Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.11.2015.

Vlada utvrdila Predlog zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave

Vlada utvrdila Predlog zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrđivanja Predloga zakona o jakim alkoholnim pićima s Izvještajem sa javne rasprave... Video

04.11.2015.

Odgovor MPRR predsjedniku Unije stočara sjevera Milku Živkoviću povodom teksta u DN Dan ”Pozvao ministra Ivanovića da novac od Arapa podijeli poštenim proizvođačima”

Teško bi brigu gospodina Živkovića, predsjednika jednog poljoprivrednog udruženja, vrijedni domaćini mogli pripisati posvećenosti poslu ili neinformisanosti o programima podrške koju daje resorno Ministarstvo. Nama je jasno da je riječ o praznom ehu, očigledno velikih frustracija, nakon neuspjelih protesta u Podgorici. Zato i ne čudi što je po već ustaljenoj šemi napao kreditna sredstva iz Abu Dabi razvojnog fonda

04.11.2015.

Najava: Radionica za proizvođače kolašinskog sira u cilju ulaska u sistem zaštite proizvoda

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće u četvrtak, 05. novembra, u Kolašinu, radionicu za proizvođače sira sa ovog područja.

04.11.2015.

Saopštenje: Maslinari iz Bara upoznati sa procedurom zaštite geografskim indikacijama

Saopštenje: Maslinari iz Bara upoznati sa procedurom zaštite geografskim indikacijama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na radionici održanoj u Baru upoznali su maslinare sa tog područja sa propisima i postupkom za zaštitu geografskog porijekla. Ciljna grupa bili su maslinari koji su dobili sertifikat kojim se potvrđuje starost njihovih stabala maslina, a koja je tokom ove godine utvrđena na Univerzitetu u Instambulu.

03.11.2015.

Saopštenje: Predstavljen IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”

Saopštenje: Predstavljen IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”

Kroz IPA projekat “Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarne službe u Crnoj Gori”, koji je danas zvanično otvoren na konferenciji u Podgorici, biće nastavljeno jačanje sistema bezbjednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih standarda u Crnoj Gori, u skladu sa EU regulativom. Korisnici projekta, vrijednog 1,7 miliona eura, su Veterinarska Uprava, Fitosanitarna Uprava, Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslova i laboratorije.

02.11.2015.

Najava: Radionica za maslinare iz Bara o procesu zaštite geografskim indikacijama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće u utorak, 03. novembra, u Baru, radionicu za maslinare.

02.11.2015.

Najava: Otvaranje IPA projekta „Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi“

Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen IPA projekat „Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori“ biće održana sjutra, 3. novembra, u EU Info centru u Podgorici, sa početkom u 10,00h.

01.11.2015.

Ministar Ivanović na tribinama o NATO u Danilovgradu, Nikšiću, Šavniku i Žabljaku

Ministar Ivanović na tribinama o NATO u Danilovgradu, Nikšiću, Šavniku i Žabljaku

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović govorio je na tribinama o NATO-u koje su ove sedmice održane u Šavniku, Žabljaku, Nikšiću i Danilovgradu. Tribine kojima je prisustvovalo preko hiljadu posjetilaca, najviše u Danilovgradu, realizovane su u okviru treće faze „V Speaking tour” koji je organizovao Komunikacioni tim Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Višegradska grupe, Ambasada Republike Slovačke u saradnji sa lokalnim upravama.

27.10.2015.

Obavještenje: Potvrda prvog nalaza štetnog organizma Anoplophora glabripennis (Motschulsky) – azijske strižibube

Dana 26.10.2015. godine potvrđen je prvi nalaz štetnog organizma Anoplophora glabripennis (Motschulsky) odnosno azijske strižibube koja izaziva sušenje velikog broja listopadnog drveća.

24.10.2015.

Ministar Ivanović prisustvovao proslavi Dana škole “18.oktobar” na Bioču, ustanove koju podržava Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ministar Ivanović prisustvovao proslavi Dana škole “18.oktobar” na Bioču, ustanove koju podržava Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

U osnovnoj školi „18. oktobar“ na Bioču proslavljen je ove sedmice Dan škole. Osim školskog jubileja koji predstavlja poseban dan za svaku obrazovnu ustanovu, zaposleni, učenici i njihovi roditelji pod sloganom „Od srca srcu“ slavili su prijateljstvo. Djeliće srca, kroz program proslave, poklonili su svima koji su posljednjih godina pomogli da se poboljšaju uslovi za školovanje djece u školskoj zgradi napravljenoj prije pola vijeka. Posebnu zahvalnost izrazili su prema ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petru Ivanoviću koji je prepoznao značaj opstanka i razvoja škole za ovo ruralno područje.