Manja slova Veća slova RSSVijesti

03.11.2014.

Saopštenje: Počinje implementacija projekta “Podrška upravljanju vodnim resursima u slivu rijeke Drine”

Učešće Crne Gore u regionalnom projektu “Podrška upravljanju vodnim resursima u slivu rijeke Drine”, biće od velikog značaja za unapređenje sektora vodoprivrede, naročito kada je riječ o izradi planskih dokumenata, ali i implementaciji Okvirne direktive za vode, ocijenio je generalni direktor Direktorata za vodoprivredu u MPRR, Velizar Vojinović, nakon sastanka sa vođom navedenog projekta Davidom Hejvudom(David Heywood).

02.11.2014.

Saopštenje: Počinje sedma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

U okviru višegodišnjeg programa iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja, koji finansiraju Crna Gora i Evropska unija, tokom narednih dana u našoj zemlji sprovešće se sedma kampanja oralne vakcinacije protiv bjesnila lisica i drugih divljih mesojeda. Kampanja se realizuje vazdušnom distribucijom vakcina mamaca, i to izbacivanjem iz aviona koji će preletjeti cijelu teritoriju Crne Gore, izuzimajući vodene i urbane površine.

01.11.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za medije

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za medije

Pozitivni trendovi u spoljno – trgovinskoj razmjeni poljoprivrednih proizvoda za devet mjeseci ove godine, sa akcentom na rast izvoza u iznosu od 67,4 odsto, vijest o potpisivanju sporazuma sa Svjetskom bankom o bespovratnoj podršci u vrijednosti od 3.4 miliona eura iz IPA Programa, kao i rezultati postignuti u pregovaračkim poglavljima 11, 12 i 13, bili su glavne teme redovne konferencije za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića. Ministar je saopštio i najnovije podatke o bolesti „plavi jezik“, kao i neke od tekućih aktivnosti ministarstva.

31.10.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 01. novembra 2014. godine.

30.10.2014.

Vlada usvojila Informaciju o aktivnostima MPRR na sprječavanju bolesti "plavi jezik"

Vlada usvojila Informaciju o aktivnostima MPRR na sprječavanju bolesti "plavi jezik"

Bolest plavog jezika službeno je potvrđena u Crnoj Gori 17.10.2014. godine, na osnovu dijagnostičkog ispitivanja goveda i ovaca, sprovedenog u okviru Programa obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja u 2014. Ovu bolest prenose insekti iz roda Culicoides i ne prenosi se na ljude. Od službene potvrde prvog slučaja bolesti do danas, bolest je službeno potvrđena kod 49 gazdinstava na teritoriji pet opština. U cilju sprječavanja širenja bolesti, Veterinarska uprava MPRR je preduzela sve propisima utvrđene aktivnosti, a Vlada je danas usvojila i predlog mjera i aktivnosti koje treba preduzeti.

29.10.2014.

Prenosimo odgovore ministra Ivanovića za Radio "Jadran"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović odgovarao je na pitanja Radio "Jadran", vezana za potencijale za razvoj poljoprivrede u primorskim krajevima, posebno u dijelu organske proizvodnje. Ministar je govorio i aktivnostima MPRR na planu edukacije i podsticanja poljoprivrednih proizvođača da što bolje iskoriste resurse i mjere podrške.

29.10.2014.

Reagovanje povodom teksta u DN "Dnevne novine" u kome je objavljen pogrešan podatak o navodom dogovoru MPRR sa Radinović Company

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nije u avgustu 2013. godine dogovorilo sa predstavnicima „Radinović Company“ isplatu subvencije ovoj firmi u iznosu od 30.000 eura, kako se navodi u tekstu u DN „Dnevne novine“. Period na koji se odnosi tužba ove firme pred Privrednim sudom, a koju citira novinarka Dnevne novine, odnosi se na avgust 2012. godine.

28.10.2014.

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka

Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori tokom prethodna dva dana imali su priliku da se detaljno upoznaju sa standardima EU u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju je organizovala misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.10.2014.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa novoimenovanim ambasadorom Novog Zelanda u Crnoj Gori dr Trevor Matheson-om. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Matheson iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Novog Zelanda, i iskazali spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

27.10.2014.

Najava: Radionica o EU standardima kvaliteta sirovog mlijeka

Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori imaju priliku da se detaljno upoznaju sa standardima Evropske unije u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju organizuje misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoiprivrede i ruralnog razvoja.