Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.02.2014.

Saopštenje: Potpisan Sporazum o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Potpisan Sporazum o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblasti poljoprivrede Iskustvo Mađarske u unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje i razvoja ruralnih područja na putu pristupanja EU biće prenijeto Crnoj Gori po osnovu Sporazuma o saradnji, koji su danas u Podgorici potpisali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i zamjenik državnog sekretara u Ministarstvu ruralnog razvoja Mađarske Katalin Toth.

16.02.2014.

Saopštenje: „Medni dani“ u cilju promocije zdravih i domaćih proizvoda

Saopštenje: „Medni dani“ u cilju promocije zdravih i domaćih proizvoda

Domaći med i drugi pčelinji proizvodi, koje su izložili 12 crnogorskih proizvođača, obilježili su protekla dva dana ponudu na zelenoj pijaci u „Bazaru“. Manifestaciju „Medni dani“ u objektu u Bloku 5, organizovalo je preduzeće „Tržnice i pijace“, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Udruženjem pčelara Podgorice, kako bi povećali prisustvo domaćih proizvoda na zelenim pijacama i promovisali zdravu i kvalitetnu hranu.

15.02.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poljoprivrednicima iz Zete

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poljoprivrednicima iz Zete

Povećavanje proizvodnje, edukacija, usvajanje novih standarda i potreba za udruživanjem u kooperative bile su glavne preporuke ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića poljoprivrednim proizvođačima iz Zete, koje je danas obišao prilikom radne posjete Gradskoj opštini Golubovci.

14.02.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Gradskoj opštini Golubovci

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti Gradskoj opštini Golubovci i tom prilikom posjetiće i nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa tog područja.

14.02.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA) predstavili potencijale crnogorskog štanda na sajmu prehrane u Moskvi

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA) predstavili potencijale crnogorskog štanda na sajmu prehrane u Moskvi

Posjetioci sajma PRODEXPO 2014, koji je ove godine okupio više od 2.300 učesnika iz 63 zemlje, izrazili su veliko interesovanje za crnogorske proizvode predstavljene na izložbenom štandu koji su, pored Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA) i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, opremile i firme „Interprodukt“ sa Cetinja i „Crnagoracoop“ iz Danilovgrada.

13.02.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom 13. februara, Svjetskog dana radija

Čestitka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića povodom 13. februara, Svjetskog dana radija: "U ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, i u svoje lično, čestitam Svjetski dan radija uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u crnogorskim radio stanicama. Imajući u vidu značaj radija kao medija kroz istoriju, ali i danas u vrijeme modernih tehnologija, radio ostaje dio naših domova."

13.02.2014.

Saopštenje: Kodeks dobre poljoprivredne prakse predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Podgorici

Saopštenje: Kodeks dobre poljoprivredne prakse predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Podgorici

Crnogorski poljoprivrednici, ulaskom naše zemlje u EU, moraće da primjenjuju pravila dobre poljoprivredne prakse, kako bi prilikom proizvodnje osigurali zaštitu životne sredine, zdravlja i dobrobit životinja. Poštovanje ovih pravila nije pitanje samo obaveze, nego i potrebe za proizvodnjom kvalitetnije i zdravije hrane postanu konkuretniji. Da proizvođači u Crnoj Gori sa primjenom ovih pravila u proizvodnji treba da počnu što prije, preporuka je predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji su danas u Podgorici predstavili publikaciju Kodeks dobre poljoprivredne prakse.

12.02.2014.

Saopštenje: Susret Ivanovića sa predstavnicima Turske razvojne agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa predstavnicima Turske razvojne agencije (TIKA), na čelu sa g-dinom Mustafom Yazici. Tokom današnjeg susreta, ocijenjeno je da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i izražena obostrana spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

11.02.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića farmerima u Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti Nikšiću i tom prilikom posjetiće nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa tog područja. Posjeta će biti prilika da Ministar razgovara sa poljoprivrednim proizvođačima o mogućnostima za unaprjeđenje proizvodnje i prerade na njihovim gazdinstvima i firmama, a sve u cilju postizanja veće konkurentnos

11.02.2014.

Najava: Promocija Kodeksa dobre poljoprivredne prakse u Ulcinju i Podgorici

Najava: Promocija Kodeksa dobre poljoprivredne prakse u Ulcinju i Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izdalo je Kodeks dobre poljoprivredne prakse koji, sadrži sveobuhvatni pregled preporuka i uslova koje poljoprivrednici treba da ispune kako bi prilikom obavljanja svojih djelatnosti zaštitili životnu sredinu, zdravlje i dobrobit životinja.