Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

17.12.2013.

Saopštenje: EU dobila Zajedničku poljoprivrednu politiku za period 2014-2020.

Evropska unija usvojila je, nakon skoro trogodišnje debate, Zajedničku poljoprivrednu politiku 28 država članica za period od 2014. do 2020. Paket novih reformi agrarne politike (CAP – Common Agricultural Policy), koju je Evropski parlament izglasao 20. novembra 2013. godine, a juče u Briselu potvrdio Savjet ministara poljoprivrede i ribarstva, važan je i za Crnu Goru koja je ušla u proces aktivnih pregovora za članstvo.

16.12.2013.

Saopštenje: Ambasadori u Crnoj Gori zadovoljni postignutim u poljoprivredi

Saopštenje: Ambasadori u Crnoj Gori zadovoljni postignutim u poljoprivredi

Ambasadori u Crnoj Gori, koje je danas na radnom doručku u hotelu „Zija“ ugostio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, iskazali su posebno zadovoljstvo postignutim rezultatima u oblasti poljoprivrede, ali i saradnjom koju imaju sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

16.12.2013.

Najava: O organskoj proizvodnji u Kučima, Kolašinu i Ulcinju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja da edukuje poljoprivredne proizvođače širom Crne Gore, na temu organske poljoprivrede, kako bi ih zainteresovali da krenu u proceduru za dobijanje sertifikata.

15.12.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa korisnicima MIDAS-a

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa korisnicima MIDAS-a

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, razgovarao je sa poljoprivrednim proizvođačima, uspješnim korisnicima MIDAS projekta, kojima je bespovratna podrška u iznosu od 50 odsto uložene investicije omogućila da počnu biznis u poljoprivredi, unaprijede postojeću proizvodnju i podignu nivo konkurentnosti.

14.12.2013.

Saopštenje: Održana konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića održana je danas. Materijal možete pogledati ovdje..

14.12.2013.

Najava: Radni doručak Ministra Ivanovića sa Ambasadorima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović domaćin je godišnjeg radnog doručka sa Ambasadorima u Crnoj Gori, koji će biti upriličen u ponedeljak, 16. decembra, u 11,00 sati u Hotelu "Zija".

13.12.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 14. decembra 2013. godine. Susret sa predstavnicima medija, održaće se u 11.00 sati, u Press centru Vlade Crne Gore.

12.12.2013.

Najava: Radionice o organskoj proizvodnji u opštinama Danilovgrad i Mojkovac

Stručne službe Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Služba za selekciju stoke i Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji, održaće u petak, 13. decembra 2013. godine, radionice na temu organske poljoprivrede, za proizvođače sa područja opština Danilovgrad i Mojkovac.

11.12.2013.

Saopštenje: Susret Ivanović - Krousti

Saopštenje: Susret Ivanović - Krousti

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i ambasador Republike Kipar u Crnoj Gori Nafsika Krousti ocijenili su, tokom današnjeg susreta, da postoji značajan prostor za uspostavljanje i razvoj saradnje između dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

11.12.2013.

Saopštenje: Ozvaničen početak izgradnje punkta za graničnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima u Luci Bar

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović ozvaničio je danas, 11. decembra 2013. godine, u Luci Bar početak izgradnje, prvog graničnog kontrolnog punkta u Crnoj Gori za izvoz mesa i prerađevina od mesa, veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu proizvoda po evropskim standardima.