Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.06.2015.

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji Poljoprivredni proizvođači koji se bave stočarskom proizvodnjom, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, studenata i medija, njih 46, otputovali su jutros u višednevnu studijsku posjetu Austriji.

19.06.2015.

Saopštenje: U Sukuruću obilježen početak žetve na području podgoričke opštine

Saopštenje: U Sukuruću obilježen početak žetve na području podgoričke opštine

Žetvom pšenice u Sukuruću danas je svečano počela žetva žitarica na području Zete i Malesije, kojoj je prisustvovao ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, kao i predstavnici gradskih opština Tuzi i Golubovci, Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada i poljoprivredni proizvođači.

18.06.2015.

Najava: Ministar Ivanović ozvaničiće sjutra početak žetve žitarica na području podgoričke opštine

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, posjetiće sjutra, 19. juna, poljoprivredne proizvođače na području Zete i Malesije.

18.06.2015.

Saopštenje: Na seminaru u Budvi o poljoprivrednoj politici EU i iskustvu te zemlje u periodu pristupanja EU

Saopštenje: Na seminaru u Budvi o poljoprivrednoj politici EU i iskustvu te zemlje u periodu pristupanja EU

Saradnja Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede sve je intenzivnija i podjednako važna za pripremu crnogorskih proizvođača ali i administracije za prihvatanje politike EU u ovoj oblasti. Eksperti iz Poljske danas su na seminaru organizovanom u Budvi, govorili o sistemu direktnih plaćanja u EU, zajedničkoj organizaciji tržišta i povlačenju sredstava iz EU fondova. Seminaru su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, čelni ljudi pojedinih opština i njihovih službi za poljoprivredu, i poljoprivredni proizvođači.

17.06.2015.

Najava: Ministar Ivanović u Budvi otvara seminar o poljoprivredi, organizovan u okviru Dana Poljske u Crnoj Gori

U okviru Dana Poljske u Crnoj Gori, sjutra, 18. juna, U Budvi, biće održan ekspertski seminar na teme “Iskustvo Poljske u procesu pregovora za poljoprivredu” i “Zajednička organizacija tržišta i direktna plaćanja”.

15.06.2015.

Intervju ministra poljoprivrede Poljske za “Pobjedu”, napravljen tokom posjete crnogorskih poljoprivrednika toj zemlji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Poljske Marek Savicki u intervjuu “Pobjedi” govori o iskustvu te zemlje u oblasti poljoprivrede u periodu pristupanja EU i odličnim rezultatima ostvarenim deset godina od članstva. Prema njegovim riječima, “poljski recept” za poljoprivredu u mnogim oblastima primjenjiv je za Crnu Goru, s čim su imali prilike da se upoznaju tokom prošle sedmice i mladi crnogorski poljoprivrednici tokom studijske posjete Poljskoj.

12.06.2015.

Saopštenje: Crnogorske poljoprivrednike tokom prvog dana posjete Poljskoj primio ministar poljoprivrede te zemlje Marek Savicki

Saopštenje: Crnogorske poljoprivrednike tokom prvog dana posjete Poljskoj primio ministar poljoprivrede te zemlje Marek Savicki

Grupu crnogorskih poljoprivrednika i predstavnika savjetodavnih službi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja tokom prvog dana boravka na studijskom putovanju u Poljskoj primio je ministar poljoprivrede te zemlje Marek Savicki(Marek Sawicky). Tokom razgovora, kojem je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Poljskoj Ramiz Bašić, ministar Savicki je poželio dobrodošlicu našim proizvođačima i izrazio uvjerenje da će iskustvo Poljske i njenih poljoprivrednika biti od velike koristi crnogorskim kolegama na putu unapređenja proizvodnje i dostizanja standarda EU.

10.06.2015.

Povećano interesovanje za podršku ministarstva povrtarskoj proizvodnji: U proljećnjoj sjetvi zasađeno dva puta više hektara

Povećano interesovanje za podršku ministarstva povrtarskoj proizvodnji: U proljećnjoj sjetvi zasađeno dva puta više hektara

Za agrobudžetsku podršku povrtarskoj proizvodnji u proljećnoj sjetvi prijavilo se 273 proizvođača. Ukupna vrijednost prijavljenih investicija iznosi 207.698,84 eura, a zasađeno je 459,34 ha pod povrtarskim kulturama. U odnosu na isti period prošle godine, broj proizvođača povećan je za 124, a ukupno zasađena površina pod povrtarskim kulturama za 243,34 ha, odnosno bilježi se rast za oko 200%.

09.06.2015.

Saopštenje: Na prvi javni poziv za podršku razvoju maslinarstva prijavilo se 30 proizvođača

Saopštenje: Na prvi javni poziv za podršku razvoju maslinarstva prijavilo se 30 proizvođača

Crnogorski maslinari, koji su se prijavili za agrobužetsku podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, investirali su od početka godine ukupno 32.886,64 eura za podizanje proizvodnje na veći nivo. Dokumentaciju za podršku kroz Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za maslinarstvo za 2015. godinu u proljećnom roku dostavilo je 30 maslinara.

08.06.2015.

Informacija o potpisivanju Sporazuma sa Abu Dabi Fondom za razvoj prenijeta u stranim i domacim medijima

Vijest da je Crna Gora potpisala Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj u iznosu od 50 miliona dolara, i to pod izuzetno povoljnim uslovima, prenijeli su mnogi inostrani i domaći mediji. Objavljene tekstove možete pogledati u sljedećim linkovima