Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović i predsjednik Opštine Danilovgrad obišli lokaciju za Kuću meda

Saopštenje: Ministar Ivanović i predsjednik Opštine Danilovgrad obišli lokaciju za Kuću meda Izgradnja Kuće meda na području Danilovgrada stvoriće pretpostavke za unapređenje, ne samo pčelarstva u Crnoj Gori, već i dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje u toj opštini i nova radna mjesta, ocijenili su danas učesnici u tom projektu, prilikom obilaska lokacije na kojoj je predviđena gradnja Kuće meda.

21.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović u obilasku lokacije za Kuću meda u Danilovgradu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem obićiće sjutra, 22. maja, u 11,00h, lokaciju na području te opštine, na kojoj se, prema projektu, gradi Kuća meda.

21.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod na Zlatici i rekonstruisani školski objekat u Doljanima

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod na Zlatici i rekonstruisani školski objekat u Doljanima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvorio je danas vodovod Koćeva Glavica-Račice na gornjoj Zlatici, čime je riješen problem vodosnabdijevanja za 65 porodica koji žive na tom području mjesne zajednice.

21.05.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.3.1. – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama za 2014. godinu.

20.05.2014.

Saopštenje: Potpisani ugovori o bespovratnoj podršci sa 21 korisnikom MIDAS-a

Saopštenje: Potpisani ugovori o bespovratnoj podršci sa 21 korisnikom MIDAS-a

Poljoprivredni proizvođači, njih 21, iz devet crnogorskih opština potpisali su danas ugovore o bespovratnoj podršci, u okviru IV MIDAS poziva, za projekte ukupne investicije u poljoprivredu u iznosu od 650.000 eura.

20.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović 21. maja otvoriće vodovod na Zlatici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 21. maja, vodovod Kočeva Glavica-Račice na Zlatici. Otvaranje vodovoda na Zlatici predviđeno je u 10,00h.

20.05.2014.

Reagovanje na tekst u DN "Dan" sa nadnaslovom „Ministar Petar Ivanović odobrio ulaganja od 80.000 eura u rodni kraj kolege Branimira Gvozdenovića“ i naslovom „Vodovod samo za jednu porodicu“, objavljen 19. maja na I.strani Regiona

Nije tačno da je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović odobrio ulaganja od 80.000 eura u izgradnju vodovoda u selu Gluhi Do, zaseok Jasen, zbog činjenice da u tom mjestu vikendicu ima njegov kolega iz Vlade, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Izgradnju vodovoda odobrila je Vlada Crne Gore još 2002. godine, od kada se sredstva izdvajaju kroz godišnje programe podsticanja projekata u vodoprivredi.

20.05.2014.

Reagovanje povodom teksta u DN „Dan“ sa nadnaslovom „SRD Lim protestvovao protiv odluke Ministarstva poljoprivrede da gazdovanje ribljnim fondom ustupi SRK Plavsko jezero“ i naslovom „Pravoslavci stoj, ostali naprijed“, objavljenom 19.maja, na Regionima

Neutemeljene i proizvoljne su optužbe članova Sportsko-ribolovnog društva „Lim“ iznijete u navedenom tekstu da je Ministarstvo poljoprivrede prekršilo ili omogućava kršenje zakona time što je SRK-u „Plavsko jezero“ ustupilo na korišćenje riblji fond u ribolovnim vodama Plava, a naslov teksta, djelo uređivačke politike DN „Dan“, predstavlja pokušaj zavađanja građana Crne Gore na vjerskoj osnovi.

20.05.2014.

Peti (MIDAS) poziv za investicije u poljoprivredna gazdinstva u okviru mjere “Upravljanje stajskim đubrivom”

Nakon četiri uspješno sprovedena poziva za grantove, za koje se investicije realizuju predviđenom dinamikom, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u okviru MIDAS projekta, pripremilo je i Peti javni poziv za dodjelu bespovratne (grant) podrške za investicije u poljoprivredna gazdinstva u okviru mjere “Upravljanje stajskim đubrivom”. Ovaj poziv se finansira od strane GEF-a (Globalnog fonda za zaštitu živitne sredine), a implementira ga MPRR kroz MIDAS projekat u saradnji sa Svjetskom bankom.

19.05.2014.

Saopštenje: Ozvaničen početak IPA projekta „Jačanje veterinarskih službi“

Saopštenje: Ozvaničen početak IPA projekta „Jačanje veterinarskih službi“

Projekat “Jačanje veterinarskih službi“, koji finansira EU iz sredstava pretpristupne pomoći (IPA), omogućiće da se u Crnoj Gori unaprijedi bezbjednost hrane i da crnogorski poljoprivredni proizvođači, ispunjavajući evropske standarde, postanu konkuretniji na domaćem i međunarodnom tržištu, ocijenjeno je danas na svečanom otvaranju projekta u EU Info Centru.