Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

14.04.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata dužine od 4 m do 10 m LOA u malom privrednom ribolovu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i akvakulture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za osavremenjivanje postojećih ribolovnih plovnih objekata dužine od 4 m do 10 m LOA u malom privrednom ribolovu u 2014. godini.

14.04.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške – Prilagođavanje dimenzija oka na saku mreže koče

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i akvakulture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za prilagođavanje dimenzija oka na saku mreže koče u 2014. godini.

14.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima komisija Crne Gore i Albanije koje rade na reagulaciji voda Skadarskog jezera i Bojane

Aktivnosti na sprovođenju hitnih mjera za regulisanje vodnog režima Skadarskog jezera i rijeke Bojane dovele su do toga da trenutno postoje male razlike u visini kota bentova urađenih sa strana Albanije i Crne Gore. Radne grupe, koje će formirati obje države, imaće zadatak da definišu dalje aktivnosti na usklađivanju visine kota, saopšteno je danas na sastanku međudržavnih komisija dvije zemlje, održanom u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja

10.04.2014.

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Saopštenje: Predstavljen crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat u šumarstvu

Tim istraživača iz oblasti šumarstva i ekologije iz Crne Gore, Srbije i Njemačke predstavio je danas, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, nedavno započeti projekat "Poboljšanje baze šumsko-ekoloških podataka za održivo gazdovanje šumama i zaštitu šuma u Crnoj Gori”.

10.04.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Pljevljima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 11. aprila, u 11,00h, u SO Pljevlja, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka, na teme organske proizvodnje, kao i zaštite proizvoda oznakama.

10.04.2014.

Najava: Edukacija stočara na teme izgradnje objekata i higijena muže

Služba za selekciju stoke organizovaće sjutra radionicu za poljoprivredne proizvođače iz Velike i Gornje Rženice, opštine Plav na teme „Objekti u stočarstvu“ i „Uslovi držanja stoke“. Predavanje, koje bi trebalo da pomogne proizvođačima da zadovolje zahtjeve dobrobiti životinja i obezbijede njihovu maksimalnu produktivnost, biće održano u 10,00h, u prostorijama škole u Velici.

09.04.2014.

Saopštenje: Ivanović – EK: Dogovoreni naredni koraci u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Ivanović – EK: Dogovoreni naredni koraci u oblasti poljoprivrede

Trećeg dana boravka u Briselu, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa komesarom za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije, Dacian Ćolosom, generalnim direktorom Direktorata za proširenje EK, Kristijan Danijelsonom, zamjenikom generalnog direktora u Direktoratu za poljoprivredu i ruralni razvoj, Monik Pare, kao i šefom jedinice za Crnu Goru i Island u generalnom direktoratu za proširenje, Dirk Langeom.

09.04.2014.

Najava: Prezentacija projekta za poboljšanje šumsko-ekoloških podataka

Crnogorsko – srpsko – njemački istraživački projekat „Poboljšanje baze šumsko-ekoloških podataka za održivo gazdovanje šumama i zaštitu šuma u Crnoj Gori” biće predstavljen sjutra, u 17,00h u Privrednoj komori.

08.04.2014.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja grupi NVO

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izražava žaljenje što predstavnici NVO sektora, koji su pozvani da prisustvuju današnjem okruglom stolu o monitoringu divljači, NISU PREPOZNALI mogućnost za saradnju sa Ministarstvom, na donošenju jednog od važnih dokumenta za oblast lovstva.

08.04.2014.

Saopštenje: Nacrt metodologije za monitoring divljači predstavlja dobru polaznu osnovu

Saopštenje: Nacrt metodologije za monitoring divljači predstavlja dobru polaznu osnovu

Nacrt metodologije za monitoring divljači, vođenje evidencije, ustanovljavanje bioloških pokaza-telja usklađenosti divljači sa životnom sredinom i metodologija za ocjenjivanje štete od divljači i na divljači, ocijenjen je na današnjem okruglom stolu kao dobra polazna osnova. Učesnici okruglog stola dali su kvalitetan doprinos javnoj raspravi predlažući, svako iz svoje oblasti, konkretne predloge za dalje poboljšanje. Upravo to je i bila suština današnjeg sastanka.