Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

30.07.2016.

Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Према посљедњим резултатима анализа, у Црној Гори је до данас потврђено 47 случајева болести квргаве коже говеда, и то у сљедећим општинама:

29.07.2016.

Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

У Црној Гори је од 21. јула до данас болест квргаве коже забиљежена код 23 говеда, на територији седам општина: Гусиње, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав и Рожаје.

29.07.2016.

Милан Марковић обмањује јавност и плаши запослене

У земљи у којој се контролори множе попут корова, након што контролори исконтролишу контролоре, који ће својим контролорима по дубини и ширини доставити извјештаје, ипак ћемо морати да радимо, јер у супротном неће бити шта да се контролише.

29.07.2016.

Наредба о мјерама за спрјечавање ширења болести квргаве коже говеда

Нова наредба обједињава све до сада донијете наредбе о забрани увоза говеда и производа од говеда из земаља у којима је болест регистрована, прописана је обавеза вакцинације свих говеда на територији Црне Горе, као и све мјере које се спроводе

27.07.2016.

Едукативна кампања за очување шкољки прстаца

Едукативна кампања за очување шкољки прстаца

У циљу очувања природне камените обале, која је посљедњих година угрожена масовним и несавјесним сакупљањем шкољки прстаца (Литхопхага литхопхага), Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Институтом за биологију мора из Котора, покреће интензивнију едукацију јавности о значају заштите камените обале црногорског приморја. Главни циљ ове иницијативе је потреба да се што више људи упозна са штетом која се чини сакупљањем прстаца и подигне свијест, да се зарад сезонске зараде, угрожава опстанак једног важног ресурса, а заједно са њим уништава и станиште, које је уједно и станиште великог броја других организама.

26.07.2016.

Саопштење за јавност – нови случајеви говеда обољелих од болести квргаве коже

Специјалистичка ветеринарска лабараторија данас је потврдила још 5 случајева болести квргаве коже говеда.

26.07.2016.

Министар Мугоша боравио у радној посјети Тузима

Министар пољопривреде и руралног развоја Будимир Мугоша боравио је данас у радној посјети Градској општини Тузи, гдје се састао са представницима локалне самоуправе и пољопривредним произвођачима. Циљ посјете био је да се Министар упозна са ефектима реализованих инвестиција за унапређење пољопривредне производње и плановима за наредни период.

25.07.2016.

О уништавању амброзије одржан састанак у Општини Даниловград

У просторијама општине Даниловград 25.07.2016. године, са почетком у 8 х одржан је састанак на тему уништавања коровске биљке амброзије - Амбросиа артемисифолиа Л.

23.07.2016.

Болест квргаве коже говеда потврђена и на подручју Бијелог Поља

Болест квргаве коже говеда данас је потврђена и на газдинству које се налази на територији општине Бијело Поље.

22.07.2016.

Политика коју је спроводило Министарство пољопривреде даје позитивне резултате. Расте прерада.

Политика коју је спроводило Министарство пољопривреде даје позитивне резултате. Расте прерада.

Аграрна политика коју протеклих година спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја, а која је окренута подршци инвестицијама пољопривредних произвођача кроз мјере агробуџета и пројекте подршке даје позитивне резултате. Охрабрује чињеница да расте прерада пољопривредних производа, што је значи добар пут за раст конкуретности наших произвођача.