Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao selo Kopilje u Piperima, gdje je pustio u rad bistijernu

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao selo Kopilje u Piperima, gdje je pustio u rad bistijernu Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, posjetio je danas Pipere, gdje je u selu Kopilje svečano pustio u rad rekonstruisanu bistijernu. Bistijerna koja je napravljena davne 1954. godine, nakon čega se kratko koristila, rekonstruisana je ove godine, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, opštine i mještana. Stavljanjem u funkciju ovog objekta, riješen je problem vodosnabdijevanja mještana Kopilja, i stvoreni preduslovi za razvoj poljoprivrede i povratak ljudi ovom selu.

11.08.2014.

Najava: Ministar Ivanović pustiće u rad rekonstruisanu bistijernu u selu Kopilje

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, obićiće sjutra selo Kopilje koje se nalazi u opštini Podgorica, gdje će, u 11,00h, prisustvovati svečanoj predaji rekonstruisane bistijerne stanovnicima ovog sela.

11.08.2014.

Saopštenje: Nastavljen trend rasta izvoza i smanjenja uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

U prvih šest mjeseci 2014. godine, u odnosu na isti period prošle godine, izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda veći je za 40,0% (ili za 9.7 miliona €), dok je uvoz neznatno manji (za oko 220.000€). To znači da je neto efekat u spoljnotrgovinskoj razmjeni poljoprivrednih proizvoda dostigao 10 miliona EUR, dok je pokrivenost uvoza izvozom u prvih šest mjeseci iznosila 16,32% i veća je za 4,6% u onosu na isti period prošle godine.

09.08.2014.

Drugi javni poziv za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2014. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.10 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

08.08.2014.

Saopštenje: Ekspert EU za procjenu rizika u oblasti bezbjednosti hrane prof.dr Andreas Hensel razgovarao sa ministrom Ivanovićem

Saopštenje: Ekspert EU za procjenu rizika u oblasti bezbjednosti hrane prof.dr Andreas Hensel razgovarao sa ministrom Ivanovićem

Sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori u ovom trenutku funkcioniše dobro. Ali, sa približavanjem Evropskoj uniji i tržištu od 500 miliona ljudi, morate jačati administrativne i institucionalne kapacitete, kako bi ispunili brojne zahtjeve koji se odnose na standarde EU, ocijenio je prof.dr Andreas Hensel, predsjednik Saveznog instituta Njemačke za procjenu rizika u oblasti bezbjednosti hrane (BfR), koji je ovih dana u posjeti Cnoj Gori.

07.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Saopštenje: Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa predstavnicima medija, kojima je saopštio podatke koji pokazuju nastavak pozitivnih trendova u mljekarstvu, stočarstvu, biljnoj proizvodnji, spoljno-trgovinskoj razmjeni, zatim prehrambenoj industriji. Ministar je govorio i o izazovima na putu otvaranja pregovora sa EU u poglavlju bezbjednost hrane, i najavio raspisivanje konkursa za izradu idejnog rješenja vizuelnog identiteta Kuće meda. Ministar je odgovarajući na pitanja novinara govorio o mogućim posledicama najavljene zabrane uvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, na osnovu ukaza predsjednika te zemlje, kao i drugim aktuelnostima iz oblasti poljoprivrede u Crnoj Gori.

06.08.2014.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa novinarima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović održaće sjutra, 07. avgusta, radni doručak sa predstavnicima medija, tokom kojeg će biti riječi o aktuelnostima u oblasti poljoprivrede.

06.08.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poziva zainteresovane da se uključe u javnu raspravu povodom nacrta zakona o bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uradilo je Nacrt zakona o bezbjednosti hrane, koji predstavlja jedan od važnih uslova za otvaranje pregovora u poglavlju XII – Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika. Ministarstvo je danas, u skladu sa propisima, pozvalo sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu povodom Nacrta zakona, u cilju dobijanja što kvalitetnijeg dokumenta, koji će biti osnov za prenošenje standarda EU u ovoj oblasti i opstanka što većeg broja proizvođača hrane tokom procesa evropskih integracija.

06.08.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o bezbjednosti hrane. Javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, subjektima u poslovanju hranom i hranom za životinje, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o bezbjednosti hrane.

06.08.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja. Javni poziv građanima, , stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, držaocima i vlasnicima životinja, subjektima u poslovanju hranom i hranom za životinje, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima i instutucijama, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja.