Manja slova Veća slova RSSVijesti

03.09.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrđivanja Predloga zakona o vinu i Predloga zakona o izmjeni Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju... Video

03.09.2015.

Odgovor MPRR na tvrdnje DNP o Abu Dabi kreditima u saopštenju objavljenom u medijima

Mogućnost da u crnogorsku poljoprivredu uđe 50 miliona dolara iz Razvojnog fonda Abu Dabija i to pod, do sada, najpovoljnijim uslovima za ovu oblast privrede, može biti štetna samo za političke aspiracije novopečenih opozicionih partija u Crnoj Gori, dok poljoprivrednim proizvođačima, bili oni manji ili veći, može donijeti samo korist. U tekstu ide podnaslov i cijeli odgovor.

02.09.2015.

Najava: MPRR i Komisija za zaštitu rijeke Dunav u Podgorici organizuju konferenciju „Jačanje kapaciteta za upravljanje vodnim resursima“

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR) u Podgorici će 3. i 4. septembra biti održana Konferencija „Jačanje kapaciteta za upravljanje vodnim resursima“.

01.09.2015.

Crnogorski pčelari krenuli na studijsko putovanje u Italiju

Crnogorski pčelari krenuli na studijsko putovanje u Italiju

Grupa od 40 crnogorskih pčelara, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i medija, krenula je danas na studijsko putovanje u Bolonju, Italija. Cilj studijskog putovanja koje zajednički organizuju Ministarstvo poljoprivrede i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore je usvajanje novih znanja neophodnih za dalje razvijanje ovog sektora poljoprivrede i edukacija pčelara.

01.09.2015.

Potpisan ugovor o koncesiji za izvorište "Veliki Maljen" u Šavniku

Potpisan ugovor o koncesiji za izvorište "Veliki Maljen" u Šavniku

Fabrika vode „Diva” dobijanjem koncesije na izvorište Veliki Maljen u Gornjoj Bukovici(opština Šavnik) dobila je mogućnost da otvori novih 20 do 25 radnih mjesta i ostvari planove za izvoz vode na tržišta regiona, Bliskog Istoka i Evropske unije.

31.08.2015.

Javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata u poljoprivredi iz Razvojnog fonda Abu Dabija

Nakon projekata MIDAS, koji se realizuje uz podršku Svjetske banke, i IPARD-like, koji se realizuje uz podršku Evropske komisije i Svjetske banke, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, uz podršku Razvojnog fonda Abu Dabija i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, pokreće projekat Podrška Abu Dabija razvoju poljoprivrede Crne Gore - ADMAS.

31.08.2015.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom 1.1.1. Direktna podrška stočarskoj proizvodnji, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za investicije u povećanje stočnog fonda za 2015. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

27.08.2015.

Vlada utvrdila Predlog zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave

Vlada utvrdila Predlog zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrđivanja Predloga zakona o bezbjednosti hrane s Izvještajem sa javne rasprave... Video

24.08.2015.

Mit o spoljnotrgovinskom deficitu

Mit o spoljnotrgovinskom deficitu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović u autorskom tekstu objavljenom u DN "Dnevne novine" govori o mitu koji je u javnosti stvoren na temu spoljno-trgovinskog deficita Crne Gore kada je riječ o poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

20.08.2015.

Reagovanje na tekst ”Raspodjela koncesija miriše na korupciju” objavljen u Dnevnim novinama “Dan”

U potpunosti su netačni svi navodi iznijeti u tekstu DN “Dan” koji se odnose na Javni poziv za davanje šuma prodajom drveta u dubećem stanju za 2015. godinu koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Objavljeni tekst doživljavamo isključivo kao vrstu pritiska nezadovljnih koncesionara koji nijesu ispunili uslove propisane Javnim pozivom i kao neprofesionalno izvještavanje DN “Dan” koja, i pored teških optužbi izrečenih u objavljenom tekstu, nije našla za shodno da čuje drugu stranu, što predstavlja elementarno pravilo novinarstva.