Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.07.2014.

Najava: Na Cetinju sjutra manifestacija „Miris lipa i meda“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u subotu, 12. jula, na Balšića pazaru na Cetinju, održaće se tradicionalna 18. po redu manifestacija „Miris lipa i meda“.

11.07.2014.

Saopštenje: Kompaniji „Voli“ dat u zakup dio imovine AD Plodova u Matagužima

Saopštenje:  Kompaniji „Voli“ dat u zakup dio imovine AD Plodova u Matagužima

Kompanija „Voli“ organizovaće u narednih, najmanje pet godina, otkup, skladištenje i distribuciju poljoprivrednih proizvoda sa područja Glavnog grada, sa mogućnošću uključivanja i proizvoda iz ostalih opština u Crnoj Gori, korišćenjem hladnjače AD Plodova u Matagužima, za koju su prije dva dana potpisali ugovor o zakupu.

10.07.2014.

Saopštenje: Prijavljivanje poljoprivrednika za MIDAS V traje još sedam dana

Poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori imaju još sedam dana da se prijave na javni poziv u okviru MIDAS V, odnosno da kandiduju projekte za čiju realizaciju imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto prihvatljivih investicija. Kroz poziv koji je otvoren do 17. jula, poljoprivrednicima je na raspolaganju budžet od 500.000 eura, iz Globalnog ekološkog fonda, koji će se distribuirati kroz saradnju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke.

10.07.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom zakupa dijela imovine AD Plodovi, u Matagužima

Povodom potpisivanja ugovora o zakupu dijela imovine AD „Plodovi“, koji se odnosi na hladnjaču u Matagužima, u petak, 11.jula, biće održana konferencija za novinare, na kojoj će o detaljima zakupa i planovima za otkup poljoprivrednih proizvoda govoriti članovi Odbora direktora ovog preduzeća i predstavnici zakupca – kompanije „Voli“.

08.07.2014.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Gruzije sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića, Bara i Podgorice

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Gruzije sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače sa područja Nikšića, Bara i Podgorice

Delegacija Gruzije na čelu sa ministrom poljoprivrede te zemlje Salvom Pipijem (Shalva Pipia), tokom drugog i trećeg dana zvanične posjete Crnoj Gori, obišla je renomirane kompanije iz oblasti agroindustrije – Mesnu industriju „Goranović“ i Plantaže. Gosti iz Gruzije, koji su došli u Crnu Goru na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića, obišli su i dvije veće farme koza na području Nikšića, koje predstavljaju primjer uspješnog biznisa u poljoprivredi porodica Zečević, kao i Miljanić. Ministar Pipia obišao je i gazdinstvo organskog proizvođača meda i pčelinjih proizvoda u Virpazaru, Marjana Plantaka.

08.07.2014.

JAVNI POZIV za zainteresovanu javnost za davanje predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

U postupku konsultovanja zainteresovane javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i Opštinama, držaocima životinja odnosno vlasnicima životinja - pravnim ili fizičkim licima koji su ovlašćeni od strane vlasnika za trajno ili privremeno čuvanje životinja, subjektima u poslovanju hranom životinjskog porijekla, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme ovog zakona.

08.07.2014.

Javni poziv nevladnim organizacijama za predlaganje jednog predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti poljoprivrede/stočarstvo i obezbjeđivanja bezbjedne hrane životinjskog porijekla, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja.

07.07.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa ministrom poljoprivrede Gruzije Salvom Pipijem (Shalva Pipia) o saradnji dvije zemlje u ovoj oblasti

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa ministrom poljoprivrede Gruzije Salvom Pipijem (Shalva Pipia) o saradnji dvije zemlje u ovoj oblasti

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa ministrom poljoprivrede Gruzije Salvom Pipijem (Shalva Pipia), koji je sa saradnicima doputovao u zvaničnu trodnevnu posjetu Crnoj Gori.

07.07.2014.

Najava: Delegacija Gruzije, na čelu sa ministrom poljoprivrede Shalva Pipia, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Delegacija Gruzije, koju predvodi ministar poljoprivrede Shalva Pipia, doputovala je danas u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića.

07.07.2014.

Saopštenje: Na Kosanici održana manifestacija „Prva kosa Crne Gore“, nagrađeni najbolji kosci

Saopštenje: Na Kosanici održana manifestacija „Prva kosa Crne Gore“, nagrađeni najbolji kosci

Na tradicionalnom takmičenju kosaca koje se održalo u okviru 19. manifestacije „Prva kosa Crne Gore“, danas na Kosanici kod Pljevalja, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, prvo mjesto osvojio je Slaviša Pupović iz te opštine. Drugo i treće mjesto osvojili su Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca i Nedeljko Kerlec iz Ljiga (Srbija).