Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.10.2014.

Saopštenje: U Evropskom parlamentu potvrđena posvećenost Ministarstva snaženju ruralnog razvoja

Saopštenje: U Evropskom parlamentu potvrđena posvećenost Ministarstva snaženju ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u sve većoj mjeri je fokusirano na programe lokalnog razvoja u ruralnim područjima, s ciljem daljeg snaženja nacionalne i regionalne ekonomije, kao i povećanja kvaliteta života poljoprivrednih zajednica, potvrdio je Izvještaj o programu „Jačanje uloge aktera ruralnog razvoja na Zapadnom Balkanu“, koji je predstavljen 6. oktobra u Evropskom parlamentu.

10.10.2014.

Čestitka ministra Ivanovića dnevnom listu "Dnevne novine" povodom tri godine postojanja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je uredništvu i novinarima dnevnog lista "Dnevne novine" jubilej - tri godine postojanja.

10.10.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške – podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu maslina

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.1.4 Podrška primarnoj proizvodnji u maslinarstvu, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu plodova masline. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

10.10.2014.

Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Ćeranića gora, Opština Nikšić

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Ćeranića gora, Opština Nikšić. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje predmetnih nepokretnosti.

07.10.2014.

Prilog o studijskoj posjeti crnogorskih pčelara Bavarskoj (Agrosaznanje)

U prvoj emisiji jesenjeg ciklusa "Agrosaznanja" (TVCG) emitovan je prilog o studijskoj posjeti crnogorskih pčelara Bavarskoj. U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija, oko 50 pčelara boravilo je krajem avgusta u toj njemačkoj pokrajini, gdje su imali priliku da posjete državni Institut za med, ogledne stanice, gazdinstva kolega iz Bavarske, pogon za preradu i pakovanje meda.

06.10.2014.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji direktorice Maslinarskog društva Boka iznešenih u DN "Dan"

Podržavamo nastojanja svakog pojedinca ili udruženja da se bore za pojedinačne ili zajedničke ciljeve. Spremni samo na otvoreni dijalog, zasnovan na činjenicama i uvažavanju struke. Razumijemo žar političke i interesne borbe. Međutim, nijesmo spremni da mirno i nijemo posmatramo kako pojedinci i udruženja, u nastojanju da zadovolje svoje ekskluzivne interese, podmeću i obmanjuju javnost. Ovom prilikom osvrnućemo se samo na pet neistina koje je izgovorila gospođa Đukić u saopštenju koje je objavila na web stranici Maslinarskog društva “Boka” i koje je jednim dijelom prenijela DN “Dan”. Ostale neistine isplivaće same na površinu.

04.10.2014.

Javni poziv za podršku sektoru vinogradarstva i vinarstva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni Poziv za podršku za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.2 Razvoj vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

03.10.2014.

Uputstvo Ministarstva poljoprivrede za postupanje u cilju sprječavanja širenja bolesti plavi jezik, sa teritorije Srbije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava donosi stručno uputstvo za postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja zarazne bolesti plavi jezik na teritoriju Crne Gore, sa teritorije Srbije.

03.10.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.3.2 Obnova i razvoj sela i izgradnja infrastrukture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima za 2014. godinu.

01.10.2014.

Saopštenje: Dogovoreno intenziviranje saradnje FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: Dogovoreno intenziviranje saradnje FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) koji borave u dvodnevnoj posjeti ministarstvu. Razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu. Usaglašen je Okvirni program, na osnovu koga će se pripremiti predlozi za pojedinačne projekte.