Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

25.10.2013.

Najava: Poljoprivredna manifestacija "Polimlje 2013" u Beranama

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Službe za selekciju stoke (Regionalni centri Berane i Bijelo Polje), održaće se Sedma regionalna izložba priplodne stoke "POLIMLJE 2013", za odgajivače priplodnih krava, ovaca i koza sa područja koja gravitiraju opštinama: Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Andrijevica, Plav, Mojkovac i Kolašin.

25.10.2013.

Najava: “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013” u Petnjici

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Udruženja “Vrijedne ruke” Bihor, Udruženja “Bihor”, Ekološkog društva “Popca” i Grupe PP “Bravo” Petnjica održaće se dvanaesti tradicionalni regionalni sajam u Petnjici, pod nazivom “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013”.

24.10.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio manifestaciju "Dani Poljske u Crnoj Gori"

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio manifestaciju "Dani Poljske u Crnoj Gori"

Na otvaranju manifestacije "Dani Poljske u Crnoj Gori" uvodno izlaganje imali su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, Ambasador Republike Poljske Grazina Sikorska (Grazyna Sikorska), pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Poljske Zofija Šalčik (Zofia Szalczyk), zamjenik Direktora odjeljenja Evropske unije i međunarodne saradnje MPiRS Poljske Monika Tiska (Monika Tyska).

23.10.2013.

Najava: Bliskom saradnjom na „Danima Poljske u Crnoj Gori“ do standarda Evropske unije

Ambasada Republike Poljske u Crnoj Gori orgnizuje Dane Poljske u Crnoj Gori, od 24 do 27. oktobra 2013. godine. Na otvaranju manifestacije uvodno izlaganje imaće ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, i pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Poljske Zofija Šalčik (Zofia Szalczyk).

23.10.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović - Pokrenuta glavna linija proizvodnje u kompaniji "Vektra Jakić"

Saopštenje: Ministar Ivanović  -  Pokrenuta glavna linija proizvodnje u kompaniji      "Vektra Jakić"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas, 23.10.2013. godine, u radnoj posjeti kompaniji " Vekra Jakić". Materijal sa radne posjete kompaniji " Vektra Jakić" možete pogledati ovdje...

23.10.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Nikšiću

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Ži Žaolin (Zhi Zhaolin) boravili su danas u radnoj posjeti Opštini Nikšić. Tom prilikom sastali su se sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, posjetili mjesnu zajednicu Krstac i obišli vještačke akumulacije izgrađene iz sredstava donacije Ambasade NR Kine u Crnoj Gori. Riječ je o prvoj vještačkoj akumulaciji koju realizuje Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa lokalnom samoupravom Nikšić. Materijal posjete možete pogledati ovdje..

22.10.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Ži Žaolin (Zhi Zhaolin) boraviće sjutra, 23. oktobra u radnoj posjeti Opštini Nikšić.

22.10.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na sjednici Socijalnog savjeta

Peta sjednica Socijalnog savjeta održana je u ponedjeljak, 21. oktobra u 11:00 sati. Materijal sa sjednice Socijalnog savjeta možete pogledati ovdje...

17.10.2013.

Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

17.10.2013.

Iz medija: Portal Refleksija - Ministar predevropske poljoprivrede

Kad je, prije nepunu godinu dana, za ministra poljoprivrede izabran Petar Ivanović, javnost je bila pomalo iznenađena. Prvo zbog činjenice da on nema karijeru u toj oblasti, osim to što se i sam privatno bavi agrarom, vinogradarstvom. Drugo, nekako je izgledalo kao da je Ivanović suviše „moderan“ za resor poljoprivrede. Profesor je na univerzitetskoj katedri, a radio je u Agenciji za promociju stranih investicija u Crnoj Gori. Poljoprivrednici i ruralni svijet su njegovo imenovanje, takođe, dočekali sa nepovjerenjem. Bile su, čini se, krenule i javne zamjerke da Ivanović nije za tu funkciju.