Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa), (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-993/4 od 08.05.2014.godine), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa).

14.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Gluhi Do u Virpazaru

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 15. maja u 13,00h, vodovod Gluhi Do u Virpazaru. Vodovod Gluhi Do, koji se nalazi u zaseoku Jasen, ministar Ivanović otvoriće zajedno sa predsjednikom opštine Bar, Žarkom Pavićevićem.

14.05.2014.

Saopštenje: Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda (januar-mart 2014)

Ukupan uvoz poljoprivrednih proizvoda u prvom kvartalu 2014. godine manji je za 3,8% (ili za 3.2 miliona €) u odnosu na isti period prošle godine, dok je izvoz poljoprivrednih proizvoda veći za 4,5% (ili za 417,781€). Smanjuje se učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom uvozu (sada iznosi 23.8%), dok se blago povećava učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu (sada iznosi 15.9%).

09.05.2014.

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

U okviru šeste kampanje oralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda protiv bjesnila, u cilju iskorjenjavanja te bolesti, iz aviona će narednih dana na teritoriju Crne Gore, osim vodenih i urbanih površina, biti izbačene vakcine sa mamcima.

08.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Bijelom Polju

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 09. maja, u 12,00h u SO Bijelo Polje, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja te opštine na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

08.05.2014.

Reagovanje povodom teksta u dnevnim novinama “Vijesti” sa nadnaslovom „Gdje idu pare: Združena akcija Mugoše i Ivanovića” i naslovom „Pomažu osobu sa Vladine crne liste”, objavljenom 08. maja na 9. strani

Manirom iskusnog obmanjivača, DN „Vijesti“ nastavljaju da dovode u zabludu svoje čitaoce, netačnim i manipulativnim izvještavanjem.

07.05.2014.

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Estonije potpisali sporazum o saradnji

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Estonije potpisali sporazum o saradnji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i ministar poljoprivrede Estonije Ivari Padar potpisali su danas u Podgorici sporazum o saradnji između ministarstava dvije zemlje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

03.05.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.1.7. - Podrška investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2014. godinu.

01.05.2014.

Saopštenje: Potpisan prvi ugovor o zakupu zemljišta na lokaciji Kapino Polje

Saopštenje: Potpisan prvi ugovor o zakupu zemljišta na lokaciji Kapino Polje

Ugovor o zakupu zemljišta u državnom vlasništvu na lokaciji Kapino Polje potpisali su danas u Podgorici ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i poljoprivredni proizvođač Branko Jokić. Zakupac će parcelu površine 218.065 kvadratnih metara obrađivati na period od godinu dana, sa mogućnošću produženja ugovora za isti period. Jednogodišnja zakupnina iznosi 150 eura po hektaru, odnosno ukupno 3.271 eura.

30.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio realizaciju konkretnih projekata i posjetu delegacije izraelskih privrednika Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio realizaciju konkretnih projekata i posjetu delegacije izraelskih privrednika Crnoj Gori

Tokom dvodnevne posjete Izraelu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića dogovorena je realizacija tri zajednička projekta u oblasti šumarstva, uspostavljanje tješnje saradnje na planu nauke i istraživanja u oblasti poljoprivrede, kao i mogućnost dodatnog usavršavanja crnogorskih studenata u toj zemlji.