Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

05.12.2013.

Najava: Ministar Ivanović na Trećoj međunarodnoj konferenciji za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 06. decembra 2013. godine, u 09.00 sati, Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude (CCEDEP), koja će se održati na Univerzitetu Donja Gorica. Događaj, na kome će biti predstavljena aktuelna pitanja i istraživanja iz oblasti upravljanja zaštitom životne sredine, ekonomskog i regionalnog razvoja, klimatskih promjena i bezbjednosti hrane, organizuju Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju Univerziteta Donja Gorica i Alijansa univerziteta Centralne i Istočne Evrope.

30.11.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović otvorio vodovod "Gubavač" u Bijelom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u Opštini Bijelo Polje. Tom prilikom, Ministar je otvorio vodovod "Gubavač", razgovarao sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice. Materijal posjete možete pogledati ovdje.

30.11.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović svečano otvorio manifestaciju „Maslinijada“ u Baru

Pod pokoroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji NVO Maslinijada i NVO Društvo maslinara, održana je dvanaesta "Maslinijada" u Baru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, osim maslinara, učestvovali su i proizvođači vina, meda, ljekovitog bilja i suvenira sa područja Opštine Bar. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je svečano otvorio centralnu manifestaciju koja je održana danas u Starom Baru. Tom prilikom, dodijeljene su nagrade proizvođačima maslina i maslinovog ulja za njihov dosadašnji trud, zalaganje i ostvarene rezultate. Materijal posjete možete pogledati ovdje.

29.11.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović na otvaranju vodovoda u Bijelom Polju

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović na otvaranju vodovoda u Bijelom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 30. novembra, u Opštini Bijelo Polje, gdje će otvoriti vodovod "Gubavač". Svečano otvaranje vodovoda obaviće se u 15.00 sati, na lokaciji kod raskrsnice Gubavač – Voljavac. Tom prilikom Ministar Ivanović, sa saradnicima, razgovaraće sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice.

29.11.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije „Maslinijada“ u Baru

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije  „Maslinijada“ u Baru

Pod pokoroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji NVO Maslinijada i NVO Društvo maslinara, održaće se dvanaesta "Maslinijada" u Baru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, osim maslinara, učestvovaće proizvođači vina, meda, ljekovitog bilja i suvenira sa područja Opštine Bar.

28.11.2013.

Reagovanje Ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst obajvljen u DN VIJESTI “Reper sušna godina pa se hvale većom proizvodnjom”

VIJESTI PONOVO OBMANJUJU JAVNOST Manirom iskusnog obmanjivača, DN "Vijesti" nastavljaju kampanju koja ima jasan cilj. Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, što nije prioritet DN "Vijesti", ističemo sljedeće: Prvo, za veći otkup mlijeka u 2013. godini svakako nije zaslužan Ministar poljoprivrede, kao ni samo Ministarstvo, već krave koje daju mlijeko.

25.11.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za novembar 2013. godine

Isplata staračkih naknada, za novembar 2013. godine, počeće sjutra 26. novembra. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5105 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 204.200,00€ .

23.11.2013.

Saopštenje: Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Saopštenje: Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas u Press centru Vlade Crne Gore. Materijal možete pogledati ovdje...

22.11.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 23. novembra 2013. godine. Susret sa predstavnicima medija, održaće se u 11.00 sati, u Press centru Vlade Crne Gore.

20.11.2013.

Iz medija: Dnevne novine - Mora da se radi

Prošlu sedmicu obilježio je finiš izborne utakmice u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju. Epilog izbora je svima poznat, ali na mene je najjači utisak ostavio sasvim drugi događaj. U petak je u vinskom podrumu Šipčanik organizovano potpisivanje ugovora sa 250 poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili u okviru projekta MIDAS. To podrazumijeva da se za njih 250 vrijednih radnika obezbijedi bespovratna podrška, odnosno polovina njihove investicije. E to je prava pozitivna vijest, kakvih nam nedostaje.