Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

19.06.2013.

Saopštenje: Potpisan Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata

Saopštenje: Potpisan Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša i predstavnik konzorcijuma Novi duvanski kombinat Podgorica g-din Jovan Ašanin potpisali su danas Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata, nakon čega su dali izjave za medije...

19.06.2013.

Saopštenje: Uspješna izložba crnogorskih vina u Italiji

Saopštenje: Uspješna izložba crnogorskih vina u Italiji

Na Festivalu vina i ribe (MOSTRA del VINO e del PESCE, 12-16. jun 2013. godine) u Monfalcone-u, u saradnji sa Opštinom Monfalcone i Conf-cooperative FVG, predstavljena su vina iz Crne Gore. Na štandu su bila izložena vina kompanije „13 jul Plantaže“, Vinarije „Vučinić“ i Vinarije „Burić“.

19.06.2013.

Najava: Potpisivanje Ugovora o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša i predstavnik konzorcijuma Novi duvanski kombinat Podgorica Jovan Ašanin potpisaće danas, 19. juna, Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata.

18.06.2013.

Saopštenje: "Ekosistemski pristup ribarstvu i akvakulturi" u Rimu

Konferencija "Ekosistemski pristup ribarstvu i akvakulturi" u organiziciji FAO, održana je u Rimu, sa ciljem predstavljanja procesa planiranja upravljanja ribarstvom koji obuhvata principe održivog razvoja, uključujući ne samo ekološke komponente, već socio-ekonomske i društvene elemenate održivosti. Radionici su prisustvovali predstavnici naučnih i administrativnih institucija zemalja članica Generalne komisije za ribarstvo u Mediteranu, čiji je Crna Gora punopravni član od 2008 godine.

18.06.2013.

Saopštenje: Održana radionica „Žene poljoprivrednice u Crnoj Gori"

U okviru projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MIDAS projekat), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je radionicu “Žene poljoprivrednice". Cilj radionice je promovisanje rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja, ali i snaženje svijesti o ekonomskom jačanju i udruživanju žena u oblasti poljoprivredne djelatnosti.

15.06.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Izjavu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića na redovnoj konferenciji za medije možete preuzeti ovdje...

14.06.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića, biće održana u subotu, 15. juna 2013. godine.

14.06.2013.

Najava: Radionica ”Žene poljoprivrednice u Crnoj Gori“

Radionica ,, Žene poljoprivrednice u Crnoj Gori", u okviru projekta ” Institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede u Crnoj Gori “ (MIDAS) biće održana u Kolašinu.

07.06.2013.

Dogovoreni dalji koraci oko realizacije Akcionog plana za regulisanje vodnog režima rijeke Bojane

U skladu sa Memorandumom o razumijevanju i zaključcima međudržavne komisije Crne Gore i Republike Albanije za Sprovođenje hitnih mjera za regulisanje vodnog režima Skadarskog jezera i rijeke Bojane, Ministarstvo poljoprovrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Ministarstvo zaštite životne sredine, šumarstva i vodoprivrede Albanije, razmotrili su nastavak posla na realizaciji druge faze mjera predviđenih Akcionim planom.

06.06.2013.

U Briselu predstavljeni propisi u oblasti ribarstva

U Briselu predstavljeni propisi u oblasti ribarstva

U Briselu je danas završen dvodnevni sastanak bilateralnog analitičkog skrininga za 13. poglavlje, na kojem su članovi radne grupe predstavili crnogorsko zakonodavstvo u oblasti ribarstva.