Manja slova Veća slova RSSVijesti

24.04.2014.

Saopštenje: Grantovi EU za ruralni razvoj dostupni crnogorskim proizvođačima posredstvom prekograničnog projekta

Poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj apliciraju na poziv za grantove za projekte vrijednosti od 1.000 do 8.000 eura, a koji se odnose na kupovinu opreme u cilju unapređenja i inovacije proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

24.04.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade povodom usvajanja Informacije o uzrocima i posljedicama poplava u slivu Skadarskog jezera i rijeke Bojane i dosadašnjim aktivnostima na realizaciji hitnih mjera s Predlogom daljih aktivnosti, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2014. godinu, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju i Informacije o aktivnostima iz resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede, bezbjednosti hrane i ribarstva...

23.04.2014.

Saopštenje: Otkup mlijeka u martu 6,12 odsto veći u odnosu na isti mjesec prošle godine

Količina otkupljenog mlijeka u martu ove godine iznosila je 1.957.438 litara mlijeka i veća je za 6,12 odsto u odnosu na isti mjesec 2013. godine. Da podsjetimo, otkup mlijeka u januaru ove godine veći je 4,24 odsto, a u februaru veći je 5,67 odsto u odnosu na iste mjesece prošle godine. Kontinuiran rast količine i procenta otkupljenog mlijeka ukazuje da postoje izgledi da ova godina prevaziđe prethodnu, koja je bila rekordnu u posljednjih deset godina, i u kojoj su proizvođači mlijeka mljekarama i sirarama predali 25 miliona litara mlijeka.

23.04.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2014. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.10 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

22.04.2014.

Reagovanje na navode koalicije NVO "Za vode Crne Gore" u tekstu objavljenom u DN „Vijesti“ sa naslovom „Petar Ivanović nas je prevario“, 22. aprila 2014. godine na 11. strani

Vjerujemo da ćete u skladu sa Zakonom o medijima (Službeni list Republike Crne Gore, broj 51/02 od 23.09.2002. god. i 62/02 od 15.11.2002. god.) reagovanje objaviti, kako nalaže član 28 Zakona „bez izmjena i dopuna, na istoj strani štampe“.

22.04.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

Čestitka ministra Ivanovića  povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

Čestitka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

19.04.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom Uskrsa

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je Uskrs poljoprivrednim proizvođačima

19.04.2014.

Saopštenje: U Danilovgradu otvoren vodovod Pavkovići koji će koristiti 80 domaćinstava

Saopštenje: U Danilovgradu otvoren vodovod Pavkovići koji će koristiti 80 domaćinstava

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, zajedno sa predsjednikom opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i predstavnicima režijskog odbora Mjesne zajednice Mosori otvorio je danas vodovod Pavkovići u Danilovgradu, koji će riješiti pitanje vodosnabdijevanja za oko 80 domaćinstava u tom kraju.

18.04.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Pavkovići u Danilovgradu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 19. aprila u radnoj posjeti Danilovgradu i tom prilikom otvoriće vodovod Pavkovići. Ministar Ivanović sastaće se sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem u 10,30h, u kabinetu predsjednika.

17.04.2014.

Ministar Ivanović govorio na skupu o unapređenju ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Ministar Ivanović govorio na skupu o unapređenju ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Saradnja Crne Gore i Azerbejdžana u oblasti poljoprivrede mogla bi da se ostvari na polju organske proizvodnje, za čiji razvoj u našoj zemlji postoje veliki potencijali, zbog nezagađenosti životne sredine, ali i neiskorišćenog zemljišnog potencijala koji bi mogao da se zakupi, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govoreći na okruglom stolu pod nazivom „Ekonomska saradnja Crne Gore i Azerbejdžana: partnerstvo za budućnost”.