Manja slova Veća slova RSSVijesti

03.06.2014.

Najava: Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Poljskoj

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima boraviće od 03. do 06. juna u zvaničnoj posjeti Poljskoj, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Mareka Savickog (Marek Sawicki).

03.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao u Podgorici sa predstavnicima Abu Dabi Fonda za razvoj

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao u Podgorici sa predstavnicima Abu Dabi Fonda za razvoj

Predstavnici Abu Dabi Fonda za razvoj (Abu Dhabi Fund for Development) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dr Anas Hassan Hamed i mr Ali Humaid Al Derei razgovarali su danas u Podgorici sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem i njegovim saradnicima o narednim koracima u procesu kreditiranja projekata koji su u oblasti poljoprivrede kandidovani kod ove institucije krajem prošle i početkom ove godine. Tokom sastanka razmotrena je komletna procedura odobravanja kredita, kriterijumi za dodjelu sredstava, kao i mehanizam analize uspješnosti realizacije kandidovanih projekata.

31.05.2014.

Saopštenje: Obuka o standardima hrane i finansijskom upravljanju u cilju pripreme za IPARD

Saopštenje: Obuka o standardima hrane i finansijskom upravljanju u cilju pripreme za IPARD

U sklopu Tvining projekta „Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori“, od 26. do 29. maja održana je obuka budućih tehničkih tijela u procesu sprovođenja IPARD programa o standardima EU po pitanju higijene hrane, materijalima u kontaktu sa hranom, označavanju prehrambenih proizvoda kao i aditivima i enzimima u prehrambenoj industriji.

30.05.2014.

Tumacenje uslova Javnog poziva za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju

Na zahtjev većeg broja zainteresovanih za učešće na Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014. godinu, a povodom ispunjavanja uslova koji se odnose na tehničku osposobljenost, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje sljedeće tumačenje uslova Javnog poziva za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

29.05.2014.

Saopštenje: Delegacija iz Izraela posjetila poljoprivredne proizvođače na području Podgorice i Danilovgrada

Saopštenje: Delegacija iz Izraela posjetila poljoprivredne proizvođače na području Podgorice i Danilovgrada

Zvaničnu posjetu Crnoj Gori delegacija iz Izraela, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Jairom Šamirom, završila je posjetom opštini Danilovgrad i poljoprivrednim proizvođačima iz Bjelopavlića. Nakon što su u oficijelnim razgovorima izrazili spremnost da prenesu Crnoj Gori svoja znanja u korišćenju novih tehnologija u sektoru poljoprivrede, obilazak proizvođača bila je prilika da se na terenu upoznaju sa dijelom poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori i mogućnostima za dalju podršku.

28.05.2014.

Najava: Delegacija Izraela u obilasku poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori

Predstavnici delegacije Izraela, koju predvodi ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Jair Šamir, posjetiće sjutra, trećeg dana zvanične posjete Crnoj Gori, nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa područja opština Danilovgrad i Podgorica.

28.05.2014.

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Izraela razgovarali o nastavku saradnje

Saopštenje: Ministri poljoprivrede Crne Gore i Izraela razgovarali o nastavku saradnje

Izrael je spreman da svoja iskustva u primjeni najnovijih znanja, vještina i tehnologija u oblasti poljoprivrede prenese Crnoj Gori, kako bi crnogorski poljoprivredni proizvođači postigli što bolje rezultate, potvrđeno je danas tokom sastanka ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja dvije zemlje prof.dr Petra Ivanovića i Jaira Šamira. Zvanična posjeta ministra poljoprivrede Izraela sa privrednicima iz te zemlje, kako je ocijenjeno nakon susreta, korak je dalje u uspostavljanju tješnje saradnje dvije zemlje, ne samo u oblasti, poljoprivrede, nego i drugim oblastima ekonomije.

27.05.2014.

Saopšenje: Jevrejska zajednica u Crnoj Gori organizovala prijem za delegaciju Izraela

Članovi delegacije Izraela, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja te zemlje Jairom Šamirom prvog dana zvanične posjete Crnoj Gori prisustvovali su prijemu koji je u čast njihovog dolaska priredila Jevrejska zajednica u Crnoj Gori. Prijem je bio prilika da se izrazi zadovoljstvo povodom otvaranja kancelarije Jevrejskog nacionalnog fonda (KKL) u Podgorici i sve bolje saradnje Izraela i Crne Gore.

27.05.2014.

Najava: Ministar poljoprivrede Izraela sa privrednicima u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Izraela, Jair Šamir (Yair Shamir) sa saradnicima, boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori od 27-29 maja, sa ciljem da se unaprijedi ekonomska saradnja dvije zemlje. Posjeta je dogovorena prilikom zvaničnog boravka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića Izraelu krajem aprila ove godine.

24.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao ugovore sa zakupcima parcela na Grahovu i Šaskom polju

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao ugovore sa zakupcima parcela na Grahovu i Šaskom polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare potpisao je sa ponuđačima izabranim na tenderu ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta na lokacijama Grahovsko i Šasko polje. Nakon potpisivanja ugovora, Ministar je predstavio publikaciju Ministarstva „Poljoprivreda za djecu“, koja je podijeljena mlađim osnovcima prisutnim na press konferenciji.