Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

18.03.2014.

Najava: Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministar Ivanović posjetiće nekoliko kompanija na sjeveru Crne Gore

Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetiće sjutra, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, nekoliko privrednih subjekata iz sektora agroindustrije i drvoprerade na sjeveru Crne Gore.

18.03.2014.

Saopštenje: Dnevne i višednevne dozvole za sportsko-rekreativni ribolov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava sportsko-ribolovne klubove da, od početka ribolovne sezone (1.aprila) do ustupanja ribljeg fonda u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu, mogu izdavati samo dnevne i višednevne (30 dana) dozvole za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova u ribolovnim vodama.

18.03.2014.

I JAVNI POZIV 2014 – Vinogradarstvo i vinarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje I Javni Poziv za podršku za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.2 Razvoj vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

17.03.2014.

Saopštenje: Djeca u vinogradu bolje upoznala poljoprivredu

Saopštenje: Djeca u vinogradu bolje upoznala poljoprivredu

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, djeca iz OŠ „Štampar Makarije“, njih više od 50, posjetili su danas kompaniju Plantaže. Prvi od više planiranih edukativnih izleta za djecu, bila je prilika da se osnovci nižih razreda praktično upoznaju sa osnovnim principima proizvodnje grožđa u vinogradu i načinom na koji se od njega dobija vino, po kome je crnogorska kompanija prepoznata u zemlji i inostranstvu.

17.03.2014.

Najava: Predavanja iz oblasti stočarstva za proizvođače iz Pavinog Polja i Plužina

Služba za selekciju stoke organizovaće u srijedu, 19. marta, za poljoprivredne proizvođače iz Pavinog Polja radionicu na teme spremanja kabaste stočne hrane, skladištenje stajnjaka i higijena mlijeka. Predavanje o ovim značajnim segmentima za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvima održaće se u 12,00h u sali mjesne zajednice.

17.03.2014.

Najava: Licenciranje bikova i pastuva u opštinama Mojkovac i Šavnik

Najava: Licenciranje bikova i pastuva u opštinama Mojkovac i Šavnik

Služba za selekciju stoke obavještava držaoce priplodnih bikova i pastuva sa područja opštine Mojkovac, da će se licenciranje grla obaviti u mjesnim zajednicama, u periodu od 20. do 27.marta. Za opštinu Šavnik predviđeno je da se licenciranje obavi, takođe po mjesnim zajednicama, u periodu od 24. do 26. marta.

16.03.2014.

Najava: Podgorički osnovci sjutra u posjeti vinogradima Plantaža

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje sjutra, 17. marta, posjetu djece kompaniji Plantaže, u cilju promocije poljoprivrede kod najmlađe populacije i njihovog boljeg shvatanja proizvodnjih potencijala Crne Gore. Planirano je da oko 55 osnovaca trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Štampar Makarije“, sa svojim učiteljicama i predstavnicima Ministarstva, posjeti vinograde Plantaža, obiđe poznati „vidikovac“ na području kompleksa Ćemovskog polja, kao i podrum Šipčanik.

16.03.2014.

Saopštenje: Ministarstvo podržalo odlazak 50 maslinara na međunarodnu manifestaciju u Zadru

Saopštenje: Ministarstvo podržalo odlazak 50 maslinara na međunarodnu manifestaciju u Zadru

Crnogorski maslinari, članovi udruženja, njih oko 50, boravi ovih dana, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u Zadru, na 16. Međunarodnoj manifestaciji uljara i maslinara „Noćnjak“. Regionalno najznačajniju maslinarsku manifestaciju, koja okuplja impozantan broj uljara, maslinara, predstavnika državnih institucija i ostalih gostiju iz zemalja Mediterana, otvorio je u petak veče predsjednik Hrvatske dr Ivo Josipović, u prisustvu velikog broja visokih državnih zvanica i domaćih i inostranih gostiju.

16.03.2014.

Saopštenje: Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru

Saopštenje: Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru

Ponuda na pijaci u Tržnom centru Bazar danas je bila bogatija sa organskim proizvodima iz Crne Gore, zahvaljujući kampanji koju, u cilju promocije domaćih i zdravih proizvoda, realizuju „Tržnice i pijace“ i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na nekoliko štandova nuđena su integralna brašna, med, sušeno i kandirano voće, voćne rakije i sokovi, zatim svi mogući proizvodi na bazi drenjina, maslinovo ulje, krompir i luk, uglavnom sve ono što se odnosi na preradu i sezonsku ponudu ovih proizvoda.

14.03.2014.

Saopštenje: "Monte Vino" izvanredna šansa za promociju crnogorskih vina

Saopštenje: "Monte Vino" izvanredna šansa za promociju crnogorskih vina

Četvrti Internacionalni salon vina „Monte vino Podgorica 2014“ otvoren je danas u hotelu City, a na ovoj dvodnemevnoj manifestaciji, čiju organizaciju je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, posjetioci će moći da probaju više od 400 vrsta vina iz 80 vinarija, kako crnogorskih, tako iz regiona i svijeta.