Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.12.2015.

EU pozvala Crnu Goru da dostavi Pregovaračku poziciju za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva

Evropska unija smatra da je Crna Gora ispunila uslove i dostigla potreban nivo spremnosti za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva, navodi se u pismu Predsjedništva Savjeta Evropske unije, upućenom Crnoj Gori. „Nakon ocjene ispunjenja otvarajućeg mjerila za poglavlje 13 – Ribarstvo, Evropska unija sada smatra da je Crna Gora u ovoj fazi dovoljno pripremljena za otvaranje pregovora u Poglavlju 13”, navodi se u pismu koje, u ime luksemburškog Predsjedavanja EU, potpisuje stalni predstavnik Luksemburga pri Evropskoj uniji, ambasador Kristijan Braun.

13.12.2015.

Obavještenje: Počinje deveta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Kampanja oralne vakcinacije lisica traje već četiri godine i sprovodi se u svrhu zaštite zdravlja ljudi i domaćih životinja od bjesnila kao i zaštiti zdravlja i dobrobiti životinja, boljem pozicioniranju Crne Gore na međunarodnom tržištu, posebno u oblasti proizvodnje hrane ali i drugim povezanim granama privrede. Kampanju finansira Crna Gora i Evropska unija.

12.12.2015.

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U Briselu ocijenjeno da je Crna Gora postavila dobar temelj sistema bezbjednosti hrane

U nastavku posjete Briselu, ministar Ivanović susreo se sa evropskim komesarom za zdravlje i bezbjednost hrane Vitenisom Andrijukaitisom i generalnim direktorom za poljoprivredu i ruralni razvoj Jeržijem Bogdanom Plevom.

11.12.2015.

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Vidljiv napredak Crne Gore u poljoprivredi, bezbjednosti hrane i ribarstvu

Evropski zvaničnici tokom razgovora sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem danas u Briselu, ponovili su pozitivne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Gora ostvarila u protekloj godini u usvajanju evropskih standarda u oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

10.12.2015.

Počinje isplata staračkih naknada za septembar i oktobar

Isplata staračkih naknada za septembar i oktobar 2015. godine počinje sjutra, 11. decembra.

09.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je Naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrenulo je postupak vezano za pokušaj državljanina Italije da prenese 20 odstrijeljenih jarebica kamernjaki i jedne šumske šljuke preko graničnog prelaza Luka Bar, a bez posjedovanja neophodne dokumentacije.

09.12.2015.

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Susret ministara poljoprivrede Crne Gore i Slovenije

Crna Gora i Slovenija intenziviraće saradnju u oblastima poljoprivrede, razvoja ruralnih područja, šumarstva i drvoprerade, saopštili su danas u Podgorici ministri poljoprivrede dvije zemlje prof. dr Petar Ivanović i Dejan Židan.

09.12.2015.

Ministar Ivanović uputio čestitku povodom dana opštine Danilovgrad

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović uputio je u ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, i u svoje lično ime, povodom 9. decembra - Dana opštine Danilovgrad, čestitku predsjedniku Opštine Branislavu Đuranoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miodragu Đuroviću, odbornicima u Skupštini opštine, poljoprivrednim proizvođačima i svim građanima Danilovgrada.

08.12.2015.

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Saopštenje: U Podgorici počela Balkanska konferencija na temu drvne industrije u organizaciji UNECO/FAO i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Crna Gora bilježi pozitivne trendove u oblasti drvne industrije. Za devet mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle, ukupan uvoz drveta i proizvoda od drveta manji je za 1,7 miliona eura(8,3 odsto), a izvoz veći za 4,8 miliona eura(25 odsto). Oblast drvoprerade je od deficita, koji je imala ranije, prešla u suficit, od oko 30 odsto”, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvarajući Balkansku konferenciju na temu drvne industrije koja je danas počela u Podgorici.

08.12.2015.

Najava: Privredna delegacija Slovenije na čelu sa ministrom poljoprivrede Dejanom Židanom u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Privredna delegacija Slovenije na čelu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Dejanom Židanom boraviće sjutra, 09. decembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića.