Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

25.02.2014.

Reagovanje na tekst u DN Dan sa nadnaslovom „Ministar Ivanović se pravda zbog toga što Crna Gora nije zatražila kvote za izlov tune“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović se nikome ne pravda zbog toga što Crna Gora do sada nije zatražila kvote za izlov tune, kao što to tvrdi urednik rubrike Ekonomija u DN "Dan", u opremi teksta objavljenog 24. februara, pod naslovom "Nemaju precizne podatke o izlovljenim količinama".

25.02.2014.

Reagovanje na tekst u DN "Dan" pod naslovom "Stočnom hranom kupovali glasove", objavljen 17.02.2014, na 2. strani

Nevladina organizacija MANS ponovo pokušava da pokaže navodnu zloupotrebu u predizborne svrhe sredstava koje raspodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Prošle godine MANS je građanima Crne Gore eksluzivno obznanio informaciju o isplati MIDAS sredstava koja je bila dostupna na samom sajtu Ministarstva, uz pokušaj optužbe da su, navodno, za potrebe lokalnih izbora u Nikšiću, dijeljeni grantovi iz ovog projekta koji podržava Svjetska banka. Sada MANS pokušava da učini isto povezujući raspodjelu sredstava iz Agrobudžeta sa kampanjom za Predsjedničke izbore održane u aprilu 2013.

24.02.2014.

Saopštenje: Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2014. predstavljaju se poljoprivrednim proizvođačima širom Crne Gore

Predstavnici Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i Službe za selekciju stoke počeli su protekle sedmice obilazak crnogorskih opština, kako bi poljoprivrednim proizvođačima pojasnili mjere Agrobudžeta za 2014. godinu.

21.02.2014.

Saopštenje: Prijava za dozvole za veliki i mali privredni ribolov

Zainteresovana privredna društva i preduzetnici mogu se od danas prijavljivati za dobijanje dozvola za veliki i mali privredni ribolov za 2014. godinu, shodno javnom oglasu koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

21.02.2014.

Saopštenje: Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu Zakona o slatkovodnom ribarstvu, raspisalo je danas javni oglas za ustupanje na korišćenje ribljeg fonda u ribolovnim vodama Crne Gore. Na korišćenje se ustupa riblji fond u cilju obavljanja sportsko rekreativnog ribolova, u rijekama i jeyerima obuhvaćenim administrativnim granicama u opštinama Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac, zatim Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Plav, Rožaje, kao i Pljevlja, Žabljak, Plužine i Šavnik.

19.02.2014.

Saopštenje: Proizvođačima iz Kolašina, Berana i Bijelog Polja predstavljen Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Saopštenje: Proizvođačima iz Kolašina, Berana i Bijelog Polja predstavljen Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa savjetodavnim službama, predstavili su tokom prethodna tri dana Kodeks dobre poljoprivredne prakse poljoprivrednim proizvođačima sa područja koja gravitiraju opštinama Kolašin, Berane i Bijelo Polje.

19.02.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Podgorici otvorio Konferenciju Savske komisije

Saopštenje: Ministar Ivanović u Podgorici otvorio Konferenciju Savske komisije

„Učešće Crne Gore u aktivnostima Savske komisije može biti od velikog značaja u ispunjavanju niza obaveza koje nam nameće proces pristupanja EU, ali i za realizaciju brojnih konkretnih projekata koji mogu doprinijeti unaprjeđenju planiranja i upravljanja u sektoru voda”, rekao je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvarajući Konferenciju Savske komisije u Podgorici.

18.02.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće u Podgorici Konferenciju Savske komisije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, u 09,00h, u hotelu „Podgorica“, Konferenciju Savske komisije, tijela koje na nivou zemalja regiona upravlja vodama crnomorskog sliva.

18.02.2014.

Saopštenje: Počela izrada projektne dokumentacije za Kuću meda

Saopštenje: Počela izrada projektne dokumentacije za Kuću meda

Na zadovoljstvo više od 2.000 registrovanih crnogorskih pčelara, počele su konkretne aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Kuće meda, objekta koji će svojim funkcijama unaprijediti ovaj sektor i doprinijeti da domaći med postane prepoznatljiv nacionalni brend.

17.02.2014.

Reagovanje na tekst, objavljen u DN „Dan“, pod naslovom „Ivanoviću 10.000 iz Agrobudžeta“

Povodom teksta objavljenog u današnjem broju DN „Dan“ naslovljenog “Ivanoviću 10.000 iz Agrobudžeta”, saopštavamo da: