Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.06.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 13. maja 2016. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.06.2016.

Izvještaj sa rasprave o procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacrt strategije upravljanja vodama

U okviru javne rasprave o Strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Nacrta strategije upravljanja vodama Crne Gore danas je u prostorijama stare zgrade Vlade održan Okrugli sto na kojem je zainteresovana javnost mogla da se upozna sa dokumentom.

24.06.2016.

Evropska agencija za bezbjednost hrane(EFSA) objavila konkurs za stručnu praksu

Evropska agencija za bezbjednost hrane(EFSA) raspisala je Konkurs za obavljanje stručne prakse u toj instituciji. U zavisnosti od kompetencija, kandidati, mogu izabrati do dva različita područja: procjena rizika u životnoj sredini, toksikologija, zdravlje i dobrobit životinja, biološke opasnosti, ishrana, upravljanje i analiza podataka, odnosi sa medijima, pravni i regulatorni poslovi i drugi. Prijave za konkurs mogu se poslati najkasnije do ponoći 31. jula 2016. godine.

23.06.2016.

Održana završna radionica projekta CAPS2

Održana završna radionica projekta CAPS2

Završna radionica projekta "Jačanje centara za proizvodnju akvakulture i nadzor bezbjednosti u prekograničnim zemljama Jadrana - CAPS2"koji je kofinansiran od strane Evropske unije održana je u Budvi. Radionica je imala za cilj da proizvodjačima i ostalim zainteresovanim stranama predstavi sprovođenje nacionalnih standarda u sektoru proizvodjnje školjki sa EU standardima.

21.06.2016.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji poslanice Ljerke Dragičević da u Ministarstvu nema stručnjaka za ribarstvo

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja povodom izlaganja uvažene poslanice Ljerke Dragičević na zasijedanju Skupštine Crne Gore, 21. juna

21.06.2016.

U Kući meda dodijeljene košnice pčelarima početnicima

U Kući meda dodijeljene košnice pčelarima početnicima

Mladi pčelari početnici, njih 80, potpisali su danas u Kući meda u Danilovgradu ugovor o nabavci košnica i pčelinjih rojeva, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Po osnovu javnog poziva koji se realizuje kroz Agrobudžet za 2016. godinu, mladi pčelari će dobiti tri košnice sa pčelinjim rojevima čime Ministarstvo nastavlja da pruža podršku mladim ljudima zainteresovanim da počnu da se bave pčelarstvom.

20.06.2016.

Odgvor Ministarstva poljoprivrede MANS-u, DN Dan

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja povodom teksta u DN „Dan“ sa nadnaslovom „Istraživački centar MANS-a reagovao na stavove Ministarstva poljoprivrede“ i naslovom „Priznali da nezakonito troše novac“, objavljenog 18. juna, na 12.str Rubrike Društvo

20.06.2016.

Poziv na Okrugli sto u okviru javne rasprave o Strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Nacrta strategije upravljanja vodama Crne Gore

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava zainteresovanu javnost da će se dana 24.06.2016. godine u periodu od 11-13 h u sali za sastanke u staroj zgadi Vlade održati Okrugli sto u okviru javne rasprave o Strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Nacrta strategije upravljanja vodama Crne Gore.

17.06.2016.

TAIEX radionica o implementaciji legislative za voćni sadni materijal

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće 20. i 21. juna 2016. godine u Hotelu „Aurel“, radionicu o implementaciji legislative za voćni sadni materijal.

16.06.2016.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji MANS-a objavljenih u DN Dan o navodnoj zloupotrebi budžetskih sredstava

Ministarstvo poljoprivrede nije “potrošilo 2014. i 2015. godine 1,51 milion eura za konsultantske usluge, projekte i studije” kako su to ukazali sveznajući istraživači Istraživačkog centra tzv. NVO MANS. Po ko zna koji put optužbe tzv. NVO MANS su netačne, neargumentovane i tendenciozne, a izvještavanje DN Dan najblaže rečeno suprotno novinarskom kodeksu.