Manja slova Veća slova RSSVijesti

02.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Bijelom Polju

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 03. juna, u Bijelom Polju.

30.05.2016.

Počinje „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kreće sa realizacijom projekta „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“. Projekat ima za cilj promociju domaćih proizvoda i šansi za razvoj agrobiznisa, a osmišljen je povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore.

30.05.2016.

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Crna Gora će u procesu uspostavljanja funkcionalnog sistema bezbjednosti hrane i primjene standarda EU imati u narednom periodu još jaču podršku Italije. Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane, koji je danas u Podgorici potpisan između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i nadležnih institucija Italije, unaprijediće saradnju stručnih službi, laboratorija i ostalih nadležnih institucija dvije zemlje.

29.05.2016.

Potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane između Crne Gore i Italije

Crna Gora i Italija potpisaće u ponedjeljak 30. maja u Podgorici, Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane.

27.05.2016.

Javna rasprava o nacrtu izvještaja strateške procjene uticaja na životnu sredinu nacrta strategije upravljanja vodama

Kako je članom 29 Zakona o vodama definisana obaveza izrade strateške procjene uticaja na životnu sredinu za strategiju i planove upravljanja vodama na vodnom području, odnosno dijelu vodnog područja, obavještavamo vas da će se u periodu 27.05.2016 – 27.06.2016 održati javna rasprava o Nacrtu izvještaja Strateške procjene uticaja na životnu sredinu Nacrta Strategije upravljanja vodama.

26.05.2016.

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

Srovođenjem nacionalnog plana za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja unaprijediće se ne samo zdravlje bilja, već i ljudi i životinja, ali i zaštita životne sredine, ocijenjeno je na skupu u Podgorici na kome su predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede predstavili nacrt ovog dokumenta.

25.05.2016.

Prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta u Podgorici

Prva javna prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta biće održana sjutra, 26. maja, u Podgorici. Javna rasprava pokriće sve centralne opštine, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, naučnim institucijama kao i ostalim zainteresovanim stranama.

21.05.2016.

Kampanja za podizanje svijesti o kontroli populacije pasa lutalica

Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) započela je regionalnu kampanju sa ciljem razvijanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica i ulozi pojedinca, organizacija i institucija u dugoročnom rješavanju ovog problema u zemljama Jugoistočne Europe.

20.05.2016.

P O Z I V ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU ZA AUKCIJSKU PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama (‘’Sl.list CG’’ br.74/10) i člana 9 Uredbe oprodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( ‘’Sl.list CG’’ br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1268 od 12.05.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

20.05.2016.

Produžen rok za dostavljanje aplikacija za IPARD-like 2

Javni poziv za dodjelu podrške prerađivačkom sektoru u poljoprivredi kroz projekat IPARD-like 2, koji je otvoren za apliciranje od 1. aprila do 31. maja 2016. godine biće produžen do 1. jula. Odluka o pruduženju roka donijeta je nakon konsultacija predstavnika IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke. Cilj donošenja ovakve odluke je da se svim zainteresovanim proizvođačima omogući dodatno vrijeme kako bi što kvalitetnije pripremili dokumentaciju neophodnu za javni poziv. Na taj način povećava se mogućnost da veći broj aplikanata preskoči zahtjevniji prag projekta IPARD-like 2 i povuče opredijeljenih 5,2 miliona eura iz projekta EU/IPA (RD) 2013.