Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.10.2014.

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka

Na skupu u Podgorici definisani dalji koraci na dostizanju EU standarda kvaliteta sirovog mlijeka Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori tokom prethodna dva dana imali su priliku da se detaljno upoznaju sa standardima EU u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju je organizovala misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.10.2014.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Mathesona

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa novoimenovanim ambasadorom Novog Zelanda u Crnoj Gori dr Trevor Matheson-om. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Matheson iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Novog Zelanda, i iskazali spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

27.10.2014.

Najava: Radionica o EU standardima kvaliteta sirovog mlijeka

Predstavnici mljekarskog sektora u Crnoj Gori imaju priliku da se detaljno upoznaju sa standardima Evropske unije u oblasti kvaliteta sirovog mlijeka, na radionici u Podgorici, koju organizuje misija EU za tehničku podršku (TAIEX) u saradnji sa Ministarstvom poljoiprivrede i ruralnog razvoja.

26.10.2014.

Saopštenje: Završen seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Završeno je dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji koje je organizovalo Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a podržali Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić. Savjetovanje je primjer kako saradnja udruženja, stručnjaka, relevantnih institucija, opštine, Ministarstva poljoprivrede, Veterinarske uprave i Savjetodavne službe može dovesti do kvalitetnih zaključaka i novih ideja.

24.10.2014.

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Pokretanje proizvodnje u Vektri Jakić sa planovima za dalje upošljavanje kapaciteta, kao i veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača za korišćenje bespovratnih sredstva podrške za unapređenje proizvodnje, pokazatelj su boljih dana za pljevaljski kraj. U to se danas, prilikom radne posjete Pljevljima, uvjerio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

24.10.2014.

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić danas je počelo dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.

23.10.2014.

Ministar Ivanović razgovarao sa studentima FDES-a o benefitima članstva u NATO

Ministar Ivanović razgovarao sa studentima FDES-a o benefitima članstva u NATO

Međusobnu povezanost poljoprivrede i NATO, iako na prvi pogled manje razumljivu, pojasnio je danas studentima Fakulteta za državne i evropske studije u Podgorici, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović...

23.10.2014.

Susret Ivanović-Yazici

Susret Ivanović-Yazici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se danas sa gospodinom Mustafom Yazicijem, koordinatorom Turske razvojne agencije (TIKA) za Crnu Goru. Ocijenjeno je da je saradnja između MPRR i TIKA-e na zadovoljavajućem nivou, ali da se mora dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo. Ministar Ivanović upoznao je gospodina Yazicija sa aktivnostima ministarstva u razvoju ruralnih područja Crne Gore i podrškom koju Ministarstvo pruža poljoprivrednicima.

23.10.2014.

Najava: Uz podršku MPRR u Nikšiću se održava seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji

U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić, sjutra, 24. oktobra, počeće dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.

23.10.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Opštini Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 24. oktobra, u radnoj posjeti Opštini Pljevlja.