Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

27.06.2013.

Saopštenje: Susret Ivanović - Sijart

Saopštenje: Susret Ivanović - Sijart Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, susreo se danas sa državnim sekretarom za vanjske poslove i spoljne ekonomske odnose pri Kabinetu predsjednika Vlade Republike Mađarske Petera Sijarta, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

27.06.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa sardnicima, boraviće sjutra, 28. juna, u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje. Ministar Ivanović otvoriće vodovod Dubovik, razgovarati sa rukovodstvom Prijestonice i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice. Posjeta ministra Ivanovića Cetinju cijelim tokom je otvorena za medije.

26.06.2013.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci. Tom prilikom, ministar Ivanović, sa saradnicima, razgovarao je sa rukovodstvom Gradske opštine Golubovci i poljoprivrednim proizvođačima sa tog područja.

26.06.2013.

Saopštenje: Počela četvrta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

U toku je četvrta kampanja oralne vakcinacije lisica i divljih mesojeda protiv bjesnila, u okviru projekta iskorenjivanja te bolesti, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava Crne Gore.

25.06.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u srijedu, 26. juna, u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci. Tom prilikom, ministar Ivanović, sa saradnicima, razgovaraće sa rukovodstvom Gradske opštine Golubovci i tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima. Posjeta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića je otvorena za medije.

25.06.2013.

Saopštenje: Održan sastanak šefova delegacija zemalja čalnica Međunarodne Komisije za zaštitu rijeke Dunav

Redovni sastanak šefova delegacija zemalja članica Međunarodne Komsije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR) održan je u Sarajevu. Skupu je prisustvovalo četrnaest zemalja dunavskog sliva, uključujući i Crnu Goru, koja je 2008. godine potpisala Konvenciju o saradnji i održivom korišćenju rijeke Dunav, kao osnivački dokument te organizacije i time postala punopravna članica Komisije.

25.06.2013.

Saopštenje: Akcija kontrole ribolovnih aktivnosti na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj

Saopštenje: Akcija kontrole ribolovnih aktivnosti na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj

Uprava za inspekcijske poslove, Inspekcija za morsko ribarstvo u saradnji sa Graničnom plovnom policijom, izvršila je u nedjelju 23. juna 2013. godne opsežnu akciju kontrole ribolovnih aktivnosti na moru, na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj. Akcija predstavlja početak dogovorenih aktivnosti između Uprave za inspekcijske poslove, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Granične plovne policije i Instituta za biologiju mora. Riječ je o značajnom iskoraku, u cilju sprovođenja Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, koji će u značajnoj mjeri smanjiti nelegalan ribolov u Crnoj Gori. U toku akcije pronađeno je i oduzeto više ribolovnih alata i opreme. Izdata su i dva prekršajana naloga. Takođe, ovom prilikom izvršena je kontrola sportsko-rekreativnog ribolova na moru, u pogledu upotrebe ribolovnih alata, količine ulova i obaveznog posjedovanja dozvole za ovu vrstu ribolova.

21.06.2013.

Saopštenje: Dodatnih 1,2 miliona eura opredijeljeno za Midas projekat

Saopštenje: Dodatnih 1,2 miliona eura opredijeljeno za Midas projekat

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima, sastao se sa timom Svjetske banke koji predvodi Malathi S. Jayawickrama (Malati Džajavikrama). Ministar Ivanović upoznao je sagovornike o dinamici realizacije projekta, problematici bezbjednosti hrane i aktivnostima oko institucionalnog jačanja Sektora za plaćanje. Zajednički je konstatovano da je, kao rezultat veoma dobro sprovedene promotivne kampanje, odziv poljoprivrednih proizvođača na Četvrti poziv za MIDAS grantove iznad prvobitnih očekivanja. Primljeno je blizu 500 aplikacija, ukupne vrijednosti investicija preko 13 miliona eura. Susret je rezultirao dogovorom da se predviđenoj sumi dodaju neugovorena sredstva iz prethodnih poziva u visini od 1,2 miliona eura.

20.06.2013.

Saopštenje: Početak vakcinacije protiv zarazne bolesti antraxa

U cilju sprječavanja širenja, suzbijanja i iskorjenjivanja zarazne bolesti antraksa, tokom ove nedelje, počinje vakcinacija prijemčivih životinja na distriktnim područjima na teritoriji opština: Žabljak, Ulcinj i Andrijevica. Vakcinacija goveda protiv antraksa, na distriktnom području u Opštini Andrijevica, vrši se od 1997. godine, a u Opštini Ulcinj od 2010. godine.

19.06.2013.

Saopštenje: Potpisan Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata

Saopštenje: Potpisan Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša i predstavnik konzorcijuma Novi duvanski kombinat Podgorica g-din Jovan Ašanin potpisali su danas Ugovor o kupovini akcija Novog duvanskog kombinata, nakon čega su dali izjave za medije...