Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.02.2016.

Poziv za predaju zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji za 2016. godinu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i u 2016. godini nastavlja podršku proizvodnji ratarskih kultura i sjemenskog materijala ratarskih kultura, i to u obliku direktnih plaćanja po ha zasijane i/ili zasađene površine.

25.02.2016.

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava poljoprivredne proizvođače da od 1. marta mogu početi sa dostavljanjem zahtjeva i dokumentacije za dobijanje podrške za stočarsku proizvodnju.

25.02.2016.

Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje

Na osnovu Zakona o slatkovodnom ribarstvu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisuje Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje. Predmet oglasa je ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje, u cilju zaštite i unapređenja ribljeg fonda i obavljanja sportsko rekreativnog ribolova, u ribolovnim vodama opština…

23.02.2016.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede u Briselu na sastancima u okviru Upravnog odbora Strategije za Jadransko-jonski region(EUSAIR)

Visoki zvaničnici osam zemalja koje sprovode Strategiju EU za Jadransko-jonski region(EUSAIR) okupiće se na sastanku Upravnog odbora strategije, 24. februara, u Briselu. Diskutovaće se o najboljim načinima dalje saradnje u cilju ekonomskog rasta i društvenog prosperiteta ovog regiona, kroz unapređenje promocije, konkurentnosti i povezivanja.

23.02.2016.

U Sofiji dogovaraju naredne korake za promociju saradnje u poljoprivredi između Kine i evropskih zemalja

Drugi sastanak Konsultativnog odbora Asocijacije za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede izmedju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope počinje sjutra u Sofiji. Crna Gora, odnosno Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, potpisnik je sporazuma o osnivanju, a sastanku će prisustvovati generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Darko Konjević.

23.02.2016.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede povodom teksta u DN Dan “Privilegovani izvoze balvane”

Nije prvi put da “Novo udruženje drvoprerađivača i zaštite životne sredine” iz Berana saopštava neistine, iznosi neargumentovane optužbe i šalje ucjenjivačke zahtjeve prema Upravi za šume i Ministarstvu poljoprivrede. Takvi maniri su nam dobro poznati i još bolje njihova prava pozadina.

22.02.2016.

Lista kandidata NVO za radnu grupu za izmjene i dopune Zakona o slatkovodnom ribarstvu

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje listu kandidata koji su predloženi za članove radne grupe

21.02.2016.

Ministar Ivanović posjetio opštinu Danilovgrad gdje se uspješno realizaciju investicije u prerađivačke pogone

Ministar Ivanović posjetio opštinu Danilovgrad gdje se uspješno realizaciju investicije u prerađivačke pogone

Razvoj poljoprivredne proizvodnje, ali i započinjanje prerade na području opštine Danilovgrad uzima zamah. To potvrđuje ne samo rast proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, već i inputa za dalju proizvodnju. Upravo na taj način smanjuju se troškovi i postiže veći nivo konkuretnosti. Rezultat brojnih investicija su novootvorena radna mjesta i evidentan razvoj lokalne ekonomije.

21.02.2016.

Intervju ministra Ivanovića za Glas Amerike

Intervju ministra Ivanovića za Glas Amerike

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u intervjuu za Glas Amerike govorio je o trendovima razvoja crnogorske poljoprivrede na putu ka EU, mjerama i projektima podrške iz Agrobudžeta i EU fondova, kao i mogućnostima za rast konkuretnosti crnogorskih proizvođača. Video

20.02.2016.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti opštini Danilovgrad

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u nedjelju, 21. februara, u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.