Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.09.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o otkupu jagnjadi za 2014. godinu... Video

08.09.2014.

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

06.09.2014.

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo poljoprivrede zajednički podržali rekonstrukciju OŠ "18. oktobar" na Bioču

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo poljoprivrede zajednički podržali rekonstrukciju OŠ  "18. oktobar" na Bioču

Učenici OŠ „18.oktobar“ na Bioču, njih oko 50, ove školske godine časove će pohađati u mnogo boljim uslovima. Zajedničkom podrškom Ministarstva prosvjete i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja rekonstruisan je krov škole, urađena nova fasada, a objekat je dijelom renoviran i u unutrašnjosti. Poboljšanje uslova za školovanje djece, znači i bolji kvalitet života njihovih porodica, predstavlja preduslov oživljavanja ovog ruralnog područja, a ujedno i šansu za dugoročniji razvoj poljoprivrede, kao osnovne djelatnosti stanovništva koje živi na području Bioča. Školu je posjetio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima, i tom prilikom uručio donaciju u kompjuterskoj opremi i knjigama, među kojima i publikaciju „Poljoprivreda za djecu“.

06.09.2014.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede na tvrdnje poslanika DF-a Branke Bošnjak u tekstu u DN "Vijesti", “Suština je da ne želite stručnjake”.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak je u svom prvom reagovanju iznijela dvije neistine. Umjesto da se izvini, u drugom obraćanju poslanica Bošnjak iznosi još dvije neistine, tvrdeći pri tom da je suština da ne želimo stručnjake u Ministarstvu poljoprivrede, što nije istina Problem je, izgleda, u tome što u radnoj grupi nema lica koja bi željela poslanica Bošnjak. A za tako nešto moraće malo da se pomuči, jer ona i partija kojoj pripada svoju "stručnost" pokazuju na izborima.

05.09.2014.

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ruralni razvoj Darko Konjević u Pljevljima otvorio V Regionalnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ruralni razvoj Darko Konjević u Pljevljima otvorio V Regionalnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

Da pčelarstvo u Crnoj Gori sve više dobija na značaju i predstavlja oblast poljoprivrede koja brzo ide u pravcu unapređenja, potvrdila je i peta Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme koja je danas održana u Pljevljima. Izložba, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja, okupila je 51 izlagača iz Crne Gore.

01.09.2014.

Obavještenje o rezultatima Javnog poziva nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 01.08.2014. godine uputilo Javni poziv nevladinim organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti šumarstva i lovstva, da predlože kandidata/kinju, za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu.

01.09.2014.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN „Vijesti“, sa nadnaslovom „Vidaković o prioritetima Vlade“ i naslovom „Reforme ili propadosmo“

Reforme u sektoru poljoprivrede odavno su počele i na žalost gospodina Vidakovića i DN "Vijesti", daju rezultate. Razlog za reagovanje MPRR nije različito promišljanje ili zaključivanje sagovornika koje koriste DN "Vijesti", već konstantno iznošenje neistina u kampanji koju ova novina sprovodi protiv Ministartsva poljoprivrede, kao i nepoštovanje novinarskih standarda i kodeksa.

01.09.2014.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za period januar-jul 2014

U prvih sedam mjeseci 2014. godine, u odnosu na isti period prošle godine, izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda veći je za 54,4% (ili 16,5 miliona EUR), dok je uvoz veći za 3,4% (ili za 8,9 miliona EUR). Značajno je povećano učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnoj spoljno-trgovinskoj razmjeni, a posebno na strani izvoza, gdje u ukupnom izvozu poljoprivredni proizvodi učestvuju sa 26,6%. Povećana je i pokrivenost uvoza izvozom. Naime, u prethodne četiri godine pokrivenost uvoza izvozom bila je ispod 12%, dok je u prvih sedam mjeseci 2014. godine iznosila 17,3% (što znači da je ostvaren rast od 5,7%). Ukupna razmjena poljoprivrednih proizvoda veća je za 8,7% u odnosu na isti period prošle godine. Glavni partneri, kako u uvozu, tako i u izvozu, i dalje su zemlje CEFTA i EU.

29.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Poljoprivredni proizvođači sa područja Opštine Šavnik, uglavnom stočari, raspoloženi su da prošire stočni fond, povećaju proizvodnju i nabave novu mehanizaciju kako bi nastavili efikasnije i ozbiljnije da se bave poljoprivredom i kako bi njihova djeca nastavila da se bave tim poslom. Za to su im, kako su istakli tokom jučerašnjeg sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem prilikom njegove radne posjete Šavniku, potrebna povoljna kreditna sredstva, ali i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

27.08.2014.

Odgovor ministra Ivanovića Redakciji "Dan"-a povodom odgovora objavljenog u tekstu „Hoće da otkupi godišnji tiraž Dana“

"U nedostatku dokaza, prekidate polemiku i iznova nabrajate prethodna podmetanja. Ipak, Zakon je jasan: pravo na posljednji odgovor ne pripada Vama, već meni, jer nisam ja pokrenuo “polemiku”. Ovaj ministar ne ćuti, mada bi ga Vi rado ućutkali. Reći da plasiram “notorne laži” zahtijeva makar malo dokaza. Zato, izvolite Redakcijo - dokažite. Dokažite to što se napisali. A ko kome podmeće “notorne laži” najbolje govore makar dva primjera"