Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.10.2014.

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović zajedno sa predsjednikom Opštine Šavnik Mijomirom Vujačićem, pustio je danas u rad vodovod u Gornjoj Bukovici kod Šavnika kojim se kvalitetno rješava snabdijevanje vodom za 12 domaćinstava, školu, ambulantu, poštu i stambeni objekat u ovoj mjesnoj zajednici, sa mogućnošću priključenja još desetak potrošača.

17.10.2014.

Saopštenje: Održana manifestacija - „Dani nara“ u Vladimiru-Ulcinj

Manifestacija „Dani nara“, juče je po treći put organizovana u Vladimiru-Ulcinj. Ova manifestacija, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Biznis Kluba Anamalit i Turističke Organizacije Ulcinj okupila je veliki broj proizvođača nara ali i posjetilaca.

17.10.2014.

Javni poziv za podršku unapređenju profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1.1. jačanje ribarske flote objavljuje Javni poziv za dodijelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta.

16.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Šavnik

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 17. oktobra, u radnoj posjeti Opštini Šavnik. Ministar Ivanović će zajedno sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem, u 14,00h otvoriti vodovod Gornja Bukovica.

16.10.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi

Mještani Kuta, najvećeg sela u MZ Župa neće više imati problema sa vodosnabdijevanjem nakon otvaranja vodovoda čiju su izgradnju sa ukupnom investicijom od oko 40 hiljada eura podržali Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić.

16.10.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo je 16. oktobar – Svjetski dan hrane, drugu godinu za redom.„Ovo je dan kada pokušavamo u Ministarstvu poljoprivrede da povežemo one koji imaju i one koji nemaju dovoljno. Danas smo htjeli da pozovemo predstavnike institucija koje objedinjuju sa jedne strane one koji su ostavljeni, one koji su bolesni, one koji su stari i one koje nemaju, i da na taj način simbolično pokažemo kako poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori, koji rade, koji stvaraju, izražavaju spremnost da podijele sa onima koji to nijesu u mogućnosti“ rekao je Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane.

15.10.2014.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede obilježava 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće i ove godine 16. oktobar - Svjetski dan hrane, koji se pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu FAO slavi u svijetu, ove godine pod sloganom „Brini o zemlji nahrani svijet“.

15.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 16. oktobra u radnoj posjeti Opštini Nikšić

15.10.2014.

Saopštenje: Predstavnici Evropske komisije obišli gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika

Saopštenje: Predstavnici Evropske komisije obišli gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika

Predstavnici Evropske komisije, Generalnog direktorata za poljoprivredu, proširenje i bezbjednost hrane i potrošače, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obišli su danas gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika kao i Kuću meda.

15.10.2014.

Saopštenje: Održana Konferencija „Osiguranje u poljoprivredi“

Saopštenje: Održana Konferencija „Osiguranje u poljoprivredi“

Poljoprivredna proizvodnja danas nezamisliva je bez adekvatnog osiguranja, imajući u vidu sve izraženije klimatske promjene i česte nepredvidive vremenske nepogode, koje evidentno je pogađaju i crnogorsku poljoprivredu. Broj poljoprivrednika u Crnoj Gori koji je iskoristio podršku Ministarstva poljoprivrede u sufinansiranju 50 odsto premija osiguranja, nije na zadovoljavajućem nivou, ali je napravljen pomak – broj zaključenih osiguranja od 2012. Porastao sa 2 na 14 u ovoj godini. Pronalaženje modaliteta koji će bolje zaštiti poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, podići standarde proizvodnje i proširiti tržišni prostor osiguravajućim kućama upravo je bio cilj konferencije koja je danas održana u Podgorici.