Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.03.2015.

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane Poljoprivredni proizvođači i prerađivači sa sjevera Crne Gore imali su priliku da se na radionici u Bijelom Polju upoznaju sa opštim i posebnim higijenskim zahtjevima koje prema EU standardima treba da ispune objekti za proizvodnju i promet hrane životinjskog porijekla. Prozvođače je na tu temu informisao gospodin Alberto Mankuzo (Alberto Mancuso) ekspert za bezbjednost hrane iz Italije koji boravi u Crnoj Gori i pruža ekspertsku pomoć kroz dio MIDAS projekta koji se odnosi na tehničku pomoć za podršku skrininga i klasifikacije objekata za hranu u skladu sa EU standardima.

26.03.2015.

Saopštenje: Poljoprivrednicima iz Ulcinja i Bara predstavljene mjere Agrobudžeta za 2015. godinu i način usklađivanja sa EU politikom

Saopštenje: Poljoprivrednicima iz Ulcinja i Bara predstavljene mjere Agrobudžeta za 2015. godinu i način usklađivanja sa EU politikom

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i Službe za selekciju stoke, upoznali su juče u Ulcinju poljoprivredne proizvođače sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu. Informativnoj radionici prisustvovali su i proizvođači sa područja Bara.

26.03.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja podršku organskim proizvođačima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja podršku organskim proizvođačima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, osim što podržava organske proizvođače kroz mjere agrobudžeta, raznim aktivnostima i kampanjama nastoji da pomogne promociju i razvoj organske proizvodnje koju prepoznaje kao bitnu razvojnu šansu crnogorske poljoprivrede.

25.03.2015.

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja

Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je otvoren 39. Sajam namještaja, na kome je svoje proizvode predstavilo oko 90 proizvođača, od kojih je skoro 70 bilo iz Crne Gore. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za koje je posebno važna činjenica da je ove godine značajno veći broj domaćih prerađivača i proizvođača namještaja prepoznao značaj učešća na ovoj manifestaciji.

25.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.3 Podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

25.03.2015.

Javni poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.9. Unapređivanje kvaliteta proizvoda. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

24.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica za odstrijel medvjeda u Dromiri

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja oštro osuđuje nedozvoljeni lov i odstrijel medvjeda koji je juče pronađen u Podgorici i tim povodom jutros je Osnovnom državnom tužilaštvu predata krivična prijava protiv NN lica, zbog krivičnog djela mučenja i ubijanja medvjeđe divljači.

24.03.2015.

Najava: Na Jadranskom sajmu sjutra počinje 39. Sajam namještaja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je 39. Sajma namještaja, koji počinje sjutra, 25.marta, na Jadranskom sajmu u Budvi.

24.03.2015.

Najava: U Ulcinju prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u sjutra, 25.marta, informativnu radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Bara i Ulcinja.

24.03.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Javni poziv za dodjelu podrške sektoru maslinarstva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme u maslinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.5 Podrška razvoju maslinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.