Manja slova Veća slova RSSVijesti

13.11.2014.

Saopštenje: U Sofiji održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Saopštenje: U Sofiji održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope Unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, održivi razvoj ruralnih područja i bolja iskorišćenost pretpristupnih i donatorskih sredstava učiniće poljoprivrede zemalja regiona bližim Evropskoj uniji, saglasili su se učesnici VII radnog sastanka ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope, koji je održan 12-13 novembra u Sofiji, u Bugarskoj.

13.11.2014.

Saopštenje: Za unapređenje kvaliteta mlijeka 36 proizvođača dobilo oko 25 hiljada eura

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izvršilo je uplatu 25.135 eura podrške za 36 proizvođača sirovog mlijeka koji su ispunili uslove prvog javnog poziva za unapređenje kvaliteta mlijeka. Vrijednost ukupno realizovanih investicija po ovom pozivu iznosi 41,892 eura. U toku je i procedura za još 32 proizvođača kojima je odobrena investicija po drugom javnom pozivu, ukupne vrijednosti 44.840 eura.

12.11.2014.

Ministar Ivanović i predstavnici Svjetske banke razgovarali o saradnji na novim projektima u poljoprivredi

Ministar Ivanović i predstavnici Svjetske banke razgovarali o saradnji na novim projektima u poljoprivredi

Nakon zvaničnog otvaranja projekta IPARD-like, u kome je, Svjetska banka jedan od partnera Crne Gore na putu daljeg jačanja crnogorske poljoprivrede, ministar Ivanović je održao sastanak sa predstavnicima ove međunarodne finansijske institucije. Tema razgovora bile su mogućnosti za poboljšanje konkuretnosti crnogorske poljoprivrede kroz druge projekte i aktivnosti Svjetske banke.

12.11.2014.

Najava: U Baru javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

U skladu sa Programom javne rasprave, u petak, 14. novembra 2014. godine, u 11h, u sali Opštine Bar biće organizovana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.

12.11.2014.

Ministarstvo poljoprivrede, Evropska unija i Svjetska banka kreću u novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like

Ministarstvo poljoprivrede, Evropska unija i Svjetska banka kreću u novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Evropska unija i Svjetska banka zvanično su danas otvorili novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like, ukupne vrijednosti 4,5 miliona eura. Od ovog iznosa 4,1 milion eura biće dostupno poljoprivrednim proizvođačima u vidu bespovratne podrške. Projekat su danas u zgradi Vlade ozvaničili ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, predstavnik Svjetske banke Mauricio Guadanji (Maurizio Guadagni) i direktor Direktorata za IPARD plaćanja Blagota Radulović.

11.11.2014.

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika mljekare "Nika“ i Ministarstva poljoprivrede

Saopštenje:  Održan sastanak predstavnika mljekare "Nika“ i Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastaviće da posreduje između Crnogorske komercijalne banke (CKB) i ukrajinskog investitora „Tera fud“, kako bi se što prije pronašlo rješenje problema za nikšićku mljekaru „Nika“, rezultat je sastanka predstavnika mljekare i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića sa saradnicima.

11.11.2014.

Najava: Crna Gora, Evropska unija i Svjetska banka na istom zadatku: počinje novi projekat bespovratne podrške poljoprivrednicima, IPARD-like

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Delegacije EU u Crnoj Gori i Svjetske banke ozvaničiće sjutra, 12. novembra, u Podgorici početak novog projekta bespovratne podrške crnogorskim poljoprivrednicima – IPARD-like.

11.11.2014.

Najava: Edukacija za voćare u Beranama i Andrijevici

Predstavnici Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavljaju sa edukativnim radionicama za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori. U četvrtak, 13. novembra, održaće radionice na temu voćarstva, za poljoprivrednike sa područja Berana i Andrijevice.

07.11.2014.

Saopštenje: U Bijelom Polju predstavljen Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Saopštenje: U Bijelom Polju predstavljen Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas su u Bijelom Polju predstavili poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima pozvanih institucija iz više sjevernih opština Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.

07.11.2014.

Saopštenje: U oktobru otkupljeno 2,2 miliona litara mlijeka

Iako su tokom poslednja tri mjeseca pojedini otkupljivači uveli restrikcije u otkupu mlijeka, u oktobru ove godine otkupljeno je 2.202.083 litara mlijeka što je za 26.762 litara više nego u oktobru 2013. Broj kooperanata koji su predali mlijeko iznosio je 2.816. Ukupan otkup mlijeka u periodu januar-oktobar iznosi 20.920.301 litara što je za 1,9% više u odnosu na januar-oktobar 2013 godine.