Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.10.2016.

Još jedan poziv poljoprivrednicima da se upišu u Registar gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da to učine do kraja oktobra. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške.

19.10.2016.

Lista kandidata NVO za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje

14.10.2016.

Rašku Konjeviću i SDP važnije da blokiraju isplatu premija poljoprivrednicima nego da sprovode zakon

Ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja iz redova SDP-a Raško Konjević, blokirao je isplatu premija i drugih sredstava agrobudžetske podrške poljoprivrednim proizvođačima.

13.10.2016.

Saopstenje: Počela isplata premija za stočarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava da je počelo sa isplatom premija u stočarstvu u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i mjerom “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji”.

10.10.2016.

Najava radionice na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizuje radionicu na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“, koja je dio aktivnosti projekta „Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana’’. Radionica se organizuje u cilju pružanja podrške razvoju efikasnijjeg vrijedonosnog lanca u sektoru proizvodnje i prerade mesa i većoj konkurentnosti proizvoda, proširenju izvoznih mogućnosti i povećanju ekonomskih prihoda u sektoru.

10.10.2016.

Radionica na temu “Izazovi mliječnog govedarstva“

Ambasada Kraljevine Holandije, Odjeljenje za poljoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Upravom za bezbjednost hrane organizuje radionicu na temu: “Izazovi mliječnog govedarstva”. Radionica će biti održana u utorak, 11. oktobra 2016. godine, od 10:00 – 14:00h u Nikšiću, u “Tehnopolis“ –u, ulica Radoja Dakića bb.

04.10.2016.

NAJAVA: Održavanje radionice na temu „STO notifikacije u poljoprivredi“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) sa sjedištem u Ženevi, organizuje dvodnevnu radionicu na temu Notifikacije u poljopivredi, 5. i 6. oktobra 2016. godine u Podgorici.

01.10.2016.

REAGOVANJE Ministarstva poljoprivrede povodom neistinitih tvrdnji kontrolora u Upravi za šume Branislava Veljkovića, iznijetih na TV Vijesti, u informativnom programu emitovanom 30. septembra 2016. godine

Nije tačno da je država Crna Gora oštećena za porez na dodatu vrijednost zbog potpisanih ugovora o prodaji drvnih sortimenata, kako je to na TV "Vijesti" obznanio Branislav Veljković.

29.09.2016.

„Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda” u petak u Herceg Novom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“, organizuje izložbu organskih i tradicionalnih proizvoda u Herceg Novom. Na štandovima će biti izloženi prepoznatljivi crnogorski proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, prerađevine od voća i povrća, kao i suveniri.

27.09.2016.

Javni poziv za uključivanje u postupak pripreme zakona

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje