Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.05.2017.

Radionica o podršci preradi mlijeka na gazdinstvima na Žabljaku

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke organizovaće u petak, 02. juna, na Žabljaku prezentaciju na temu potencijala u proizvodnji sira i drugih mliječnih proizvoda kao i podrške koja se opredjeljuje razvoju prerade tradicionalnih mliječnih proizvoda na gazdinstvima.

31.05.2017.

Objava oznake porijekla „Pljevaljski sir“

Na osnovu člana 9 stav 6 Zakona o šemama kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda („Službeni list CG“, broj 22/17), rješavajući po zahtjevu Udruženja proizvođača NVO “Pljevaljski sir”, Glibaći bb, Pljevlja br. 320-6479/16-1 od 30. decembra 2016. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje

31.05.2017.

Ministar Simović u Tehnopolisu na promociji nagrada koje su proizvođači dobili na Novosadskom sajmu

Ministar Simović u Tehnopolisu na promociji nagrada koje su proizvođači dobili na Novosadskom sajmu

U Tehnopolisu je sinoć održana promocija nagrada sa Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kojem su nikšićke kompanije, mljekara „Srna“, porodična vinarija „Dabović“ i porodična farma „Miljanić“ pokupili brojne nagrade za visok kvalitet svojih proizvoda, afirmišući na taj način, ne samo svoj biznis, već i Nikšić i Crnu Goru kao podneblje na kojem se prave proizvodi vrhunskog kvaliteta.

30.05.2017.

Nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori

Nećemo dozvoliti da pojedinci narušavaju sistem bezbjednosti hrane u Crnoj Gori

Na crnogorskom tržištu nema nebezbjedne piletine iz Brazila. U Crnu Goru je u 2017. godini uvezeno ukupno 11 pošiljki brazilske piletine koja je prošla kontrolu na zdravstvenu ispravnost. Laboratorijske analize na sve moguće parametre bezbjednosti hrane, potrvdile su ispravnost svih pošiljki. U protivnom meso ne bi bilo pušteno u promet, saopštila je danas direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

29.05.2017.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove naložila inspekcijsku kontrolu skloništa za pse u Bresticama

Povodom informacije koju su prenijeli mediji da se u skloništu za napuštene životinje u nikšićkom naselju Brestice psi drže u izuzetno lošim uslovima što je za posledicu imalo i smrtni ishod životinja, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u cilju zaštite dobrobiti životinja dala je hitan nalog da se izvrši inspekcijski nadzor u tom azilu.

29.05.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljopriverde Milutin Simović gostovao na Radiju Petnjica

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović prilikom posjete Petnjici gostovao je na Radiju Petnjica. U razgovoru za lokalni radio Simović je govorio o aktivnostima, mjerama i programima podrške za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, prerade i seoske infrastrukture u cilju daljeg razvoja bihorskog kraja, ali i ostalih ruralnih područja na sjeveru.

27.05.2017.

Potpredsjednik Simović u Petnjici: Nastavak podrške i novi programi za razvoj bihorskih sela

Potpredsjednik Simović u Petnjici:  Nastavak podrške i novi programi za razvoj bihorskih sela

Poljoprivredna proizvodnja i prerađivački kapaciteti na području opštine Petnjica unaprijeđeni su u proteklom periodu, ali postoji značajan prostor da se postigne mnogo više, obzirom na velike, ali nedovoljno iskorišćene, potencijale petnjičkog kraja u oblasti poljoprivrede. U tom pravcu Vlada će u saradnji sa lokalnom samoupravom nastojati da stvori uslove za dalji rast proizvodnje i konkuretnosti poljoprivrednih proizvođača na ovom području, za koji je poljoprivreda ključna razvojna šansa, kao i uslove za bolji kvalitet života i ostanak, posebno mladih ljudi, u Petnjici...

26.05.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović boravio u posjeti Beranama

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović boravio u posjeti Beranama

Zajedničkim aktivnostima i u partnerstvu, Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, Opština Berane, u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima i preduzetnicima iz sektora agroindustrije nastojaće u narednom periodu da valorizuju značajne potencijale u oblasti poljoprivrede, u korist razvoja ove opštine...

25.05.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović u subotu u posjeti Petnjici

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boraviće u subotu, 27. maja, u radnoj posjeti opštini Petnjica.

25.05.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović u radnoj posjeti Beranama

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boraviće u petak, 26. maja, u radnoj posjeti opštini Berane.