Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.09.2014.

Poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu čl.77. Zakona o šumama ( Sl.list CG br.74/10) i čl.9. Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini ( Sl.list CG br.44/10) i Zaključka Vlade CG broj 08-1869/3 od 31.07.2014.godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju drveta u dubećem stanju, sanitarna sječa.

27.09.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014. godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-1863/3 od 31.07.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

26.09.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 27. septembra 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

26.09.2014.

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Saopštenje: Na manifestaciji „Podgorički dani meda“ proizvode predstavilo 80 izlagača

Podgorički dani meda okupili su danas na Trgu Republike oko 80 izlagača meda, raznih pčelinjih proizvoda i opreme. Prije 20 godina ova manifestacija organizovana je prvi put s ciljem da se promovišu crnogorski pčelari i domaći med kao zdrava hrana i lijek. Danas, čini se, da je taj cilj u dobroj mjeri postignut, jer su crnogorski pčelari prepoznati kao vrijedni, najbolje organizovani i ambiciozni, a njihov med kao domaći proizvod u koji potrošači imaju veliko povjerenje. Pred pčelarima su sada novi izazovi: unapređenje proizvodnje i brendiranje domaćeg meda, kako bi ovaj crnogorski proizvod postao prepoznatljiviji na domaćem tržištu i imao veće šanse za izvoz.

25.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović svečano otvara „Podgoričke dane meda“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 26. septembra, manifestaciju „Podgorički dani meda“. Jubilarna, 20. po redu pčelarska manifestacija u Podgorici, biće svečano otvorena u 10,00h, na Trgu Slobode.

23.09.2014.

Saopštenje: U avgustu otkupljeno 2,38 miliona litara mlijeka

Evidencija o otkupu mlijeka vodi se posljednjih dvanaest godina. U avgustu ove godine otkupljena je rekordna količina mlijeka u odnosu na isti mjesec svih prethodnih godina. Naime, otkupljeno je 2.388.183 litara mlijeka, što je za čak 7% ili 154.754 litra više nego u avgustu 2013. godine i za 70,000 litara mlijeka više nego u prethodnom, julu.

20.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Završetak dvije vještačke akumulacije u Banjanima, tačnije u selima Klenak i Podbožur, omogućiće bolje uslove za rad farmi koza „Zečević“ i „Miljanić“. Uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, čiji su čeli ljudi danas obišli akumulacije, ovi projekti omogućiće i ostvarenje planova za preradu mlijeka u mljekarama vlasnika ovih farmi, i uvezivanje ostalih stočara ovog kraja, kroz sistem otkupa. Ministar je u Nikšiću otvorio i manifestaciju Dani meda.

20.09.2014.

IZVJEŠTAJ SA JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IDENTIFIKACIJI I REGISTRACIJI ŽIVOTINJA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 6. avgusta 2014. godine dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i portalu e- uprave. Takođe, shodno propisanim obavezama, Nacrt zakona sa pozivom za učešće u javnoj raspravi objavljen je u dnevnom listu Pobjeda, 6. avgusta 2014. godine i pozvani su svi zainteresovani subjekti da daju svoje komentare, primjedbe i predloge.

19.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar Ivanović boraviće sjutra, 20. septembra, u radnoj posjeti opštini Nikšić. Tom prilikom Ministar će otvoriti manifestaciju „Dani meda“, koju organizuje pčelarsko društvo iz te opštine. Ministar, zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, potom će predati na upotrebu mještanima dvije vještačke akumulacije - u Klenku i Podbožuru.

19.09.2014.

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Razvoj drvne industrije u Crnoj Gori treba da ide u pravcu programskog restrukturiranja i tehnološke modernizacije preduzeća, usmjeravanju da sirovinu koju dobijaju od koncesionara u što većem stepenu finalizuju, brendiraju svoje proizvode, identifikovanju i podršci liderskim kompanijama koje će povući i razvoj manjih, ocijenio je prof.dr Branko Glavonjić sa Šumarskog fakulteta iz Beograda na okruglom stolu koji je organizovao Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru Sajma namještaja u Podgorici.