Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.09.2014.

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja Sajam namještaja u Podgorici prilika je da kompanije iz oblasti drvne industrije predstave svoje proizvode, dobiju informacije o trendovima i zahtjevima tržišta i sagledaju svoje mogućnosti za veći stepen finalizacije prerade drveta, ocijenio je, otvarajući Sajam, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

17.09.2014.

Rezultat Javnog poziva NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 8. jula 2014. godine uputilo Javni poziv NVO koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti poljoprivrede/stočarstvo i obezbjeđivanja bezbjedne hrane životinjskog porijekla, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja. Obavještavamo da po ovom pozivu nije bilo dostavljenih predloga.

16.09.2014.

Najava: Svečano otvaranje Sajma namještaja u Podgorici

Prvi Sajam namještaja u Podgorici svečano će biti otvoren sjutra, 17. septembra, u 12,00h, u garaži Delta City Centra. Sajam namještaja koji će trajati do 21. septembra, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta.

15.09.2014.

Saopštenje: Uz podršku SAD, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i udruženja proizvođača boraviće na univerzitetu “Colorado”

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zajedno sa predstavnicima udruženja maslinara Bara i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, boraviće od 15. do 26. septembra u studijskoj posjeti američkom državnom univerzitetu „Colorado“. Tokom posjete učesnici će se upoznati sa američkim iskustvima u upravljanju poljoprivrednim kooperativama, kako bi to iskustvo iskoristili u Crnoj Gori.

11.09.2014.

Saopštenje: Vlada odobrila organizovan otkup jagnjadi

Vlada Crne Gore prihvatila je inicijativu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i podržala i ove godine organizovan otkup jagnjadi. Otkup će se realizovati uz zajedničko učešće Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Investiciono-razvojnog fonda, Saveza penzionera Crne Gore i predstavnicima mesne industrije: Mesopromet - Bijelo Polje, Goranović – Nikšić i Gradina - Rožaje. Ovogodišnja otkupna cijena iznosi 2,30€/kg žive vage, odnosno 4,30 €/kg obrađenog mesa.

11.09.2014.

Sapštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG u Makedoniji

Sapštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG u Makedoniji

Direktor Direktorata za IPARD plaćanja, Blagota Radulović i direktor Direktorata za ruralni razvoj, Darko Konjević prisustvovali su 30. Sjednici Skupštine Stalne radne grupe za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG), koja je održana 10. i 11. septembra u Strugi u Makedoniji.

11.09.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o otkupu jagnjadi za 2014. godinu... Video

08.09.2014.

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

06.09.2014.

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo poljoprivrede zajednički podržali rekonstrukciju OŠ "18. oktobar" na Bioču

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo poljoprivrede zajednički podržali rekonstrukciju OŠ  "18. oktobar" na Bioču

Učenici OŠ „18.oktobar“ na Bioču, njih oko 50, ove školske godine časove će pohađati u mnogo boljim uslovima. Zajedničkom podrškom Ministarstva prosvjete i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja rekonstruisan je krov škole, urađena nova fasada, a objekat je dijelom renoviran i u unutrašnjosti. Poboljšanje uslova za školovanje djece, znači i bolji kvalitet života njihovih porodica, predstavlja preduslov oživljavanja ovog ruralnog područja, a ujedno i šansu za dugoročniji razvoj poljoprivrede, kao osnovne djelatnosti stanovništva koje živi na području Bioča. Školu je posjetio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima, i tom prilikom uručio donaciju u kompjuterskoj opremi i knjigama, među kojima i publikaciju „Poljoprivreda za djecu“.

06.09.2014.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede na tvrdnje poslanika DF-a Branke Bošnjak u tekstu u DN "Vijesti", “Suština je da ne želite stručnjake”.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak je u svom prvom reagovanju iznijela dvije neistine. Umjesto da se izvini, u drugom obraćanju poslanica Bošnjak iznosi još dvije neistine, tvrdeći pri tom da je suština da ne želimo stručnjake u Ministarstvu poljoprivrede, što nije istina Problem je, izgleda, u tome što u radnoj grupi nema lica koja bi željela poslanica Bošnjak. A za tako nešto moraće malo da se pomuči, jer ona i partija kojoj pripada svoju "stručnost" pokazuju na izborima.