Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.03.2016.

Prezentacija Agrobudžeta za 2016. godinu u više sjevernih opština

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u toku iduće nedelje niz prezentacija Agrobudžeta za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Žabljak, Šavnik, Rožaje i Petnjica.

17.03.2016.

Poljoprivrednim proizvođačima iz Andrijevice, Plava, Gusinja, Berana i Bijelog Polja predstavljene mjere Agrobudžeta za 2016. godinu

Poljoprivrednim proizvođačima iz Andrijevice, Plava, Gusinja, Berana i Bijelog Polja predstavljene mjere Agrobudžeta za 2016. godinu

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja početkom sedmice održali su prezentaciju Agrobudžeta za 2016. godinu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Andrijevica, Plav i Gusinje, Berane i Bijelo Polje.

17.03.2016.

Ministar Ivanović domaćin Princu od Velsa i Vojvotkinji od Kornvola na događaju u Vladinom domu na Cetinju

Prilikom posjete Princa od Velsa i Vojvotkinje od Kornvola Crnoj Gori, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović biće domaćin Njihovog Kraljevskog Visočanstva na prijemu koji će biti organizovan u Prijestonici 18. marta 2016. godine...

16.03.2016.

Crnogorski pčelari nastavili studijsku posjetu Sloveniji

Crnogorski pčelari nastavili studijsku posjetu Sloveniji

Nakon posjete međunarodnom sajmu pčelarstva u Celju, delegacija crnogorskih pčelara nastavila je studijsku posjetu Sloveniji učešćem na edukativnim radionicama u slovenačkoj Kući meda kojom upravlja Savez pčelara Slovenije. Tema za koju su posebno zainteresovani crnogorski pčelari je zaštita meda oznakom kvaliteta. Radionice organizovane u Sloveniji nastavak su započetih aktivnosti na brendiranju crnogorskog meda.

14.03.2016.

Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se danas sa predstavnicima misije Svjetske banke koji prate implementaciju projekata institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

14.03.2016.

Najava: Prezentacija Agrobudžeta za 2016. godinu u više sjevernih opština

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u utorak i srijedu, 15. i 16. marta, prezentacije Agrobudžeta za 2016. godinu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Andrijevica, Plav i Gusinje, zatim Berane i Bijelo Polje.

14.03.2016.

Najava: U Andrijevici prezentacija svih idejno urbanističko-arhitektonskih rješenja za objekat „Kuća voća“, koji su pristigli na konkurs

Radovi koji su stigli na Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje objekta “Kuća voća” u Andrijevici biće predstavljeni na izložbi koja će se održati sjutra, 15. marta, u 13,00h u Centru za kulturu Andrijevica.

13.03.2016.

Potpisana inicijativa da se 20. maj proglasi Svjetskim danom pčela

Potpisana inicijativa da se 20. maj proglasi Svjetskim danom pčela

Ministri poljoprivrede Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Austrije, Češke, Francuske i Srbije potpisali su deklaraciju kojom se podržava inicijativa slovenačke Vlade upućena Ujedinjenim nacijama da se 20. maj proglasi Svjetskim danom pčela. Podizanje svijesti javnosti o značaju pčela za opstanak prirode, očuvanje ekološkog balansa životne sredine i održive poljoprivredne proizvodnje, a imajući u vidu ugroženost pčelinje populacije na globalnom nivou, formalizovana je na ministarskom okruglom stolu pod nazivom “20. maj Svjetski dan pčela - šansa za sve”.

11.03.2016.

Ministar Ivanović zajedno sa pčelarima u posjeti Sloveniji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće 12. i 13. marta u zvaničnoj posjeti Sloveniji. Na poziv ministra poljoprivrede šumarstva i hrane Slovenije Dejana Židana, ministar Ivanović će učestvovati na ministarskom okruglom stolu pod nazivom “20.maj Svjetski dan pčela – šansa za sve”, koji će se održati u Celju.

11.03.2016.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja vrši upis poljoprivrednih gazdinstava u Registar poljoprivrednih gazdinstava.