Manja slova Veća slova RSSVijesti

16.03.2014.

Saopštenje: Ministarstvo podržalo odlazak 50 maslinara na međunarodnu manifestaciju u Zadru

Saopštenje: Ministarstvo podržalo odlazak 50 maslinara na međunarodnu manifestaciju u Zadru Crnogorski maslinari, članovi udruženja, njih oko 50, boravi ovih dana, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u Zadru, na 16. Međunarodnoj manifestaciji uljara i maslinara „Noćnjak“. Regionalno najznačajniju maslinarsku manifestaciju, koja okuplja impozantan broj uljara, maslinara, predstavnika državnih institucija i ostalih gostiju iz zemalja Mediterana, otvorio je u petak veče predsjednik Hrvatske dr Ivo Josipović, u prisustvu velikog broja visokih državnih zvanica i domaćih i inostranih gostiju.

16.03.2014.

Saopštenje: Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru

Saopštenje: Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru

Ponuda na pijaci u Tržnom centru Bazar danas je bila bogatija sa organskim proizvodima iz Crne Gore, zahvaljujući kampanji koju, u cilju promocije domaćih i zdravih proizvoda, realizuju „Tržnice i pijace“ i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na nekoliko štandova nuđena su integralna brašna, med, sušeno i kandirano voće, voćne rakije i sokovi, zatim svi mogući proizvodi na bazi drenjina, maslinovo ulje, krompir i luk, uglavnom sve ono što se odnosi na preradu i sezonsku ponudu ovih proizvoda.

14.03.2014.

Saopštenje: "Monte Vino" izvanredna šansa za promociju crnogorskih vina

Saopštenje: "Monte Vino" izvanredna šansa za promociju crnogorskih vina

Četvrti Internacionalni salon vina „Monte vino Podgorica 2014“ otvoren je danas u hotelu City, a na ovoj dvodnemevnoj manifestaciji, čiju organizaciju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, posjetioci će moći da probaju više od 400 vrsta vina iz 80 vinarija, kako crnogorskih, tako iz regiona i svijeta.

14.03.2014.

Najava: Dani organske hrane na pijaci u Bazaru

Dani organske hrane biće održani u subotu i nedjelju, 15. i 16. marta, na pijaci u TC „Bazar“, u periodu od 08,00h do 15,00h.

13.03.2014.

Saopštenje: Počinje IV Internacionalni salon vina „Monte Vino Podgorica 2014“

Saopštenje: Počinje IV Internacionalni salon vina „Monte Vino Podgorica 2014“

Četvrti Internacionalni salon vina “Monte vino Podgorica 2014” počeće sjutra, u 12,00h, u hotelu City. Na dvodnevnoj manifestaciji predstaviće se 80 vinarskih kuća, među kojima najznačajniji proizvođači vina iz Crne Gore, zemalja regiona, a direktno ili posredstvom distributera i vinarije iz poznatih svjetskih regija. Posjetioci salona imaće priliku da degustiraju neka od oko 400 vrsta vina koja će biti izložena.

12.03.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom salona vina Monte Vino

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore organizovaće sjutra, 13. marta, konferenciju za novinare povodom održavanja IV Internacionalnog salona vina Monte Vino Podgorica 2014.

12.03.2014.

Najava: Edukacija o organskoj proizvodnji za proizvođače iz primorskih gradova

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u petak, 14. marta, radionicu o organskoj proizvodnji za poljoprivredne proizvođače sa područja Budve, Tivta, Kotora i Herceg novog. Radionica će biti održana u 12,00h, u zgradi Opštine Herceg Novi.

12.03.2014.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Programa razvoja lovstva za period 2014 - 2024 godine

Na osnovu čl. 8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Programa razvoja lovstva za period 2014 - 2024 godine.

10.03.2014.

Saopštenje: Intenzivne aktivnosti na zdravstvenoj zaštiti životinja i u 2014. godini

Veterinarska uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i ove godine će intenzivno raditi na preventivnoj zaštiti zdravlja životinja, kako bi se obezbijedili, u prvom redu uzgoj i proizvodnja zdravih životinja, bezbjednih i zdravstveno ispravnih proizvoda životinjskog porijekla. Sprovođenje Programa obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja za 2014. godinu, koji je 21. februara objavljen u Službenom listu CG, omogući će i zaštitu dobrobiti životinja, životne sredine, kao i zdravlje ljudi, s obzirom da se neke od bolesti životinja mogu prenijeti na čovjeka.

07.03.2014.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao je u petak, 07. marta 2014. godine konferenciju za medije povodom aktuelnosti u oblasti poljoprivrede. Izlaganje ministra Ivanovića možete preuzeti ovdje...