Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.10.2015.

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK

Ministar Ivanović u Briselu razgovarao sa predstavnicima COELA grupe i EK Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović izložio je danas u Briselu predstavnicima država članica EU i EK napredak koji je Crna Gora ostvarila u ispunjavanju evropskih standarda u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane i ribarstva...

07.10.2015.

Ministarstvo i ove godine podržava održavanje manifestacije „Dan nara“

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine će podržati manifestaciju „Dan nara“, koja se održava sjutra, 08. oktobra, u Vladimiru(Ulcinj). Manifestaciju organizuju NVO Biznis Kluba Anamalit i Turistička organizacija Ulcinj.

07.10.2015.

Obavještenje: Zabranjen svaki vid ribolova na jezeru Liverovići u Nikšiću

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost o zabrani svakog vida ribolova na akumulaciji Liverovići, sve dok se nivo vode ne normalizuje i vrati iznad nivoa biološkog minimuma.

07.10.2015.

Ministarstvo i opština Ulicinj potpisali sporazum za realizaciju projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema“

Između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Ulcinj potpisan je sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj.

06.10.2015.

Najava: Ministar Ivanović u Briselu

Postignuti rezultati u poglavljima koja se odnose na oblast poljoprivrede(11, 12 i 13) biće glavna tema razgovora ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i predstavnika Radne grupe za proširenje u Savjetu EU – COELA grupe, koji su zakazani sjutra u Briselu.

06.10.2015.

Počela isplata direktnih premija za stočarsku proizvodnju

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počelo je isplatu direktnih premija u stočarskoj proizvodnji. Zahtjev za premije u predviđenom roku podnijeo je ukupno 4.661 podnosilac zahtjeva za ukupno 150.130 grla. Pravo na premiju ostvarilo je 4.294 korisnika premija za 81.069 grla. Ukupan iznos premija je 1.516.500€.

05.10.2015.

Saopštenje: U Kući meda počela edukacija o mogućnostima za zaštitu crnogorskog meda geografskom oznakom

Saopštenje: U Kući meda počela edukacija o mogućnostima za zaštitu crnogorskog meda geografskom oznakom

Pčelarstvo se u Crnoj Gori posljednjih godina ubrzano razvijalo, tako da su stvorene pretpostavke da se može ići na sljedeći nivo unapređenja ovog sektora, kao što je zaštita meda geografskom oznakom, ocijenio je sekretar slovečakog Saveza pčelarskih organizacija Slovenije Anton Tomec.

04.10.2015.

Najava: U Kući meda radionica o značaju zaštite meda geografskom oznakom

Radionica na temu „Zaštita meda geografskom oznakom“ namijenjena edukaciji crnogorskih pčelara biće održana sjutra, 05. oktobra, u Kući meda u Danilovgradu. Radionicu organizuju Ministarstvo poljoprivrede i Savez pčelarskih organizacija CG, kroz program tehničke podrške EU zemljama kandidatima za članstvo(TAIEX).

02.10.2015.

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratne podrške kroz IPARD-like 1 projekat

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratne podrške kroz IPARD-like 1 projekat

Ugovore o dodjeli bespovratne podrške u iznosu od 50 do 65 odsto investicije u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD-like 1 projekat potpisali su danas u Podgorici 291 poljoprivredni proizvođač, pretežno sa sjevera Crne Gore. U skoro svim oblastima poljoprivredne proizvodnje biće investirano ukupno 10 miliona eura, od čega će proizvođačima biti vraćeno 5 miliona eura. Prosječno ugovoreno ulaganje po gazdinstvu iznosi 35.600 eura. Od 291 potpisanih ugovora, 180 je u oblasti stočarske, 103 u oblasti biljne proizvodnje, a 8 iz oblasti akvakulture. Od svih potpisnika 127 su mlađi od 40 godina.

01.10.2015.

Najava: Sjutra svečano potpisivanje ugovora za podršku kroz projekat IPARD-like 1

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje u petak, 02.10.2015. godine svečano potpisivanje ugovora o dodijeli bespovratne podrške investicijama u poljoprivredana gazdinstva u okviru projekta IPARD-like 1.