Manja slova Veća slova RSSVijesti

19.04.2014.

Čestitka ministra Ivanovića povodom Uskrsa

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je Uskrs poljoprivrednim proizvođačima

19.04.2014.

Saopštenje: U Danilovgradu otvoren vodovod Pavkovići koji će koristiti 80 domaćinstava

Saopštenje: U Danilovgradu otvoren vodovod Pavkovići koji će koristiti 80 domaćinstava

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, zajedno sa predsjednikom opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i predstavnicima režijskog odbora Mjesne zajednice Mosori otvorio je danas vodovod Pavkovići u Danilovgradu, koji će riješiti pitanje vodosnabdijevanja za oko 80 domaćinstava u tom kraju.

18.04.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Pavkovići u Danilovgradu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 19. aprila u radnoj posjeti Danilovgradu i tom prilikom otvoriće vodovod Pavkovići. Ministar Ivanović sastaće se sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem u 10,30h, u kabinetu predsjednika.

17.04.2014.

Ministar Ivanović govorio na skupu o unapređenju ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Ministar Ivanović govorio na skupu o unapređenju ekonomske saradnje Crne Gore i Azerbejdžana

Saradnja Crne Gore i Azerbejdžana u oblasti poljoprivrede mogla bi da se ostvari na polju organske proizvodnje, za čiji razvoj u našoj zemlji postoje veliki potencijali, zbog nezagađenosti životne sredine, ali i neiskorišćenog zemljišnog potencijala koji bi mogao da se zakupi, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govoreći na okruglom stolu pod nazivom „Ekonomska saradnja Crne Gore i Azerbejdžana: partnerstvo za budućnost”.

14.04.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata dužine od 4 m do 10 m LOA u malom privrednom ribolovu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i akvakulture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata dužine od 4 m do 10 m LOA u malom privrednom ribolovu u 2014. godini.

14.04.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Prilagođavanje dimenzija oka na saku mreže koče

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i akvakulture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za prilagođavanje dimenzija oka na saku mreže koče u 2014. godini.

14.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane

Aktivnosti na sprovođenju hitnih mjera za regulisanje vodnog režima Skadarskog jezera i rijeke Bojane dovele su do toga da trenutno postoje male razlike u visini kota bentova urađenih sa strana Albanije i Crne Gore. Radne grupe, koje će formirati obje države, imaće zadatak da definišu dalje aktivnosti na usklađivanju visine kota, saopšteno je danas na sastanku međudržavnih komisija dvije zemlje, održanom u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

10.04.2014.

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Tim istraživača iz oblasti šumarstva i ekologije iz Crne Gore, Srbije i Njemačke predstavio je danas, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, nedavno započeti projekat "Poboljšanje baze šumsko-ekoloških podataka za održivo gazdovanje šumama i zaštitu šuma u Crnoj Gori”.

10.04.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Pljevljima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 11. aprila, u 11,00h, u SO Pljevlja, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka, na teme organske proizvodnje, kao i zaštite proizvoda oznakama.

10.04.2014.

Najava: Edukacija stočara na teme izgradnje objekata i higijena muže

Služba za selekciju stoke organizovaće sjutra radionicu za poljoprivredne proizvođače iz Velike i Gornje Rženice, opštine Plav na teme „Objekti u stočarstvu“ i „Uslovi držanja stoke“. Predavanje, koje bi trebalo da pomogne proizvođačima da zadovolje zahtjeve dobrobiti životinja i obezbijede njihovu maksimalnu produktivnost, biće održano u 10,00h, u prostorijama škole u Velici.