Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.01.2016.

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Održana godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Na godišnjoj konferenciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja koja je održana danas u Podgorici, ministar Ivanović predstavio je rezultate ostvarene u 2015. godini u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i drvoprerade, vodoprivrede, kao i na planu EU integracija, međunarodne saradnje i edukacije poljoprivrednih proizvođača.

10.01.2016.

Najava: Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se u ponedjeljak, 11. januara. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović predstaviće tom prilikom rezultate koji su u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja postignuti u prethodnoj godini. Takođe, na press-u će biti najavljeni ciljevi i aktivnosti planirane za 2016. godinu...

06.01.2016.

Intervju ministra Ivanovića za agenciju Mina Biznis

Stanje u crnogorskoj poljoprivredi u prošloj godini bilo je mnogo bolje i sređenije, što potvrđuju podaci o rastu zaposlenosti i povećanju vrijednosti poljoprivredne proizvodnje i izvoza, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović u intervjuu agenciji Mina Biznis.

31.12.2015.

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima Novu 2016. godinu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović čestitao je poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori srećnu Novu 2016. godinu.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za novogodišnje izdanje DN “Dnevne novine”

Samo kroz investicije crnogorska poljoprivreda može postati konkurentnija u 2016. godini, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u intervjuu za Dnevne novine. Ministar je odgovorio da li je zadovoljan postignutim u 2015. godini i šta želi da postigne u 2016. Teme intervjua bile su Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi razvojim fondom, mogućnosti za povećanje konkuretnosti crnogorske poljoprivrede, pozitivni trendovi u oblasti drvoprerade, očekivani efekti od projekata IPARD-like 1 i 2, kao i rast broja radno angažovanih u oblasti poljoprivrede.

31.12.2015.

Intervju ministra Ivanovića za emisiju “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore

Ministar Ivanović gostujući u posljednjoj ovogodišnjoj emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju Crne Gore sumirao je brojne rezultate postignute u oblastima koje su u nadležnosti resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

30.12.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva vezanu za podjelu drva za ogrijev socijalno ugroženima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je humanitarnu akciju nevladine organizacije Fondacija Ruka prijateljstva iz Podgorice u namjeri da prikupe novčana sredstva za kupovinu ogrijevnog drveta i zimnice za jedan broj socijalno ugroženih porodica. Ministarstvo je kao pomoć dodijelilo 100 metara kubnih drvne mase u dubećem stanju, koja će u organizaciji fondacije biti dopremljena porodicama u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Beranama.

28.12.2015.

Poziv za javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za vodoprivredu poziva zainteresovanu javnost na javne konsultacije za okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom za Projekat upravljanja slivom rijeke Drine.

25.12.2015.

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama

Saopštenje: Crna Gora i Abanija usaglasili kako će sarađivati u oblasti upravljanja vodama

Na sastanku državnih komisija Crne Gore i Albanije za vodoprivredne odnose održan danas u Podgorici, ocijenjen je prihvatljivim predlog teksta ugovora o vodoprivrednim odnosima između dvije zemlje. Potpisivanjem ugovora dvije zemlje će unaprijediti saradnju u ovoj oblasti, posebno u cilju daljeg usklađivanja sa EU zakonodavstvom i realizacije zajedničkih projekata vezanih za Skadarsko jezero i rijeku Bojanu.

25.12.2015.

Isplata staračkih naknada za decembar

Isplata staračkih naknada za decembar 2015. godine počinje sjutra, 26. decembra.