Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.01.2017.

Prezentacija IPARD like 2.2 javnog poziva za podršku sjutra na Žabljaku

Prezentacija javnog poziva za dodjelu bespovratne podrške preradi kroz projekat IPARD like 2.2, održaće se u četvrtak, 26. januara, na Žabljaku.

25.01.2017.

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Milutin Simović primio ministra poljoprivrede Albanije Edmonda Panaritija

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Milutin Simović primio ministra poljoprivrede Albanije Edmonda Panaritija

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i potpredsjednik Vlade Crne Gore mr Milutin Simović susreo se danas sa ministrom poljoprivrede, ruralnog razvoja i voda Albanije Edmondom Panaritijem...

25.01.2017.

Regionalnom saradnjom uz podršku EU u borbi protiv bolesti koje ne poznaju granice

Regionalnom saradnjom uz podršku EU u borbi protiv bolesti koje ne poznaju granice

Države regiona podržale su danas inicijativu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore da se na izazove vezane za epidemije bolesti životinja, prevashodno aktuelnu bolest plavi jezik, pronađe zajedničko rješenje za pravovremenu i efikasnu borbu i eliminisanje ekonomskih gubitaka. Na regionalnom sastanku održanom u Podgorici upućen je apel Evropskoj uniji da pruži i finansijsku podršku zemljama regiona na tom planu, s obzirom na zajednički interes u borbi protiv bolesti koje ne poznaju granice...

24.01.2017.

Prezentacija IPARD like 2.2 javnog poziva za podršku sjutra u Bijelom Polju i Beranama

Prezentacija novog javnog poziva za dodjelu bespovratne podrške preradi kroz projekat IPARD like 2.2, nakon Podgorice i Pljevalja, održaće se u srijedu, 25. januara, u Bijelom Polju i Beranama.

24.01.2017.

Ministar Simović u Podgorici otvara regionalni sastanak organizovan povodom bolesti plavi jezik

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Stalne radne grupe za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG) u srijedu, 25. januara, u Podgorici održaće se sastanak predstavnika vlada zemalja regiona, organizovan povodom bolesti plavi jezik.

23.01.2017.

Ministar Simović održao sastanak sa predstavnicima Uprave za šume i ostalih segmenata šumarskog sektora

Ministar Simović održao sastanak sa predstavnicima Uprave za šume i ostalih segmenata šumarskog sektora

Administrativni kapaciteti u sektoru šumarstva na svim nivoima nijesu u prethodnom periodu adekvatno odgovorili obavezama, o čemu svjedoči i vidno loše stanje u dijelu korišćenja šumskog bogatstva Crne Gore i nedovoljni efekati po ekonomiju države, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i potpredsjednik Vlade mr Milutin Simović. On je istakao odlučnost da se to stanje popravi, uspostavljanjem efikasnijeg pristupa radu, striktnog poštovanja zakona, kao i afirmacijom odgovornosti na svim nivoima.

22.01.2017.

Najava: Ministar Simović održaće sastanak sa predstavnicima šumarskog sektora

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i potpredsjednik Vlade Crne Gore mr Milutin Simović održaće u ponedjeljak, 23. januara, u Podgorici, sastanak sa predstavnicima Uprave za šume, uključujući sve područne jedinice.

21.01.2017.

Prezentacija bespovratne podrške preradi u ponedjeljak u Podgorici

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja naredne sedmice počeće sa predstavljanjem projekta IPARD like 2.2 po crnogorskim opštinama, kako bi potencijalnim i zainteresovanim proizvođačima i prerađivačima poljoprivrednih proizvoda pojasnili mogućnosti, uslove i kriterijume novog projekta bespovratne podrške investicijama u preradu.

19.01.2017.

Javni poziv za nadmetanje za zakup nepokretnosti u državnoj svojini u opštini Šavnik

Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće u nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u Opštini Šavnik na period od pet godina, uz mogućnost produženja perioda zakupa. Predmet davanja u zakup je imovina koju čine katastarske parcele u Komarnici.

18.01.2017.

Počinje kampanja jačanja svijesti o sistemu biljnih pasoša u Crnoj Gori

U procesu usvajanja standarda EU, Crna Gora uvodi sistem biljnih pasoša, čime će se unaprijediti zdravstvena zaštita bilja i obezbijediti sigurniji promet i trgovina u toj oblasti.