Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.04.2016.

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama otvorili peletaru u „Vektri Jakić“

Ministar Ivanović i ambasadorka Emirata Hafsa Al Ulama otvorili peletaru u „Vektri Jakić“ Projekti koji se realizuju iz ugovorenih kreditnih sredstava Abu Dabi razvojnog fonda kroz projekat ADMAS odvijaju se po planu i u skladu sa razvojnim prioritetima vezanim za otvaranje novih radnih mjesta, povećanje proizvodnje i izvoza. U to su se uvjerili ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasadorka UAE Hafsa Al Ulama koji su danas posjetili “Vektru Jakić” u opštini Pljevlja i ozvaničili početak rada pogona peletare.

06.04.2016.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede na Jadranskom sajmu otvoren 40. Sajam namještaja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede na Jadranskom sajmu otvoren 40. Sajam namještaja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je na Jadranskom sajmu u Budvi počeo 40. Sajam namještaja opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, kao i deseti sajam umjetnina „Art Expo“.

05.04.2016.

Ministar Ivanović i ambasadorka UAE otvoriće peletaru u Vektri i označiće početak radova na mljekari Milkraft i Pavinom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata NJ.E. Hafsa Al Ulama boraviće sjutra u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje, gdje će otvoriti pogon za proizvodnju peleta u kompaniji “Vektra Jakić” i označiti početak radova na izgradnji mljekare “Milkraft Leche” u Pavinom Polju.

05.04.2016.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za prva dva mjeseca 2016.

Prema preliminarnim podacima ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za prva dva mjeseca 2016. iznosila je 253,6 miliona eura, što je za 1,2% manje u odnosu na isti period 2015. godine. Izvezeno je robe u vrijednosti od 38,6 miliona eura (21,6% manje), a uvezeno robe u vrijednosti od 215 miliona eura (3,6% više) u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 18% i manja je u odnosu isti period prethodne godine kada je iznosila 23,7%.

05.04.2016.

Crna Gora i Izrael nastavljaju saradnju u oblasti šumarstva

Crna Gora i Izrael nastavljaju saradnju u oblasti šumarstva, koja je dogovorena prilikom prošogodišnje zvanične posjete toj zemlji ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i razgovora koje je imao sa kolegom Jair Šamirom. Ministri su tada, između ostalog, dogovorili da se uspostavi saradnja sa Crnom Gorom na bazi bogatog iskustva Izraela u sektoru šumarstva u dijelu uspostavljanja efikasnog sistema pošumljavanja, preventivne zaštite šuma od požara i prečavanja bolesti šuma.

04.04.2016.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj 40. Sajma namještaja u Budvi, 6. do 10.aprila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj 40. Sajma namještaja u Budvi, 6. do 10.aprila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je i ovogodišnjeg, 40. Sajma namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, koji će se održati na Jadranskom sajmu u Budvi, od 06. do 10. aprila.

02.04.2016.

Ministri Ivanović i Vlahović u Vašingtonu razgovarali sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Hemskerkom

Ministri Ivanović i Vlahović u Vašingtonu razgovarali sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Hemskerkom

Poslednjeg dana boravka u Vašingtonu minstri poljoprivrede Petar Ivanović i nauke Sanja Vlahović susreli su sa Frankom Heemskerkom, izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci. U dužem, srdačnom razgovoru ministri Vlahović i Ivanović predstavili su rezultate projekata koji se u Crnoj Gori realizuju u saradnji sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i razgovarali o njihovom nastavku...

02.04.2016.

Ministar Ivanović uputio čestitku povodom Dana opštine Ulcinj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je u ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, i u svoje lično ime, povodom 02. aprila - Dana opštine Ulcinj, čestitku predsjedniku Opštine Nazifu Cunguu, predsjedniku Skupštine opštine Loru Nrekiću, odbornicima u Skupštini opštine, poljoprivrednim proizvođačima i svim građanima Ulcinja.

01.04.2016.

Ministar Ivanović na skupu Svjetske banke u Vašingtonu predstavio rezultate projekata MIDAS I IPRAD-like

Ministar Ivanović na skupu Svjetske banke u Vašingtonu predstavio rezultate projekata MIDAS I IPRAD-like

Na konferenciji Svjetske banke koja se prethodna dva dana održavala u Vašingtonu istaknuto je kao vrlo pozitivno i poučno iskustvo koje Crna Gora ima u sprovođenju projekata MIDAS i IPARD-like, a koji se sprovodi sa SB u cilju razvoja poljoprivrede i jačanja konkuretnosti crnogorskih proizvođača. Iskustvo iz Crne Gore predstavljeno je kao uspješan primjer zemljama članicama gdje SB realizuje slične projekte.

01.04.2016.

Ministar Ivanović u Vašingtonu gostovao u “Glasu Amerike”

Ministar Ivanović u Vašingtonu gostovao u “Glasu Amerike”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović gostovao je tokom boravka u Vašingtonu u emisiji “Otvoreni studio Glasa Amerike”. Ministar je tom prilikom istakao značaj učešća na jednom od najvažnijih skupova Svjetske banke koji se održava u Vašingtonu, gdje je na poziv međunarodne institucije Ministar govorio o iskustvu Crne Gore u realizaciji zajedničkih projekata u Crnoj Gori(MIDAS, IPARD-like) koji imaju cilj razvoj crnogorske poljoprivrede i podizanje konkuretnosti proizvođača.