Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.03.2014.

Najava: Predavanjem u Nikšiću počinje edukacija o organskoj proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači sa područja Nikšića i Šavnika, koji se bave organskom proizvodnjom ili su zainteresovani da uđu u proces sertifikacije, imaće priliku da se detaljno informišu na tu temu, na radionici koja će se održati 07. marta, u 11h, u sali SO Nikšić.

06.03.2014.

Saopštenje: Za proljećnju sjetvu ratarskih kultura zahtjeve dostaviti do 1. juna

Saopštenje: Za proljećnju sjetvu ratarskih kultura zahtjeve dostaviti do 1. juna

Poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za podršku ratarskoj proizvodnji iz ovogodišnjeg Agrobudžeta treba da dostave zahtjeve do 1. juna, za proljećnu sjetvu, usjeve krmnog bilja iz prethodog četvorogodišnjeg perioda i sjemensku proizvodnju. Za jesenju sjetvu krajnji rok za prijavu je 15. novembar.

06.03.2014.

JAVNI POZIV nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020 godine, Nacrta zakona o vinu i Nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu

Na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje JAVNI POZIV nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020 godine, Nacrta zakona o vinu i Nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu.

05.03.2014.

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta

Poljoprivredni proizvođači zainteresovani za agrobudžetsku podršku investicijama u povrtlarskoj proizvodnji zahtjeve mogu dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja do 30. maja, odnosno 30. novembra, u zavisnosti od vremena realizacije investicije.

04.03.2014.

Reagovanje: Stočari dobijaju premije prema kriterijumima agrobudžeta, a ne datumima izbora

U dnevnim novinama Dan, na 3.strani (Politika) objavljen je danas tekst sa naslovom „Parama za stočnu hranu kupovali glasove“ u kome nevladina organizacija MANS saopštava da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, neposredno uoči prethodnih predsjedničkih izbora, u aprilu 2013. godine, stočarima u Beranama po osnovu subvencija uplatilo oko 150 hiljada eura, na osnovu čega ova NVO izražava sumnju da je to moglo biti korišćeno kao vid političkog pritiska na terenu.

03.03.2014.

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Zahtjevi za ostvarivanje prava na podršku za održivo korišćenje pašnjaka mogu se podnositi u periodu od 01. marta do 30. aprila, na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Podrška se daje poljoprivrednim gazdinstvima koja najmanje tri mjeseca u godini drže stoku na katunima, svoju i stoku uzetu na mljekarinu.

03.03.2014.

Saopštenje: Prijavljivanje za premije po grlu stoke od 01. marta do 30. aprila

Saopštenje: Prijavljivanje za premije po grlu stoke od 01. marta do 30. aprila

Poljoprivredni proizvođači koji se bave stočarstvom mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na premije po grlu za krave i junice, ovce i koze u periodu od 01. marta do 30. aprila, a za organizovan tov, najkasnije 10 dana od početka tova. Zahtjev sa propratnom dokumentacijom, za razliku od prethodnih godina, dostavlja se na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

01.03.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod Košćelovac u Martinićima i obišao više poljoprivrednih proizvođača sa područja Danilovgrada

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod Košćelovac u Martinićima i obišao više poljoprivrednih proizvođača sa područja Danilovgrada

Otvaranje vodovoda u Košćelovcu u Martinićima, nekoliko mjeseci prije nego je planirano, primjer je kako mještani u sadaradnji sa lokalnom upravom i Ministarstvom poljoprivrede mogu da riješe probleme i poboljšaju kvalitet života u crnogorskim ruralnim područjima, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

28.02.2014.

Najava: Ministar Ivanović posjetiće farmere u Opštini Danilovgrad i otvoriti vodovod Košćelovac u Martinićima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti Danilovgradu i tom prilikom posjetiće nekoliko poljoprivrednih proizvođača i prerađivača sa tog područja, sa kojima će razgovarati o aktuelnim pitanjima u oblasti poljoprivrede.

28.02.2014.

Reagovanje na navode predsjednika Udruženja profesionalnih ribara na moru Marka Kisea u tekstu objavljenom u DN „Dan“

Dnevna novina „Dan“ još jednom je pokazala neprofesionalnost i zlonamjernost u izvještavanju kada je u pitanju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ovaj medij nije ispoštovao pravo Ministarstva, zagarantovano Zakonom o medijima, i nije objavio reagovanje koje im je poslato povodom teksta objavljenog 24.02.2014. sa nadnaslovom „Ministar Ivanović se pravda zbog toga što Crna Gora nije zatražila kvote za izlov tune“ i naslovom „Nemaju precizne podatke o izlovljenim količinama“.