Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

18.01.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović na Globalnom forumu hrane i poljoprivrede u Berlinu dogovorio konkretnu podršku crnogorskoj poljoprivredi

Saopštenje: Ministar Ivanović na Globalnom forumu hrane i poljoprivrede u Berlinu dogovorio konkretnu podršku crnogorskoj poljoprivredi Tokom prva dva dana Globalnog foruma: hrana i poljoprivreda 2014, koji se održava u Berlinu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa više ministara i prisustvovao stručnim raspravama o budućem razvoju poljoprivredne proizvodnje i trendovima prozivodnje hrane u svijetu. Na ekspertskom panelu u organizaciji Istočnog odbora njemačke privrede diskutovalo se o ruralnom razvoju, agro-turizmu, finansiranju programa razvoja, upotrebi genetski modifikovanih organizama u poljoprivredi i promjenama na globalnom tržištu poljoprivrednih proizvoda.

15.01.2014.

Najava: Ministar Ivanović na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu u Berlinu

Najava: Ministar Ivanović na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu u Berlinu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvovaće od 16. do 18. januara na Šestom Berlinskom samitu ministara poljoprivrede i Globalnom forumu za ishranu i poljoprivredu (GFFA). Poziv za učešće na ovom, za poljoprivredu najznačajnijem svjetskom dešavanju, ministar Ivanović dobio je od federalnog ministra hrane, poljoprivrede i zaštite potrošača Njemačke, dr Hans-Petera Fridriha, koji je u pozivnom pismu najavio da će kreatori poljoprivredne politike ove godine razgovarati na teme „Osnaživanja poljoprivrede - Jačanja otpornosti – Bezbjednosti hrane i ishrane“.

15.01.2014.

Najava: O planovima u šumarstvu na seminaru u Budvi

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja predstaviće planove za razvoj šumarstva u skladu sa zahtjevima očuvanja životne sredine i biodiverziteta, na seminaru koji se na temu „Održivo upravljanje šumama“ održava od 15. do 17. januara u hotelu Maestral u Pržnom, Budva. Seminar predstavlja završnicu regionalne inicijative, THEMIS – mreža, koju realizuje Regionalni centar za životnu sredinu (Regional Environmental Center - REC), u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore i podršku Austrijske razvojne korporacije a sve sa ciljem podrške zemljama Zapadnog Balkana u oblasti zaštite životne sredine, upravljanja šumama i zaštićenim područjima.

14.01.2014.

Saopštenje: Održana godišnja konferencija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: Održana godišnja konferencija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su danas godišnju konferenciju za novinare, na kojoj su, osim ministra prof. dr Petra Ivanovića, učestvovali njegovi pomoćnici, direktori uprava, agencija i ostalih službi u sastavu Ministarstva. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govorio je o rezultatima postignutim u oblasti agrara u prethodnoj 2013. godini i najavio intenziviranje aktivnosti, kao i kampanje, koje će doprinijeti da se ostvare ciljevi planirani u ovoj godini.

13.01.2014.

Saopštenje: Krivične prijave za odstrijel srna na Goliji i požar na Kosanici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja predalo je jutros Tužilaštvu dvije krivične prijave protiv NN lica, koje se odnose na odstrijel srna na teritoriji opštine Nikšić (Golija) i podmetanje požara u mjestu Kosanica u Pljevljima.

13.01.2014.

Najava: Godišnja konferencija za medije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće godišnju konferenciju za novinare u utorak, 14. januara 2014. godine, sa početkom u 12:00h. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, podsjetiće tom prilikom na ključne rezultate postignute u oblasti agrara u prethodnoj godini i najaviti aktivnosti i kampanje koje će doprinijeti da se ostvare ciljevi planirani za 2014. godinu.

03.01.2014.

Broj organskih proizvođača porastao u 2013. godini

Interesovanje poljoprivrednika u Crnoj Gori za organsku proizvodnju raste posljednjih godina, o čemu svjedoči porast broja proizvođača koji su ušli u proces organske proizvodnje, kao i broja sertifikovanih proizvođača. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, od 2006. godine kada je bilo 7 registrovanih organskih proizvođača, 2013. registrovano je 160 proizvođača, dok je 21 sertifikovan.

27.12.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za novinare ministra Ivanovića

Saopštenje: Održana konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je konferenciju za novinare u petak, 27. decembra 2013. godine. Materijal možete pogledati ovdje...

26.12.2013.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 27. decembra 2013. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 10:00h.

26.12.2013.

Saopštenje: Susret Ivanović - Tanilir

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasador Republike Turske Mehmet Niyazi Tanilir ocijenili su, tokom današnjeg susreta, da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i izrazili obostranu spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.