Manja slova Veća slova RSS



MPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

13.02.2014.

Saopštenje: Kodeks dobre poljoprivredne prakse predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Podgorici

Saopštenje: Kodeks dobre poljoprivredne prakse predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Podgorici Crnogorski poljoprivrednici, ulaskom naše zemlje u EU, moraće da primjenjuju pravila dobre poljoprivredne prakse, kako bi prilikom proizvodnje osigurali zaštitu životne sredine, zdravlja i dobrobit životinja. Poštovanje ovih pravila nije pitanje samo obaveze, nego i potrebe za proizvodnjom kvalitetnije i zdravije hrane postanu konkuretniji. Da proizvođači u Crnoj Gori sa primjenom ovih pravila u proizvodnji treba da počnu što prije, preporuka je predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji su danas u Podgorici predstavili publikaciju Kodeks dobre poljoprivredne prakse.

12.02.2014.

Saopštenje: Susret Ivanovića sa predstavnicima Turske razvojne agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sastao se sa predstavnicima Turske razvojne agencije (TIKA), na čelu sa g-dinom Mustafom Yazici. Tokom današnjeg susreta, ocijenjeno je da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i izražena obostrana spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

11.02.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića farmerima u Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti Nikšiću i tom prilikom posjetiće nekoliko poljoprivrednih proizvođača sa tog područja. Posjeta će biti prilika da Ministar razgovara sa poljoprivrednim proizvođačima o mogućnostima za unaprjeđenje proizvodnje i prerade na njihovim gazdinstvima i firmama, a sve u cilju postizanja veće konkurentnos

11.02.2014.

Najava: Promocija Kodeksa dobre poljoprivredne prakse u Ulcinju i Podgorici

Najava: Promocija Kodeksa dobre poljoprivredne prakse u Ulcinju i Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izdalo je Kodeks dobre poljoprivredne prakse koji, sadrži sveobuhvatni pregled preporuka i uslova koje poljoprivrednici treba da ispune kako bi prilikom obavljanja svojih djelatnosti zaštitili životnu sredinu, zdravlje i dobrobit životinja.

10.02.2014.

Saopštenje: Predstavnici EU, Dirk Lange i Mitja Drobnič sa ministrom Ivanovićem obišli poljoprivrednike u Bijelom Polju i posjetili kompaniju "Plantaže 13 jul"

Saopštenje: Predstavnici EU, Dirk Lange i Mitja Drobnič sa ministrom Ivanovićem obišli poljoprivrednike u Bijelom Polju i posjetili kompaniju "Plantaže 13 jul"

Priključivanje Crne Gore Evropskoj uniji ulazi u fazu gdje se sa vladavine prava, oblasti koja se u ovom momentu doživljava kao prioritet, težište prebacuje na pitanja kao što su poljoprivreda, bezbjednost hrane i zaštita potrošača, ocijenili su predstavnici EU, šef Odjeljenja za CG u Direktoratu EK za proširenje Dirk Lange i šef Delegacije EU u CG Mitja Drobnič, nakon što su sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem obišli nekoliko poljprivrednih proizvođača u našoj zemlji.

09.02.2014.

Saopštenje: Predstavnici EU, Dirk Lange i Mitja Drobnič, zajedno sa ministrom Ivanovićem, obišli fabriku vode Lipovo u Kolašinu

Saopštenje: Predstavnici EU, Dirk Lange i Mitja Drobnič, zajedno sa ministrom Ivanovićem, obišli fabriku vode Lipovo u Kolašinu

Šef Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za proširenje Dirk Lange i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, zajedno sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem, posjetili su ovog vikenda više poljoprivrednih proizvođača i privrednih subjekata iz oblasti agroindustrije, kako bi se predstavnici EU upoznali sa dijelom potencija Crne Gore u oblasti agrara.

07.02.2014.

Saopštenje: Proizvođači sjemenskog materijala da dostave Fitosanitarnoj upravi planove za 2014. godinu

Registrovani proizvođači sjemenskog materijala poljoprivrednog bilja potrebno je da Fitosanitarnoj upravi, što prije, dostave „okvirni plan proizvodnje“ za 2014. godinu, kako bi se na vrijeme pokrenuo uobičajeni postupak sertifikacije sjemena.

06.02.2014.

Ministar Ivanović demantovao tvrdnje "Vijesti" da je smanjen broj zaposlenih u poljoprivredi

Ministar Ivanović demantovao tvrdnje "Vijesti" da je smanjen broj zaposlenih u poljoprivredi

Reagovanje ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića povodom netačnih tvrdnji o broju zaposlenih u poljoprivredi, iznijetih na naslovnoj strani današnjeg dnevnog lista "Vijesti"...

03.02.2014.

Ministar Ivanović u Baru govorio na zasjedanju Generalne komisije za ribarstvo na Mediteranu

Ministar Ivanović u Baru govorio na zasjedanju Generalne komisije za ribarstvo na Mediteranu

Crna Gora podržava aktivnosti koje će doprinijeti održivom ribolovu na Mediteranu, posebno u Jadranskom moru, ali će kroz dogovor sa Evropskom unijom, prioritet dati razvoju male i zastarjele ribarske flote, kazao je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom učešća na zasjedanju Generalne komisije za ribarstvo na Mediteranu (General Commission for Fisheries – GFCM), koje se ove godine održava u Baru.

02.02.2014.

Najava: Ministar Ivanović na sjednici Generalne komisije za ribarstvo u Mediteranu (GFCM) u Baru

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, odmah po usvajanju Agrobudžeta za 2014. godinu, dokumenta koji je prvi put donešen u januaru, okreće se oblasti ribarstva. Crna Gora ima priliku da još jednom istakne interese u tom sektoru, jer je u periodu od 28. januara do 05. februara 2014. godine zemlja domaćin godišnjeg zasijedanja Generalne komisije za ribarstvo u Mediteranu (General Commission for Fisheries - GFCM). GFCM djeluje u okviru Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) i ima za cilj da podstiče razvoj i zaštitu ribljih resursa i živih bogatstava mora, kao i održivo upravljanje ribarstvom i akvakulturom.