Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.11.2014.

Najava: U Danilovgradu predavanje o savremenom uzgoju trešnje

Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 28. novembra, u Danilovgradu, radionicu na temu “Savremeni uzgoj trešnje”.

27.11.2014.

Ministar Ivanović uputio je povodom jubileja Radio i Televizije CG čestitku generalnom direktoru RTVCG Radu Vojvodiću, direktorici TVCG Radojki Rutović i direktoru RCG Radojici Bulatoviću

Izvještavanje Radija tokom sedam i Televizije tokom pet decenija, svjedoči o brojnim političkim, društvenim i ekonomskim dešavanjima na našim prostorima, i šire. Profesionalizam zaposlenih učvrstio je povjerenje građana i pozicionirao javni servis u pouzdane izvore informisanja. Odgovornost prema građanima, posvećenost i pregalaštvo zaposlenih, krase obje medijske kuće i danas, u vremenu oštre konkurencije, često vođeno rastućom potrebom za senzacionalizmom. I u takvim uslovima javni servis opstaje i ispunjava svoju misiju - informiše i edukuje.

26.11.2014.

Pitanja DN “Vijesti” vezana za izradu nacrta strategije razvoja poljoprivrede i odgovori Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja upućeni redakciji 26.11.2014.

Konzorcijum MICRO PROJEKT d.o.o. Podgorica / MICRO PROJEKT d.o.o. Split / CEED Consulting d.o.o. (Crna Gora) nije radio na izradi Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za period 2014-2020, odgovoreno je danas dnevnim novinama "Vijesti", na pitanje da li je navedeni konzorcijum učestvovao u izradi ili pripremi ovog strateškog dokumenta.Konzorcijum je, kako je MPRR navelo u odgovoru,uradio šest sektorskih analiza, koje su koštale neuporedivo manje nego sve ranije sektorske studije, a 100 puta manje od iznosa koji je naplatila izvjesna dekanica, supruga izvjesnog suvlasnika izvjesnih dnevnih novina.

24.11.2014.

Ministar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta istakao važnost edukacije i obrazovanja najmlađih u oblasti poljoprivrede

Ministar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta istakao važnost edukacije i obrazovanja najmlađih u oblasti poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u proteklih godinu dana pokrenulo je više projekata koji se odnose na edukaciju djece, ne samo u dijelu približavanja poljoprivrede najmlađoj populaciji, već i u cilju popularizacije kvalitetne ishrane i zdravih stilova života. O aktivnostima Ministarstva koje su usmjerene ka djeci govorio je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta u Skupštini Crne Gore.

21.11.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija realizuju projekat „Pčela i med“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija  realizuju projekat „Pčela i med“

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore krenuli su u realizaciju projekta „Pčela i med“, s ciljem edukacije najmlađe populacije o pčelarstvu, sektoru poljoprivredne proizvodnje koji u Crnoj Gori sve više dobija na značaju. Danas su obišli osnovne škole „Mahmut Lekić“ u Tuzima, i „Milan Vukotić“ u Golubovcima, gdje su sa učenicima četvrtog razreda razgovarali na temu p;elarstva i podijelili drvene table na kojma su djeca odslikavala motive pčela i meda. Planiran je i obilazak drugih škola u svim crnogorskim opštinama.

21.11.2014.

Na Cetinju predstavljen Nacrt programa lovstva 2014-2024 i Nacrt strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program

Nacrt programa razvoja lovstva 2014-2020 na sveobuhvatan način daje uvid u sadašnje stanje lovstva u Crnoj Gori, realno planira gazdovanje, razvoj i unaprjeđivanje ove oblasti u narednom desetogodišnjem periodu. Tako su ga ocijenili većina učesnika javne rasprave koja se održala danas na Cetinju, gdje se diskutovalo istovremeno i o Nacrtu strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024.

21.11.2014.

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Poljoprivredni proizvođači, njih 16, koji se bave uzgojem autohtonih rasa stoke, podržani su od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, sa ukupno 13.282,00 eura, kroz mjeru za održivo gazdovanje prirodnim resursima i mjere za očuvanje autohtonih genetičkih resursa u poljoprivredi.Stočari koji su se prijavili za podršku i ispunili kriterijume su sa teritorije opština Bar, Berane, Podgorica, Plužine, Plav, Ulcinj, Nikšić, Rožaje, Žabljak i Herceg Novi. Ukupno uzgajaju 816 ovaca rasa - zetska žuja, sora, ljaba i pivska pramenka, kao i 72 grla rase - buša.

20.11.2014.

Najava: Na Cetinju javna rasprava o Nacrtu programa lovstva 2014 - 2024 i Nacrtu strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024

U skladu sa Programom javne rasprave, u petak, 21. novembra 2014. godine, u centralnoj sali hotela „Grand“ na Cetinju, sa početkom u 11:00 h, biće organizovana prezentacija Nacrta programa lovstva 2014 - 2024 i Nacrta strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024.

20.11.2014.

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore posjetili su VIII Međunarodni sajam poljoprivrede, uzgoja stoke, prerade i mliječne industrije koji se održava u Adani (Turska), koji se održava od 19. do 23. novembra 2014. godine.

20.11.2014.

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlada Crne Gore povodom usvajanja Izvještaja o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini.