Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.10.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 01. novembra 2014. godine.

30.10.2014.

Vlada usvojila Informaciju o aktivnostima MPRR na sprječavanju bolesti "plavi jezik"

Vlada usvojila Informaciju o aktivnostima MPRR na sprječavanju bolesti "plavi jezik"

Bolest plavog jezika službeno je potvrđena u Crnoj Gori 17.10.2014. godine, na osnovu dijagnostičkog ispitivanja goveda i ovaca, sprovedenog u okviru Programa obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja u 2014. Ovu bolest prenose insekti iz roda Culicoides i ne prenosi se na ljude. Od službene potvrde prvog slučaja bolesti do danas, bolest je službeno potvrđena kod 49 gazdinstava na teritoriji pet opština. U cilju sprječavanja širenja bolesti, Veterinarska uprava MPRR je preduzela sve propisima utvrđene aktivnosti, a Vlada je danas usvojila i predlog mjera i aktivnosti koje treba preduzeti.

29.10.2014.

Prenosimo odgovore ministra Ivanovića za Radio "Jadran"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović odgovarao je na pitanja Radio "Jadran", vezana za potencijale za razvoj poljoprivrede u primorskim krajevima, posebno u dijelu organske proizvodnje. Ministar je govorio i aktivnostima MPRR na planu edukacije i podsticanja poljoprivrednih proizvođača da što bolje iskoriste resurse i mjere podrške.

29.10.2014.

Reagovanje povodom teksta u DN "Dnevne novine" u kome je objavljen pogrešan podatak o navodom dogovoru MPRR sa Radinović Company

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nije u avgustu 2013. godine dogovorilo sa predstavnicima „Radinović Company“ isplatu subvencije ovoj firmi u iznosu od 30.000 eura, kako se navodi u tekstu u DN „Dnevne novine“. Period na koji se odnosi tužba ove firme pred Privrednim sudom, a koju citira novinarka Dnevne novine, odnosi se na avgust 2012. godine.

28.10.2014.

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka

Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori tokom prethodna dva dana imali su priliku da se detaljno upoznaju sa standardima EU u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju je organizovala misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.10.2014.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa novoimenovanim ambasadorom Novog Zelanda u Crnoj Gori dr Trevor Matheson-om. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Matheson iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Novog Zelanda, i iskazali spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

27.10.2014.

Najava: Radionica o EU standardima kvaliteta sirovog mlijeka

Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori imaju priliku da se detaljno upoznaju sa standardima Evropske unije u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju organizuje misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoiprivrede i ruralnog razvoja.

26.10.2014.

Saopštenje: Završen seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Završeno je dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji koje je organizovalo Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a podržali Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić. Savjetovanje je primjer kako saradnja udruženja, stručnjaka, relevantnih institucija, opštine, Ministarstva poljoprivrede, Veterinarske uprave i Savjetodavne službe može dovesti do kvalitetnih zaključaka i novih ideja.

24.10.2014.

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Pokretanje proizvodnje u Vektri Jakić sa planovima za dalje upošljavanje kapaciteta, kao i veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača za korišćenje bespovratnih sredstva podrške za unapređenje proizvodnje, pokazatelj su boljih dana za pljevaljski kraj. U to se danas, prilikom radne posjete Pljevljima, uvjerio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

24.10.2014.

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić danas je počelo dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.