Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

29.04.2013.

Dogovorena aktivnija saradnja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i maslinarskih društava

Susret predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavnika udruženja maslinara sa teritorije Crne Gore rezultirao je obostranom spremnošću za aktivninijom saradnjom. Posebna pažnja posvećena je stvaranju krovnog, odnosno nacionalnog udruženja maslinara, koje bi doprinjelo jačanju konkuretnosti domaćeg maslinovog ulja.

25.04.2013.

Saopštenje: Održan sastanak Stalne Crnogorsko – Hrvatske Komsije za upravljanje vodama

U Dubrovniku je održan sastanak Stalne Crnogorsko – Hrvatske Komsije za upravljanje vodama, od zajedničkog interesa Podkomisije za cjevovod Plat – Herceg Novi. Predsjednici Komisija su ukazali na dobre odnose između Hrvatske i Crne Gore, i izrazili spremnost za još aktivniju saradnju kada su u pitanju vodoprivredni odnosi između dvije države.

24.04.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u Saveznoj Republici Njemačkoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće, od 24. do 26. aprila 2013. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, pokrajina Sarland. Posjeta se ostvaruje na poziv ministarke za okolinu i zaštitu potrošača pokrajine Sarland Anke Rehlinger.

24.04.2013.

I JAVNI POZIV za subvencionisanje kupovine kalemova za podizanje proizvodnih zasada vinove loze

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje I Javni Poziv za subvencionisanje kupovine kalemova za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2013. godinu i budžetske linije 2.1.2 koji, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem vinogradara i vinara Crne Gore, realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Zahtjevi za dodjelu podrške sa kompletnom dokumentacijom će se po ovom javnom pozivu primati do 01. juna ove godine.

23.04.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za april 2013. godine

Isplata staračkih naknada za april 2013. godine, počeće danas, 23. aprila. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5145 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 205.800 eura.

22.04.2013.

Najava: Posjeta Irskom tijelu za bezbejdnost hrane u organizaciji EFSA-e

Na poziv Evropskog tijela za bezbejdnost hrane (EFSA - Euoropean Food Safety Authority) predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstva zadravlja boraviće u dvodnevnoj posjeti Irskoj.

22.04.2013.

Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Održana redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije na kojoj je govorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održana je danas. Izjavu ministra Ivanovića, Gavra Kaluđerovića iz Sektora za vinigradarstvo i vinarstvo, kao i odgovore na novinarska pitanja možete preuzeti ovdje...

21.04.2013.

Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije, na kojoj će govoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, biće održana u ponedjeljak, 22. aprila 2013. godine, u 12.00 sati u Press centru Vlade Crne Gore. Na susretu sa novinarima, ministar Ivanović govoriće o aktuelnim temama u resoru poljoprivrede i ruralnog razvoja...

18.04.2013.

Saopštenje: Održana sjednica naučnog komiteta SAC Generalne komisije za ribarstvo Mediterana u Rimu

Saopštenje: Održana sjednica naučnog komiteta SAC Generalne komisije za ribarstvo Mediterana u Rimu

Predstavnici Ministartsva poljoprivrede učestvovali su u radu petnaeste sjednice naučnog komiteta SAC Generalne komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM). Cilj sjednice bio je donošenje i implementacija planova dugoročno održivog upravljanja resursima u Jadranskom moru.

17.04.2013.

Saopštenje: Potpisan ugovor o transferu vrijedne opreme sa poljoprivrednim priozvođačima i FAO

Saopštenje: Potpisan ugovor o transferu vrijedne opreme  sa poljoprivrednim priozvođačima i FAO

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i predstavnik regionalne kancelarije FAO iz Budimpešte gospodin Gerold Bodaker, potpisali su danas ugovor kojima se vlasništvo nad vrijednom poljoprivrednom mehanizacijom prenosi na 17 stočarskih udruženja iz sjevernog dijela Crne Gore.