Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

13.01.2014.

Saopštenje: Krivične prijave za odstrijel srna na Goliji i požar na Kosanici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja predalo je jutros Tužilaštvu dvije krivične prijave protiv NN lica, koje se odnose na odstrijel srna na teritoriji opštine Nikšić (Golija) i podmetanje požara u mjestu Kosanica u Pljevljima.

13.01.2014.

Najava: Godišnja konferencija za medije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće godišnju konferenciju za novinare u utorak, 14. januara 2014. godine, sa početkom u 12:00h. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, podsjetiće tom prilikom na ključne rezultate postignute u oblasti agrara u prethodnoj godini i najaviti aktivnosti i kampanje koje će doprinijeti da se ostvare ciljevi planirani za 2014. godinu.

03.01.2014.

Broj organskih proizvođača porastao u 2013. godini

Interesovanje poljoprivrednika u Crnoj Gori za organsku proizvodnju raste posljednjih godina, o čemu svjedoči porast broja proizvođača koji su ušli u proces organske proizvodnje, kao i broja sertifikovanih proizvođača. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, od 2006. godine kada je bilo 7 registrovanih organskih proizvođača, 2013. registrovano je 160 proizvođača, dok je 21 sertifikovan.

27.12.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za novinare ministra Ivanovića

Saopštenje: Održana konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je konferenciju za novinare u petak, 27. decembra 2013. godine. Materijal možete pogledati ovdje...

26.12.2013.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 27. decembra 2013. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 10:00h.

26.12.2013.

Saopštenje: Susret Ivanović - Tanilir

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasador Republike Turske Mehmet Niyazi Tanilir ocijenili su, tokom današnjeg susreta, da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i izrazili obostranu spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

25.12.2013.

Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnikom Delegacije EU u Crnoj Gori o pripremi za IPARD

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa šefom Sektora za implementaciju projekata u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori g/dinom Andre Lisom o dinamici korišćenja pretpristupnih sredstava opredijeljenih za bespovratnu podršku poljoprivrednim proizvođačima, kroz IPARD-like mjere.

25.12.2013.

Saopštenje: Urednici medija sa ministrom Ivanovićem

Saopštenje: Urednici medija sa ministrom Ivanovićem

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa urednicima iz štampanih i elektronskih medija u Crnoj Gori, koji pokrivaju teme iz oblasti poljoprivrede, o unaprjeđenju saradnje u narednom periodu, u kojem crnogorski agrar ulazi u ozbiljniju fazu pregovora sa Evropskom unijom.

24.12.2013.

Najava: Ministar Ivanović sa urednicima crnogorskih medija

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović domaćin je radnog doručka sa urednicima crnogorskih medija, koji će biti upriličen u srijedu, 25. decembra, u 09,00 sati u hotelu "Podgorica". Ministar Ivanović će sa urednicima razgovarati o saradnji, postignutim rezultatima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja tokom protekle godine, kao i o planovima za 2014. godinu.

23.12.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za decembar 2013. godine

Isplata staračkih naknada, za decembar 2013. godine, počeće danas 23. decembra. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5071 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 202.840,00€ .