Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.01.2016.

Na Ministarskom samitu u Berlinu usvojen završni Kominike

Na Ministarskom samitu u Berlinu usvojen završni Kominike Trećeg dana 8. Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu u Berlinu održan je samit ministara poljoprivrede zemalja svijeta na kome je usvojen zajednički Kominike, dokument koji daje smjernice za preduzimanje daljih aktivnosti u oblasti poljoprivrede.

16.01.2016.

Ministar Ivanović u Berlinu potpisao dva sporazuma o saradnji u poljoprivredi. Održano više bilateralnih sastanaka

Ministar Ivanović u Berlinu potpisao dva sporazuma o saradnji u poljoprivredi. Održano više bilateralnih sastanaka

Drugog dana boravka na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu crnogorska delegacija imala je više bilateralnih susreta. Potpisani su sporazumi o saradnji u resorima poljoprivrede sa Slovenijom i Baden-Virtembergom.

15.01.2016.

U Berlinu otvoren 8. Globalni forum za hranu i poljoprivredu i 90. Sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja"

U Berlinu otvoren 8. Globalni forum za hranu i poljoprivredu i 90. Sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja"

U prisustvu više od 1.200 zvanica i 85 ministara poljoprivrede iz svijeta u Berlinu je otvoren 8. Globlani forum za hranu i poljoprivredu(GFFA) i 90. sajam poljoprivrede "Zelena nedjelja". U odvojenom razgovoru sa ministrom poljoprivrede Njemačke Kristijanom Šmitom, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore prof. dr Petar Ivanović zahvalio se na pozivu da četvrtu godinu za redom učestvuje u radu GFFA i istakao značaj potpisanih sporazuma sa pokrajinama Bavarska, Sarland i Baden-Virtemberg i Federalnim Institutom za procjenu rizika (BfR) za buduću saradnju.

15.01.2016.

Javni poziv za uključivanje u postupak pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona slatkovodnom ribarstvu

Zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, opštinama, sportsko – ribolovnim klubovima, Savezu sportsko - ribolovnih organizacija Crne Gore, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme

15.01.2016.

Lista kandidata NVO predloženih za člana radne grupe za izradu Predloga zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Listu kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Predloga zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile.

15.01.2016.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava javnost i ribare da su se stekli uslovi da se ukine mjera zabrane ribolova na Skadarskom jezeru

Nakon što su predstavnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je mišljenje naučne ustanove kako bi se utvrdilo da li je nivo jezera premašio srednji godišnji nivo.

13.01.2016.

Reagovanje povodom teksta u DN “Dan” sa nadnaslovom “Stočar iz Danilovgrada Mijailo Knežević ogorčen zbog praznih obećanja predstavnika Ministarstva poljoprivrede”

Nije tačno da je stočaru, gospodinu Mijailu Kneževiću, iz Orje Luke kod Danilovgrada bilo ko iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obećao da će mu odobriti bespovratna sredstva za projekat kojim je konkurisao za projekat IPARD-like 1. Obradom prijave utvrđeno je da gospodin Knežević ne ispunjava kriterijume propisane Operativnim priručnikom koji je bio dostupan svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima i predstavljen na oko 30 radionica.

11.01.2016.

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Na godišnjoj konferenciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koja je održana danas u Podgorici, ministar Ivanović predstavio je rezultate ostvarene u 2015. godini u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvoprerade, vodoprivrede, kao i na planu EU integracija, međunarodne saradnje i edukacije poljoprivrednih proizvođača.

10.01.2016.

Najava: Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se u ponedjeljak, 11. januara. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović predstaviće tom prilikom rezultate koji su u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postignuti u prethodnoj godini. Takođe, na press-u će biti najavljeni ciljevi i aktivnosti planirane za 2016. godinu...

06.01.2016.

Intervju ministra Ivanovića za agenciju Mina Biznis

Stanje u crnogorskoj poljoprivredi u prošloj godini bilo je mnogo bolje i sređenije, što potvrđuju podaci o rastu zaposlenosti i povećanju vrijednosti poljoprivredne proizvodnje i izvoza, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović u intervjuu agenciji Mina Biznis.