Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.12.2014.

Saopštenje: Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za deset mjeseci 2014. godine

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za period januar-oktobar 2014. godine, prema prelimina-rnim podacima MONSTAT, iznosila je 1.766,8 miliona eura ili 2% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Vrijednost ukupno izvezene robe je 275,2 miliona eura (11,2% manje u odnosu na isti period prethodne godine), dok je ukupna vrijednost uvoza 1.491,6 miliona eura (0,1% manje u odnosu na isti period prethodne godine). Pokrivenost ukupnog uvoza izvozom iznosila je 18,4% (u istom periodu prethodne godine iznosila je 20,7%).

16.12.2014.

Saopštenje: Isplaćene premije stočarima

Poljoprivrednim proizvođačima koji su ispunili uslove za ostvarivanje premije za stočarsku proizvodnju za 2014. godinu obračunate su i isplaćene premije u ukupnom iznosu od 1,8 miliona eura. Podsjećamo da su početkom godine isplaćene premije iz prethodne 2013. godine. Praktično, ovo je prvi put da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo premije stočarima u godini ostvarenja prava na premiju. Redovnom isplatom premija stočari će u pravo vrijeme imati potrebna sredstva za nabavku stočne hrane, opreme i eventualno novih grla, odnosno sigurniju proizvodnju.

16.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Beranama, Rožajama, Cetinju i Kotoru

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 17. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u nekoliko opština u Crnoj Gori.

16.12.2014.

Saopštenje: Uslovi za dobijanje sredstava iz IPARD like poziva predstavljeni poljoprivrednicima iz Danilovgrada, Plužina, Kolašina i Mojkovca

Saopštenje: Uslovi za dobijanje sredstava iz IPARD like poziva predstavljeni poljoprivrednicima iz Danilovgrada, Plužina, Kolašina i Mojkovca

Uslovi za konkurisanje za IPARD like javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u porodična poljoprivredna gazdinstva predstavljen je prethodnih dana i proizvođačima iz Danilovgrada, Plužina, Kolašina i Mojkovca. Prezentacijama projekta u ovim opštinama, organizovanih u okviru Info-kampanje za IPARD like, prisustvovao je veliki broj poljoprivrednika koji su informisani o sektorima koji se podržavaju, prihvatljivim investicijama i koracima koje moraju ispoštovati da bi uspješno konkurisali na poziv.

16.12.2014.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za decembar

Isplata staračkih naknada za decembar 2014. godine počela je danas. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 198.000,00€, za 4.950 korisnika.

15.12.2014.

Saopštenje: Završnica projekta "Pčela i med" u OŠ „Maksim Gorki“ održana u Podgorici

Saopštenje: Završnica projekta "Pčela i med" u OŠ „Maksim Gorki“ održana u Podgorici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovao je danas edukativnom času o pčelarstvu, koji je održan u OŠ „Maksim Gorki“, u okviru projekta „Pčela i med“.

15.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Bijelom Polju i Petnjici

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Bijelo Polje i Petnjica.

15.12.2014.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Poljske sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Poljske sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori

Crna Gora ima poljoprivredna gazdinstva i kompanije iz oblasti agroindustrije koje su već u Evropskoj uniji, a iskustvo Poljske u pretpristupnom periodu može biti od koristi da što više crnogorskih proizvođača postanu konkurentniji i spremnije dočekaju ulazak u EU, ocijenio je poljski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Marek Savicki, nakon obilaska nekoliko poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori.

14.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Kolašinu i Mojkovcu

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 15. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Kolašin i Mojkovac.

14.12.2014.

Najava: Ministar Ivanović u OŠ „Maksim Gorki“ sa projektom „Pčela i med“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovaće sjutra, 15. decembra, edukativnom času o pčelarstvu, koji se organizuje u OŠ „Maksim Gorki“, u okviru projekta „Pčela i med“.