Manja slova Veća slova RSSVijesti

30.07.2014.

Odgovor MPRR povodom teksta u „Dan“-u, sa nadnaslovom „U Bijelom Polju završen otkup malina, malinari ljuti na Ministarstvo poljoprivrede“ i naslovom „Tražiće nadoknadu štete“

Ministarstvo poljoprivrede nije, niti će učestvovati u bilo kakvim razgovorima, pregovorima ili dogovorima oko formiranja otkupne cijene. Naš posao nije da otkupljujemo poljoprivredne proizvode, već da stvaramo uslove da proizvođači mogu nesmetano da prodaju svoje proizvode, i to ne na silu, već na osnovu dogovora sa onima koji su zainteresovani da njihove proizvode kupe.

28.07.2014.

Gostovanje ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića u emisiji Agrosaznanje

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u specijalizovanoj emisiji TVCG o poljoprivredi „Agrosaznanje“ govorio je o aktuelnim dešavanjima u ovoj oblasti. Teme razgovora bile su efekti MIDAS poziva i priprema poljoprivrednih proizvođača za korišćenje IPARD podrške, analiza strukture uvoza hrane, realizacija projekta zakupa zemljišta u državnoj svojini, edukacija, zavođenje reda u sektoru poljoprivrede...

27.07.2014.

Saopštenje: Radovi na izgradnji vodovoda Bobija-Kraćedol odvijaju se po planu

Radovi na izgradnji vodovoda Bobija-Kraćedol, koji će riješiti problem vodosnabdijevanja za 30 domaćinstava i stvoriti pretpostavke za povratak ljudi na to seosko područje u cetinjskoj opštini, teku planiranom dinamikom. Ukupna vrijednost vodovoda, prema projektu, iznosi 97.000 eura.

26.07.2014.

Saopštenje: Na javne pozive za podršku sektoru ribarstva stigla 23 zahtjeva

Na dva javna poziva za dodjelu podrške iz Agrobudžeta za 2014. za razvoj sektora ribarstva i akvakulture, stigla su 23 zahtjeva profesionalnih ribara i njihovih udruženja, koji su prepoznali potrebu da adaptiraju i osavremene ribolovne plovne objekte i alate, i nabave potrebnu opremu. Komisija Ministarstva poljoprivrede ocijenila je da svi pristigli zahtjevi ispunjavaju kriterijume poziva, a njihovim podnosiocima juče su potpisana rješenja o dodjeli podrške.

24.07.2014.

Reagovanje na optužbe vlasnika preduzeća „Budim promet“ iz Berana da je nepravedno eliminisan prilikom dodjele koncesija na šume, izrečene u tekstu u DN „Dan“

Nije istina da je firma "Budim promet" iz Berana „grubo oštećena“u postupku dodjele šuma na korišćenje, kako u tekstu objavljenom u Dan-u navodi njen vlasnik.Ova firma, koja je konkurisala za šume koje se nalaze na području Opštine Rožaje, nakon obrade kriterijuma iz javnog poziva, imala je manje bodova od prvorangirane firme.

24.07.2014.

Obavještenje o sumnji na prisustvo štetnog organizma Opogona sacchari (Bojer)

Fitosanitarna uprava je 23. 07. 2014. godine donijela Rješenje o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera u cilju sprječavanja širenja i potvrđivanja prisustva štetnog organizma Opogona sacchari (Bojer) sa Liste I A odjeljak II. Na dvije biljke, vrste Dracaena draco, porijeklom iz Španije, koje su uvezene 9.07.2014. godine preko graničnog prelaza Debeli Brijeg, radi dalje prodaje krajnjem korisniku, uočeni su simptomi koji su upućivali na prisustvo ovog štetnog organizma. Naložene su fitosanitarne mjere.

24.07.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o realizaciji javnih poziva za korišćenje šuma (redovne i sanitarne sječe) i stanju naplate posebnih naknada po osnovu davanja šuma na korišćenje s Predlogom mjera...

23.07.2014.

Javni poziv NVO za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti morskog ribarstva i marikulture, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o morskom ribarstvu i marikulturi.

22.07.2014.

Odgovor MPRR na optužbe malinara iz Bijelog Polja, izrečene u medijima

Nije istina da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obećalo da će predstavnik ministarstva doći na sastanak kako bi sa malinarima iz Bijelog Polja i otkupljivačima razgovarao o problemu otkupa, kako se to navodi u tekstovima. Naš posao nije da otkupljujemo poljoprivredne proizvode, već da stvaramo uslove da proizvođači mogu nesmetano da prodaju svoje proizvode ne na silu, već na osnovu dogovora sa onima koji su zainteresovani da njihove proizvode kupe.

19.07.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o najnovijim rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede. Ministar je saopštio najnovije podatke koji pokazuju nastavak trenda rasta otkupa mlijeka za period od pola godine. Teme izlaganja bile su i podaci o broju pristiglih zahtjeva za podršku proizvođačima u ratarstvu, posebno povrtlasrkoj proizvodnji, zatim ljekovitom bilju, kao i kroz javni poziv za podršku diverzifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama. Ministar je odgovarajući na pitanje novinara, pojasnio zašto Prijedlog Zakona o maslinarstvu nije uvršten u dnevni red za raspravu u Parlamentu.