Manja slova Veća slova RSSVijesti

16.06.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu nacionalnog plana za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 28. aprila 2016. godine u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12) dalo na javnu raspravu Nacionalni plan za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja sa planom aktivnosti (2016- 2021), čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e- uprave.

14.06.2016.

Osnovano Nacionalno udruženje profesionalnih ribara u morskom ribarstvu

Osnovano Nacionalno udruženje profesionalnih ribara u morskom ribarstvu

Crna Gora je dobila prvo Nacionalno udruženje profesionalnih morskih ribara koje okuplja članove četiri ribarska udruženja sa područja Bara, Ulcinja i Herceg Novog. Osnivanje nacionalne organizacije ribara koja bi ujedinila crnogorske profesionalne ribare na putu razvoja ovog sektora inicirao je prije tri godine doskorašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

14.06.2016.

TAIEX radionica o administrativnim kontrolama sredstava za zaštitu bilja na tržištu

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće 15. i 16. juna 2016. godine u Podgorici radionicu o administrativnim kontrolama sredstava za zaštitu bilja na tržištu.

10.06.2016.

Saopštenje: Instrukcija za postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja opasne zarazne bolesti kvrgave kože

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo je Instrukciju za obavezno postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože na teritoriji Crne Gore sa teritorije Republike Srbije...

09.06.2016.

Počinje deseta kampanja oralne vakcinacije lisica

Kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila, deseta po redu koju sprovodi Мinistаrstvо poljoprivrede i ruralnog razvoja(Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove) uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori, počeće sjutra, 10. juna.

09.06.2016.

Javni oglas za izdavanje dozvola za veliki i mali privredni ribolov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poništava Javni oglas za izdavanje dozvola za obavljanje velikog i malog privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore.

08.06.2016.

“Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda” sjutra u Podgorici

Povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pripremilo je projekat „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda”. Projekat ima za cilj promociju kvalitetnih domaćih proizvoda i promociju šansi za razvoj agrobiznisa.

08.06.2016.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda u Podgorici

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda biće održana u petak, 10. juna, u Podgorici. Javna rasprava pokriće sve opštine iz cenrtralne i južne Crne Gore, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

07.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Baru

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 08. juna, u Baru.

07.06.2016.

Javna rasprava o nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda biće održana u srijedu, 08. juna, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.