Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u DN Dan "Iznio pet netačnosti"

U cilju pravednog informisanja građana i javnosti, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja osjeća obavezu da reaguje na članak objavljen juče, 05. decembar 2013. godine, u DN Dan. Tim povodom, Ministarstvo odbacuje navode direktora Uprave za šume Radoša Šućura, iznijete u tom tekstu.

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u DN Vijesti "Ministru Ivanoviću je bolje da se javno ne svađamo"

Slanje prijetećih poruka preko medija da mi je “bolje da se javno ne svađamo” govori podjednako o glasonoši i problemu. I dok je glasonoša okovan svojim karakterom, problem je okovan činjenicama. A činjenice su neumoljive. Zato još jednom potvrđujem rečeno u emisiji “Okvir”, i to iz sledećih razloga:

06.12.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je, otvarajući Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude (CCEDEP) na Univerzitetu Donja Gorica, ocijenio da klimatske promjene utiču na životnu sredinu i način života kakvog poznajemo, a da posebno pogađaju poljoprivredu. Ministar Ivanović je ocijenio da je nedovoljna spremnost ljudi na redovne promjene, prije svega načina razmišljanja, glavna kočnica za zaustavljanje klimatskih promjena.

06.12.2013.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst objavljen u Dnevnim novinama "Kitili se tuđim perjem"

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je organizovanje 12. Maslinijade, održane u subotu, 30. novembra, u Baru, tako što je na račun NVO „Maslinijada Stari Bar“ uplatilo iznos 1.500 eura. To znači da nije tačna informacija da se Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja „kitilo tuđim perjem“, te da smo „pokrovitelji samo na papiru“, kao što ste naveli u tekstu objavljenom danas, 6. decembra, na strani 13, u Rubrici Aktuelno. Na ovaj način demantujemo i navode iz teksta da je „jedini finansijski pokrovitelj ovogodišnje Maslinijade Opština Bar“.

05.12.2013.

Najava: Ministar Ivanović na Trećoj međunarodnoj konferenciji za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 06. decembra 2013. godine, u 09.00 sati, Treću međunarodnu konferenciju za klimatske promjene, ekonomski razvoj, životnu sredinu i ljude (CCEDEP), koja će se održati na Univerzitetu Donja Gorica. Događaj, na kome će biti predstavljena aktuelna pitanja i istraživanja iz oblasti upravljanja zaštitom životne sredine, ekonomskog i regionalnog razvoja, klimatskih promjena i bezbjednosti hrane, organizuju Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju Univerziteta Donja Gorica i Alijansa univerziteta Centralne i Istočne Evrope.

30.11.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović otvorio vodovod "Gubavač" u Bijelom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u Opštini Bijelo Polje. Tom prilikom, Ministar je otvorio vodovod "Gubavač", razgovarao sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice. Materijal posjete možete pogledati ovdje.

30.11.2013.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović svečano otvorio manifestaciju „Maslinijada“ u Baru

Pod pokoroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji NVO Maslinijada i NVO Društvo maslinara, održana je dvanaesta "Maslinijada" u Baru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, osim maslinara, učestvovali su i proizvođači vina, meda, ljekovitog bilja i suvenira sa područja Opštine Bar. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je svečano otvorio centralnu manifestaciju koja je održana danas u Starom Baru. Tom prilikom, dodijeljene su nagrade proizvođačima maslina i maslinovog ulja za njihov dosadašnji trud, zalaganje i ostvarene rezultate. Materijal posjete možete pogledati ovdje.

29.11.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović na otvaranju vodovoda u Bijelom Polju

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoj prof. dr Petar Ivanović na otvaranju vodovoda u Bijelom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 30. novembra, u Opštini Bijelo Polje, gdje će otvoriti vodovod "Gubavač". Svečano otvaranje vodovoda obaviće se u 15.00 sati, na lokaciji kod raskrsnice Gubavač – Voljavac. Tom prilikom Ministar Ivanović, sa saradnicima, razgovaraće sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i poljoprivrednim proizvođačima te lokalne zajednice.

29.11.2013.

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije „Maslinijada“ u Baru

Najava: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju manifestacije  „Maslinijada“ u Baru

Pod pokoroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji NVO Maslinijada i NVO Društvo maslinara, održaće se dvanaesta "Maslinijada" u Baru. Na ovogodišnjoj manifestaciji, osim maslinara, učestvovaće proizvođači vina, meda, ljekovitog bilja i suvenira sa područja Opštine Bar.

28.11.2013.

Reagovanje Ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja na tekst obajvljen u DN VIJESTI “Reper sušna godina pa se hvale većom proizvodnjom”

VIJESTI PONOVO OBMANJUJU JAVNOST Manirom iskusnog obmanjivača, DN "Vijesti" nastavljaju kampanju koja ima jasan cilj. Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, što nije prioritet DN "Vijesti", ističemo sljedeće: Prvo, za veći otkup mlijeka u 2013. godini svakako nije zaslužan Ministar poljoprivrede, kao ni samo Ministarstvo, već krave koje daju mlijeko.