Manja slova Veća slova RSSVijesti

20.05.2014.

Peti (MIDAS) poziv za investicije u poljoprivredna gazdinstva u okviru mjere “Upravljanje stajskim đubrivom”

Nakon četiri uspješno sprovedena poziva za grantove, za koje se investicije realizuju predviđenom dinamikom, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u okviru MIDAS projekta, pripremilo je i Peti javni poziv za dodjelu bespovratne (grant) podrške za investicije u poljoprivredna gazdinstva u okviru mjere “Upravljanje stajskim đubrivom”. Ovaj poziv se finansira od strane GEF-a (Globalnog fonda za zaštitu živitne sredine), a implementira ga MPRR kroz MIDAS projekat u saradnji sa Svjetskom bankom.

19.05.2014.

Saopštenje: Ozvaničen početak IPA projekta „Jačanje veterinarskih službi“

Saopštenje: Ozvaničen početak IPA projekta „Jačanje veterinarskih službi“

Projekat “Jačanje veterinarskih službi“, koji finansira EU iz sredstava pretpristupne pomoći (IPA), omogućiće da se u Crnoj Gori unaprijedi bezbjednost hrane i da crnogorski poljoprivredni proizvođači, ispunjavajući evropske standarde, postanu konkuretniji na domaćem i međunarodnom tržištu, ocijenjeno je danas na svečanom otvaranju projekta u EU Info Centru.

19.05.2014.

Najava: Sjutra potpisivanje ugovora sa 21 korisnikom MIDAS-a

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisaće sjutra, 20. maja, u Podgorici, ugovore o bespovratnoj podršci kroz MIDAS projekat sa 21 poljoprivrednim proizvođačom iz osam crnogorskih opština.

18.05.2014.

Najava: Prva radionica o Registru poljoprivrednih gazdinstava biće održana u Golubovcima

Predstavnici Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 19. maja, u 14,00h u sali Gradske opštine Golubovci, radionicu za poljoprivredne proizvođače iz Zete, na kojoj će ih upoznati sa završnim aktivnostima na uspostavljanju Registra poljoprivrednih gazdinstava.

18.05.2014.

Najava: Svečano otvaranje IPA projekta „Jačanje veterinarskih službi“

Svečano otvaranje projekta “Jačanje veterinarskih službi“, koji finansira EU iz sredstava pretpristupne pomoći (IPA), biće održano sjutra, 19. maja, u 11,00h u EU Info Centru u Podgorici. O značaju projekta, vrijednog 698.320€, na sjutrašnjoj konferenciji za medije, govoriće šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Mitja Drobnič, pomoćnik ministra za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica i direktor Veterinarske uprave, Biljana Blečić. Detalje projekta predstaviće tim lider projekta Federigo G. Santini.

17.05.2014.

Reagovanje na tekst u DN "Dan" sa nadnaslovom „Propao pokušaj vlasnika Vektre Jakić da se preko Ministarstva poljoprivrede domogne svježeg novca“ i naslovom „Arapi ne daju kredit Brkoviću“, objavljen 17. maja 2014. godine, na 7. strani rubrike Ekonomija.

Nije tačno da je Abu Dabi Fond iz Ujedinjenih arapskih emirata odbio aplikacije Vektre Jakić i još nekoliko kompanija iz Crne Gore, kako to tvrdi „Dan“ u navedenom tekstu. Nasuprot tome, kreditiranje crnogorskih kompanija posredstvom Fonda iz Abu Dabija je u redovnoj proceduri. U međuvremenu, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je i dobilo još povoljnije uslove kreditiranja. O tome svjedoči i dopis iz Abu Dabi Fonda koji je 11. maja ove godine stigao na adresu Ministarstva u kome Upravni odbor Fonda obavještava Ministartsvo poljoproivrede da su prihvaćeni posljednji zahtjevi za modifikovanje uslova kreditiranja, odnosno produžen rok vraćanja, produžen grejs period i dodatno smanjena kamatna stopa. Takođe, najavljena je i posjeta predstavnika Abu Dabi Fonda Crnoj Gori početkom juna.

17.05.2014.

Saopštenje: Poziv proizvođačima da organizovano pomognemo stanovnike Srbije i BiH, ugrožene poplavama

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Ministarstvo organizovalo prikupljanje pomoći u flaširanoj vodi i hrani za stanovnike Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su ugroženi poplavama.

17.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je da je u organizaciji Ministarstva počelo sakupljanje pomoći u vidu flaširane vode i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Crne Gore, koji će biti upućeni kao urgentna pomoć stanovnicima Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su pogođeni poplavama.

17.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-992/4 od 08.05.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

16.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na skupu „Odnosi Turske i Balkana“ održanom na Univerzitetu Donja Gorica

“Ekonomski odnosi Republike Turske i Crne Gore konstantno se unapređuju. To potvrđuje trend rasta ukupne trgovine, investicija, turskih turista u Crnoj Gori, ali i sve snažnija podrška te zemlje crnogorskom sektoru poljoprivrede, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, govoreći na konferenciji “Odnosi Turske i Balkana: prošlost, sadašnjost i budućnost”, koja je danas organizovana na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.