Manja slova Veća slova RSSVijesti

20.11.2014.

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore posjetili su VIII Međunarodni sajam poljoprivrede, uzgoja stoke, prerade i mliječne industrije koji se održava u Adani (Turska), koji se održava od 19. do 23. novembra 2014. godine.

20.11.2014.

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlada Crne Gore povodom usvajanja Izvještaja o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini.

19.11.2014.

Ministar Ivanović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Ministar Ivanović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Razvoj opštine Andrijevica, koji se bazira dominantno na sektoru poljoprivrede ide u pravom smjeru, u šta se uvjerio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović prilikom radne posjete opštini. Rješava se pitanje vodosnabdijevanja, povećava kvalitet života stanovnika ruralnih područja i stvaraju šanse za dalji razvoj poljoprivrede. Poljoprivrednici su shvatili da treba udruženo da nastupaju ka Ministarstvu i na tržištu, zainteresovani su za širenje proizvodnje i novu podršku obezbijeđenu kroz IPARD –like program. Otvaraju se nova radna mjesta u sektoru drvne industrije

18.11.2014.

Poziv Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za javnu raspravu o Nacrtu zakona o vinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pripremilo je Nacrt zakona o vinu i upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, opštinama,udruženjima poljoprivrednih proizvođača, zadrugama, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o vinu.

18.11.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Andrijevica

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Andrijevica.

18.11.2014.

U Podgorici održana završna javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

U Podgorici održana završna javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Predlog strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020 koji su uradili zaposleni u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa ekspertima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), u skladu je sa principima planiranja koji se primjenjuju u EU i nacionalnim interesima zasnovanim na razvojim potencijalima Crne Gore. Iskazano strateško opredjeljenje u ovom dokumentu ide u pravcu stvaranja konkurentne proizvodnje kvalitetnih proizvoda, otvaranja novih radnih mjesta i poboljšanja kvaliteta života u ruralnim područjima. Istaknuta je i potreba povezivanja poljoprivrede sa drugim sektorima, prije svega sa turizmom.

18.11.2014.

Najava: Glavni pregovarač i pregovarač za 11. i 12. poglavlje u posjeti SSŠ „Spasoje Raspopović“ u Podgorici

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović i šefica radne grupe za 11. i 12. poglavlje Danijela Stolica, posjetiće u srijedu, 19. novembra Srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“.

17.11.2014.

Najava: U Podgorici javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020, koji je u fazi javne rasprave, biće predstavljen zainteresovanim stranama, u Podgorici, u utorak, 18. novembra 2014. godine.

16.11.2014.

Najava: Edukacija proizvođača ljekovitog bilja

Za proizvođače ljekovitog bilja sa područja Podgorice, Ulcinja i Bara, u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. novembra, biće organizovana stručna predavanja na temu zasnivanja zasada, agrotehničkih i ekonomskih aspekata proizvodnje i prerade ljekovitih kultura. Za proizvođače sa područja Glavnog grada radionica će biti održana 17. novembra u SO Tuzi, u 12,00h. Za proizvođače iz ulcinjske i barske opštine, predavanje se organizuje 18. novembra, u 11,00h, u sali SO Ulcinj.

15.11.2014.

Ministar Ivanović u Baru obišao savremenu Zelenu pijacu čije se otvaranje očekuje uskoro

Ministar Ivanović u Baru obišao savremenu Zelenu pijacu čije se otvaranje očekuje uskoro

Poljoprivredni proizvođači sa područja Bara i okoline imaće priliku da proizvode prodaju u objektu napravljenom po najsavremenijim standardima, prvom te vrste u Crnoj Gori. Zelena pijaca u Bar Marketu, čije je otvaranje planirano do kraja godine, omogućiće ostalim prodavcima, kao i potrošačima i posjetiocima ovog turističkog grada trgovinu poljoprivrednim proizvodima, po visokim standardima bezbjednosti hrane. Na prezentaciji Bar Marketa danas je govorio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, kao i izvršni direktor i investitor Tatjana Flegontova.