Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

03.06.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u zvaničnoj posjeti Francuskoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće, od 4. do 6. juna 2013. godine u posjeti Republici Francuskoj. Posjeta se ostvaruje na poziv ministra poljoprivrede, ishrane i šumarstva Republike Francuske Stefana Le Folla, sa kojim će ministar Ivanović potpisati Sporazum o saradnji između dva Ministarstva. Sporazum definiše bližu saradnju između dva ministarstava, podršku u vođenju pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, razmjenu iskustava u procesu razvoja poljoprivrede i pomoć u procesu razvoja ovog sektora u Crnoj Gori.

03.06.2013.

Najava: Završna radionica povodom izrade nacrta Nacionalne šumarske strategije

Najava: Završna radionica povodom izrade nacrta Nacionalne šumarske strategije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume u saradnji sa projektom „Razvoj šumarstva u Crnoj Gori“– FODEMO, projektom kojeg finansira Vlada Velikog Vojvodstva Luksemburga, organizuje radionice povodom izrade nacrta Strategije sa planom razvoja šuma i šumarstva (Nacionalne šumarske strategije).

31.05.2013.

Najava: Javna rasprava povodom Nacrta plana razvoja šuma za Opštinu Mojkovac

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume, u saradnji sa projektom „Razvoj šumarstva u Crnoj Gori“– FODEMO, kojeg finansiraju Vlada Velikog Vojvodstva Luksemburga i Vlada Crne Gore, organizuje javnu raspravu povodom izrade Nacrta plana razvoja šuma za Opštinu Mojkovac.

30.05.2013.

Saopštenje: Održan sastanak država Ugovornica Drimskog Memoranduma o razumijevanju o upravljanju proširenim basenom rijeke Drim

Sastanak država Ugovornica Drimskog Memoranduma o razumijevanju o upravljanju proširenim basenom rijeke Drima održan je u Tirani. Otvarajući sastanak ministar za životnu sredinu, šumarstvo i vodoprivrede Republike Albanije Fatmir Mediju, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom na implementaciji Drimske deklaracije i osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti preduzete u cilju održivog upravljanja vodnim resursima Skadarskog basena. Takođe, posebno dobrom, okarakterisao je saradnju Albanije i Crne Gore u dosadašnjem sprovođenju hitnih mjera na regulaciji vodotoka Drima i Bojane.

29.05.2013.

Brifing za medije pomoćnika ministra za poljoprivredu Danijele Stolice

Pomoćnik ministra za poljoprivredu Danijela Stolica sa saradnicima, održala je u srijedu 29. maja 2013. godine, brifing za predstavnike medija. Materijal sa brifinga možete preuzeti ovdje...

28.05.2013.

Najava: Brifing za medije pomoćnika ministra za poljoprivredu Danijele Stolice

Pomoćnik ministra za poljoprivredu Danijela Stolica sa saradnicima, održaće u srijedu 29. maja 2013. godine, brifing za predstavnike medija.

27.05.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst pod naslovom „Skinuli ih s dnevnog reda sa po 600 eura“ objavljenom u dnevnim novinama Dan 27.05.2013.

Zbog namjerne ili nenamjerne proizvoljnosti teksta, što može stvoriti pogrešnu percepciju kod čitalaca i poljoprivrednih proizviođača, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost da su organski proizvođači na osnovu Agrobudžeta za 2012. ostvarili subevnije kroz dvije mjere. Prvu, za jačanje konkurentnosti poljoprivrede, unapređivanja kvaliteta proizvoda. Drugu, za održivo gazdovanje prirodnim resursima, organska poljoprivreda. Pravo na subvencije kroz ove dvije mjere ostvarilo je 144 korisnika...

27.05.2013.

Sopštenje: Tretiranje palmi na teritoriji Opštine Ulcinj

Obavještavamo javnost da će se u periodu od 28.05.2013. do 02.06. 2013.godine, u ranim jutarnjim časovima, vršiti preventivno tretiranje svih palmi na javnim površinama Opštine Ulcinj. Takođe, tretiranje će se vršiti u hotelskom kompleksu „LIDO“ i njegovoj okolini.

24.05.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je konferenciju za medije povodom aktuelnih tema u resoru poljoprivrede i ruralnog razvoja. Materijal sa konferencije možete preuzeti ovdje...

23.05.2013.

Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Konferencija za medije na kojoj će govoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, biće održana sjutra, 24. maja 2013. godine u 12.00 sati u Press centru Vlade Crne Gore. Na susretu sa novinarima, ministar Ivanović govoriće o aktuelnim temama u resoru mljekarstva.