Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.05.2016.

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju Vlada Crne Gore ustupila je “Nikšićkom mlinu” na korišćenje dva silosa u Spuškom mlinu na period od deset godina. Osnovni ciljevi su vraćanje silosa u prvobitnu funkciju i razvoja tržišta brašna, žitarica i stočne hrane. U slučaju vanrednih situacija država zadržava pravo prioriteta u korišćenju silosa, kako bi se u potpunosti zaštitio stočni fond.

05.05.2016.

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

Fabrika stočne hrane koja je danas svečano otvorena u Spužu kod Danilovgrada proizvodiće visokokvalitetne i cjenovno povoljne krmne smješe za potrebe crnogorskog tržišta i izvoz. U fabrici, jednoj od najsavremenijih te vrste u regionu, zaposlenje je našlo 20 radnika. Interes da investiraju u ovaj projekat od značaja za crnogorsku poljoprivredu našli su firme Nikšićki mlin i Agromont. Objedinjavanjem proizvodnje stočne hrane, konzumnih jaja u Martinićima, proizvodnje brašna u Nikšićkom mlinu i prometa brašna i žitarica u Spuškom mlinu značajno će biti smanjen uvoz ovih proizvoda, povećana domaća proizvodnja i izoz, i otvorena nova radna mjesta.

04.05.2016.

Otvaranje Fabrike stočne hrane i potpisivanje ugovora za silose u Spužu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Danilovgrad otvoriće sjutra, 5. maja, Fabriku stočne hrane u Spužu. Otvaranje fabrike u kojoj su investiciju realizovale kompanije “Nikšićki mlin” i “Agromont” predviđeno je u 10,00h.

04.05.2016.

Sеminаr "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: prеliminаrni rеzultаti i pеrspеktivе"

Prеliminаrni rezultati postignuti u prvoj godini realizacije EU projekta "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore", biće predstavljeni sjutra, 05. maja, proizvođačima grožđa i vina u Crnoj Gori.

03.05.2016.

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Pokretanje proizvodnje u novoj pilani na Njegovuđi, koja je danas svečano otvorena, obezbijediće zaposlenje za oko 40 radnika sa područja Žabljaka i održivo korišćenje drvnih resursa ovog područja. Izgradnja pilane i pokretanje proizvodnje rezultat su kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će ne samo otvoriti nova radna mjesta, već i povećati stepen dodate vrijednosti kroz preradu i osvariti multiplikativne efekte na dalji razvoj žabljačke opštine.

02.05.2016.

Ministar Ivanović otvara pilanu na Njegovuđi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Žabljak otvoriće sjutra, 3. maja, novoizgrađenu pilanu na Njegovuđi. Pokretanje pogona za preradu drveta na Njegovuđi rezultat je kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će pokrenuti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.

29.04.2016.

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Godinama je gorući problem mještana svih seoskih područja opštine Podgorica bio isključenje sa vodovodne mreže zbog neplaćenih računa za utrošenu struju. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je polovinu duga prema Elektroprivredi Crne Gore, dok će preostali dio duga izmiriti JP „Vodovod“ u toku sledećih 10 godina. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je dobru vijest saopštio večeras na skupu mještana MZ Barutana na čijem području je problemom bilo pogođen najveći broj domaćinstava na području Glavnog grada. Na skupu održanom u domu na Barutani prisustvovali su i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor JP Vodovoda Filip Makrid.

29.04.2016.

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

„Vrijeme je za zajedničko djelovanje kako bi se osigurala dugoročna budućnost sektora ribarstva, budući da se oko 93% ribljeg fonda u Mediteranu pretjerano iskorištava“, kazao je evropski komesar za zaštitu životne sredine, pomorska pitanja i ribarstvo, Karmenu Vela na Ministarskoj konferenciji o upravljanju ribarstvom na Mediteranu, koja je okupila delegacije iz preko dvadeset zemalja, kao i predstavnike raznih međunarodnih institucija.

28.04.2016.

Ministar Ivanović posjetio DKP

Ministar Ivanović posjetio DKP

Investicija u Novi duvanski kombinat odvija se planiranom dinamikom. U završnoj fazi je remont mašina i opreme. Početak proizvodnje očekuje se do 20. maja. U fabrici trenutno radi 34 zaposlena, dok će započinjanjem proizvodnje svih 66 bivših radnika DKP u stečaju dobiti mogućnost da rade. Takođe, stvoriće se prostor za zapošljavanje još 20-tak novih radnika. Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji nove fabrike, saopštili su danas predstavnici investitora arapske kompanije BMJ Industies FZ LLC, koji su zajedno sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem obišli staru fabriku.

28.04.2016.

Poziv za javnu raspravu o nacionalnom planu za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da