Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.12.2015.

Potpisani prvi ugovori iz projekta ADMAS

Potpisani prvi ugovori iz projekta ADMAS Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je danas prve ugovore u skladu sa javnim pozivom o kreditiranju razvojnih projekata u poljoprivredi iz sredstava koje je odobrio Abu Dabi razvojni fond. Ugovori su potpisani sa vlasnicima kompanija Milkraft Leche, Mesopromet-Franca, MI Goranović i Vektra Jakić. Potpisivanju je prisustvovala ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori g-đa Hafsa Al Ulama.

20.12.2015.

Najava: Potpisivanje prvih ugovora o kreditiranju iz Abu Dabi Fonda za razvoj

U skladu sa Javnim pozivom za kreditiranje rezvojnih projekata u poljoprivredi iz razvojnog fonda Abu Dabija sjutra, 21. decembra, u „Vili Gorica“ biće potpisani prvi Ugovori o dugoročnom kreditiranju razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede.

19.12.2015.

Delegacija kineske Poli grupe u posjeti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

Delegacija kineske Poli grupe u posjeti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, susreo se sa delegacijom Poli-grupe iz Kine koju je predvodio predsjednik Grupe g-din Eric Wang (Vang Lin Erik). Cilj sastanka bio je sagledavanje mogućnosti produbljivanja saradnje u oblasti poljoprivrede.

19.12.2015.

Javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane

Na osnovu Sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj“, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je Javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane.

19.12.2015.

Ministar Ivanović čestitao Glavnom gradu Podgorici praznik

Povodom 19. decembra, praznika Glavnog grada Podgorice, Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je čestitku gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđiju Suhihu, odbornicima, poljoprivrednim proizvođačima i građanima opštine Podgorica.

18.12.2015.

Ministar Ivanović razgovarao sa ambasadorima u Crnoj Gori

Ministar Ivanović razgovarao sa ambasadorima u Crnoj Gori

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović tokom radnog doručka sa ambasadorima u Crnoj Gori predstavio je ključne rezultate koji su u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postignuti tokom protekle godine. Radni doručak, koji se održava treću godinu zaredom, bio je prilika da se predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih finansijskih institucija Ministar zahvali na saradnji u projektima od značaja za razvoj crnogorske poljoprivrede i približavanju standardima EU u ovoj oblasti, ali i da se podstakne realizacija novih.

17.12.2015.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa ambasadorima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović ugostiće ambasadore u Crnoj Gori tokom radnog doručka koji će biti održan sjutra, 18. decembra, u hotelu „Ziya“...

17.12.2015.

Ispravljen nedostatak iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o izvozu vina

Jučerašnjim glasanjem u Evropskom parlamentu, EU je napravila izuzetak i omogućila Crnoj Gori da može izvoziti i vino u rinfuzi u zemlje članice. Obzirom na poziciju ispregovaranu kroz Sporazum o stabilizaciji i prudruživanju naše zemlje to do sada nije bilo moguće. Odluka Evropskog parlamenta predstavlja podršku zajedničkim naporima Evropske komisije i crnogorskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

15.12.2015.

Savez pčelarskih organizacija CG i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovali savjetovanje za pčelare

Savez pčelarskih organizacija CG i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja  organizovali  savjetovanje za pčelare

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u oblasti zdravstvene zaštite pčela dr Antonio Naneti sa Instituta za pčelarstvo CRA-API u Bolonji proteklih dana održao je predavanja crnogorskim pčelarima u više opština. Dr Naneti je kreator savremene i vrlo uspješne tehnologije za borbu protiv varoe, koju je predstavio pčelarima iz Crne Gore, na radionicama održanim u Kući meda u Danilovgradu, Bijelom Polju, Nikšiću i Budvi.