Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.05.2014.

Reagovanje na tekst u DN "Dan" sa nadnaslovom „Propao pokušaj vlasnika Vektre Jakić da se preko Ministarstva poljoprivrede domogne svježeg novca“ i naslovom „Arapi ne daju kredit Brkoviću“, objavljen 17. maja 2014. godine, na 7. strani rubrike Ekonomija.

Nije tačno da je Abu Dabi Fond iz Ujedinjenih arapskih emirata odbio aplikacije Vektre Jakić i još nekoliko kompanija iz Crne Gore, kako to tvrdi „Dan“ u navedenom tekstu. Nasuprot tome, kreditiranje crnogorskih kompanija posredstvom Fonda iz Abu Dabija je u redovnoj proceduri. U međuvremenu, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je i dobilo još povoljnije uslove kreditiranja. O tome svjedoči i dopis iz Abu Dabi Fonda koji je 11. maja ove godine stigao na adresu Ministarstva u kome Upravni odbor Fonda obavještava Ministartsvo poljoproivrede da su prihvaćeni posljednji zahtjevi za modifikovanje uslova kreditiranja, odnosno produžen rok vraćanja, produžen grejs period i dodatno smanjena kamatna stopa. Takođe, najavljena je i posjeta predstavnika Abu Dabi Fonda Crnoj Gori početkom juna.

17.05.2014.

Saopštenje: Poziv proizvođačima da organizovano pomognemo stanovnike Srbije i BiH, ugrožene poplavama

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Ministarstvo organizovalo prikupljanje pomoći u flaširanoj vodi i hrani za stanovnike Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su ugroženi poplavama.

17.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je da je u organizaciji Ministarstva počelo sakupljanje pomoći u vidu flaširane vode i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Crne Gore, koji će biti upućeni kao urgentna pomoć stanovnicima Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su pogođeni poplavama.

17.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-992/4 od 08.05.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

16.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na skupu „Odnosi Turske i Balkana“ održanom na Univerzitetu Donja Gorica

“Ekonomski odnosi Republike Turske i Crne Gore konstantno se unapređuju. To potvrđuje trend rasta ukupne trgovine, investicija, turskih turista u Crnoj Gori, ali i sve snažnija podrška te zemlje crnogorskom sektoru poljoprivrede, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, govoreći na konferenciji “Odnosi Turske i Balkana: prošlost, sadašnjost i budućnost”, koja je danas organizovana na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

16.05.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 17. maja 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 12:00h.

15.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvorio je danas u mjesnoj zajednici Crmnica, u selu Gluhi Do, vodovod koji će riješiti problem snabdijevanja vodom za oko 30 domaćinstava i dati šansu za razvoj ovog kraja. Izgradnja vodovoda, koji je ministar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem, svečano pustio u rad, investicija je vrijedna oko 80 hiljada eura.

15.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji u Ulcinju i Baru

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. maja, u 11,00h u Sali Opštine Bar, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj, na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

15.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa), (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-993/4 od 08.05.2014.godine), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa).

14.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Gluhi Do u Virpazaru

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 15. maja u 13,00h, vodovod Gluhi Do u Virpazaru. Vodovod Gluhi Do, koji se nalazi u zaseoku Jasen, ministar Ivanović otvoriće zajedno sa predsjednikom opštine Bar, Žarkom Pavićevićem.