Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.03.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu maslina

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka  i nabavku opreme za savremenu berbu maslina Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 Podrška primarnoj proizvodnji u maslinarstvu, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu plodova masline. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

26.03.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju proizvodnih voćnih zasada u 2014. godini

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju proizvodnih voćnih zasada u 2014. godini

U skladu sa Uredbom o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2014. godinu – Agrobudžetom i mjerom 2.1.3. Podrška podizanju i modernizaciji proizvodnih voćnih zasada Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu podrške za podizanje i modernizaciju proizvodnih voćnih zasada u 2014. godini

21.03.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom 21. marta, Svjetskog dana šuma

Čestitka ministra Ivanovića  povodom 21. marta, Svjetskog dana šuma

Čestitka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića povodom 21. marta, Svjetskog dana šuma:

19.03.2014.

Saopštenje: Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministar Ivanović posjetili nekoliko kompanija na sjeveru Crne Gore

Saopštenje: Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministar Ivanović posjetili nekoliko kompanija na sjeveru Crne Gore

Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministar Ivanović posjetili kompanije: Aqua Monta, Vektra Jakić i Mesopromet – Franca na sjeveru Crne Gore.

18.03.2014.

Najava: Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministar Ivanović posjetiće nekoliko kompanija na sjeveru Crne Gore

Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetiće sjutra, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, nekoliko privrednih subjekata iz sektora agroindustrije i drvoprerade na sjeveru Crne Gore.

18.03.2014.

Saopštenje: Dnevne i višednevne dozvole za sportsko-rekreativni ribolov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava sportsko-ribolovne klubove da, od početka ribolovne sezone (1.aprila) do ustupanja ribljeg fonda u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu, mogu izdavati samo dnevne i višednevne (30 dana) dozvole za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova u ribolovnim vodama.

18.03.2014.

I JAVNI POZIV 2014 – Vinogradarstvo i vinarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje I Javni Poziv za podršku za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.2 Razvoj vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

17.03.2014.

Saopštenje: Djeca u vinogradu bolje upoznala poljoprivredu

Saopštenje: Djeca u vinogradu bolje upoznala poljoprivredu

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, djeca iz OŠ „Štampar Makarije“, njih više od 50, posjetili su danas kompaniju Plantaže. Prvi od više planiranih edukativnih izleta za djecu, bila je prilika da se osnovci nižih razreda praktično upoznaju sa osnovnim principima proizvodnje grožđa u vinogradu i načinom na koji se od njega dobija vino, po kome je crnogorska kompanija prepoznata u zemlji i inostranstvu.

17.03.2014.

Najava: Predavanja iz oblasti stočarstva za proizvođače iz Pavinog Polja i Plužina

Služba za selekciju stoke organizovaće u srijedu, 19. marta, za poljoprivredne proizvođače iz Pavinog Polja radionicu na teme spremanja kabaste stočne hrane, skladištenje stajnjaka i higijena mlijeka. Predavanje o ovim značajnim segmentima za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvima održaće se u 12,00h u sali mjesne zajednice.

17.03.2014.

Najava: Licenciranje bikova i pastuva u opštinama Mojkovac i Šavnik

Najava: Licenciranje bikova i pastuva u opštinama Mojkovac i Šavnik

Služba za selekciju stoke obavještava držaoce priplodnih bikova i pastuva sa područja opštine Mojkovac, da će se licenciranje grla obaviti u mjesnim zajednicama, u periodu od 20. do 27.marta. Za opštinu Šavnik predviđeno je da se licenciranje obavi, takođe po mjesnim zajednicama, u periodu od 24. do 26. marta.