Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

10.12.2013.

Najava: Postavljanje kamena temeljca za izgradnju objekta za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu u Luci Bar

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović će, zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem, u srijedu, 11. decembra 2013. godine u Luci Bar, postaviti kamen temeljac za izgradnju, u Crnoj Gori prvog, graničnog kontrolnog punkta za izvoz mesa i prerađevina od mesa, veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima.

09.12.2013.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Crne Gore i Savske komisije

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Crne Gore i Savske komisije

Memorandum o saradnji između Međunarodne komisije za sliv rijeke Save i Crne Gore potpisali su danas, 09. decembra, pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore za vodoprivredu Velizar Vojinović i predsjednik Savske komisije v.d direktor Republičke direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miodrag Pješčić.

07.12.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Opštini Žabljak

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Žabljak. Tom prilikom Ministar Ivanović razgovarao je sa poljoprivrednim proizvođačima koji gravitiraju Opštini Žabljak, nakon čega se sastao sa predsjednikom Opštine Isailom Šljivančaninom. Izjavu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i kadrove razgovora sa proizvođačima možete pogledati ovdje.

07.12.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović otvorio vodovod "Borovica" u Pljevljima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas, 07. decembra, u Opštini Pljevlja, gdje je otvorio vodovod "Borovica". Svečano otvaranje vodovoda upriličeno je na lokaciji Mjesne zajednice Borovica. Izjave ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića, predsjednika Opštine Pljevlja Miloja Pupovića i predsjednika vodnog odbora Mjesne zajednice Zabrđe Aleksandra Babića možete pogledati ovjde.

06.12.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti opštinama Žabljak i Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 07. decembra, u Opštini Pljevlja, gdje će otvoriti vodovod "Borovica". Svečano otvaranje vodovoda obaviće se u 11.00 sati, na lokaciji Mjesne zajednice Borovica.

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u DN Dan "Iznio pet netačnosti"

U cilju pravednog informisanja građana i javnosti, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja osjeća obavezu da reaguje na članak objavljen juče, 05. decembar 2013. godine, u DN Dan. Tim povodom, Ministarstvo odbacuje navode direktora Uprave za šume Radoša Šućura, iznijete u tom tekstu.

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u DN Vijesti "Ministru Ivanoviću je bolje da se javno ne svađamo"

Slanje prijetećih poruka preko medija da mi je “bolje da se javno ne svađamo” govori podjednako o glasonoši i problemu. I dok je glasonoša okovan svojim karakterom, problem je okovan činjenicama. A činjenice su neumoljive. Zato još jednom potvrđujem rečeno u emisiji “Okvir”, i to iz sledećih razloga:

06.12.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je, otvarajući Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude (CCEDEP) na Univerzitetu Donja Gorica, ocijenio da klimatske promjene utiču na životnu sredinu i način života kakvog poznajemo, a da posebno pogađaju poljoprivredu. Ministar Ivanović je ocijenio da je nedovoljna spremnost ljudi na redovne promjene, prije svega načina razmišljanja, glavna kočnica za zaustavljanje klimatskih promjena.

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u Dnevnim novinama "Kitili se tuđim perjem"

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je organizovanje 12. Maslinijade, održane u subotu, 30. novembra, u Baru, tako što je na račun NVO „Maslinijada Stari Bar“ uplatilo iznos 1.500 eura. To znači da nije tačna informacija da se Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja „kitilo tuđim perjem“, te da smo „pokrovitelji samo na papiru“, kao što ste naveli u tekstu objavljenom danas, 6. decembra, na strani 13, u Rubrici Aktuelno. Na ovaj način demantujemo i navode iz teksta da je „jedini finansijski pokrovitelj ovogodišnje Maslinijade Opština Bar“.

05.12.2013.

Najava: Ministar Ivanović na Trećoj međunarodnoj konferenciji za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 06. decembra 2013. godine, u 09.00 sati, Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude (CCEDEP), koja će se održati na Univerzitetu Donja Gorica. Događaj, na kome će biti predstavljena aktuelna pitanja i istraživanja iz oblasti upravljanja zaštitom životne sredine, ekonomskog i regionalnog razvoja, klimatskih promjena i bezbjednosti hrane, organizuju Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju Univerziteta Donja Gorica i Alijansa univerziteta Centralne i Istočne Evrope.