Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

27.05.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst pod naslovom „Skinuli ih s dnevnog reda sa po 600 eura“ objavljenom u dnevnim novinama Dan 27.05.2013.

Zbog namjerne ili nenamjerne proizvoljnosti teksta, što može stvoriti pogrešnu percepciju kod čitalaca i poljoprivrednih proizviođača, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost da su organski proizvođači na osnovu Agrobudžeta za 2012. ostvarili subevnije kroz dvije mjere. Prvu, za jačanje konkurentnosti poljoprivrede, unapređivanja kvaliteta proizvoda. Drugu, za održivo gazdovanje prirodnim resursima, organska poljoprivreda. Pravo na subvencije kroz ove dvije mjere ostvarilo je 144 korisnika...

27.05.2013.

Sopštenje: Tretiranje palmi na teritoriji Opštine Ulcinj

Obavještavamo javnost da će se u periodu od 28.05.2013. do 02.06. 2013.godine, u ranim jutarnjim časovima, vršiti preventivno tretiranje svih palmi na javnim površinama Opštine Ulcinj. Takođe, tretiranje će se vršiti u hotelskom kompleksu „LIDO“ i njegovoj okolini.

24.05.2013.

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je konferenciju za medije povodom aktuelnih tema u resoru poljoprivrede i ruralnog razvoja. Materijal sa konferencije možete preuzeti ovdje...

23.05.2013.

Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Konferencija za medije na kojoj će govoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, biće održana sjutra, 24. maja 2013. godine u 12.00 sati u Press centru Vlade Crne Gore. Na susretu sa novinarima, ministar Ivanović govoriće o aktuelnim temama u resoru mljekarstva.

23.05.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za maj 2013. godine

Isplata staračkih naknada za maj 2013. godine, počeće sjutra, 24. maja. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5137 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 205.480 eura.

23.05.2013.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za investicije u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2013. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2013. godinu i budžetskom linijom 2.1.4, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za investicije u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2013. godinu.

20.05.2013.

Saopštenje: Intenzivirati saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima, primio je danas predstavnike Međunarodnog Monetarnog Fonda. Delegaciju MMF-a je predvodio glavni predstavnik MMF-a za Crnu Goru, gospodin Nadeemi Ilahi, koji je izrazio interesovanje za proces pregovora i trenutne aktivnosti Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na temu pregovaranja sa Evropskom Unijom.

20.05.2013.

SAOPŠTENJE: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa ambasadorom NR Kine Ži Žaolinom

SAOPŠTENJE: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa ambasadorom NR Kine Ži Žaolinom

Uspješnu saradnju Crne Gore i Republike Kine moguće je dodatno unaprijediti kroz saradnju na ekspertskom nivou u oblasti poljoprivrede, te kandidovanjem projekata zajedničkoj međudržavnoj Komisiji koja ce se sastati u drugoj polovini u Pekingu, saglasili su se danas na sastanku ministar Ivanović i ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

20.05.2013.

Saopštenje: Održana 37. sjednica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana

Tridesetsedma sjednica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana, kojoj su prisustvovale 23 delegacije zemalja članica GFCM-a, delegacija Evropske unije i delegacije zemalja posmatrača (Ukrajina i Rusija), održana je u Splitu. Na sastanku je razgovarano o ugroženim demerzalnim resursima i drugim vrstama i implementaciji preporuka GFCM-a.

20.05.2013.

Potpisani ugovori za MIDAS-GEF grantove

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovao potpisivanju grantova u okviru trećeg javnog poziva za projekat MIDAS. Materijal sa potpisivanja ugovora možete preuzeti ovdje...