Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

15.05.2013.

Najava: Ministar poljporivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na okruglom stolu “Genetski diverzitet crnogorskih sorti vinove loze u kontekstu evropskog vinogradarstva i vinarstva”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvovaće na okruglom stolu: “Genetski diverzitet crnogorskih sorti vinove loze u kontekstu evropskog vinogradarstva i vinarstva” koji će se održati u četvrtak, 16. maja 2013. na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 10,00h.

13.05.2013.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Opštini Nikšić.

13.05.2013.

Najava: Radionice povodom izrade nacrta Nacionalne šumarske strategije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume u saradnji sa projektom „Razvoj šumarstva u Crnoj Gori“– FODEMO, projektom kojeg finansira Vlada Velikog Vojvodstva Luksemburga, organizuje radionice povodom izrade nacrta Strategije sa planom razvoja šuma i šumarstva (Nacionalne šumarske strategije).

12.05.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u ponedeljak, 13. maja u radnoj posjeti Nikšiću. Tom prilikom, obići će i razgovarati sa poljoprivrednim i proizvođačima mlijeka, te sa rukovodstvom lokalne samouprave Nikšić.

09.05.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u posjeti Herceg Novom povodom obilježavanja Dana Evrope

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, boraviće u petak, 10. maja 2013. u radnoj posjeti Nerceg Novom. Ministar Ivanović učestvovaće na panelu povodom obilježavanja Dana Evrope na temu: “CG u procesu EU integracija- Autohtoni proizvodi kao šansa crnogorske poljoprivrede u pristupanju EU”.

30.04.2013.

Posjeta klasteru prerađivača mesa u Prijestonici Cetinje

Predstavnici Ministarstva ekonomije i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja posjetili su klaster prerađivača mesa u Prijestonici Cetinje. Cilj posjete se odnosio na dosadašnju saradnju u pogledu realizacije programa podrške navedena dva Ministarstva

30.04.2013.

Agrobudžetom date veće povoljnosti za ribare

Kako bi pružili mogućnost svima koji se ilegalno bave izlovom ribe, da legalizuju svoje aktivnosti i usklade se sa zakonom, Ministartstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je oglas za izdavanje ribolovnih dozvola za 2013. godinu. Oglas će trajati do 23. maja.

29.04.2013.

Dogovorena aktivnija saradnja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i maslinarskih društava

Susret predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavnika udruženja maslinara sa teritorije Crne Gore rezultirao je obostranom spremnošću za aktivninijom saradnjom. Posebna pažnja posvećena je stvaranju krovnog, odnosno nacionalnog udruženja maslinara, koje bi doprinjelo jačanju konkuretnosti domaćeg maslinovog ulja.

25.04.2013.

Saopštenje: Održan sastanak Stalne Crnogorsko – Hrvatske Komsije za upravljanje vodama

U Dubrovniku je održan sastanak Stalne Crnogorsko – Hrvatske Komsije za upravljanje vodama, od zajedničkog interesa Podkomisije za cjevovod Plat – Herceg Novi. Predsjednici Komisija su ukazali na dobre odnose između Hrvatske i Crne Gore, i izrazili spremnost za još aktivniju saradnju kada su u pitanju vodoprivredni odnosi između dvije države.

24.04.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u Saveznoj Republici Njemačkoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće, od 24. do 26. aprila 2013. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, pokrajina Sarland. Posjeta se ostvaruje na poziv ministarke za okolinu i zaštitu potrošača pokrajine Sarland Anke Rehlinger.