Manja slova Veća slova RSSVijesti

24.10.2014.

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić danas je počelo dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.

23.10.2014.

Ministar Ivanović razgovarao sa studentima FDES-a o benefitima članstva u NATO

Ministar Ivanović razgovarao sa studentima FDES-a o benefitima članstva u NATO

Međusobnu povezanost poljoprivrede i NATO, iako na prvi pogled manje razumljivu, pojasnio je danas studentima Fakulteta za državne i evropske studije u Podgorici, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović...

23.10.2014.

Susret Ivanović-Yazici

Susret Ivanović-Yazici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se danas sa gospodinom Mustafom Yazicijem, koordinatorom Turske razvojne agencije (TIKA) za Crnu Goru. Ocijenjeno je da je saradnja između MPRR i TIKA-e na zadovoljavajućem nivou, ali da se mora dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo. Ministar Ivanović upoznao je gospodina Yazicija sa aktivnostima ministarstva u razvoju ruralnih područja Crne Gore i podrškom koju Ministarstvo pruža poljoprivrednicima.

23.10.2014.

Najava: Uz podršku MPRR u Nikšiću se održava seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji

U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić, sjutra, 24. oktobra, počeće dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.

23.10.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Opštini Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 24. oktobra, u radnoj posjeti Opštini Pljevlja.

22.10.2014.

Saopštenje povodom informacija o zabrani izvoza mesa na rusko tržište

Saopštenje povodom informacija o zabrani izvoza mesa na rusko tržište

Informacije koje su se pojavile u crnogorskoj javnosti o iznenadnoj zabrani izvoza mesa na tržište Rusije i špekulacije o razlozima, nijesu istinite. Ne radi se o eventualnoj preprodaji proizvoda iz EU, već o regularnoj proceduri, rekao je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

22.10.2014.

Ministar Ivanović sa studentima FDES-a o NATO integaciji Crne Gore

Ministar Ivanović sa studentima FDES-a o NATO  integaciji Crne Gore

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović razgovaraće u četvrtak 23. oktobra sa studentima Fakulteta za državne i evropske studije, u okviru javnog dijaloga, na temu „Snagom činjenica i argumenata do stava o članstvu u NATO“...

22.10.2014.

Odgovor MPRR predsjedniku Udruženja ribara Bar povodom tvrdnji iznešenih u tekstu u DN „Dnevne novine“, na naslovom „Treba nam podrška, a ne smiješna ponuda“

U izjavi gospodina Dragoljuba Bajkovića, predsjednika udruženja ribara Bar datoj DN „Dnevne novine“, dominiraju tri teze, na koje Ministarstvo poljoprivrede daje odgovor, u cilju objektivnog informisanja javnosti, a ne zbog različitog gledanja na problem.

20.10.2014.

Veterinarska uprava: Registrovana bolest goveda i ovaca - „plavi jezik“

Sredinom oktobra ove godine, na teritoriji opština Danilovgrad, Podgorica i Cetinje, veterinarska služba Crne Gore registrovala je kod goveda i ovaca pojavu zarazne bolesti „plavi jezik“, koju prenose komarci iz roda Culicoides. Virus bolesti „plavi jezik“ ovog ljeta je dijagnostikovan u brojnim slučajevima u zemljama regiona: Grčka, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Srbija i Albanija i bilo je očekivano da će se pojaviti i na prostorima Crne Gore. Bolest se ne prenosi na ljude.

20.10.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima i institucijama, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.