Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

23.05.2013.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za investicije u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2013. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2013. godinu i budžetskom linijom 2.1.4, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za investicije u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2013. godinu.

20.05.2013.

Saopštenje: Intenzivirati saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima, primio je danas predstavnike Međunarodnog Monetarnog Fonda. Delegaciju MMF-a je predvodio glavni predstavnik MMF-a za Crnu Goru, gospodin Nadeemi Ilahi, koji je izrazio interesovanje za proces pregovora i trenutne aktivnosti Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na temu pregovaranja sa Evropskom Unijom.

20.05.2013.

SAOPŠTENJE: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa ambasadorom NR Kine Ži Žaolinom

SAOPŠTENJE: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa ambasadorom NR Kine Ži Žaolinom

Uspješnu saradnju Crne Gore i Republike Kine moguće je dodatno unaprijediti kroz saradnju na ekspertskom nivou u oblasti poljoprivrede, te kandidovanjem projekata zajedničkoj međudržavnoj Komisiji koja ce se sastati u drugoj polovini u Pekingu, saglasili su se danas na sastanku ministar Ivanović i ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

20.05.2013.

Saopštenje: Održana 37. sjednica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana

Tridesetsedma sjednica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana, kojoj su prisustvovale 23 delegacije zemalja članica GFCM-a, delegacija Evropske unije i delegacije zemalja posmatrača (Ukrajina i Rusija), održana je u Splitu. Na sastanku je razgovarano o ugroženim demerzalnim resursima i drugim vrstama i implementaciji preporuka GFCM-a.

20.05.2013.

Potpisani ugovori za MIDAS-GEF grantove

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovao potpisivanju grantova u okviru trećeg javnog poziva za projekat MIDAS. Materijal sa potpisivanja ugovora možete preuzeti ovdje...

20.05.2013.

Najava: Potpisivanje ugovora za MIDAS-GEF grantove

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovaće potpisivanju grantova u okviru trećeg javnog poziva za projekat MIDAS.

18.05.2013.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravi u Novom Sadu povodom učešća na " 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede"

Na poziv ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Gorana Kneževića, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore prof. dr Petar Ivanović posjetio “80. Novosadski međunarodni sajam“. Materijal sa sajma možete preuzeti ovdje..

17.05.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u Novom Sadu povodom učešća na " 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i Poslovnom forumu"

Na poziv ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Gorana Kneževića, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore prof. dr Petar Ivanović biće gost “80. Novosadskog međunarodnog sajma i Poslovnog foruma“.

17.05.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr  Petra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je konferenciju za medije povodom aktuelnih tema u resoru poljoprivrede i ruralnog razvoja. Materijal sa konferencije možete preuzeti ovdje...

16.05.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ekspertima iz La Riohe i otvorio okrugli sto “Genetski diverzitet crnogorskih sorti vinove loze u kontekstu evropskog vinogradarstva i vinarstva”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i Ministar nauke prof. dr Sanja Vlahović primili su danas delegaciju eksperata iz La Riohe predvođenu dr Hoze Miguel Martinez Zapater, direktorom Instituta za vinogradarstvo i vinarstvo La Riohe. Tokom srdačnog razgovora zajednički je razmotrena realizacija projekta "Genetske karakterizacije crnogorskih sorti vinove loze" koji predstavlja osnov za dalje korake u definisanju autohtonih sorti vinove loze.