Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.09.2016.

Najava: TAIEX Radionica na temu: “Uvođenje PDO i PGI sistema označavanja vina”

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće radionicu o zaštiti oznaka porijekla i geografskih oznaka vina.

07.09.2016.

Povećano interesovanje za podršku povrtarskoj proizvodnji

U toku je isplata podrške povrtarima koji su ispunili uslove Javnog poziva za dodjelu podrške za povrtarsku proizvodnju za 2016. godinu, koji je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo 1. marta 2016. godine.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrske za investicije u maslinarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka, nabavku mehanizacije i opreme, upravljanje biljnim otpadom, podizanje podzida kao i privođenje neobradivog zemljišta poljoprivredi za sadnju maslina.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 – Podrška podizanju i modernizaciji/opremanju proizvodnih voćnih zasada, objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Pravo na podršku korisnici podsticajnih sredstava mogu ostvariti isključivo za nabavku sertifikovanog sadnog materijala.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2016. godinu, programa 2.1.7 Podrška uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2016. godinu, programa 2.1.3 Podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

03.09.2016.

Poziv za učešće na javnom nadmetanju za aukcijsku prodaju drvnih sortimenata

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama („Sl. list CG”, br. 74/10 i 47/15) i člana 9 Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl. list CG”, br. 44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1268 od 12.05.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

01.09.2016.

Mugoša protiv Mugoše: Dobrica ili zloća?

Ministar poljoprivrede Budimir Mugoša još jednom je obmanuo crnogorsku javnost. Ovog puta, to je učinio u Bijelom Polju, gdje je učestvovao na tribini posvećenoj restituciji. Iako je pitanje restitucije u djelokrugu rada njegovog opozicionog kolege ministra finansija Raška Konjevića, ne opterećen potrebom da nešto uradi u poljoprivredi, Mugoša je odlučio da popriča sa biračkim tijelom. Odgovarajući na pitanje radnika "Bjelasica Rade" još jednom je pokazao da je cilj njegovog ulaska u Vladu izbornog povjerenja politikanstvo, a ne kontrola zapošljavanja i trošenja budžetskih sredstava.

30.08.2016.

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

Proizvođači proizvoda od mesa sa sjevera Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, boravili su krajem avgusta u višednevnoj studijskoj posjeti u Istri(Hrvatska) i Italiji. Delegacija iz Crne Gore u studijskoj posjeti bila je u okviru projekta pod nazivom ,,Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana” koji u saradnji sa Ministarstvom sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO).

26.08.2016.

Reagovanje na tvrdnje glavne veterinarske inspektorke Mirjane Drašković

Uvijek pred izbore, gospođa Mirjana Drašković koristi priliku da kao samozvani sveznajući stručnjak nekad za hranu, a nekad za bolesti životinja, iznosi nestručne i neutemeljene stavove. Na sličan način gospođa Drašković je tokom 2003. i 2004. uznemiravala javnost zbog bolesti leukoze goveda koju je nazivala leukemijom. Potom je 2007. saopštavala građanima da jedu nebezbjedno brazilsko meso, dozvoljavajući sebi da Brazil nazove zemljom niskih higijenskih standarda i države bez kontrole hrane. O epizodi u kojoj se obrušila na prodavce sira zbog toga što nemaju diplomu da prodaju sir, koju su kasnije prodavci kupovali po 50 eura, nećemo ovom prilikom.