Nakon ocjene ispunjenja otvarajućeg mjerila za poglavlje 13 – Ribarstvo, Evropska unija sada smatra da je Crna Gora u ovoj fazi dovoljno pripremljena za otvaranje pregovora u Poglavlju 13”, navodi se u pismu koje, u ime luksemburškog Predsjedavanja EU, potpisuje stalni predstavnik Luksemburga pri Evropskoj uniji, ambasador Kristijan Braun.

13.12.2015.

Obavještenje: Počinje deveta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Kampanja oralne vakcinacije lisica traje već četiri godine i sprovodi se u svrhu zaštite zdravlja ljudi i domaćih životinja od bjesnila kao i zaštiti zdravlja i dobrobiti životinja, boljem pozicioniranju Crne Gore na međunarodnom tržištu, posebno u oblasti proizvodnje hrane ali i drugim povezanim granama privrede. Kampanju finansira Crna Gora i Evropska unija.

12.12.2015.

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U nastavku posjete Briselu, ministar Ivanović susreo se sa evropskim komesarom za zdravlje i bezbjednost hrane Vitenisom Andrijukaitisom i generalnim direktorom za poljoprivredu i ruralni razvoj Jeržijem Bogdanom Plevom.

11.12.2015.

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Evropski zvaničnici tokom razgovora sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem danas u Briselu, ponovili su pozitivne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Gora ostvarila u protekloj godini u usvajanju evropskih standarda u oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

10.12.2015.

Počinje isplata staračkih naknada za septembar i oktobar

Isplata staračkih naknada za septembar i oktobar 2015. godine počinje sjutra, 11. decembra.

09.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je Naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrenulo je postupak vezano za pokušaj državljanina Italije da prenese 20 odstrijeljenih jarebica kamernjaki i jedne šumske šljuke preko graničnog prelaza Luka Bar, a bez posjedovanja neophodne dokumentacije.

09.12.2015.

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Crna Gora i Slovenija intenziviraće saradnju u oblastima poljoprivrede, razvoja ruralnih područja, šumarstva i drvoprerade, saopštili su danas u Podgorici ministri poljoprivrede dvije zemlje prof. dr Petar Ivanović i Dejan Židan.

09.12.2015.

Ministar Ivanović uputio čestitku povodom dana opštine Danilovgrad

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je u ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, i u svoje lično ime, povodom 9. decembra - Dana opštine Danilovgrad, čestitku predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miodragu Đuroviću, odbornicima u Skupštini opštine, poljoprivrednim proizvođačima i svim građanima Danilovgrada.

08.12.2015.

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Crna Gora bilježi pozitivne trendove u oblasti drvne industrije. Za devet mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle, ukupan uvoz drveta i proizvoda od drveta manji je za 1,7 miliona eura(8,3 odsto), a izvoz veći za 4,8 miliona eura(25 odsto). Oblast drvoprerade je od deficita, koji je imala ranije, prešla u suficit, od oko 30 odsto”, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvarajući Balkansku konferenciju na temu drvne industrije koja je danas počela u Podgorici.