Manja slova Veća slova RSSVijesti

29.11.2014.

Saopštenje: Završena dvodnevna radionica o primjeni Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju

Saopštenje: Završena dvodnevna radionica o primjeni Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju Crnogorski proizvođači maslinovog ulja, kao i nadležni inspekcijski organi imali su priliku da na radionici, održanoj u Podgorici, saznaju nešto više o pravnoj tekovini EU vezano za tržišne standarde maslinovog ulja, kao i načine kontrole.

28.11.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Mojkovac

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 29. novembra, u radnoj posjeti opštini Mojkovac. Ministar Ivanović će zajedno sa predsjednikom Opštine Mojkovac Dejanom Medojevićem otvoriti dva vodovoda, posjetiti domaćinstvo jednog poljoprivrednika i razgovarati sa ostalima.

28.11.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Petnjici razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima i otvorio vodovod Trpezi-Lazi

Saopštenje: Ministar Ivanović u Petnjici razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima i otvorio vodovod Trpezi-Lazi

Razvoj poljoprivredne proizvodnje, edukacija i podrška ruralnom razvoju prioriteti su saradnje lokalne samouprave u Petnjici i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, konstatovano je danas prilikom posjete ministra prof.dr Petra Ivanovića toj opštini.

27.11.2014.

Izmjena Stručnog uputstva za postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja naročito opasne zarazne bolesti plavog jezika

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava je, 27. novembra 2014. godine, donijelo Izmjenu stručnog uputstva za postupanje u cilju sprječavanja pojave i širenja zarazne bolesti plavi jezik na teritoriju Crne Gore, sa teritorije Srbije, kojom se van snage stavljaju odredbe koje se odnosi na obavezu uzorkovanja krvi životinja po dospijeću pošiljke u depo klanice i njihovo ispitivanje u Specijalističkoj veterinarskoj laboratoriji.

27.11.2014.

Saopštenje: Otkupljeni svi tržišni viškovi jagnjadi u 2014. godini

Poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori otkupljeni su svi ovogodišnji tržišni viškovi jagnjadi, kroz organizovan otkup koji je realizovan u periodu septembar-novembar. Ukupna težina 14.499 isporučenih jagnjadi iznosi 676.090 kg žive vage, odnosno 333.045 kg mesa ili prosječno 23 kg mesa po jagnjetu. Otkup je izvršen od 1.062 poljoprivredna proizvođača. Ukupna vrijednost isplaćena proizvođačima od strane otkupljivača iznosi oko 1,5 miliona eura.

27.11.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Petnjica

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 28. novembra, u radnoj posjeti opštini Petnjica. Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine i razgovora sa poljoprivrednim proizvođačima, Ministar će svečano otvoriti vodovod Trpezi-Lazi.

27.11.2014.

Najava: Počela radionica o Zakonu o maslinarstvu i maslinovom ulju

Za proizvođače maslinovog ulja, kao i relevantne institucije nadležne za sprovođenje Zakona o maslinarstvu, danas počinje radionica na temu „Zakon o maslinarstvu i maslinovom ulju“, koja će trajati dva dana, 27-28 novembra.

27.11.2014.

Najava: U Danilovgradu predavanje o savremenom uzgoju trešnje

Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 28. novembra, u Danilovgradu, radionicu na temu “Savremeni uzgoj trešnje”.

27.11.2014.

Ministar Ivanović uputio je povodom jubileja Radio i Televizije CG čestitku generalnom direktoru RTVCG Radu Vojvodiću, direktorici TVCG Radojki Rutović i direktoru RCG Radojici Bulatoviću

Izvještavanje Radija tokom sedam i Televizije tokom pet decenija, svjedoči o brojnim političkim, društvenim i ekonomskim dešavanjima na našim prostorima, i šire. Profesionalizam zaposlenih učvrstio je povjerenje građana i pozicionirao javni servis u pouzdane izvore informisanja. Odgovornost prema građanima, posvećenost i pregalaštvo zaposlenih, krase obje medijske kuće i danas, u vremenu oštre konkurencije, često vođeno rastućom potrebom za senzacionalizmom. I u takvim uslovima javni servis opstaje i ispunjava svoju misiju - informiše i edukuje.

26.11.2014.

Pitanja DN “Vijesti” vezana za izradu nacrta strategije razvoja poljoprivrede i odgovori Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja upućeni redakciji 26.11.2014.

Konzorcijum MICRO PROJEKT d.o.o. Podgorica / MICRO PROJEKT d.o.o. Split / CEED Consulting d.o.o. (Crna Gora) nije radio na izradi Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za period 2014-2020, odgovoreno je danas dnevnim novinama "Vijesti", na pitanje da li je navedeni konzorcijum učestvovao u izradi ili pripremi ovog strateškog dokumenta.Konzorcijum je, kako je MPRR navelo u odgovoru,uradio šest sektorskih analiza, koje su koštale neuporedivo manje nego sve ranije sektorske studije, a 100 puta manje od iznosa koji je naplatila izvjesna dekanica, supruga izvjesnog suvlasnika izvjesnih dnevnih novina.