Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.11.2015.

Saopštenje: Svečano zatvaranje Twining projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori"

Saopštenje: Svečano zatvaranje Twining projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori" Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je ceremoniju zatvaranja Twinning projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori". Pomenuti Projekat se počeo implementirati od juna 2013. godine i sastojao se od konzorcijuma triju država – Holandije, Estonije i Litvanije.

05.11.2015.

Vlada utvrdila Predlog zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave

Vlada utvrdila Predlog zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrđivanja Predloga zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave... Video

04.11.2015.

Odgovor MPRR predsjedniku Unije stočara sjevera Milku Živkoviću povodom teksta u DN Dan ”Pozvao ministra Ivanovića da novac od Arapa podijeli poštenim proizvođačima”

Teško bi brigu gospodina Živkovića, predsjednika jednog poljoprivrednog udruženja, vrijedni domaćini mogli pripisati posvećenosti poslu ili neinformisanosti o programima podrške koju daje resorno Ministarstvo. Nama je jasno da je riječ o praznom ehu, očigledno velikih frustracija, nakon neuspjelih protesta u Podgorici. Zato i ne čudi što je po već ustaljenoj šemi napao kreditna sredstva iz Abu Dabi razvojnog fonda

04.11.2015.

Najava: Radionica za proizvođače kolašinskog sira u cilju ulaska u sistem zaštite proizvoda

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće u četvrtak, 05. novembra, u Kolašinu, radionicu za proizvođače sira sa ovog područja.

04.11.2015.

Saopštenje: Maslinari iz Bara upoznati sa procedurom zaštite geografskim indikacijama

Saopštenje: Maslinari iz Bara upoznati sa procedurom zaštite geografskim indikacijama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na radionici održanoj u Baru upoznali su maslinare sa tog područja sa propisima i postupkom za zaštitu geografskog porijekla. Ciljna grupa bili su maslinari koji su dobili sertifikat kojim se potvrđuje starost njihovih stabala maslina, a koja je tokom ove godine utvrđena na Univerzitetu u Instambulu.

03.11.2015.

Saopštenje: Predstavljen IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”

Saopštenje: Predstavljen IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”

Kroz IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”, koji je danas zvanično otvoren na konferenciji u Podgorici, biće nastavljeno jačanje sistema bezbjednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih standarda u Crnoj Gori, u skladu sa EU regulativom. Korisnici projekta, vrijednog 1,7 miliona eura, su Veterinarska Uprava, Fitosanitarna Uprava, Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslova i laboratorije.

02.11.2015.

Najava: Radionica za maslinare iz Bara o procesu zaštite geografskim indikacijama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće u utorak, 03. novembra, u Baru, radionicu za maslinare.

02.11.2015.

Najava: Otvaranje IPA projekta „Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi“

Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen IPA projekat „Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori“ biće održana sjutra, 3. novembra, u EU Info centru u Podgorici, sa početkom u 10,00h.

01.11.2015.

Ministar Ivanović na tribinama o NATO u Danilovgradu, Nikšiću, Šavniku i Žabljaku

Ministar Ivanović na tribinama o NATO u Danilovgradu, Nikšiću, Šavniku i Žabljaku

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govorio je na tribinama o NATO-u koje su ove sedmice održane u Šavniku, Žabljaku, Nikšiću i Danilovgradu. Tribine kojima je prisustvovalo preko hiljadu posjetilaca, najviše u Danilovgradu, realizovane su u okviru treće faze „V Speaking tour” koji je organizovao Komunikacioni tim Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Višegradska grupe, Ambasada Republike Slovačke u saradnji sa lokalnim upravama.

27.10.2015.

Obavještenje: Potvrda prvog nalaza štetnog organizma Anoplophora glabripennis (Motschulsky) – azijske strižibube

Dana 26.10.2015. godine potvrđen je prvi nalaz štetnog organizma Anoplophora glabripennis (Motschulsky) odnosno azijske strižibube koja izaziva sušenje velikog broja listopadnog drveća.