Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

29.11.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije „Maslinijada“ u Baru

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije  „Maslinijada“ u Baru Pod pokoroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji NVO Maslinijada i NVO Društvo maslinara, održaće se dvanaesta "Maslinijada" u Baru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, osim maslinara, učestvovaće proizvođači vina, meda, ljekovitog bilja i suvenira sa područja Opštine Bar.

28.11.2013.

Reagovanje Ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst obajvljen u DN VIJESTI “Reper sušna godina pa se hvale većom proizvodnjom”

VIJESTI PONOVO OBMANJUJU JAVNOST Manirom iskusnog obmanjivača, DN "Vijesti" nastavljaju kampanju koja ima jasan cilj. Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, što nije prioritet DN "Vijesti", ističemo sljedeće: Prvo, za veći otkup mlijeka u 2013. godini svakako nije zaslužan Ministar poljoprivrede, kao ni samo Ministarstvo, već krave koje daju mlijeko.

25.11.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za novembar 2013. godine

Isplata staračkih naknada, za novembar 2013. godine, počeće sjutra 26. novembra. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5105 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 204.200,00€ .

23.11.2013.

Saopštenje: Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Saopštenje: Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas u Press centru Vlade Crne Gore. Materijal možete pogledati ovdje...

22.11.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 23. novembra 2013. godine. Susret sa predstavnicima medija, održaće se u 11.00 sati, u Press centru Vlade Crne Gore.

20.11.2013.

Iz medija: Dnevne novine - Mora da se radi

Prošlu sedmicu obilježio je finiš izborne utakmice u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju. Epilog izbora je svima poznat, ali na mene je najjači utisak ostavio sasvim drugi događaj. U petak je u vinskom podrumu Šipčanik organizovano potpisivanje ugovora sa 250 poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili u okviru projekta MIDAS. To podrazumijeva da se za njih 250 vrijednih radnika obezbijedi bespovratna podrška, odnosno polovina njihove investicije. E to je prava pozitivna vijest, kakvih nam nedostaje.

20.11.2013.

Iz medija: Međunarodni naučni časopis o insektima - Dinamika populacije Mediteranske voćne muve u Crnoj Gori

U renomiranom međunarodnom naučnom časopisu iz oblasti entomologije "International Journal of Insect Science" objavljen je naučni rad "Dinamika populacije Mediteranske voćne muve u Crnoj Gori", autora dr Sanje Radonjić, sa saradnicima, koji je finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja - Fitosanitarne uprave, kroz realizaciju Programa fitosanitarnih mjera.

18.11.2013.

Saopštenje: Peta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Peta kampanja oralne vakcinacije lisica i divljih mesojeda protiv bjesnila, u okviru projekta iskorenjivanja te bolesti, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava Crne Gore, će se sprovesti tokom narednih dana, na teritoriji Crne Gore. Planirano je da vakcinacija traje pet dana, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

17.11.2013.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Šavnik

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Šavnik

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Šavnik. Tom prilikom ministar Ivanović je otvorio vodovod "Gornja Bukovica", gdje su danas završeni radovi na još jednom vodovodu mjesne zajednice Godijelja, razgovarao sa rukovodstvom opštine i poljoprivrednim proizvođačima, nakon čega je posjetio poljoprivredne proizvođače koji gravitiraju u opštini Šavnik. Ministar Ivanović je posjetio i fabriku vode “Diva”...

16.11.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Opštini Plužine

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je u radnoj posjeti Opštini Plužine. Tom prilikom Ministar Ivanović je otvorio vodovod Boričje, razgovarao sa rukovodstvom Opštine Plužine i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice, nakon čega je posjetio poljoprivredne proizvođače u selima Pišče i Trsa. Materijal posjete možete pogledati ovdje...