Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvorio je danas u mjesnoj zajednici Crmnica, u selu Gluhi Do, vodovod koji će riješiti problem snabdijevanja vodom za oko 30 domaćinstava i dati šansu za razvoj ovog kraja. Izgradnja vodovoda, koji je ministar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem, svečano pustio u rad, investicija je vrijedna oko 80 hiljada eura.

15.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji u Ulcinju i Baru

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. maja, u 11,00h u Sali Opštine Bar, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj, na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

15.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa), (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-993/4 od 08.05.2014.godine), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa).

14.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Gluhi Do u Virpazaru

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 15. maja u 13,00h, vodovod Gluhi Do u Virpazaru. Vodovod Gluhi Do, koji se nalazi u zaseoku Jasen, ministar Ivanović otvoriće zajedno sa predsjednikom opštine Bar, Žarkom Pavićevićem.

14.05.2014.

Saopštenje: Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda (januar-mart 2014)

Ukupan uvoz poljoprivrednih proizvoda u prvom kvartalu 2014. godine manji je za 3,8% (ili za 3.2 miliona €) u odnosu na isti period prošle godine, dok je izvoz poljoprivrednih proizvoda veći za 4,5% (ili za 417,781€). Smanjuje se učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom uvozu (sada iznosi 23.8%), dok se blago povećava učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu (sada iznosi 15.9%).

09.05.2014.

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

U okviru šeste kampanje oralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda protiv bjesnila, u cilju iskorjenjavanja te bolesti, iz aviona će narednih dana na teritoriju Crne Gore, osim vodenih i urbanih površina, biti izbačene vakcine sa mamcima.

08.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Bijelom Polju

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 09. maja, u 12,00h u SO Bijelo Polje, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja te opštine na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

08.05.2014.

Reagovanje povodom teksta u dnevnim novinama “Vijesti” sa nadnaslovom „Gdje idu pare: Združena akcija Mugoše i Ivanovića” i naslovom „Pomažu osobu sa Vladine crne liste”, objavljenom 08. maja na 9. strani

Manirom iskusnog obmanjivača, DN „Vijesti“ nastavljaju da dovode u zabludu svoje čitaoce, netačnim i manipulativnim izvještavanjem.

07.05.2014.

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Estonije potpisali sporazum o saradnji

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Estonije potpisali sporazum o saradnji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i ministar poljoprivrede Estonije Ivari Padar potpisali su danas u Podgorici sporazum o saradnji između ministarstava dvije zemlje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

03.05.2014.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom 2.1.7. - Podrška investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na porodičnim gazdinstvima za 2014. godinu.