Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu u Podgorici

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionicu o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Podgorica, Danilovgrad i Cetinje.Radionica će biti održana u Podgorici u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 12,00h.

15.02.2015.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji direktora Uprave za šume Radoša Šućura u "Pljevaljskim novinama" u tekstu naslovljenom "Bez produženja ugovora malim koncesionarima gubi se oko 200 radnih mjesta

"Nije istina da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja odgovorno za raskid ugovora sa dva pljevaljska koncesionara na šume, kao što tvrdi gospodin Šućur u izjavi Pljevaljskim novinama, pokušavajući da sa sebe skine odgovornost. Produženje ugovora mogla je da inicira Uprava za šume, četiri godine od dana potpisivanja ugovora sa koncesionarima. Međutim, to nije učinila. Posebno licemjerstvo gospodin Šućur pokazuje kada se brine za radna mjesta u drvnoj industriji, jer dok se gospodin Šućur pitao, najveći drvoprerađivači u Pljevljima, pa i Crnoj Gori, odlazili su u stečaj, a radnici na biro rada".

13.02.2015.

Poljoprivrednici sa sjevera na radionicama razgovarali sa predstavnicima Ministarstva o projektima koje bi kandidovali za IPARD like podršku

Poljoprivrednici sa sjevera na radionicama razgovarali sa predstavnicima Ministarstva o projektima koje bi kandidovali za IPARD like podršku

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su protekle sedmice više radionica u opštinama na sjeveru Crne Gore, i tom prilikom razgovarali sa poljoprivrednim proizvođačima o konkretnim projektima sa kojima bi aplicirali za podršku kroz IPARD like projekat.Poljoprivrednici svjesni činjenice da je IPARD like do sada najbolja prilika da, uz povraćaj sredstava u iznosu od 50 odsto, u nekim slučajevima i do 65 odsto, unaprijede proizvodnju i pređu još jednu važnu stepenicu ka evropskom tržištu.

13.02.2015.

Saopštenje: Potpisan sporazum između Direktorata za IPARD plaćanja i Veterinarske uprave u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta

Saopštenje: Potpisan sporazum između Direktorata za IPARD plaćanja i Veterinarske uprave u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je potpisan Memorandum o saradnji između Direktorata za IPARD plaćanje i Veterinarske uprave. Sporazumom se reguliše način saradnje, koordinacije i razmjene informacija u cilju efikasnog sprovođenja IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

13.02.2015.

Saopštenje: Zakupljeno poljoprivredno zemljište na lokalitetu Vranj

Saopštenje: Zakupljeno poljoprivredno zemljište na lokalitetu Vranj

Danas je u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja potpisan još jedan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. Poljoprivredni proizvođač iz Tuzi Anton Siništović, jedini ponuđač na javnom nadmetanju, zakupio je 124.241m2 državnog zemljišta na lokalitetu Vranj, na području Glavnog grada.

13.02.2015.

Najava: Predstavnici Ministarstva na Sajmu masline i vina u okviru Praznika mimoze

U okviru Praznika mimoze i Velike bokeške fešte u Bijeloj, sjutra, 14. februara, održaće se Sajam masline i vina, koji organizuje Maslinarsko društvo Boka. Sedmi po redu Sajam masline i vina posjetiće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica, sa sardnicima za oblast maslinarstva.

12.02.2015.

Najava: Radionice o IPARD like projektu u Nikšiću i Šavniku

Za poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića i Šavnika sjutra će biti održane radionice o aktuelnom IPARD like projektu.

12.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrdjivanja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sadnom materijalu, Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sjemenskom materijalu poljoprivrednog bilja i donošenja Programa gazdovanja šumama za 2015. godinu i Programa upotrebe sredstava za upravljanje vodnim resursima za 2015. godinu... Video

11.02.2015.

Najava: Radionice o IPARD like projektu u Pljevljima i Žabljaku

Radionice o IPARD like projektu sjutra će biti održane i za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka.

11.02.2015.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za izradu predloga zakona o alkoholnim pićima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti alkoholnih pića, za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o alkoholnim pićima.