Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

11.04.2013.

Vlada usvojila Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2013. godinu – Agrobudžet

Vlada usvojila Uredbu o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2013. godinu – Agrobudžet Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade povodom usvajanja Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2013. godinu – Agrobudžet...

09.04.2013.

Saopštenje: Dogovoren sporazum o saradnji sa Azerbejdžanom u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Dogovoren sporazum o saradnji sa Azerbejdžanom u oblasti poljoprivrede

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvovao je na Svjetskom ekonomskom forumu na poziv Vlade Azerbejdžana, zemlje domaćina skupa. Navodeći teme koje su aktuelizovane na Forumu, ministar Ivanović posebno je naglasio onu koja se odnosila na preduzetništvo i ljudski kapital.

09.04.2013.

Ministar Ivanović učestvovao na Svjetskom ekonomskom forumu u Azerbejdžanu

Ministar Ivanović učestvovao na Svjetskom ekonomskom forumu u Azerbejdžanu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović učestvovao je na Svjetskom ekonomskom forumu za strateški dijalog o budućnosti Južnog Kavkaza i Centralne Azije u Azerbejdžanu. Na marginama Foruma, ministar Ivanović imao više bilateralnih i susreta multilateralnog karaktera sa kolegama, ministrima i predstavnicima međunarodnih institucija...

09.04.2013.

Saopštenje: U Sarajevu održan sastanak ministara za poljoprivredu i hranu zemalja regiona

Pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Stalne Radne grupe za regionalni ruralni razvoj iz Jugoistoćne Evrope (SWG), u Sarajevu su se sastali ministri nadležni za poljorivredu i hranu i vođe delegacija zemalja Jugoistočne Evrope.

09.04.2013.

Saopštenje: Raspisan oglas za izdavanje dozvola za obavljanje velikog i malog privrednog ribolova

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je, na osnovu člana 53 stav 1 Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi (“Sl. List CG“, br 56/09), a u skladu sa mišljenjem Instituta za biologiju mora, raspisalo oglas za izdavanje dozvola za obavljanje velikog i malog privrednog ribolova u cilju ispunjavanja kvota za broj ribolovnih plovnih objekata koji mogu dobiti dozvole, a koja nije ispunjena u 2012. godini.

06.04.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na Svjetskom ekonomskom forumu u Azerbejdžanu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvovaće na Svjetskom ekonomskom forumu za strateški dijalog o budućnosti Južnog Kavkaza i Centralne Azije u Azerbejdžanu, koji se održava od 7 – 8. aprila 2013. godine.

03.04.2013.

Saopštenje: Ministarstvo pozdravlja i podržava inicijativu poslanika Medojevića da specijalni tim Svjetske banke ispita upotrebu sredstava iz MIDAS projekta

Ministarstvo poljoprivrede apsolutno odbacuje navode MANS-a o zloupotrebi sredstava MIDAS projekta u predizborne svrhe, i pozdravlja inicijativu poslanika Nebojše Medojevića da ovim povodom uputi pismo vodećem ekspertu Svjetske banke za borbu protiv korupcije. U cilju objektivnog obavještavanja javnosti, želimo da ukažemo na sledeće činjenice:

03.04.2013.

Saopštenje: Održan sastanak Crnogorsko-Albanske Komisije za vodoprivredu

Saopštenje: Održan sastanak Crnogorsko-Albanske Komisije za vodoprivredu

Danas je u Podgorici održan sastanak Crnogorsko-Albanske Komisije za vodoprivredu. Otvarajući sastanak, Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, prof. dr Petar Ivanović istakao je dobre međudržavne odnose između Crne Gore i Albanije i kazao da je upravo današnji sastanak pokazatelj dobre saradnje između dvije države u oblasti vodoprivrede.

03.04.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Izjave ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, predsjednika Nacionalnog udruženja vinara i vinogradara Slobodana Jankovića i predsjednika Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radula Miljanića, kao i odgovore na novinarska pitanja ministra Ivanovića možete preuzeti ovdje...

03.04.2013.

Konferencija za medije Ministra Ivanovića

Konferencija za medije na kojoj će govoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, biće održana u danas, 03. aprila 2013. godine u 13.00 sati u Press centru Vlade Crne Gore.