Manja slova Veća slova RSSVijesti

23.11.2015.

“Ministar Ivanović povodom pisanja DN “Dan” o navodnom partijskom zapošljavanju službenika u MPRR”

Ministar Ivanović demantovao je tvrdnje DN “Dan” da je nezakonito i partijski zapošljavao službenike u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja. Tvrdnje o neregularnom zapošljavanju u MPRR prenijeli su i drugi mediji. Izjavu ministra možete preuzeti ovdje.

22.11.2015.

Saopštenje: Proizvođači sira iz Pljevalja i Kolašina otputovali u studijsku posjetu Sloveniji

Saopštenje: Proizvođači sira iz Pljevalja i Kolašina otputovali u studijsku posjetu Sloveniji

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je još jedno studijsko putovanje za poljoprivrednike. U studijsku posjetu Sloveniji danas je otputovala grupa od 14 proizvođača sira sa područja Pljevalja i Kolašina, zajedno sa predstavnicima Ministarstva i dvije navedene Opštine. Proteklih mjeseci intenzivirana je aktivnost Ministarstva usmjerena na informisanje poljoprivrednika o proceduri ulaska u proces zaštite proizvoda geografskom indikacijom, a organizovanjem studijske posjete proizvođači će imati priliku da se dodatno i direktno edukuju na primjeru zaštite koju su sprovele njihove kolege u Sloveniji.

19.11.2015.

Obučavali vinare za elektronsko vođenje dnevnika proizvodnje

U okviru edukativno-informativnih aktivnosti predviđenih Programom rada Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2015. godinu, organizuje se obuka vinara za elektronsko vođenje evidencije u vinskom sektoru u skladu sa standardima EU. Ministartsvo realizuje program u saradnji sa Nacionalnim udruženjem vinogradara i vinara Crne Gore i Udruženjem somelijera Crne Gore, obuka se sprovodi u kontinuitetu.

17.11.2015.

O korišćenju pesticida na radionici u Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Fitosanitarna uprava organizovaće sjutra, 18. novembra, u Podgorici radionicu na temu „Održivo korišćenje pesticida“. Radionica se organizuje u okviru IPA Projekta "Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori".

16.11.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Katara Rašid Al-Kavaria

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Katara Rašid Al-Kavaria

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Katara u Crnoj Gori Rašid Al-Kavarijem. U srdačnom razgovoru sagovornici su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Katara.

16.11.2015.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji DN “Vijesti” u tekstu sa naslovom “Ministar se mrštio i unosio u lice novinarki”

DN "Vijesti" su još jednom potvrdile da boluju od patološkog iznošenja neistina. Nije tačno da je ministar Ivanović, ili bilo ko drugi iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, "tijelom odgurnuo novinarku 'Vijesti' u pravcu izlaza iz zgrade Vlade". Nije tačno da se bilo ko "mrštio" na novinarku "Vijesti". Nije tačno da je "novinarka ‘Vijesti’, nakon završenog presa, prišla Ivanoviću i pokušala da mu lično uruči zahtjev za slobodan pristup informacijama”. Sve ovo su sračunate neistine, iskazane u nemoći i frustraciji koju sve više osjećaju urednici i vlasnici DN “Vijesti”.

15.11.2015.

Ministar Ivanović održao konferenciju za novinare

Ministar Ivanović održao konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na objavljeni izvještaj EK o napretku Crne Gore, u kome je naša zemlja za poglavlja 11 i 13 dobila godišnju ocjenu 4 ili “dobar progres”. Takođe, u poređenju sa zemljama regiona, Crna Gora je jedina dobila “četvorku” u ovim oblastima. Ministar je saopštio podatke koji pokazuju nastavak pozitivnih trendova u mljekarstvu, drvopreradi, izvozu, rastu zarada, i otkupu poljoprivrednih proizvoda...

13.11.2015.

Odgovori MPRR na pitanja DN “Vijesti” vezana za odgovornosti nadležnih u slučaju pojave palminog surlaša u Tivtu

Crna Gora sprovela je sve propisane mjere za sprječavanje unošenja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus(palminog surlaša) prilikom uvoza palmi za potrebe "Adriatic Marinas Porto Montenegro", tako da nije bilo nikakvog propusta fitosanitarne službe. Sprovedenom kontrolom utvrđeno je da su uvežene palme bile zdrave. Tokom dvije godine karantinskog nadzora nije bilo simptoma prisustva bilo kakvih štetnih organizama. Pozivamo DN “Vijesti” da se aktivno uključe i informišu javnost i držaoce bilja, umjesto što ih dezinformišu i grubo optužuju.

13.11.2015.

Najava: Konferencija ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u nedjelju, 15. novembra 2015. godine.

12.11.2015.

Reagovanje MPRR na tekst u DN „Vijesti“ sa naslovom „Oznake za ovce i koze mimo zakona“

Nije tačno da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izvršilo nabavku ušnih markica za ovce i koze mimo zakona, kako su to u naslovu teksta objavile DN "Vijesti". . Ušne markice po ovom javnom pozivu uopše nisu nabavljene. To znači da novac koji pominju urednici i tekstopisac M. Milošević nije utrošen, kako su to, lakoćom ušne markice, ustvrdili. Ustaljena je praksa DN „Vijesti“ da objavljuju tekstove vezane za Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa neistinitim i netačnim naslovima. Mimo zakona i novinarskog kodeksa je bestidno iznošenje neistina i obmanjivanje javnosti od strane DN "Vijesti".