Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

21.03.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Privrednoj komori vidi značajnog partnera

Saopštenje: Ministar Ivanović u Privrednoj komori vidi značajnog partnera Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa predsjednikom Privredne komore Velimirom Mijuškovićem. Tema sastanka bila je dalja saradnja Privredne komore i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

21.03.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za mart 2013. godine

Isplata staračkih naknada za mart 2013.godine, počeće danas, 21.marta. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5213 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 208.520 eura.

20.03.2013.

Crnogorskim proizvođačima odobren izvoz mesa i proizvoda od mesa na tržište Rusije, Bjelorusije i Kazahstana

Federalna služba za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije zvanično je obavijestila Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarsku upravu Crne Gore da je šest crnogorskih preduzeća uključeno na Listu preduzeća trećih zemalja, kojima je odobren uvoz na teritoriju Carinskog saveza koji čine Rusija, Bjelorusija i Kazahstan. Riječ je o kompanijama Mesopromet Bijelo Polje, Goranović Nikšić, Gradina Rožaje, Pantomarket Herceg Novi, Nani-Prom i Interprodukt Cetinje.

16.03.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao je danas konferenciju za medije povodom pojave Q-groznice kod stoke na sjeveru Crne Gore, kao i zahtjeva farmera iz Nikšića i Danilovgrada u vezi sa povećanjem otkupne cijene mlijeka. Izjavu ministra Ivanovića možete preuzeti ovdje…

15.03.2013.

Otvoren III Internacionalni salon vina "Monte Vino Podgorica 2013"

Otvoren III Internacionalni salon vina "Monte Vino Podgorica 2013"

U okviru internacionalnog salona vina "Monte Vino Podgorica 2013", koji je organizovala nevladina organizacija "Nacionalno udruzenje sommeliera Crne Gore", pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Glavni grad Podgorica, i u suorganizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma , predstavljeno je 75 vinarija od kojih 20 iz Crne Gore. Posjetioci su imali priliku da degustiraju više od 350 vrsta vina vinarija iz četrnaest zemalja.

15.03.2013.

Konferencija za medije Ministra Ivanovića

Konferencija za medije na kojoj će govoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, biće održana u subotu, 16. marta 2013. godine u 11.00 sati u Press centru Vlade Crne Gore.

15.03.2013.

Održan analitički pregled pravne tekovine za 13. poglavlje Ribarstvo

Održan analitički pregled pravne tekovine za 13. poglavlje Ribarstvo

Danas je u Briselu završen dvodnevni sastanak eksplanatornog analitičkog pregleda pravne tekovine za Crnu Goru za 13. poglavlje koje se odnosi na Ribarstvo.

15.03.2013.

Pojava Q-groznice kod ovaca, koza, i goveda

Tokom perioda kraj januara-mart ove godine, na teritoriji opština Bijelo Polje i Žabljak, Veterinarska služba registrovala je pojavu zarazne bolesti Q-groznica kod koza, ovaca i goveda. Po prijavi vlasnika da su kod životinja primijetili promjene zdravstvenog stanja i povećan broj pobačaja, stručno osoblje Veterinarske ambulante „Vet-Sanus“, „Veterinarske ambulante Bijelo Polje“ i „Veterinarske ambulante Žabljak“, izašlo je na teren i na licu mjesta postavilo sumnju da se radi o bolesti Q-groznica.

13.03.2013.

Obavještenje za potrošače

Obzirom da su sve povučene serije provjerene, a neispravne serije vraćene inoisporuciocima ili uništene pod nadzorom veterinarske inspekcije, prestaje potreba o ažuriranju liste bezbjednih mlijeka koje su objavljivane na sajtu MPRR.

13.03.2013.

Ažurirana lista provjerenih i bezbjednih serija mlijeka na 12. mart 2013. godine

Lista provjerenih i bezbjednih serija mlijeka: