Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

17.10.2013.

Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

17.10.2013.

Iz medija: Portal Refleksija - Ministar predevropske poljoprivrede

Kad je, prije nepunu godinu dana, za ministra poljoprivrede izabran Petar Ivanović, javnost je bila pomalo iznenađena. Prvo zbog činjenice da on nema karijeru u toj oblasti, osim to što se i sam privatno bavi agrarom, vinogradarstvom. Drugo, nekako je izgledalo kao da je Ivanović suviše „moderan“ za resor poljoprivrede. Profesor je na univerzitetskoj katedri, a radio je u Agenciji za promociju stranih investicija u Crnoj Gori. Poljoprivrednici i ruralni svijet su njegovo imenovanje, takođe, dočekali sa nepovjerenjem. Bile su, čini se, krenule i javne zamjerke da Ivanović nije za tu funkciju.

16.10.2013.

Saopštenje: Svečano obilježen "Svjetski dan hrane"

Saopštenje: Svečano obilježen "Svjetski dan hrane"

Povodom „Svjetskog dana hrane“ koji se svake godine obilježava 16. oktobra, a sа ciljеm pоdizаnjа svijеsti, boljeg razumijevanja i mоbilisаnjа јаvnоg mnjеnjа i fоndоvа u kоrist bоrbе prоtiv glаdi, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je po prvi put organizovalo svečano obilježavanje ovog važnog Dana.

15.10.2013.

Najava: Svečano obilježavanje "Svjetskog dana hrane"

Povodom „Svjetskog dana hrane“ koji se svake godine obilježava 16. oktobra, a sа ciljеm pоdizаnjа svijеsti, boljeg razumijevanja i mоbilisаnjа јаvnоg mnjеnjа i fоndоvа u kоrist bоrbе prоtiv glаdi, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ima zadovoljstvo da Vas pozove na svečano obilježavanje ovog važnog Dana.

12.10.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas, 12. oktobra 2013. godine. Materijal konferencije možete pogledati ovdje..

11.10.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 12. oktobra 2013. godine.

08.10.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u Dnevnoj novini "Dan" – Odgovor novinara "Čitaj kako je napisano"

Poštovani, Drago nam je da dnevna novina "Dan" ima novinara koji svakog dana prati sajt Evropske komisije i pokriva oblast poljoprivrede. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. U cilju tačnog informisanja Vaših čitalaca, a posebno crnogorskih poljoprivrednih proizvođača, molimo Vas da objavite sljedeće saopštenje.

05.10.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas. Materijal možete pogledati ovdje...

04.10.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Opštini Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je u radnoj posjeti Opštini Pljevlja. Tom prilikom, Ministar Ivanović, sa saradnicima, razgovarao je sa rukovodstvom kompanije "Vektra Jakić" i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice. Materijal posjete možete pogledati ovdje...

04.10.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za septembar 2013. godine

Isplata staračkih naknada, za septembar 2013. godine, počeće 07. oktobra. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5090 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 203.600,00€ .