Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.09.2016.

Loša medna godina za pčelarima, ali borba za kvalitet meda se nastavlja

Loša medna godina za pčelarima, ali borba za kvalitet meda se nastavlja Na izložbi meda iz svih krajeva Crne Gore održanoj tokom vikenda u Baošićima učestvovalo je samo 10 izlagača. Razlog za manji odziv pčelara je loša medna godina. Izložbu meda i edukativno predavanje dipl. ing Ferida Velagića podržali su Opština Herceg Novi i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

10.09.2016.

U Pljevljima održana regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

U Pljevljima održana regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

U Pljevljima je u petak, 9. septembra, održana sedma po redu Regionalna izložba meda pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme. Proizvode je izložilo oko četrdesetak proizvođača iz Crne Gore i zemalja regiona.

09.09.2016.

Najava: TAIEX Radionica na temu: “Uvođenje PDO i PGI sistema označavanja vina”

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće radionicu o zaštiti oznaka porijekla i geografskih oznaka vina.

07.09.2016.

Povećano interesovanje za podršku povrtarskoj proizvodnji

U toku je isplata podrške povrtarima koji su ispunili uslove Javnog poziva za dodjelu podrške za povrtarsku proizvodnju za 2016. godinu, koji je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo 1. marta 2016. godine.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrske za investicije u maslinarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka, nabavku mehanizacije i opreme, upravljanje biljnim otpadom, podizanje podzida kao i privođenje neobradivog zemljišta poljoprivredi za sadnju maslina.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 – Podrška podizanju i modernizaciji/opremanju proizvodnih voćnih zasada, objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje proizvodnih voćnih zasada za 2016. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Pravo na podršku korisnici podsticajnih sredstava mogu ostvariti isključivo za nabavku sertifikovanog sadnog materijala.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2016. godinu, programa 2.1.7 Podrška uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

07.09.2016.

II Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2016. godinu, programa 2.1.3 Podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

03.09.2016.

Poziv za učešće na javnom nadmetanju za aukcijsku prodaju drvnih sortimenata

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama („Sl. list CG”, br. 74/10 i 47/15) i člana 9 Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl. list CG”, br. 44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1268 od 12.05.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

01.09.2016.

Mugoša protiv Mugoše: Dobrica ili zloća?

Ministar poljoprivrede Budimir Mugoša još jednom je obmanuo crnogorsku javnost. Ovog puta, to je učinio u Bijelom Polju, gdje je učestvovao na tribini posvećenoj restituciji. Iako je pitanje restitucije u djelokrugu rada njegovog opozicionog kolege ministra finansija Raška Konjevića, ne opterećen potrebom da nešto uradi u poljoprivredi, Mugoša je odlučio da popriča sa biračkim tijelom. Odgovarajući na pitanje radnika "Bjelasica Rade" još jednom je pokazao da je cilj njegovog ulaska u Vladu izbornog povjerenja politikanstvo, a ne kontrola zapošljavanja i trošenja budžetskih sredstava.