Manja slova Veća slova RSSVijesti

04.06.2017.

U ponedjeljak prva sjednica Komisije za valorizaciju poljoprivrednog zemljšta u državnoj svojini

Vladina Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održaće prvu sjednicu u ponedjeljak, 5. juna, u Podgorici. Sjednicom predsjedava potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, koji je predsjednik komisije...

02.06.2017.

Potpredsjednik Simović u Šavniku: Učinimo da Šavnik bude mjesto u koje se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi

Potpredsjednik Simović u Šavniku: Učinimo da Šavnik bude mjesto u koje se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi

Agrobiznis centar u Šavniku, kroz usluge koje će pružati poljoprivrednim proizvođačima, biće podrška preduzetničkim idejama iz oblasti poljoprivrede i povezanih sektora, i podsticaj za dalji i brži razvoj ovog područja. Osnivanje ove vrste servisa biće jedan od važnih elemenata razvoja poljoprivrede kao okosnice lokalne ekonomije, na bazi dnevne komunikacije o temama i pitanjima vezanim za unapređenje kvaliteta života stanovnika Šavnika...

01.06.2017.

Ministar Simović sa poljoprivrednicima iz Tuzi i Golubovaca: Dijalogom do fer uslova na tržištu

Ministar Simović sa poljoprivrednicima iz Tuzi i Golubovaca: Dijalogom do fer uslova na tržištu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović pozvao je danas predstavnike poljoprivrednih proizvođača sa područja gradskih opština Golubovci i Tuzi, kako bi razgovarali na temu aktuelne situacije na tržištu poljoprivrednih proizvoda. Sastanku su prisustvovali i predsjednici gradskih opština Golubovci i Tuzi, Dušan Radonjić i Abedin Adžović.

01.06.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović u radnoj posjeti Šavniku

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boraviće u petak, 02. juna, u radnoj posjeti opštini Šavnik.

31.05.2017.

Osnovci iz Nikšića posjetili Plantaže

Osnovci iz Nikšića posjetili Plantaže

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, oko 80 učenika petog razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića posjetilo je kompaniju "13. jul-Plantaže".

31.05.2017.

Radionica o podršci preradi mlijeka na gazdinstvima na Žabljaku

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke organizovaće u petak, 02. juna, na Žabljaku prezentaciju na temu potencijala u proizvodnji sira i drugih mliječnih proizvoda kao i podrške koja se opredjeljuje razvoju prerade tradicionalnih mliječnih proizvoda na gazdinstvima.

31.05.2017.

Objava oznake porijekla „Pljevaljski sir“

Na osnovu člana 9 stav 6 Zakona o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda („Službeni list CG“, broj 22/17), rješavajući po zahtjevu Udruženja proizvođača NVO “Pljevaljski sir”, Glibaći bb, Pljevlja br. 320-6479/16-1 od 30. decembra 2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje

31.05.2017.

Ministar Simović u Tehnopolisu na promociji nagrada koje su proizvođači dobili na Novosadskom sajmu

Ministar Simović u Tehnopolisu na promociji nagrada koje su proizvođači dobili na Novosadskom sajmu

U Tehnopolisu je sinoć održana promocija nagrada sa Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kojem su nikšićke kompanije, mljekara „Srna“, porodična vinarija „Dabović“ i porodična farma „Miljanić“ pokupili brojne nagrade za visok kvalitet svojih proizvoda, afirmišući na taj način, ne samo svoj biznis, već i Nikšić i Crnu Goru kao podneblje na kojem se prave proizvodi vrhunskog kvaliteta.

30.05.2017.

Nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori

Nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori

Na crnogorskom tržištu nema nebezbjedne piletine iz Brazila. U Crnu Goru je u 2017. godini uvezeno ukupno 11 pošiljki brazilske piletine koja je prošla kontrolu na zdravstvenu ispravnost. Laboratorijske analize na sve moguće parametre bezbjednosti hrane, potrvdile su ispravnost svih pošiljki. U protivnom meso ne bi bilo pušteno u promet, saopštila je danas direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

29.05.2017.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove naložila inspekcijsku kontrolu skloništa za pse u Bresticama

Povodom informacije koju su prenijeli mediji da se u skloništu za napuštene životinje u nikšićkom naselju Brestice psi drže u izuzetno lošim uslovima što je za posledicu imalo i smrtni ishod životinja, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u cilju zaštite dobrobiti životinja dala je hitan nalog da se izvrši inspekcijski nadzor u tom azilu.