Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.02.2015.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za izradu predloga zakona o alkoholnim pićima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu čl.8 i 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Sl. list CG“ br. 7/12), upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti alkoholnih pića, za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o alkoholnim pićima.

10.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu u Bijelom Polju i konsultacije o budućem IPARD programu

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionicu o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina.

09.02.2015.

Saopštenje: U Euro-info Centru predstavljen projekat IPARD-like

Saopštenje: U Euro-info Centru predstavljen projekat IPARD-like

Sprovođenje IPARD-like projekta u Crnoj Gori važno je ne samo za dalji razvoj poljoprivrednih gazdinstava u Crnoj Gori, nego i za uspješno korišćenje budućih sredstava iz EU fondova, ali i za uvezivanje sektora koji doprinose bržem razvoju ruralnih područja, ocijenjeno je danas u Euro-info Centru u Podgorici. Aktuelni projekat IPARD-like predstavili su šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović.

09.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu za poljoprivrednike iz Berana, Plava i Andrijevice

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionice o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja Berana, Plava i Andrijevice, u okviru drugog kruga info-kampanje.

09.02.2015.

Ministar Ivanović gostovao u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ na Radiju Crne Gore

Ministar Ivanović gostovao u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ na Radiju Crne Gore

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović gostovao je u nedjelju 08.februara, u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi, na Radiju Crne Gore. Povod za gostovanje bio je tek usvojeni Agrobužet za 2015. godinu i pojašnjenje mjera podrške koju će poljoprivrednici imati na raspolaganju ove godine.

06.02.2015.

Nova kampanja za informisanje poljoprivrednih proizvođača o mogućnostima konkurisanja za IPARD like projekat

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od utorka kreću u novu info-kampanju za IPARD like projekat. Obićiće više crnogorskih opština, i razgovarati sa zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima o detaljima apliciranja na poziv i ostvarivanja bespovratne podrške u iznosu od 50 odsto investicija u porodična gazdinstva.

05.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom donošenja Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2015. godinu – AGROBUDŽET i Programa podsticanja projekata u vodoprivredi za 2015. godinu... Video

03.02.2015.

Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Vranj, Glavni grad Podgorica

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Vranj, Glavni grad Podgorica. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje predmetnih nepokretnosti.

31.01.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Pripremljen je Agrobudžet za 2015. godinu, a novine u podršci poljoprivrednim proizvođačima ići će u pravcu mjera koje su tokom prethodne godine dale pozitivne rezultate, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović. Navodeći neke od primjera, Ivanović je posebno istakao veću podršku za proizvodnju sirovog mlijeka većeg kvaliteta, mladim pčelarima početnicima, povrtlarskoj i proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja, a naveo je i neke od novih komponenti podrške u drugim sektorima proizvodnje.

31.01.2015.

Javni poziv Agencije za duvan za učešće na tenderu za izdavanje dozvole za proizvodnju duvanskih proizvoda

Agencija za duvan objavila je danas Javni poziv za prikupljanje ponuda za učešće na javnom tenderu za izdavanje dozvole za obavljanje proizvodnje duvanskih proizvoda.