Manja slova Veća slova RSSVijesti

24.07.2014.

Reagovanje na optužbe vlasnika preduzeća „Budim promet“ iz Berana da je nepravedno eliminisan prilikom dodjele koncesija na šume, izrečene u tekstu u DN „Dan“

Nije istina da je firma "Budim promet" iz Berana „grubo oštećena“u postupku dodjele šuma na korišćenje, kako u tekstu objavljenom u Dan-u navodi njen vlasnik.Ova firma, koja je konkurisala za šume koje se nalaze na području Opštine Rožaje, nakon obrade kriterijuma iz javnog poziva, imala je manje bodova od prvorangirane firme.

24.07.2014.

Obavještenje o sumnji na prisustvo štetnog organizma Opogona sacchari (Bojer)

Fitosanitarna uprava je 23. 07. 2014. godine donijela Rješenje o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera u cilju sprječavanja širenja i potvrđivanja prisustva štetnog organizma Opogona sacchari (Bojer) sa Liste I A odjeljak II. Na dvije biljke, vrste Dracaena draco, porijeklom iz Španije, koje su uvezene 9.07.2014. godine preko graničnog prelaza Debeli Brijeg, radi dalje prodaje krajnjem korisniku, uočeni su simptomi koji su upućivali na prisustvo ovog štetnog organizma. Naložene su fitosanitarne mjere.

24.07.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o realizaciji javnih poziva za korišćenje šuma (redovne i sanitarne sječe) i stanju naplate posebnih naknada po osnovu davanja šuma na korišćenje s Predlogom mjera...

23.07.2014.

Javni poziv NVO za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti morskog ribarstva i marikulture, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o morskom ribarstvu i marikulturi.

22.07.2014.

Odgovor MPRR na optužbe malinara iz Bijelog Polja, izrečene u medijima

Nije istina da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obećalo da će predstavnik ministarstva doći na sastanak kako bi sa malinarima iz Bijelog Polja i otkupljivačima razgovarao o problemu otkupa, kako se to navodi u tekstovima. Naš posao nije da otkupljujemo poljoprivredne proizvode, već da stvaramo uslove da proizvođači mogu nesmetano da prodaju svoje proizvode ne na silu, već na osnovu dogovora sa onima koji su zainteresovani da njihove proizvode kupe.

19.07.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o najnovijim rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede. Ministar je saopštio najnovije podatke koji pokazuju nastavak trenda rasta otkupa mlijeka za period od pola godine. Teme izlaganja bile su i podaci o broju pristiglih zahtjeva za podršku proizvođačima u ratarstvu, posebno povrtlasrkoj proizvodnji, zatim ljekovitom bilju, kao i kroz javni poziv za podršku diverzifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama. Ministar je odgovarajući na pitanje novinara, pojasnio zašto Prijedlog Zakona o maslinarstvu nije uvršten u dnevni red za raspravu u Parlamentu.

18.07.2014.

Saopštenje: EK i SB potpisale sporazum kojim se crnogorskoj poljoprivredi odobrava 3,2 miliona eura

Delegacija EU u Podgorici i Svjetska banka potpisali su sporazum kojim se Crnoj Gori odobrava korišćenje 3,2 miliona eura za dalja ulaganja u poljoprivredna gazdinstva, kako bi se poljoprivredni proizvođači što bolje pripremili za korišćenje budućeg IPARD programa pretpristupne podrške EU, planiranog za početak 2016. godine.

18.07.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 19. jula 2014. godine.

17.07.2014.

Reagovanje na tvrdnje predsjednika Udruženja maslinara Bara iznijete u tekstu objavljenom 15. jula na Portalu Analitika: „Nije pravo vrijeme za donošenje Zakona o maslinarstvu, tražimo njegovo povlačenje“.

Predsjednik barskog Udruženja maslinara gospodin Martinović, u svojoj izjavi datoj Portalu Analitika, saopštio je nekoliko teza koje su potpuno pogrešne i neutemeljene. U pitanju je opasan presedan, kojim se rasprava o usvajanju zakona u Parlamentu Crne Gore, uslovljava formiranjem nacionalnog udruženja u situaciji kada je zakon dobio saglasnost matičnog i Zakonodavnog odbora Parlamenta, i nakon što je prethodno ispoštovana kompletna zakonom predviđena procedura - od javne rasprave, preko usaglašavanja sa EK, do usvajanja predloga zakona na Vladi. Formiranje nacionalnog udruženja nema nikakve veze sa usvajanjem zakona.

16.07.2014.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za jul

Isplata staračkih naknada za jul 2014. godine počela je 12. jula. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 196.120,00€, za 4.903 korisnika.