Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.08.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom 1.1.1. Direktna podrška stočarskoj proizvodnji, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za investicije u povećanje stočnog fonda za 2015. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

27.08.2015.

Vlada utvrdila Predlog zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave

Vlada utvrdila Predlog zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrđivanja Predloga zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave... Video

24.08.2015.

Mit o spoljnotrgovinskom deficitu

Mit o spoljnotrgovinskom deficitu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović u autorskom tekstu objavljenom u DN "Dnevne novine" govori o mitu koji je u javnosti stvoren na temu spoljno-trgovinskog deficita Crne Gore kada je riječ o poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

20.08.2015.

Reagovanje na tekst ”Raspodjela koncesija miriše na korupciju” objavljen u Dnevnim novinama “Dan”

U potpunosti su netačni svi navodi iznijeti u tekstu DN “Dan” koji se odnose na Javni poziv za davanje šuma prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Objavljeni tekst doživljavamo isključivo kao vrstu pritiska nezadovljnih koncesionara koji nijesu ispunili uslove propisane Javnim pozivom i kao neprofesionalno izvještavanje DN “Dan” koja, i pored teških optužbi izrečenih u objavljenom tekstu, nije našla za shodno da čuje drugu stranu, što predstavlja elementarno pravilo novinarstva.

19.08.2015.

Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Nikšića

Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Nikšića

Na području nikšićke opštine vidljiv je napredak u razvoju sektora poljoprivrede, ali i potencijali za dalje unapređenje proizvodnje na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima i u oblasti agroindustrije. Ohrabruje volja poljoprivrednih proizvođača da ulažu dalje u rast proizvodnje, poboljšanje kvaliteta, konkuretnosti i otvaranje novih radnih mjesta, uz podršku fondova i kredita koje su obezbijeđeni, zaključak je radne posjete predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ovoj opštini.

18.08.2015.

Na vanrednoj konferenciji za novinare ministar Ivanović saopštio da je zaustavljena prodaja stočne hrane za koju postoji sumnja da je od GMO soje

Na vanrednoj konferenciji za novinare ministar Ivanović saopštio da je zaustavljena prodaja stočne hrane za koju postoji sumnja da je od GMO soje

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sazvao je danas vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je stočna hrana uvezena u Crnu Goru preko graničnog prelaza Debeli brijeg, a za koju se sumnja da sadrži genetski modifikovano sjeme soje, povučena iz dalje prodaje.

18.08.2015.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Nikšić.

11.08.2015.

Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je treću godinu zaredom, tokom avgusta, radni doručak za predstavnike medija u Crnoj Gori.

10.08.2015.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa predstavnicima medija

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 11. avgusta, radni doručak za predstavnike medija u Crnoj Gori.

08.08.2015.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za davanje šuma u državnoj svojini na korišćenje, prodajom drveta u dubećem stanju, za 2015. godinu. Predmet javnog poziva su šume koje se daju na korišćenje u skladu sa izvođačkim projektima za PJ Pljevlja, Rožaje, Žabljak, Kolašin, Plužine, Bijelo Polje, Nikšić, Podgorica, Danilovgrad i Mojkovac.