Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.07.2016.

Politika koju je sprovodilo Ministarstvo poljoprivrede daje pozitivne rezultate. Raste prerada.

Politika koju je sprovodilo Ministarstvo poljoprivrede daje pozitivne rezultate. Raste prerada. Agrarna politika koju proteklih godina sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a koja je okrenuta podršci investicijama poljoprivrednih proizvođača kroz mjere agrobudžeta i projekte podrške daje pozitivne rezultate. Ohrabruje činjenica da raste prerada poljoprivrednih proizvoda, što je znači dobar put za rast konkuretnosti naših proizvođača.

21.07.2016.

Ministar Mugoša u posjeti BTF-u i Zeti

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimir Mugoša posjetiće u petak, 22.jula, Biotehnički fakultet u Podgorici, a zatim će boraviti u radnoj posjeti gradskoj opštini Golubovci.

21.07.2016.

Potvrđen prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori

Potvrđen prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori

Prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda potvrđen je i u Crnoj Gori. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove danas je dobila zvaničnu potvrdu laratoriske analize koju je sprovela Specijalistička veterinarska labaratorija. Iz Uprave poručuju da nema mjesta panici, da se bolest ne prenosi na ljude, ni na druge životinje, te da nije ugrožena bezbjednost hrane.

20.07.2016.

Saopstenje MPRR povodom aktivnosti na suzbijanju ambrozije

Saopstenje MPRR povodom aktivnosti  na suzbijanju ambrozije

Mjere suzbijanja ambrozije, korovske biljke koja ima negativan uticaj na biodiverzitet i ljudsko zdravlje jer izaziva alergije, daju rezultate na lokacijama na kojima su se sprovodile tokom prethodne vegetacijske sezone. Kroz ovogodišnji monitoring utvrđene su i lokacije na kojima je ambrozija i dalje znatno rasprostranjena, što zahtjeva da se hitno primjene fitosanitarne mjere za suzbijanje.

19.07.2016.

Informacija o aktivnostima na sprječavanju pojave bolesti kvrgava koža goveda

Povodom neposredne opasnosti od pojave opasne zarazne bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Crne Gore, Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, izdaje sljedeće

18.07.2016.

Ministar Budimir Mugoša razgovarao sa evropskim komesarom za bezbjednost hrane Vytenisom Andriukaitisom

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimir Mugoša primio je u petak, 15.jula 2016. godine, evropskog komesara za zdravlje i bezbjednost hrane Vytenisa Andriukaitisa, u okviru njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

18.07.2016.

Susret ministra Mugoše sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Ueharom

Saradnja između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti poljoprivrede tokom posljednjih godina značajno je unaprijeđena, ocijenjeno je na sastanku ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimira Mugoše i ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Nj. E. Margaret En Uehare.

18.07.2016.

Javni poziv za korišćenje šuma u 2016. godini

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2016. godinu, broj 08-1402 od 17.06.2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje:

15.07.2016.

Naredba o zabrani uvoza zbog pojave bolesti kvrgave kože goveda u okruženju dopunjena sa Albanijom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je, odmah po prijemu informacije o pojavi bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Republike Albanije, donijelo Naredbu o dopuni naredbe o zabrani uvoza i tranzita pošiljki životinja i proizvoda životinjskog porijekla radi sprječavanja unošenja bolesti kvrgave kože u Crnu Goru(“Službeni list CG”, br. 34/16 i 41/16).