Manja slova Veća slova RSSVijesti

29.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku Poljoprivredni proizvođači sa područja Opštine Šavnik, uglavnom stočari, raspoloženi su da prošire stočni fond, povećaju proizvodnju i nabave novu mehanizaciju kako bi nastavili efikasnije i ozbiljnije da se bave poljoprivredom i kako bi njihova djeca nastavila da se bave tim poslom. Za to su im, kako su istakli tokom jučerašnjeg sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem prilikom njegove radne posjete Šavniku, potrebna povoljna kreditna sredstva, ali i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

27.08.2014.

Odgovor ministra Ivanovića Redakciji "Dan"-a povodom odgovora objavljenog u tekstu „Hoće da otkupi godišnji tiraž Dana“

"U nedostatku dokaza, prekidate polemiku i iznova nabrajate prethodna podmetanja. Ipak, Zakon je jasan: pravo na posljednji odgovor ne pripada Vama, već meni, jer nisam ja pokrenuo “polemiku”. Ovaj ministar ne ćuti, mada bi ga Vi rado ućutkali. Reći da plasiram “notorne laži” zahtijeva makar malo dokaza. Zato, izvolite Redakcijo - dokažite. Dokažite to što se napisali. A ko kome podmeće “notorne laži” najbolje govore makar dva primjera"

27.08.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 28. avgusta, u radnoj posjeti opštinama Šavnik i Žabljak. Ministar će u Šavniku razgovarati sa predsjednikom Opštine, zatim sa stočarima sa tog područja i obići će izvođače radova na izgradnji vodovoda Gornja Bukovica. Na Žabljaku je planirano otvaranje vodovoda Pitomine i razgovor sa predsjednikom Opštine o razvojnim poljoprivrednim potencijalima.

27.08.2014.

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sajam namještaja koji će se održati u Delta City Centru u Podgorici, od 17. do 21. septembra, predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta, saopšteno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

26.08.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom održavanja Sajma namještaja u Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je Sajma namještaja koji će se održati od 17. do 21. septembra u garaži Delta City centra u Podgorici. Sa ciljem da ukaže na potencijale u oblasti šumarstva i značaj razvoja drvoprerađivačke industrije, predstavnici Sajma i Ministarstva održaće sjutra, 27. avgusta, konferenciju za novinare.

26.08.2014.

Reagovanje ministra Ivanovića na odgovor Redakcije DN "Dan", naslovljen "Saznali iz pouzdanih izvora"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, reagujući na Odgovor redakcije "Dan"-a, u kome se ističe da su "saznali iz pouzdanih izvora" da je kompanija Plantaže plaćala Ministru za grožđe iz privatnog vinograda, ponovo je pozvao taj dnevni list da tvrdnju i dokaže. Ministar je pozvao "Dan" da uvaženim čitaocima razotkrije misteriju: kako je to kompanija "13.jul Plantaže" plaćala grožđe nekom ko ga uopšte ne prodaje?

25.08.2014.

Reagovanje ministra Ivanovića povodom informacije objavljene u DN Dan, naslovljene "Ivanoviću plaćali grožđe i po dva eura"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović demantovao je "nezvanično" pisanje "Dan"-a, da mu je kompanija "13 jul Plantaže" plaćala za grožđe iz privatnog vinograda. Ministar je zvanično saopštio da "NE PRODAJE GROŽĐE"

25.08.2014.

Sapštenje: Za crnogorske pčelare značajna iskustva sa studijske posjete Bavarskoj

Sapštenje: Za crnogorske pčelare značajna iskustva sa studijske posjete Bavarskoj

Pčelarstvo zasnovano na naučnim istraživanjima, u cilju dobijanja visokog prinosa kvalitetnog meda, a sve više radi zdravlja pčela i održavanja brojnosti pčelinjih društava zaslužnih za oprašivanje biljaka, ključni su ciljevi razvoja ovog sektora u zemljama Evropske unije. Na koji način se to sprovodi u praksi, imali su priliku da vide i crnogorski pčelari prilikom posjete Bavarskoj.

23.08.2014.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u radnoj posjeti opštini Petnjica

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u radnoj posjeti opštini Petnjica

Pomoćnici ministra za ruralni razvoj i vodoprivredu Darko Konjević i Velizar Vojinović boravili su danas u radnoj posjeti opštini Petnjica gdje su razgovarali sa poljoprivrednim proizvođačima tog kraja. Zajedno sa predsjednikom te opštine Samirom Agovićem i njegovim saradnicima obišli su i lokaciju u MZ Javorova, na kojoj se gradi vodovod vrijedan 400.000 eura.

19.08.2014.

Ministar poljoprivrede u radnoj posjeti opštini Kotor

Ministar poljoprivrede u radnoj posjeti opštini Kotor

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Kotor i zajedno sa gradonačelnikom Kotora Majom Ćatović razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima toga kraja i otvorio kaptažu u mjesnoj zajednici Zagora.