Manja slova Veća slova RSSVijesti

04.10.2014.

Javni poziv za podršku sektoru vinogradarstva i vinarstva

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni Poziv za podršku za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.2 Razvoj vinogradarstva i vinarstva. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

03.10.2014.

Uputstvo Ministarstva poljoprivrede za postupanje u cilju sprječavanja širenja bolesti plavi jezik, sa teritorije Srbije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava donosi stručno uputstvo za postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja zarazne bolesti plavi jezik na teritoriju Crne Gore, sa teritorije Srbije.

03.10.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.3.2 Obnova i razvoj sela i izgradnja infrastrukture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima za 2014. godinu.

01.10.2014.

Saopštenje: Dogovoreno intenziviranje saradnje FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: Dogovoreno intenziviranje saradnje FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) koji borave u dvodnevnoj posjeti ministarstvu. Razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu. Usaglašen je Okvirni program, na osnovu koga će se pripremiti predlozi za pojedinačne projekte.

28.09.2014.

Saopštenje povodom 28. septembra – Svjetskog dana borbe protiv bjesnila

I ove godine se širom svijeta, pa i u Crnoj Gori obilježava 28. septembar, Svjetski dan borbe protiv bjesnila (World Rabies Day), sa ciljem podizanja svijesti o uticaju i posljedicama ove bolesti, kao i mjerama za sprječavanje i iskorjenjivanje. Svjetski dan bjesnila danas okuplja ljekare i veterinare na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnim nivoima, veterinarske, medicinske i druge specijalizovane profesionalne i studentske organizacije, preduzeća i neprofitne organizacije, sa jednim ciljem i jednom porukom: “Zajedno protiv bjesnila”.

27.09.2014.

Održana konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića

Održana konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića

Ministar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o nastavku pozitivnih trendova u poljoprivredi, posebno na planu spoljno-trgovinske razmjene poljoprivrednim proizvodima, učešća poljoprivrede u BDP-u i otkupa mlijeka. Ministar je napravio i osvrt na napredak u pregovaračkim poglavljima 11, 12 i 13, i obrazložio očekivanja od narednog Izvještaja o napretku Crne Gore u oblastima koje su obuhvaćene sa tri poglavlja. Osim tekućih aktivnosti u poljoprivredi, ministar je dio press-a posvetio predstavljanju osmogodišnjeg Nikole Šćepanovića, učenika III razreda OŠ „Pavle Rovinski“, čiju je genijalnost u poznavanju biljaka zapazila i predstavila Prva TV.

27.09.2014.

Poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu čl.77. Zakona o šumama ( Sl.list CG br.74/10) i čl.9. Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( Sl.list CG br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1869/3 od 31.07.2014.godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju, sanitarna sječa.

27.09.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014. godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-1863/3 od 31.07.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

26.09.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 27. septembra 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

26.09.2014.

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o bezbjednosti hrane

Poziv za Javnu raspravu o Nacrtu zakona o bezbjednosti hrane, objavljen je na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, 6. avgusta 2014. godine u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12). U pozivu je određen rok od 41 dan za dostavljanje komentara, inicijativa, sugestija i predloga u pisanom i elektronskom obliku.