Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

23.10.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Nikšiću

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Nikšiću Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Ži Žaolin (Zhi Zhaolin) boravili su danas u radnoj posjeti Opštini Nikšić. Tom prilikom sastali su se sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, posjetili mjesnu zajednicu Krstac i obišli vještačke akumulacije izgrađene iz sredstava donacije Ambasade NR Kine u Crnoj Gori. Riječ je o prvoj vještačkoj akumulaciji koju realizuje Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa lokalnom samoupravom Nikšić. Materijal posjete možete pogledati ovdje..

22.10.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Ži Žaolin (Zhi Zhaolin) boraviće sjutra, 23. oktobra u radnoj posjeti Opštini Nikšić.

22.10.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na sjednici Socijalnog savjeta

Peta sjednica Socijalnog savjeta održana je u ponedjeljak, 21. oktobra u 11:00 sati. Materijal sa sjednice Socijalnog savjeta možete pogledati ovdje...

17.10.2013.

Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

17.10.2013.

Iz medija: Portal Refleksija - Ministar predevropske poljoprivrede

Kad je, prije nepunu godinu dana, za ministra poljoprivrede izabran Petar Ivanović, javnost je bila pomalo iznenađena. Prvo zbog činjenice da on nema karijeru u toj oblasti, osim to što se i sam privatno bavi agrarom, vinogradarstvom. Drugo, nekako je izgledalo kao da je Ivanović suviše „moderan“ za resor poljoprivrede. Profesor je na univerzitetskoj katedri, a radio je u Agenciji za promociju stranih investicija u Crnoj Gori. Poljoprivrednici i ruralni svijet su njegovo imenovanje, takođe, dočekali sa nepovjerenjem. Bile su, čini se, krenule i javne zamjerke da Ivanović nije za tu funkciju.

16.10.2013.

Saopštenje: Svečano obilježen "Svjetski dan hrane"

Saopštenje: Svečano obilježen "Svjetski dan hrane"

Povodom „Svjetskog dana hrane“ koji se svake godine obilježava 16. oktobra, a sа ciljеm pоdizаnjа svijеsti, boljeg razumijevanja i mоbilisаnjа јаvnоg mnjеnjа i fоndоvа u kоrist bоrbе prоtiv glаdi, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je po prvi put organizovalo svečano obilježavanje ovog važnog Dana.

15.10.2013.

Najava: Svečano obilježavanje "Svjetskog dana hrane"

Povodom „Svjetskog dana hrane“ koji se svake godine obilježava 16. oktobra, a sа ciljеm pоdizаnjа svijеsti, boljeg razumijevanja i mоbilisаnjа јаvnоg mnjеnjа i fоndоvа u kоrist bоrbе prоtiv glаdi, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ima zadovoljstvo da Vas pozove na svečano obilježavanje ovog važnog Dana.

12.10.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas, 12. oktobra 2013. godine. Materijal konferencije možete pogledati ovdje..

11.10.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 12. oktobra 2013. godine.

08.10.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u Dnevnoj novini "Dan" – Odgovor novinara "Čitaj kako je napisano"

Poštovani, Drago nam je da dnevna novina "Dan" ima novinara koji svakog dana prati sajt Evropske komisije i pokriva oblast poljoprivrede. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. U cilju tačnog informisanja Vaših čitalaca, a posebno crnogorskih poljoprivrednih proizvođača, molimo Vas da objavite sljedeće saopštenje.