Manja slova Veća slova RSS



MPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

12.03.2014.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Programa razvoja lovstva za period 2014 - 2024 godine

Na osnovu čl. 8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Programa razvoja lovstva za period 2014 - 2024 godine.

10.03.2014.

Saopštenje: Intenzivne aktivnosti na zdravstvenoj zaštiti životinja i u 2014. godini

Veterinarska uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i ove godine će intenzivno raditi na preventivnoj zaštiti zdravlja životinja, kako bi se obezbijedili, u prvom redu uzgoj i proizvodnja zdravih životinja, bezbjednih i zdravstveno ispravnih proizvoda životinjskog porijekla. Sprovođenje Programa obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja za 2014. godinu, koji je 21. februara objavljen u Službenom listu CG, omogući će i zaštitu dobrobiti životinja, životne sredine, kao i zdravlje ljudi, s obzirom da se neke od bolesti životinja mogu prenijeti na čovjeka.

07.03.2014.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao je u petak, 07. marta 2014. godine konferenciju za medije povodom aktuelnosti u oblasti poljoprivrede. Izlaganje ministra Ivanovića možete preuzeti ovdje...

06.03.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 07. marta 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

06.03.2014.

Najava: Predavanjem u Nikšiću počinje edukacija o organskoj proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači sa područja Nikšića i Šavnika, koji se bave organskom proizvodnjom ili su zainteresovani da uđu u proces sertifikacije, imaće priliku da se detaljno informišu na tu temu, na radionici koja će se održati 07. marta, u 11h, u sali SO Nikšić.

06.03.2014.

Saopštenje: Za proljećnju sjetvu ratarskih kultura zahtjeve dostaviti do 1. juna

Saopštenje: Za proljećnju sjetvu ratarskih kultura zahtjeve dostaviti do 1. juna

Poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za podršku ratarskoj proizvodnji iz ovogodišnjeg Agrobudžeta treba da dostave zahtjeve do 1. juna, za proljećnu sjetvu, usjeve krmnog bilja iz prethodog četvorogodišnjeg perioda i sjemensku proizvodnju. Za jesenju sjetvu krajnji rok za prijavu je 15. novembar.

06.03.2014.

JAVNI POZIV nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020 godine, Nacrta zakona o vinu i Nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu

Na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje JAVNI POZIV nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020 godine, Nacrta zakona o vinu i Nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu.

05.03.2014.

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta

Saopštenje: Proizvođači povrća mogu podnositi zahtjeve za podršku iz Agrobudžeta

Poljoprivredni proizvođači zainteresovani za agrobudžetsku podršku investicijama u povrtlarskoj proizvodnji zahtjeve mogu dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja do 30. maja, odnosno 30. novembra, u zavisnosti od vremena realizacije investicije.

04.03.2014.

Reagovanje: Stočari dobijaju premije prema kriterijumima agrobudžeta, a ne datumima izbora

U dnevnim novinama Dan, na 3.strani (Politika) objavljen je danas tekst sa naslovom „Parama za stočnu hranu kupovali glasove“ u kome nevladina organizacija MANS saopštava da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, neposredno uoči prethodnih predsjedničkih izbora, u aprilu 2013. godine, stočarima u Beranama po osnovu subvencija uplatilo oko 150 hiljada eura, na osnovu čega ova NVO izražava sumnju da je to moglo biti korišćeno kao vid političkog pritiska na terenu.

03.03.2014.

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Saopštenje: Kako do podrške za izdig stoke na katune

Zahtjevi za ostvarivanje prava na podršku za održivo korišćenje pašnjaka mogu se podnositi u periodu od 01. marta do 30. aprila, na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Podrška se daje poljoprivrednim gazdinstvima koja najmanje tri mjeseca u godini drže stoku na katunima, svoju i stoku uzetu na mljekarinu.