Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.02.2015.

Održana redovna konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Održana redovna konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na redovnoj konferenciji za novinare saopštio je da je na javni poziv za IPARD like projekat, do isteka roka(28.februar), stiglo 352 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača. On je iznio očekivanje da će putem pošte doći još najmanje 50 aplikacija, što znači da će se dostići cifra od 400 aplikacija, najavljivanih iz Ministarstva u dosadašnjim medijskim nastupima...

27.02.2015.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 28. februara, 2015. godine.

26.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrdjivanja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu i Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja...

25.02.2015.

Saopštenje: Tri dana do isteka roka za podršku iz IPARD-like projekta zahtjeve dostavilo 202 poljoprivrednika

Na adresu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja do danas je stiglo 202 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača za bespovratnu podršku investicijama u gazdinstva kroz IPARD like projekat.

24.02.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristiana Poše

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristiana Poše

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristianom Pošom. U dužem srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Poša iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Mađarske, kao i spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

23.02.2015.

Ministar Ivanović o zahtjevima članova Lovačkog društva “Malesija”, mini intervju u DN “Pobjeda”

Lovačko društvo „Malesija“ nije se ni prijavilo na raspisani oglas. Zato su neosnovane tvrdnje da im nadležni ne daju da gazduju "svojom teritorijom". Lijepo je da postoji lokal patriotizam, ali nije lijepo da lokal patriotizam uzburkuju političke strasti. Valjda lovstvo treba da bude plemenito, uzvišeno, van političkog tračarenja. Zato se pitam da li lovci hoće da se bave lovom ili politikom?

22.02.2015.

Poljoprivrednicima ostalo pet dana za podnošenje zahtjeva za IPARD like podršku

Crnogorski poljoprivredni proizvođači imaju još pet dana za podnošenje zahtjeva za bespovratnu podršku investicijama u gazdinstva kroz IPARD like projekat.Od početka roka za prijavljivanje na javni poziv, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja primilo je 125 zahtjeva poljoprivrednika za podršku.

20.02.2015.

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Inicijativa za povezivanje šumarskih sektora balkanskih zemalja dobila je i formalni smisao potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, na Balkanskom šumarskom forumu koji se održavao od 17. do 20. februara u Sofiji(Bugarska). Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

20.02.2015.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali časovima pčelarske škole u Andrijevici

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali časovima pčelarske škole u Andrijevici

Pčelarstvo u Crnoj Gori sve više dobija na značaju, a pokazatelj da ima ozbiljnu perspektivu, između ostalog, je otvaranje prve pčelarske škole za najmlađe. Školu „Komska pčelica“ organizovanu u Andrijevici trenutno pohađa oko 60 polaznika, djece uzrasta od 13 do 17 godina. Časovima, koji se održavaju u prostoriji OŠ „Bajo Jojić“, prisustvovao je i Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Darko Konjević, sa saradnicima, i tom prilikom se uvjerio u veliku zainteresovanost najmlađih stanovnika ovog ruralnog područja da se edukuju i u budućnosti bave pčelarstvom.

19.02.2015.

Obavještenje Fitosanitarne uprave: Obuka za korisnike srestava za zaštitu bilja

Radi smanjenja rizika od prekomjerne upotrebe sredstava za zaštitu bilja, a samim tim zaštite zdravlja ljudi i životinja, kao i životne sredine, Fitosanitarna uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja će do kraja ove godine organizovati kurseve za poljoprivredne proizvođače i druge korisnike ovih sredstava. Cilj edukacije je da se subjekti koji prometuju i koriste sredstava za zaštitu bilja pripreme za novi sistem koji će se primjenjivati od 1. jula 2016. godine, a prema kome će sredstva za zaštitu bilja moći da kupuju samo lica koja imaju legitimaciju da su prošla pomenutu obuku.