Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.10.2016.

Najava radionice na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizuje radionicu na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“, koja je dio aktivnosti projekta „Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana’’. Radionica se organizuje u cilju pružanja podrške razvoju efikasnijjeg vrijedonosnog lanca u sektoru proizvodnje i prerade mesa i većoj konkurentnosti proizvoda, proširenju izvoznih mogućnosti i povećanju ekonomskih prihoda u sektoru.

10.10.2016.

Radionica na temu “Izazovi mliječnog govedarstva“

Ambasada Kraljevine Holandije, Odjeljenje za poljoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Upravom za bezbjednost hrane organizuje radionicu na temu: “Izazovi mliječnog govedarstva”. Radionica će biti održana u utorak, 11. oktobra 2016. godine, od 10:00 – 14:00h u Nikšiću, u “Tehnopolis“ –u, ulica Radoja Dakića bb.

04.10.2016.

NAJAVA: Održavanje radionice na temu „STO notifikacije u poljoprivredi“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) sa sjedištem u Ženevi, organizuje dvodnevnu radionicu na temu Notifikacije u poljopivredi, 5. i 6. oktobra 2016. godine u Podgorici.

01.10.2016.

REAGOVANJE Ministarstva poljoprivrede povodom neistinitih tvrdnji kontrolora u Upravi za šume Branislava Veljkovića, iznijetih na TV Vijesti, u informativnom programu emitovanom 30. septembra 2016. godine

Nije tačno da je država Crna Gora oštećena za porez na dodatu vrijednost zbog potpisanih ugovora o prodaji drvnih sortimenata, kako je to na TV "Vijesti" obznanio Branislav Veljković.

29.09.2016.

„Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda” u petak u Herceg Novom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“, organizuje izložbu organskih i tradicionalnih proizvoda u Herceg Novom. Na štandovima će biti izloženi prepoznatljivi crnogorski proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, prerađevine od voća i povrća, kao i suveniri.

27.09.2016.

Javni poziv za uključivanje u postupak pripreme zakona

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje

27.09.2016.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti morskog ribarstva, da predlože kandidata/kinju za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi.

27.09.2016.

„Karavan organskih i tradicionalnih priozvoda sjutra“ u Baru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u sklopu projekta „Karavan organskih i tradicionalnih proizvoda“ u saradnji sa Port of Adria iz Bara, a povodom uplovljavanja 6. kruzera u barsku luku, organizuje izložbu organskih i tradicionalnih proizvoda.

25.09.2016.

U Nikšiću otvorena 9. po redu manifestacija „Dani drenjina“

U Nikšiću otvorena 9. po redu manifestacija „Dani drenjina“

Danas je u Nikšiću počela manifestacija „Dani drenjina“ koja se realizuje u sklopu Septembarskih dana već devet godina za redom. Manifestacija je privredno-turističkog karaktera i ima za cilj da okupi poljoprivredene proizvođače i promoviše potencijale Crne Gore za uzgoj drenjine.

14.09.2016.

Održana TAIEX radionica o označavanju vina po EU standardima

Tokom predthodna dva dana u Podgorici je održana je TAIEX radionica na temu “Uvođenje PDO i PGI sistema označavanja vina”. Cilj Ministarstva bio je da se stručne službe i proizvodjači vina detaljnije upoznaju sa uvođenjem novog sistema označavanja i kategorisanja vina po EU standardima te da im se olakša primjena.