Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

05.03.2014.

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta Poljoprivredni proizvođači zainteresovani za agrobudžetsku podršku investicijama u povrtlarskoj proizvodnji zahtjeve mogu dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja do 30. maja, odnosno 30. novembra, u zavisnosti od vremena realizacije investicije.

04.03.2014.

Reagovanje: Stočari dobijaju premije prema kriterijumima agrobudžeta, a ne datumima izbora

U dnevnim novinama Dan, na 3.strani (Politika) objavljen je danas tekst sa naslovom „Parama za stočnu hranu kupovali glasove“ u kome nevladina organizacija MANS saopštava da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, neposredno uoči prethodnih predsjedničkih izbora, u aprilu 2013. godine, stočarima u Beranama po osnovu subvencija uplatilo oko 150 hiljada eura, na osnovu čega ova NVO izražava sumnju da je to moglo biti korišćeno kao vid političkog pritiska na terenu.

03.03.2014.

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Zahtjevi za ostvarivanje prava na podršku za održivo korišćenje pašnjaka mogu se podnositi u periodu od 01. marta do 30. aprila, na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Podrška se daje poljoprivrednim gazdinstvima koja najmanje tri mjeseca u godini drže stoku na katunima, svoju i stoku uzetu na mljekarinu.

03.03.2014.

Saopštenje: Prijavljivanje za premije po grlu stoke od 01. marta do 30. aprila

Saopštenje: Prijavljivanje za premije po grlu stoke od 01. marta do 30. aprila

Poljoprivredni proizvođači koji se bave stočarstvom mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na premije po grlu za krave i junice, ovce i koze u periodu od 01. marta do 30. aprila, a za organizovan tov, najkasnije 10 dana od početka tova. Zahtjev sa propratnom dokumentacijom, za razliku od prethodnih godina, dostavlja se na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

01.03.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod Košćelovac u Martinićima i obišao više poljoprivrednih proizvođača sa područja Danilovgrada

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod Košćelovac u Martinićima i obišao više poljoprivrednih proizvođača sa područja Danilovgrada

Otvaranje vodovoda u Košćelovcu u Martinićima, nekoliko mjeseci prije nego je planirano, primjer je kako mještani u sadaradnji sa lokalnom upravom i Ministarstvom poljoprivrede mogu da riješe probleme i poboljšaju kvalitet života u crnogorskim ruralnim područjima, ocijenili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

28.02.2014.

Najava: Ministar Ivanović posjetiće farmere u Opštini Danilovgrad i otvoriti vodovod Košćelovac u Martinićima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti Danilovgradu i tom prilikom posjetiće nekoliko poljoprivrednih proizvođača i prerađivača sa tog područja, sa kojima će razgovarati o aktuelnim pitanjima u oblasti poljoprivrede.

28.02.2014.

Reagovanje na navode predsjednika Udruženja profesionalnih ribara na moru Marka Kisea u tekstu objavljenom u DN „Dan“

Dnevna novina „Dan“ još jednom je pokazala neprofesionalnost i zlonamjernost u izvještavanju kada je u pitanju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ovaj medij nije ispoštovao pravo Ministarstva, zagarantovano Zakonom o medijima, i nije objavio reagovanje koje im je poslato povodom teksta objavljenog 24.02.2014. sa nadnaslovom „Ministar Ivanović se pravda zbog toga što Crna Gora nije zatražila kvote za izlov tune“ i naslovom „Nemaju precizne podatke o izlovljenim količinama“.

25.02.2014.

Reagovanje na tekst u DN Dan sa nadnaslovom „Ministar Ivanović se pravda zbog toga što Crna Gora nije zatražila kvote za izlov tune“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović se nikome ne pravda zbog toga što Crna Gora do sada nije zatražila kvote za izlov tune, kao što to tvrdi urednik rubrike Ekonomija u DN "Dan", u opremi teksta objavljenog 24. februara, pod naslovom "Nemaju precizne podatke o izlovljenim količinama".

25.02.2014.

Reagovanje na tekst u DN "Dan" pod naslovom "Stočnom hranom kupovali glasove", objavljen 17.02.2014, na 2. strani

Nevladina organizacija MANS ponovo pokušava da pokaže navodnu zloupotrebu u predizborne svrhe sredstava koje raspodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Prošle godine MANS je građanima Crne Gore eksluzivno obznanio informaciju o isplati MIDAS sredstava koja je bila dostupna na samom sajtu Ministarstva, uz pokušaj optužbe da su, navodno, za potrebe lokalnih izbora u Nikšiću, dijeljeni grantovi iz ovog projekta koji podržava Svjetska banka. Sada MANS pokušava da učini isto povezujući raspodjelu sredstava iz Agrobudžeta sa kampanjom za Predsjedničke izbore održane u aprilu 2013.

24.02.2014.

Saopštenje: Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2014. predstavljaju se poljoprivrednim proizvođačima širom Crne Gore

Predstavnici Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i Službe za selekciju stoke počeli su protekle sedmice obilazak crnogorskih opština, kako bi poljoprivrednim proizvođačima pojasnili mjere Agrobudžeta za 2014. godinu.