Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.03.2016.

U Kuci meda pčelarima predstavljen javni poziv za podršku preradi na porodičnim gazdinstvima

U Kuci meda pčelarima predstavljen javni poziv za podršku preradi na porodičnim gazdinstvima Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore održali su danas u Kući meda prezentaciju Javnog poziva za dodjelu podrške za preradu na gazdinstvima.

10.03.2016.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o dosadašnjem toku realizacije "EU/IPA projekat izgradnje institucija u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori" – IPARD-like projekat... Video

10.03.2016.

Intervju za Dnevne novine Blagote Radulovića generalnog direktora Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Intervju za Dnevne novine Blagote Radulovića generalnog direktora Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

O IPARDLike2 programu bespovratne podrške poljoprivrednim proizvođačima u intervjuu Dnevnim novinama govorio je Blagota Radulović, generalni direktor Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Bespovratna podrška poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori omogućena je kroz sedmi u nizu projekata kojima se nastoji povećati konkurentnost u ovoj oblasti.

10.03.2016.

Najava: O mjerama podrške razgovaraće sa poljoprivrednim proizvođačima iz Bara i Ulcinja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. marta, prezentaciju mjera podrške iz Agrobudžeta za 2016. godinu, za proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj.

09.03.2016.

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Bar

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Bar

Prvi crnogorski granični prelaz za kontrolu hrane prema standardima EU koji je izgrađen u Luci Bar spreman je za uzorkovanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze u Crnu Goru pomorskim putem. Završetak radova na izgradnji objekta i opremanja kontrolnog punkta za hranu u Luci Bar obilježen je danas svečano, u prisustvu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića, gradonačelnika Bara Zorana Srzentića i šefa misije Svjetske banke za Crnu Goru Danijela Gerbera.

09.03.2016.

Najava: U Kuci meda prezentacija poziva za podršku preradi na porodičnim gazdinstvima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore održaće prezentaciju ovogodišnjeg Javnog poziva za dodjelu podrške za preradu na gazdinstvima crnogorskim pčelarima.

08.03.2016.

Najava: Počinje Info-kampanja za projekat IPARD like2

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće u četvrtak, 10. marta 2016. godine info-kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim subjektima u poslovanju hranom životinjskog i biljnog porijekla pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u fizički kapital, vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda, IPARD-like 2.

08.03.2016.

Najava: Svečano otvaranje savremenog punkta za kontrolu hrane u Luci Bar

Prvi crnogorski granični prelaz za kontrolu hrane prema standardima EU je izgrađen u Luci Bar, a svečano obilježavanje završetka radova i opremanja objekta biće održano sjutra, 09. marta.

07.03.2016.

Prezentacija Agrobudžeta za 2016. godinu u Nikšiću i Plužinama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u srijedu, 09. marta prezentaciju Agrobudžeta za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Nikšić i Plužine.

07.03.2016.

Finalni dokumenti za upravljanje slivom rijeke Drine

U okviru Projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu pripremljeni su finalni dokumenti Okvir za upravljanje životnom sredinom i društvom i Okvir politike preseljenja.