Manja slova Veća slova RSS



Vijesti

20.10.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima i institucijama, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.

20.10.2014.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja povodom teksta objavljenog u DN „Pobjeda“, sa nadnaslovom „Koliko zarađuju ministri“ i naslovom „Od 1.000 do 1.300“, objavljenog 20.10.2014. na 2.strani rubrike „U fokusu“.

Nije istina da je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović primio platu za mart mjesec ove godine u iznosu od 1.320,53 eura, kako je to objavila "Pobjeda" u navedenom tekstu. Nisu istiniti ni navedeni iznosi primanja za sekretara Ministarstva i pet pomoćnika ministra.

17.10.2014.

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović zajedno sa predsjednikom Opštine Šavnik Mijomirom Vujačićem, pustio je danas u rad vodovod u Gornjoj Bukovici kod Šavnika kojim se kvalitetno rješava snabdijevanje vodom za 12 domaćinstava, školu, ambulantu, poštu i stambeni objekat u ovoj mjesnoj zajednici, sa mogućnošću priključenja još desetak potrošača.

17.10.2014.

Saopštenje: Održana manifestacija - „Dani nara“ u Vladimiru-Ulcinj

Manifestacija „Dani nara“, juče je po treći put organizovana u Vladimiru-Ulcinj. Ova manifestacija, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Biznis Kluba Anamalit i Turističke Organizacije Ulcinj okupila je veliki broj proizvođača nara ali i posjetilaca.

17.10.2014.

Javni poziv za podršku unapređenju profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1.1. jačanje ribarske flote objavljuje Javni poziv za dodijelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta.

16.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Šavnik

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 17. oktobra, u radnoj posjeti Opštini Šavnik. Ministar Ivanović će zajedno sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem, u 14,00h otvoriti vodovod Gornja Bukovica.

16.10.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi

Mještani Kuta, najvećeg sela u MZ Župa neće više imati problema sa vodosnabdijevanjem nakon otvaranja vodovoda čiju su izgradnju sa ukupnom investicijom od oko 40 hiljada eura podržali Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić.

16.10.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo je 16. oktobar – Svjetski dan hrane, drugu godinu za redom.„Ovo je dan kada pokušavamo u Ministarstvu poljoprivrede da povežemo one koji imaju i one koji nemaju dovoljno. Danas smo htjeli da pozovemo predstavnike institucija koje objedinjuju sa jedne strane one koji su ostavljeni, one koji su bolesni, one koji su stari i one koje nemaju, i da na taj način simbolično pokažemo kako poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori, koji rade, koji stvaraju, izražavaju spremnost da podijele sa onima koji to nijesu u mogućnosti“ rekao je Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane.

15.10.2014.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede obilježava 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće i ove godine 16. oktobar - Svjetski dan hrane, koji se pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu FAO slavi u svijetu, ove godine pod sloganom „Brini o zemlji nahrani svijet“.

15.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 16. oktobra u radnoj posjeti Opštini Nikšić