Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

30.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio realizaciju konkretnih projekata i posjetu delegacije izraelskih privrednika Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio realizaciju konkretnih projekata i posjetu delegacije izraelskih privrednika Crnoj Gori Tokom dvodnevne posjete Izraelu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića dogovorena je realizacija tri zajednička projekta u oblasti šumarstva, uspostavljanje tješnje saradnje na planu nauke i istraživanja u oblasti poljoprivrede, kao i mogućnost dodatnog usavršavanja crnogorskih studenata u toj zemlji.

29.04.2014.

Odgovor ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića povodom teksta u dnevnim novinama "Dan" sa naslovom „Ministar ne zna pravopis“

Odgovor ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića povodom teksta u dnevnim novinama "Dan", sa naslovom „Ministar ne zna pravopis“, objavljenog u utorak 29. aprila 2014. godine, na strani 4, a koji je potpisao urednik Nikola Marković.

29.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio intenziviranje saradnje dvije zemlje na konkretnim projektima u poljoprivredi

Saopštenje: Ministar Ivanović u Izraelu dogovorio intenziviranje saradnje dvije zemlje na konkretnim projektima u poljoprivredi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravi u zvaničnoj posjeti Izrelu na poziv ministra poljoprivrede te zemlje Jair Šamira. Prvog dana posjete, ministar Ivanović susreo se sa rukovodiocima više instituta i organizacija koje se bave razvojem novih tehnologija u oblasti prozivodnje hrane, istraživanja, proizvodnje opreme i sistema za navodnjavanje poslednje generacije, tretmana otpadnih voda, kao i institucija koje se u oblasti šumarstva bave zaštitom od bolesti šuma i sprečavanjem širenja požara.

28.04.2014.

Odgovor dnevnim novinama „Dan“ povodom teksta sa nadnaslovom „Ministar poljoprivrede švercovao čak i sopstveno reagovanje“ i naslovom „Ivanović pobrkao kad je doktorirao“, objavljenom 28. aprila na 2. strani

Nije istina da su falsifikovana dokumenta koja su dostavljena dnevnoj novini „Dan“, kao prilog reagovanju na neutemeljene optužbe. Pozivamo DN “Dan” i NVO MANS, autore grubih neistina, da dokažu svoju tvrdnju.

28.04.2014.

Najava: Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Izraelu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće od 27. do 30. aprila u zvaničnoj posjeti Izraelu, s ciljem unapređenja saradnje sa tom zemljom u oblasti poljoprivrede, kroz konkretizaciju ranije započetih aktivnosti na polju investicija, tehničke i edukativne podrške.

26.04.2014.

Odgovor ministra Ivanovića na mejl predstavnika NVO koalicije „Za život voda CG“ Velibora Ivanovića

Objavljujemo mejl koji je predstavnik NVO koalicije “Za život voda Crne Gore” Velibor Ivanović poslao na adresu Kabineta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u nastavku i odgovor ministra prof.dr Petra Ivanovića.

26.04.2014.

Odgovor ministra Ivanovića na mejl predstavnika NVO koalicije „Za život voda CG“ Nikole Novovića

Objavljujemo mejl koji je predstavnik NVO koalicije “Za život voda Crne Gore” Nikola Novović poslao na adresu Kabineta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u nastavku i odgovor ministra prof.dr Petra Ivanovića.

25.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o najnovijim rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede. Teme izlaganja bile su vezane za predstojeći poziv za podršku investicijama kroz IPARD-like, isplatu premija i staračkih naknada, rast otkupa mlijeka, zatim podršku kroz osam, do sada, objavljenih javnih poziva definisanih Agrobudžetom za 2014. godinu, kao i rezultate u sektorima duvanske industrije, šumarstva i vodoprivrede.

24.04.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 25. aprila 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

24.04.2014.

Saopštenje: Grantovi EU za ruralni razvoj dostupni crnogorskim proizvođačima posredstvom prekograničnog projekta

Poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj apliciraju na poziv za grantove za projekte vrijednosti od 1.000 do 8.000 eura, a koji se odnose na kupovinu opreme u cilju unapređenja i inovacije proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.