Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.03.2017.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti da učestvuju u pripremi nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu

09.03.2017.

Javni poziv NVO da kandiduju člana radne grupe za pripremu nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu

09.03.2017.

Prezentacija mjera Agrobudžeta za 2017. godinu za ribarstvo sjutra u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u petak, 10. marta, prezentaciju mjera Agrobudžeta za podršku sektoru ribarstva za 2017. godinu za ribare i uzgajivače iz Kotora, Tivta i Herceg Novog.

09.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške mladim pčelarima početnicima za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške mladim pčelarima početnicima za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija, nastavlja sa podsticajima mladim ljudima u sektoru pčelarstva. U skladu sa agrobudžetskom linijom za 2017. godinu - Program unapređivanja pčelarstva, danas je objavljen Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2017. godinu.

08.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu. Kroz ovaj javni poziv, zainteresovani mogu dobiti podršku za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca i koza, kao i priplodnih svinja(nazimica i nerasta). Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

06.03.2017.

Objavljen javni poziv za podršku uzgoju ljekovitog i aromatičnog bilja za 2017. godinu

Objavljen javni poziv za podršku uzgoju ljekovitog i aromatičnog bilja za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja za 2017. godinu. Ispunjavanjem uslova poziva poljoprivredno gazdinstvo može dobiti bespovratnu podršku do 50 odsto ukupne vrijednosti prihvatljivih investicija, maksimalno do 5.000 eura.

04.03.2017.

Stočarima koji su se odlučili za nova grla kao nadoknadu štete od bolesti kvrgave kože

Poljoprivrednim proizvođačima koji su tokom prošle godine pretrpjeli štetu usljed pojave bolesti kvrgave kože goveda, a koji su se opredijelili za nadoknadu po sistemu „grlo za grlo“, izvršena je raspodjela čistokrvnih steonih junica koje su uvezene iz Austrije.

03.03.2017.

Vlada prihvatila predlog Ministarstva poljoprivrede da otkloni ograničenja vezana za pravo na staračke naknade

Korisnici staračkih naknada u Crnoj Gori ubuduće će ponovo moći biti i korisnici premija i ostalih mjera podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Istovremeno, korisnicima staračkih naknada biće olakšana procedura prikupljanja dokumentacije, jer će se najvažniji dio neophodnih provjera obavljati po službenoj dužnosti.

03.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017

Za razliku od prethodnih godina, kada su poljoprivredni proizvođači imali mogućnost da uz podršku Ministarstva nabave mehanizaciju kroz javne pozive za određenu vrstu proizvodnje, ove godine moći će to da urade kroz posebnu mjeru podrške iz Agrobužeta za 2017. Javni poziv za nabavku mehanizacije koji je danas objavljen namjenjen je samo nabavci mehanizacije, priključaka i opreme za primarnu proizvodnju.

02.03.2017.

Poziv korisnicima sredstava za zaštitu bilja da se prijave za obuku do kraja marta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove pozivaju sve korisnike sredstava za zaštitu bilja da podnesu prijave za pohađanje obuka za upotrebu ovih sredstva.