Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.09.2014.

Održana konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića Ministar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o nastavku pozitivnih trendova u poljoprivredi, posebno na planu spoljno-trgovinske razmjene poljoprivrednim proizvodima, učešća poljoprivrede u BDP-u i otkupa mlijeka. Ministar je napravio i osvrt na napredak u pregovaračkim poglavljima 11, 12 i 13, i obrazložio očekivanja od narednog Izvještaja o napretku Crne Gore u oblastima koje su obuhvaćene sa tri poglavlja. Osim tekućih aktivnosti u poljoprivredi, ministar je dio press-a posvetio predstavljanju osmogodišnjeg Nikole Šćepanovića, učenika III razreda OŠ „Pavle Rovinski“, čiju je genijalnost u poznavanju biljaka zapazila i predstavila Prva TV.

27.09.2014.

Poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu čl.77. Zakona o šumama ( Sl.list CG br.74/10) i čl.9. Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( Sl.list CG br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1869/3 od 31.07.2014.godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju, sanitarna sječa.

27.09.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014. godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-1863/3 od 31.07.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

26.09.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 27. septembra 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

26.09.2014.

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o bezbjednosti hrane

Poziv za Javnu raspravu o Nacrtu zakona o bezbjednosti hrane, objavljen je na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, 6. avgusta 2014. godine u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12). U pozivu je određen rok od 41 dan za dostavljanje komentara, inicijativa, sugestija i predloga u pisanom i elektronskom obliku.

26.09.2014.

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Podgorički dani meda okupili su danas na Trgu Republike oko 80 izlagača meda, raznih pčelinjih proizvoda i opreme. Prije 20 godina ova manifestacija organizovana je prvi put s ciljem da se promovišu crnogorski pčelari i domaći med kao zdrava hrana i lijek. Danas, čini se, da je taj cilj u dobroj mjeri postignut, jer su crnogorski pčelari prepoznati kao vrijedni, najbolje organizovani i ambiciozni, a njihov med kao domaći proizvod u koji potrošači imaju veliko povjerenje. Pred pčelarima su sada novi izazovi: unapređenje proizvodnje i brendiranje domaćeg meda, kako bi ovaj crnogorski proizvod postao prepoznatljiviji na domaćem tržištu i imao veće šanse za izvoz.

25.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović svečano otvara „Podgoričke dane meda“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 26. septembra, manifestaciju „Podgorički dani meda“. Jubilarna, 20. po redu pčelarska manifestacija u Podgorici, biće svečano otvorena u 10,00h, na Trgu Slobode.

23.09.2014.

Saopštenje: U avgustu otkupljeno 2,38 miliona litara mlijeka

Evidencija o otkupu mlijeka vodi se posljednjih dvanaest godina. U avgustu ove godine otkupljena je rekordna količina mlijeka u odnosu na isti mjesec svih prethodnih godina. Naime, otkupljeno je 2.388.183 litara mlijeka, što je za čak 7% ili 154.754 litra više nego u avgustu 2013. godine i za 70,000 litara mlijeka više nego u prethodnom, julu.

20.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Završetak dvije vještačke akumulacije u Banjanima, tačnije u selima Klenak i Podbožur, omogućiće bolje uslove za rad farmi koza „Zečević“ i „Miljanić“. Uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, čiji su čeli ljudi danas obišli akumulacije, ovi projekti omogućiće i ostvarenje planova za preradu mlijeka u mljekarama vlasnika ovih farmi, i uvezivanje ostalih stočara ovog kraja, kroz sistem otkupa. Ministar je u Nikšiću otvorio i manifestaciju Dani meda.

20.09.2014.

IZVJEŠTAJ SA JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IDENTIFIKACIJI I REGISTRACIJI ŽIVOTINJA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 6. avgusta 2014. godine dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e- uprave. Takođe, shodno propisanim obavezama, Nacrt zakona sa pozivom za učešće u javnoj raspravi objavljen je u dnevnom listu Pobjeda, 6. avgusta 2014. godine i pozvani su svi zainteresovani subjekti da daju svoje komentare, primjedbe i predloge.