Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane Aktivnosti na sprovođenju hitnih mjera za regulisanje vodnog režima Skadarskog jezera i rijeke Bojane dovele su do toga da trenutno postoje male razlike u visini kota bentova urađenih sa strana Albanije i Crne Gore. Radne grupe, koje će formirati obje države, imaće zadatak da definišu dalje aktivnosti na usklađivanju visine kota, saopšteno je danas na sastanku međudržavnih komisija dvije zemlje, održanom u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

10.04.2014.

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Tim istraživača iz oblasti šumarstva i ekologije iz Crne Gore, Srbije i Njemačke predstavio je danas, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, nedavno započeti projekat "Poboljšanje baze šumsko-ekoloških podataka za održivo gazdovanje šumama i zaštitu šuma u Crnoj Gori”.

10.04.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Pljevljima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 11. aprila, u 11,00h, u SO Pljevlja, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka, na teme organske proizvodnje, kao i zaštite proizvoda oznakama.

10.04.2014.

Najava: Edukacija stočara na teme izgradnje objekata i higijena muže

Služba za selekciju stoke organizovaće sjutra radionicu za poljoprivredne proizvođače iz Velike i Gornje Rženice, opštine Plav na teme „Objekti u stočarstvu“ i „Uslovi držanja stoke“. Predavanje, koje bi trebalo da pomogne proizvođačima da zadovolje zahtjeve dobrobiti životinja i obezbijede njihovu maksimalnu produktivnost, biće održano u 10,00h, u prostorijama škole u Velici.

09.04.2014.

Saopštenje: Ivanović – EK: Dogovoreni naredni koraci u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Ivanović – EK: Dogovoreni naredni koraci u oblasti poljoprivrede

Trećeg dana boravka u Briselu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa komesarom za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije, Dacian Ćolosom, generalnim direktorom Direktorata za proširenje EK, Kristijan Danijelsonom, zamjenikom generalnog direktora u Direktoratu za poljoprivredu i ruralni razvoj, Monik Pare, kao i šefom jedinice za Crnu Goru i Island u generalnom direktoratu za proširenje, Dirk Langeom.

09.04.2014.

Najava: Prezentacija projekta za poboljšanje šumsko-ekoloških podataka

Crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat „Poboljšanje baze šumsko-ekoloških podataka za održivo gazdovanje šumama i zaštitu šuma u Crnoj Gori” biće predstavljen sjutra, u 17,00h u Privrednoj komori.

08.04.2014.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja grupi NVO

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izražava žaljenje što predstavnici NVO sektora, koji su pozvani da prisustvuju današnjem okruglom stolu o monitoringu divljači, NISU PREPOZNALI mogućnost za saradnju sa Ministarstvom, na donošenju jednog od važnih dokumenta za oblast lovstva.

08.04.2014.

Saopštenje: Nacrt metodologije za monitoring divljači predstavlja dobru polaznu osnovu

Saopštenje: Nacrt metodologije za monitoring divljači predstavlja dobru polaznu osnovu

Nacrt metodologije za monitoring divljači, vođenje evidencije, ustanovljavanje bioloških pokaza-telja usklađenosti divljači sa životnom sredinom i metodologija za ocjenjivanje štete od divljači i na divljači, ocijenjen je na današnjem okruglom stolu kao dobra polazna osnova. Učesnici okruglog stola dali su kvalitetan doprinos javnoj raspravi predlažući, svako iz svoje oblasti, konkretne predloge za dalje poboljšanje. Upravo to je i bila suština današnjeg sastanka.

08.04.2014.

Saopštenje: Ivanović u Briselu učestvovao na ministarskoj konferenciji "Jačanje aktera ruralnog razvoja"

Saopštenje: Ivanović u Briselu učestvovao na ministarskoj konferenciji "Jačanje aktera ruralnog razvoja"

Drugog dana posjete Briselu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvovao je na ministarskoj konferenciji "Jačanje aktera ruralnog razvoja". Konferencijom je predsjedavao komesar za poljoprivredu Evropske komisije, Dacian Ćolos. Komesar Ćolos čestitao je Ministarstvu poljoprivrede i Mreži za ruralni razvoj Crne Gore na uspješno realizovanom projektu i dodao da je uključivanje svih aktera zainteresovanih za razvoj poljoprivrede veoma bitno za jačanje procesa koji se odvijaju od dna ka vrhu. "Nema univerzalnih rješenja, već svaka zemlja za sebe treba da nađe ona rješenja koja će dovesti do najbržeg razvoja", istakao je komesar Ćolos.

07.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima EK

Saopštenje: Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima EK

Crna Gora je ostvarila napredak u ispunjenju otvarajućih mjerila za poglavlja 11, 12 i 13, koja se odnose na oblasti poljoprivreda i ruralni razvoj, bezbjednost hrane i ribarstvo, ocijenili su predstavnici Evropske komisije danas u Briselu, na sastanku sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem.