Manja slova Veća slova RSSVijesti

04.05.2016.

Sеminаr "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: prеliminаrni rеzultаti i pеrspеktivе"

Prеliminаrni rezultati postignuti u prvoj godini realizacije EU projekta "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore", biće predstavljeni sjutra, 05. maja, proizvođačima grožđa i vina u Crnoj Gori.

03.05.2016.

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Pokretanje proizvodnje u novoj pilani na Njegovuđi, koja je danas svečano otvorena, obezbijediće zaposlenje za oko 40 radnika sa područja Žabljaka i održivo korišćenje drvnih resursa ovog područja. Izgradnja pilane i pokretanje proizvodnje rezultat su kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će ne samo otvoriti nova radna mjesta, već i povećati stepen dodate vrijednosti kroz preradu i osvariti multiplikativne efekte na dalji razvoj žabljačke opštine.

02.05.2016.

Ministar Ivanović otvara pilanu na Njegovuđi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Žabljak otvoriće sjutra, 3. maja, novoizgrađenu pilanu na Njegovuđi. Pokretanje pogona za preradu drveta na Njegovuđi rezultat je kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će pokrenuti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.

29.04.2016.

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Godinama je gorući problem mještana svih seoskih područja opštine Podgorica bio isključenje sa vodovodne mreže zbog neplaćenih računa za utrošenu struju. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je polovinu duga prema Elektroprivredi Crne Gore, dok će preostali dio duga izmiriti JP „Vodovod“ u toku sledećih 10 godina. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je dobru vijest saopštio večeras na skupu mještana MZ Barutana na čijem području je problemom bilo pogođen najveći broj domaćinstava na području Glavnog grada. Na skupu održanom u domu na Barutani prisustvovali su i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor JP Vodovoda Filip Makrid.

29.04.2016.

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

„Vrijeme je za zajedničko djelovanje kako bi se osigurala dugoročna budućnost sektora ribarstva, budući da se oko 93% ribljeg fonda u Mediteranu pretjerano iskorištava“, kazao je evropski komesar za zaštitu životne sredine, pomorska pitanja i ribarstvo, Karmenu Vela na Ministarskoj konferenciji o upravljanju ribarstvom na Mediteranu, koja je okupila delegacije iz preko dvadeset zemalja, kao i predstavnike raznih međunarodnih institucija.

28.04.2016.

Ministar Ivanović posjetio DKP

Ministar Ivanović posjetio DKP

Investicija u Novi duvanski kombinat odvija se planiranom dinamikom. U završnoj fazi je remont mašina i opreme. Početak proizvodnje očekuje se do 20. maja. U fabrici trenutno radi 34 zaposlena, dok će započinjanjem proizvodnje svih 66 bivših radnika DKP u stečaju dobiti mogućnost da rade. Takođe, stvoriće se prostor za zapošljavanje još 20-tak novih radnika. Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji nove fabrike, saopštili su danas predstavnici investitora arapske kompanije BMJ Industies FZ LLC, koji su zajedno sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem obišli staru fabriku.

28.04.2016.

Poziv za javnu raspravu o nacionalnom planu za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da

27.04.2016.

Počela isplata staračkih naknada za april

Počela je isplata staračkih naknada za april 2016. godine. Za ovu namjenu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijedilo je potrebna sredstva za sve korisnike koji imaju pravo na isplatu ove vrste podrške.

27.04.2016.

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Crnu Goru treba izuzeti od mjera EU za regulaciju morskog ribarstva koje se ogledaju u smanjenju ribarske flote i broja ribolovnih dana, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učesnicima današnje Ministarske konferencije o upravljanju ribarstvom u Mediteranu koja se održava u Briselu, u organizaciji Generalne komisije za ribarstvo.

27.04.2016.

Ministarstvo poljoprivrede izvršilo uplatu sredstava za bivše radnike mljekare „Nika“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja realizovalo je dogovorene obaveze sa sastanka koji je juče održan sa predstavnicima radnika mljekare NIKA d.o.o u stečaju i stečajnim upravnikom. Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda. Na ovaj način ispunjena je preuzeta obaveza za isplatu pripadajućih zarada 65 bivših radnika mljekare „Nika” u stečaju