Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.06.2016.

Počinje deseta kampanja oralne vakcinacije lisica

Kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila, deseta po redu koju sprovodi Мinistаrstvо poljoprivrede i ruralnog razvoja(Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove) uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori, počeće sjutra, 10. juna.

09.06.2016.

Javni oglas za izdavanje dozvola za veliki i mali privredni ribolov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poništava Javni oglas za izdavanje dozvola za obavljanje velikog i malog privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore.

08.06.2016.

“Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda” sjutra u Podgorici

Povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pripremilo je projekat „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda”. Projekat ima za cilj promociju kvalitetnih domaćih proizvoda i promociju šansi za razvoj agrobiznisa.

08.06.2016.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda u Podgorici

Javna rasprava o Nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda biće održana u petak, 10. juna, u Podgorici. Javna rasprava pokriće sve opštine iz cenrtralne i južne Crne Gore, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

07.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Baru

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 08. juna, u Baru.

07.06.2016.

Javna rasprava o nacrtu zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda biće održana u srijedu, 08. juna, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

02.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Bijelom Polju

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 03. juna, u Bijelom Polju.

30.05.2016.

Počinje „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kreće sa realizacijom projekta „Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda“. Projekat ima za cilj promociju domaćih proizvoda i šansi za razvoj agrobiznisa, a osmišljen je povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore.

30.05.2016.

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Crna Gora će u procesu uspostavljanja funkcionalnog sistema bezbjednosti hrane i primjene standarda EU imati u narednom periodu još jaču podršku Italije. Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane, koji je danas u Podgorici potpisan između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i nadležnih institucija Italije, unaprijediće saradnju stručnih službi, laboratorija i ostalih nadležnih institucija dvije zemlje.

29.05.2016.

Potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane između Crne Gore i Italije

Crna Gora i Italija potpisaće u ponedjeljak 30. maja u Podgorici, Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane.