Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

26.09.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 27. septembra 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

26.09.2014.

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Podgorički dani meda okupili su danas na Trgu Republike oko 80 izlagača meda, raznih pčelinjih proizvoda i opreme. Prije 20 godina ova manifestacija organizovana je prvi put s ciljem da se promovišu crnogorski pčelari i domaći med kao zdrava hrana i lijek. Danas, čini se, da je taj cilj u dobroj mjeri postignut, jer su crnogorski pčelari prepoznati kao vrijedni, najbolje organizovani i ambiciozni, a njihov med kao domaći proizvod u koji potrošači imaju veliko povjerenje. Pred pčelarima su sada novi izazovi: unapređenje proizvodnje i brendiranje domaćeg meda, kako bi ovaj crnogorski proizvod postao prepoznatljiviji na domaćem tržištu i imao veće šanse za izvoz.

25.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović svečano otvara „Podgoričke dane meda“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 26. septembra, manifestaciju „Podgorički dani meda“. Jubilarna, 20. po redu pčelarska manifestacija u Podgorici, biće svečano otvorena u 10,00h, na Trgu Slobode.

23.09.2014.

Saopštenje: U avgustu otkupljeno 2,38 miliona litara mlijeka

Evidencija o otkupu mlijeka vodi se posljednjih dvanaest godina. U avgustu ove godine otkupljena je rekordna količina mlijeka u odnosu na isti mjesec svih prethodnih godina. Naime, otkupljeno je 2.388.183 litara mlijeka, što je za čak 7% ili 154.754 litra više nego u avgustu 2013. godine i za 70,000 litara mlijeka više nego u prethodnom, julu.

20.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Završetak dvije vještačke akumulacije u Banjanima, tačnije u selima Klenak i Podbožur, omogućiće bolje uslove za rad farmi koza „Zečević“ i „Miljanić“. Uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, čiji su čeli ljudi danas obišli akumulacije, ovi projekti omogućiće i ostvarenje planova za preradu mlijeka u mljekarama vlasnika ovih farmi, i uvezivanje ostalih stočara ovog kraja, kroz sistem otkupa. Ministar je u Nikšiću otvorio i manifestaciju Dani meda.

19.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar Ivanović boraviće sjutra, 20. septembra, u radnoj posjeti opštini Nikšić. Tom prilikom Ministar će otvoriti manifestaciju „Dani meda“, koju organizuje pčelarsko društvo iz te opštine. Ministar, zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, potom će predati na upotrebu mještanima dvije vještačke akumulacije - u Klenku i Podbožuru.

19.09.2014.

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Razvoj drvne industrije u Crnoj Gori treba da ide u pravcu programskog restrukturiranja i tehnološke modernizacije preduzeća, usmjeravanju da sirovinu koju dobijaju od koncesionara u što većem stepenu finalizuju, brendiraju svoje proizvode, identifikovanju i podršci liderskim kompanijama koje će povući i razvoj manjih, ocijenio je prof.dr Branko Glavonjić sa Šumarskog fakulteta iz Beograda na okruglom stolu koji je organizovao Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru Sajma namještaja u Podgorici.

18.09.2014.

Najava: Okrugli sto „Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore“

Okrugli sto na temu “Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore” biće održan sjutra, 19. septembra, u 12,00h, u okviru Sajma namještaja u Podgorici, u garaži Delta City centra.

17.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Poljoprivreda više nije socijalna kategorija. Bez obzira na našu istoriju, politička opredjeljenja, sažaljivost…, investicije u istraživanja, inovacije i tehnologije, kao i obrazovanje farmera pretvaraju socijalnu poljoprivredu u agro-biznis. Agrobiznis se zasniva na logici stvaranja, a ne na logici redistribucije, koja ne doprinosi stvaranju inovacije, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović govoreći na 19. Miločerskom razvojnom forumu, koje je organizovalo Društvo ekonomista i menadžera Crne Gore.

17.09.2014.

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Sajam namještaja u Podgorici prilika je da kompanije iz oblasti drvne industrije predstave svoje proizvode, dobiju informacije o trendovima i zahtjevima tržišta i sagledaju svoje mogućnosti za veći stepen finalizacije prerade drveta, ocijenio je, otvarajući Sajam, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.