Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

14.09.2016.

Одржана радионица на тему субвенција ЕУ и пољопривредне статистике

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Амбасадом Мађарске у уторак, 13. септембра 2016. године у просторијама старе зграде Владе, одржана је радионица за пољопривредне произвођаче на тему „Субвенције ЕУ и пољопривредна статистика“.

14.09.2016.

Најава ТАИЕX Радионица на тему заједничке организације тржишта за воће и поврће

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће, 14. и 15. септембра 2016. године радионицу на тему: „Заједничка организација тржишта за воће и поврће“. Радионица ће се одржати у хотелу Цитy.

13.09.2016.

Митровић говори неистине, Вектра и остали концесионари вршили санитарне сјече

Није тачно да концесионари са подручја Пљеваља нијесу урадили ништа по питању санитарне сјече у шумама на том подручју, како то тврди предсједник НВО Брезница Милорад Митровић у наведеном тексту објављеном у ДН “Дан”. До сада је извршена сјеча 39.000м3 санитара, највише од стране концесионара "Вектре Јакић", "Бамбис Столарија", али и осталих фирми које су корисници шума.

12.09.2016.

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

На изложби меда из свих крајева Црне Горе одржаној током викенда у Баошићима учествовало је само 10 излагача. Разлог за мањи одзив пчелара је лоша медна година. Изложбу меда и едукативно предавање дипл. инг Ферида Велагића подржали су Општина Херцег Нови и Министарство пољопривреде и руралног развоја.

10.09.2016.

У Пљевљима одржана регионална изложба меда, пчелињих производа и пчеларске опреме

У Пљевљима одржана регионална изложба меда, пчелињих производа и пчеларске опреме

У Пљевљима је у петак, 9. септембра, одржана седма по реду Регионална изложба меда пчелињих производа и пчеларске опреме. Производе је изложило око четрдесетак произвођача из Црне Горе и земаља региона.

09.09.2016.

Најава: ТАИЕX Радионица на тему: “Увођење ПДО и ПГИ система означавања вина”

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће радионицу о заштити ознака поријекла и географских ознака вина.

07.09.2016.

Повећано интересовање за подршку повртарској производњи

У току је исплата подршке повртарима који су испунили услове Јавног позива за додјелу подршке за повртарску производњу за 2016. годину, који је Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило 1. марта 2016. године.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подрске за инвестиције у маслинарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање нових, ревитализацију постојећих маслињака, набавку механизације и опреме, управљање биљним отпадом, подизање подзида као и привођење необрадивог земљишта пољопривреди за садњу маслина.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање производних воћних засада за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и буџетском линијом 2.1.4 – Подршка подизању и модернизацији/опремању производних воћних засада, објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање производних воћних засада за 2016. годину. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Право на подршку корисници подстицајних средстава могу остварити искључиво за набавку сертификованог садног материјала.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подршке узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2016. годину, програма 2.1.7 Подршка узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља. Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.