Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

13.06.2014.

Najava: Ministar Ivanović održaće redovni subotnji press tokom posjete podgoričkih osnovaca farmi krava u okolini Nikšića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u subotu, 14. juna, obilazak jedne od najvećih farmi krava u Crnoj Gori za 50 podgoričkih osnovaca.

12.06.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 13. juna, u radnoj posjeti Opštini Nikšić. Tom prilikom, ministar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, obićiće novosagrađenu vještačku akumulaciju u selu Klenak i fabriku za proizvodnju sira u Gornjem Polju, vlasništvo Raša Miljanića.

12.06.2014.

Odgovor ministra Ivanovića gospodinu Pavlu Raduloviću povodom autorskog teksta sa naslovom „Kuda ide crnogorsko maslinarstvo?“, objavljenog u DN „Vijesti“, 11.06.2014. godine

Ministar Ivanović demantovao tvrdnje koje je na račun vođenja politike u sektoru maslinarstva izrekao gospodin Pavle Radulović, potpisan u autorskom tekstu u Vijestima kao "član Gradskog odbora Glavnog grada Pozitivne Crne Gore".

10.06.2014.

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva govorili o zaštiti proizvoda na sesiji Nacionalne konvencije o evropskim integracijama Crne Gore

Crnogorski poljoprivredno – prehrambeni proizvodi imaju šansu da postanu konkuretni i nakon ulaska zemlje u Evropsku uniju, ukoliko se specifičnosti tih proizvoda valorizuju kroz zaštitu oznakama, ocijenjeno je danas na sesiji radne grupe posvećene oblasti poljoprivrede u okviru projekta Nacionalna konvencija o evropskim integracijama Crne Gore 2013-2014.

10.06.2014.

Saopštenje: Osnovci iz Nikšića u „Plantažama“ naučili više o proizvodnji grožđa i vina

Saopštenje: Osnovci iz Nikšića u „Plantažama“ naučili više o proizvodnji grožđa i vina

Učenici VI razreda Osnovne škole „Olga Golović“ iz Nikišića danas su, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i pomenute obrazovne ustanove, posjetili kompaniju „13 jul Plantaže”. Edukativni izlet, bila je prilika da se osnovci obilaskom vinograda upoznaju sa načinom proizvodnje grožđa i vina, po kome je crnogorska kompanija prepoznata u zemlji i inostranstvu.

10.06.2014.

Najava: Radionica o V MIDAS pozivu i Registru gazdinstava za proizvođače iz Berana i Rožaja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. juna, radionice za poljoprivredne proizvođače sa područja Berana i Rožaja, na kojima će im detaljnije pojasniti procedure za prijavu za V MIDAS poziv za podršku investicijama. Proizvođači će, istovremeno, biti informisani i o aktivnostima Ministarstva na uspostavljanju Registra poljoprivrednih gazdinstava

09.06.2014.

Agrobiznis vs agrosocijala

Agrobiznis vs agrosocijala

Prenosimo autorski tekst ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića objavljen u jubilarnom broju dnevnih novina "Danas", pod naslovom "Agrobiznis vs agrosocijala".

06.06.2014.

Saopštenje: Crna Gora uspješno obavlja aktivnosti na projektu EU vezanom za nadzor bezbjednosti školjki

Saopštenje: Crna Gora uspješno obavlja aktivnosti na projektu EU vezanom za nadzor bezbjednosti školjki

Crna Gora će unaprijediti sistem nadzora bezbjednosti školjki prije stavljanja na tržište kroz projekat u koji je kao zemlja uključena, a koji finansira EU, kroz Program IPA Adriatik prekogranične saradnje. Projekat pod nazivom IPA CAPS 2 „Jačanje centara za proizvodnju akvakulture i nadzor bezbjednosti u prekograničnim zemljama Jadrana“ sprovodi se istovremeno u još četiri zemlje koje izlaze na Jadran (Hrvatska, Italija, Albanija i Bosna i Hercegovina).

06.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović uspješno završio radnu posjetu Poljskoj

Saopštenje: Ministar Ivanović uspješno završio radnu posjetu Poljskoj

Ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Poljske prof.dr Petar Ivanović i Marek Savicki (Marek Sawicki) usaglasili su u Varšavi najbitnije elemente bilateralnog sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji bi, kako je dogovoreno, trebalo da bude potpisan u narednih nekoliko mjeseci u Podgorici.

05.06.2014.

Saopštenje: Tokom prvog dana posjete ministra Ivanovića Poljskoj dogovorena podrška te zemlje u oblasti veterinarstva

Saopštenje: Tokom prvog dana posjete ministra Ivanovića Poljskoj dogovorena podrška te zemlje u oblasti veterinarstva

Poljska će pružiti Crnoj Gori pomoć u oblasti veterinarstva, kako bi nadležne institucije i laboratorije bile spremnije za zahtjevno ispunjavanje standarda bezbjednosti hrane, na putu ka EU, ocijenjeno je tokom prvog dana zvanične posjete crnogorske delegacije, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem.