Manja slova Veća slova RSSVijesti

18.07.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 19. jula 2014. godine.

17.07.2014.

Reagovanje na tvrdnje predsjednika Udruženja maslinara Bara iznijete u tekstu objavljenom 15. jula na Portalu Analitika: „Nije pravo vrijeme za donošenje Zakona o maslinarstvu, tražimo njegovo povlačenje“.

Predsjednik barskog Udruženja maslinara gospodin Martinović, u svojoj izjavi datoj Portalu Analitika, saopštio je nekoliko teza koje su potpuno pogrešne i neutemeljene. U pitanju je opasan presedan, kojim se rasprava o usvajanju zakona u Parlamentu Crne Gore, uslovljava formiranjem nacionalnog udruženja u situaciji kada je zakon dobio saglasnost matičnog i Zakonodavnog odbora Parlamenta, i nakon što je prethodno ispoštovana kompletna zakonom predviđena procedura - od javne rasprave, preko usaglašavanja sa EK, do usvajanja predloga zakona na Vladi. Formiranje nacionalnog udruženja nema nikakve veze sa usvajanjem zakona.

16.07.2014.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za jul

Isplata staračkih naknada za jul 2014. godine počela je 12. jula. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 196.120,00€, za 4.903 korisnika.

12.07.2014.

Saopštenje: Na Cetinju održana 18. po redu manifestacija „Miris lipa i meda“

Saopštenje: Na Cetinju održana 18. po redu manifestacija „Miris lipa i meda“

Tradicionalna manifestacija „Miris lipa i meda“ i ove godine je, kao i prethodnih 18, na Balšića pazaru na Cetinju okupila veliki broj izlagača meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i pčelarske opreme iz Crne Gore i okruženja. Smotra koju svake godine na Petrovdan organizuje naše najstarije pčelarsko društvo „Cetinje“ i lokalna turistička organizacija, privukla je veliki broj ljubitelja pčelarenja, zdravih proizvoda na bazi meda, domaćih posjetilaca i turista.

11.07.2014.

Najava: Na Cetinju sjutra manifestacija „Miris lipa i meda“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u subotu, 12. jula, na Balšića pazaru na Cetinju, održaće se tradicionalna 18. po redu manifestacija „Miris lipa i meda“.

11.07.2014.

Saopštenje: Kompaniji „Voli“ dat u zakup dio imovine AD Plodova u Matagužima

Saopštenje:  Kompaniji „Voli“ dat u zakup dio imovine AD Plodova u Matagužima

Kompanija „Voli“ organizovaće u narednih, najmanje pet godina, otkup, skladištenje i distribuciju poljoprivrednih proizvoda sa područja Glavnog grada, sa mogućnošću uključivanja i proizvoda iz ostalih opština u Crnoj Gori, korišćenjem hladnjače AD Plodova u Matagužima, za koju su prije dva dana potpisali ugovor o zakupu.

10.07.2014.

Saopštenje: Prijavljivanje poljoprivrednika za MIDAS V traje još sedam dana

Poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori imaju još sedam dana da se prijave na javni poziv u okviru MIDAS V, odnosno da kandiduju projekte za čiju realizaciju imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto prihvatljivih investicija. Kroz poziv koji je otvoren do 17. jula, poljoprivrednicima je na raspolaganju budžet od 500.000 eura, iz Globalnog ekološkog fonda, koji će se distribuirati kroz saradnju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke.

10.07.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom zakupa dijela imovine AD Plodovi, u Matagužima

Povodom potpisivanja ugovora o zakupu dijela imovine AD „Plodovi“, koji se odnosi na hladnjaču u Matagužima, u petak, 11.jula, biće održana konferencija za novinare, na kojoj će o detaljima zakupa i planovima za otkup poljoprivrednih proizvoda govoriti članovi Odbora direktora ovog preduzeća i predstavnici zakupca – kompanije „Voli“.

08.07.2014.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Gruzije sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića, Bara i Podgorice

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Gruzije sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića, Bara i Podgorice

Delegacija Gruzije na čelu sa ministrom poljoprivrede te zemlje Salvom Pipijem (Shalva Pipia), tokom drugog i trećeg dana zvanične posjete Crnoj Gori, obišla je renomirane kompanije iz oblasti agroindustrije – Mesnu industriju „Goranović“ i Plantaže. Gosti iz Gruzije, koji su došli u Crnu Goru na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića, obišli su i dvije veće farme koza na području Nikšića, koje predstavljaju primjer uspješnog biznisa u poljoprivredi porodica Zečević, kao i Miljanić. Ministar Pipia obišao je i gazdinstvo organskog proizvođača meda i pčelinjih proizvoda u Virpazaru, Marjana Plantaka.

08.07.2014.

JAVNI POZIV za zainteresovanu javnost za davanje predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

U postupku konsultovanja zainteresovane javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i Opštinama, držaocima životinja odnosno vlasnicima životinja - pravnim ili fizičkim licima koji su ovlašćeni od strane vlasnika za trajno ili privremeno čuvanje životinja, subjektima u poslovanju hranom životinjskog porijekla, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme ovog zakona.