Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.07.2015.

Ministar Ivanović započeo zvaničnu posjetu Belgiji, regiji Valonija, učešćem na sajmu poljoprivrede u Libramonu

Ministar Ivanović započeo zvaničnu posjetu Belgiji, regiji Valonija, učešćem na sajmu poljoprivrede u Libramonu Učešćem na svečanoj ceremoniji otvaranja najvećeg poljoprivrednog sajma u Evropi, koji se održava u belgijskom gradu Libramonu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović započeo je studijsku posjetu Belgiji i regionu Valonija. Posjeta je organizovana na poziv valonskog kolege, ministra poljoprivrede Rene Kolena (Rene Collin). U delegaciji sa ministrom Ivanovićem nalazi se i grupa od 30 crnogorskih poljoprivrednika, kao i predstavnici Savjetodavne službe i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

22.07.2015.

Ministar Ivanović sa saradnicima razgovarao sa predstavnicima delegacije Poljske koja boravi u zvaničnoj posjeti CG

Ministar Ivanović sa saradnicima razgovarao sa predstavnicima delegacije Poljske koja boravi u zvaničnoj posjeti CG

Izvanredna saradnja Poljske i Crne Gore u oblasti poljoprivrede nastavlja se u pravcu konkretizovanja aktivnosti definisanih sporazumom o saradnji, koji su u Podgorici krajem prošle godine potpisali ministri poljoprivrede dvije zemlje. Na današnjem sastanku ministra Ivanovića sa saradnicima i predstavnika delegacije Poljske, koju u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori predvodi ministar vanjskih poslova Gregorž Setina, razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblasti laboratorijskog ispitivanja hrane, edukacije i usavršavanja crnogorskih studenata i stručnjaka, studijske posjete poljoprivrednih proizvođača i ekspertskoj pomoći tokom procesa pregovora sa EU.

21.07.2015.

Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Valoniji, u delegaciji i 30 poljoprivrednika

Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Valoniji, u delegaciji i 30 poljoprivrednika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u zvaničnoj posjeti Belgiji, u periodu od 22. do 26. jula 2015. godine, na zvaničan poziv ministra poljoprivrede regije Valonija Rene Kolana(Rene Collin). Crnogorsku delegaciju ovom prilikom činiće i 30 poljoprivrednih proizvođača koji će boraviti u studijskoj posjeti Valoniji...

21.07.2015.

Saopštenje: Počinje Kampanja identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori

Saopštenje: Počinje Kampanja identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori ozvaničilo je danas početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori. Aktivnost će narednih dana sprovoditi 28 veterinarskih ambulanti, u saradnji sa Veterinarskom upravom, tako što će obilaziti gazdinstva, registrovati ih i obilježiti svinje sa ušnim markicama.

20.07.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Delegacija EU u CG ozvaničiće početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori ozvaničiće sjutra, 21. jula, početak Kampanje identifikacije i registracije svinja u Crnoj Gori.

19.07.2015.

Ministar Ivanović za portal MNE magazin o tome kome su namijenjena sredstva obezbijeđena za razvoj poljoprivrede

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović za portal MNE magazin, u rubrici ,,Riječ ministra”, odgovorio na pitanje da li sredstva koja su obezbijeđena za razvoj poljoprivrede mogu da koriste svi poljoprivredni proizvođači ili su ona namijenjena samo odabranima

17.07.2015.

Saopštenje: Predstavljen projekat rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Saopštenje: Predstavljen projekat rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Kroz projekat „Tehnička podrška rejonizaciji vinogradarskog područja Crne Gore“ biće utvrđene vinogradarske zone i granice regiona uzgoja grožđa za proizvodnju vina, kao i mogućnosti proširenja areala uzgoja vinove loze u Crnoj Gori.

16.07.2015.

Najava: MPRR organizuje predstavljanje projekta rejonizacije vinogradarskog područja u Crnoj Gori

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje sjutra, 17. jula, u podrumu Šipčanik Konferenciju o projektu „Tehnička podrška rejonizaciji vinogradarskog područja Crne Gore“.

15.07.2015.

Saopštenje: U Herceg Novom održana sjednica Stalne crnogorsko-hrvatske komisije za upravljanje vodama

Saopštenje: U Herceg Novom održana sjednica Stalne crnogorsko-hrvatske komisije za upravljanje vodama

Iskustvo i dostignuća Hrvatske u upravljanju vodnim potencijalima u svijetlu prilagođavanja EU direktivama, ali i u projektima vodosnabdijevanja, navodnjavanja poljoprivrednih površina i zaštiti od poplava dostupno je i Crnoj Gori, kroz saradnju na međudržavnom nivou. U planu su i konkretni projekti.

14.07.2015.

Najava: Sastanak Međudržavne komisije Crne Gore i Hrvatske za oblast vodoprivrede u Herceg Novom

Redovni sastanak Međudržavne komisije Crne Gore i Hrvatske za oblast vodoprivrede održaće se sjutra u Herceg Novom.