Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović uspješno završio radnu posjetu Poljskoj

Saopštenje: Ministar Ivanović uspješno završio radnu posjetu Poljskoj Ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Poljske prof.dr Petar Ivanović i Marek Savicki (Marek Sawicki) usaglasili su u Varšavi najbitnije elemente bilateralnog sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji bi, kako je dogovoreno, trebalo da bude potpisan u narednih nekoliko mjeseci u Podgorici.

05.06.2014.

Saopštenje: Tokom prvog dana posjete ministra Ivanovića Poljskoj dogovorena podrška te zemlje u oblasti veterinarstva

Saopštenje: Tokom prvog dana posjete ministra Ivanovića Poljskoj dogovorena podrška te zemlje u oblasti veterinarstva

Poljska će pružiti Crnoj Gori pomoć u oblasti veterinarstva, kako bi nadležne institucije i laboratorije bile spremnije za zahtjevno ispunjavanje standarda bezbjednosti hrane, na putu ka EU, ocijenjeno je tokom prvog dana zvanične posjete crnogorske delegacije, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem.

04.06.2014.

Saopštenje: Nastavljen trend smanjenja uvoza poljoprivrednih proizvoda i rasta otkupa mlijeka

U prva četiri mjeseca 2014. godine ukupan uvoz poljoprivrednih proizvoda manji je za 4,1% ili za 4,9 miliona eura u odnosu na isti period 2013., dok je izvoz smanjen za 0,9% ili za 141.146 eura. U ukupnom uvozu, poljoprivredni proizvodi učestvuju sa 23,84%, dok u ukupnom izvozu učestvuju sa 16,22%. Dakle, nastavlja se blagi trend rasta učešća poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu (16,2% u prva četiri mjeseca, u odnosu na 15,9% u prva tri mjeseca)

03.06.2014.

Najava: Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Poljskoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće od 03. do 06. juna u zvaničnoj posjeti Poljskoj, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Mareka Savickog (Marek Sawicki).

03.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao u Podgorici sa predstavnicima Abu Dabi Fonda za razvoj

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao u Podgorici sa predstavnicima Abu Dabi Fonda za razvoj

Predstavnici Abu Dabi Fonda za razvoj (Abu Dhabi Fund for Development) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dr Anas Hassan Hamed i mr Ali Humaid Al Derei razgovarali su danas u Podgorici sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem i njegovim saradnicima o narednim koracima u procesu kreditiranja projekata koji su u oblasti poljoprivrede kandidovani kod ove institucije krajem prošle i početkom ove godine. Tokom sastanka razmotrena je komletna procedura odobravanja kredita, kriterijumi za dodjelu sredstava, kao i mehanizam analize uspješnosti realizacije kandidovanih projekata.

31.05.2014.

Saopštenje: Obuka o standardima hrane i finansijskom upravljanju u cilju pripreme za IPARD

Saopštenje: Obuka o standardima hrane i finansijskom upravljanju u cilju pripreme za IPARD

U sklopu Tvining projekta „Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori“, od 26. do 29. maja održana je obuka budućih tehničkih tijela u procesu sprovođenja IPARD programa o standardima EU po pitanju higijene hrane, materijalima u kontaktu sa hranom, označavanju prehrambenih proizvoda kao i aditivima i enzimima u prehrambenoj industriji.

30.05.2014.

Tumacenje uslova Javnog poziva za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju

Na zahtjev većeg broja zainteresovanih za učešće na Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014. godinu, a povodom ispunjavanja uslova koji se odnose na tehničku osposobljenost, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje sljedeće tumačenje uslova Javnog poziva za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

29.05.2014.

Saopštenje: Delegacija iz Izraela posjetila poljoprivredne proizvođače na području Podgorice i Danilovgrada

Saopštenje: Delegacija iz Izraela posjetila poljoprivredne proizvođače na području Podgorice i Danilovgrada

Zvaničnu posjetu Crnoj Gori delegacija iz Izraela, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Jairom Šamirom, završila je posjetom opštini Danilovgrad i poljoprivrednim proizvođačima iz Bjelopavlića. Nakon što su u oficijelnim razgovorima izrazili spremnost da prenesu Crnoj Gori svoja znanja u korišćenju novih tehnologija u sektoru poljoprivrede, obilazak proizvođača bila je prilika da se na terenu upoznaju sa dijelom poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori i mogućnostima za dalju podršku.

28.05.2014.

Najava: Delegacija Izraela u obilasku poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori

Predstavnici delegacije Izraela, koju predvodi ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Jair Šamir, posjetiće sjutra, trećeg dana zvanične posjete Crnoj Gori, nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa područja opština Danilovgrad i Podgorica.

28.05.2014.

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Izraela razgovarali o nastavku saradnje

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Izraela razgovarali o nastavku saradnje

Izrael je spreman da svoja iskustva u primjeni najnovijih znanja, vještina i tehnologija u oblasti poljoprivrede prenese Crnoj Gori, kako bi crnogorski poljoprivredni proizvođači postigli što bolje rezultate, potvrđeno je danas tokom sastanka ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja dvije zemlje prof.dr Petra Ivanovića i Jaira Šamira. Zvanična posjeta ministra poljoprivrede Izraela sa privrednicima iz te zemlje, kako je ocijenjeno nakon susreta, korak je dalje u uspostavljanju tješnje saradnje dvije zemlje, ne samo u oblasti, poljoprivrede, nego i drugim oblastima ekonomije.