Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.04.2014.

Odgovor ministra Ivanovića na mejl predstavnika NVO koalicije „Za život voda CG“ Nikole Novovića

Objavljujemo mejl koji je predstavnik NVO koalicije “Za život voda Crne Gore” Nikola Novović poslao na adresu Kabineta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u nastavku i odgovor ministra prof.dr Petra Ivanovića.

25.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o najnovijim rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede. Teme izlaganja bile su vezane za predstojeći poziv za podršku investicijama kroz IPARD-like, isplatu premija i staračkih naknada, rast otkupa mlijeka, zatim podršku kroz osam, do sada, objavljenih javnih poziva definisanih Agrobudžetom za 2014. godinu, kao i rezultate u sektorima duvanske industrije, šumarstva i vodoprivrede.

24.04.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 25. aprila 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

24.04.2014.

Saopštenje: Grantovi EU za ruralni razvoj dostupni crnogorskim proizvođačima posredstvom prekograničnog projekta

Poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj apliciraju na poziv za grantove za projekte vrijednosti od 1.000 do 8.000 eura, a koji se odnose na kupovinu opreme u cilju unapređenja i inovacije proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

24.04.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade povodom usvajanja Informacije o uzrocima i posljedicama poplava u slivu Skadarskog jezera i rijeke Bojane i dosadašnjim aktivnostima na realizaciji hitnih mjera s Predlogom daljih aktivnosti, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2014. godinu, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju i Informacije o aktivnostima iz resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede, bezbjednosti hrane i ribarstva...

23.04.2014.

Saopštenje: Otkup mlijeka u martu 6,12 odsto veći u odnosu na isti mjesec prošle godine

Količina otkupljenog mlijeka u martu ove godine iznosila je 1.957.438 litara mlijeka i veća je za 6,12 odsto u odnosu na isti mjesec 2013. godine. Da podsjetimo, otkup mlijeka u januaru ove godine veći je 4,24 odsto, a u februaru veći je 5,67 odsto u odnosu na iste mjesece prošle godine. Kontinuiran rast količine i procenta otkupljenog mlijeka ukazuje da postoje izgledi da ova godina prevaziđe prethodnu, koja je bila rekordnu u posljednjih deset godina, i u kojoj su proizvođači mlijeka mljekarama i sirarama predali 25 miliona litara mlijeka.

23.04.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2014. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.10 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

22.04.2014.

Reagovanje na navode koalicije NVO "Za vode Crne Gore" u tekstu objavljenom u DN „Vijesti“ sa naslovom „Petar Ivanović nas je prevario“, 22. aprila 2014. godine na 11. strani

Vjerujemo da ćete u skladu sa Zakonom o medijima (Službeni list Republike Crne Gore, broj 51/02 od 23.09.2002. god. i 62/02 od 15.11.2002. god.) reagovanje objaviti, kako nalaže član 28 Zakona „bez izmjena i dopuna, na istoj strani štampe“.

22.04.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

Čestitka ministra Ivanovića  povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

Čestitka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje

19.04.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom Uskrsa

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je Uskrs poljoprivrednim proizvođačima