Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.12.2015.

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović čestitao je poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori srećnu Novu 2016. godinu.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za novogodišnje izdanje DN “Dnevne novine”

Samo kroz investicije crnogorska poljoprivreda može postati konkurentnija u 2016. godini, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u intervjuu za Dnevne novine. Ministar je odgovorio da li je zadovoljan postignutim u 2015. godini i šta želi da postigne u 2016. Teme intervjua bile su Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi razvojim fondom, mogućnosti za povećanje konkuretnosti crnogorske poljoprivrede, pozitivni trendovi u oblasti drvoprerade, očekivani efekti od projekata IPARD-like 1 i 2, kao i rast broja radno angažovanih u oblasti poljoprivrede.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za emisiju “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore

Ministar Ivanović gostujući u posljednjoj ovogodišnjoj emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore sumirao je brojne rezultate postignute u oblastima koje su u nadležnosti resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

30.12.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je humanitarnu akciju nevladine organizacije Fondacija Ruka prijateljstva iz Podgorice u namjeri da prikupe novčana sredstva za kupovinu ogrijevnog drveta i zimnice za jedan broj socijalno ugroženih porodica. Ministarstvo je kao pomoć dodijelilo 100 metara kubnih drvne mase u dubećem stanju, koja će u organizaciji fondacije biti dopremljena porodicama u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Beranama.

28.12.2015.

Poziv za javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za vodoprivredu poziva zainteresovanu javnost na javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine.

25.12.2015.

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama

Na sastanku državnih komisija Crne Gore i Albanije za vodoprivredne odnose održan danas u Podgorici, ocijenjen je prihvatljivim predlog teksta ugovora o vodoprivrednim odnosima između dvije zemlje. Potpisivanjem ugovora dvije zemlje će unaprijediti saradnju u ovoj oblasti, posebno u cilju daljeg usklađivanja sa EU zakonodavstvom i realizacije zajedničkih projekata vezanih za Skadarsko jezero i rijeku Bojanu.

25.12.2015.

Isplata staračkih naknada za decembar

Isplata staračkih naknada za decembar 2015. godine počinje sjutra, 26. decembra.

25.12.2015.

Ministarstvo za najmlađe organizovalo novogodišnju predstavu i dodjelu paketića

Ministarstvo za najmlađe organizovalo novogodišnju predstavu i dodjelu paketića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u susret Novoj 2016. godini, organizovalo je novogodišnju predstavu i dodjelu paketića za najmlađe. Osim djece zaposlenih u Ministarstvu, novogodišnjim druženjem i poklonima Ministarstvo je obradovalo i djecu iz jedne škole u ruralnom dijelu Podgorice, zajedno sa roditeljima, direktorom i nastavnicima.

23.12.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu TVCG

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu TVCG

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović gostujući danas na Jutarnjem programu Televizije Crne Gore osvrnuo se na neke od brojnih pozitivnih rezultata koji su postignuti u oblasti poljoprivrede tokom 2015. godine.

22.12.2015.

Isplata staračkih naknada za novembar 2015. godine

Isplata staračkih naknada za novembar 2015. godine počinje sjutra, 23. decembra.