Manja slova Veća slova RSSVijesti

30.04.2015.

Reagovanje povodom tvrdnji koordinatora URA za oblast poljoprivrede Milana Markovića u tekstu u DN “Vijesti” - URA traži domaćinski odnos – “Malo 5 miliona poljoprivredi”, objavljenog 30.aprila 2015. godine na

U obraćanju javnosti objavljenom u DN “Vijesti”, URA koordinator za oblast poljoprivrede, gospodin Marković, između ostalog, iznosi tri zapažanja koja želimo da demantujemo.

29.04.2015.

Predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta poljoprivrednicima iz Herceg Novog, Kotora i Tivta

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Herceg Novi, Kotor i Tivat upoznati su juče sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

28.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao koncesionare šuma sa područja opštine Pljevlja

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao koncesionare šuma sa područja opštine Pljevlja

Ministarstvo poljoprivrede ruralnog razvoja nastaviće da zavodi red u oblasti koncesija na šume u državnom vlasništvu i da podržava projekte u oblasti drvoprerade koji donose investicije, nova radna mjesta i izvoz proizvoda od drveta, kazao je ministar prof.dr Petar Ivanović prilikom radne posjete Opštini Pljevlja, gdje je posjetio kompaniju Vektra Jakić i dva manja koncesionara – firme Maradom i Javor International.

28.04.2015.

Javni poziv za nadmetanje za prodaju drveta u dubećem stanju, sanitarna sječa

Na osnovu člana 77 Zakona o šumama (‘’Sl.list CG’’ br.74/10) i člana 9 Uredbe oprodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini (‘’Službeni list CG’’ br.44/10), Plana sanacije šuma degradiranih šumskim požarima u 2012. godini i Zaključka Vlade CG broj 08-518 od 02.04.2015. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje

28.04.2015.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja DN „Vijesti“

Parlament je usvajanjem zakona dodijelio obavezu Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za koju nema utemeljenja u Budžetu za 2015. godinu, a koji je prethodno usvojio isti parlament. Naime, Parlament je prvo usvojio Zakon o budžetu za 2015. pa onda usvojio izmjene zakona kojima su uvećane staračke naknade. Sredstava za isplatu uvećanih staračkih naknada nema u budžetu Ministarstva, jer, ponavljamo, nisu ni bila planirana. Da je namjera predlagača bila iskrena i pravno utemeljena, bilo bi normalno da je u Budžetu za 2015. korigovana stavka koja se odnosi na isplatu staračkih naknada.

27.04.2015.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Pljevlja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 28. aprila, u radnoj posjeti Opštini Pljevlja. Fokus posjete biće razvoj drvoprađivačke industrije i saradnja sa lokalnom samoupravom.

27.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom i grupom privrednika

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom i grupom privrednika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa poslanikom njemačkog Bundestaga Joahimom Fajferom (Joachim Pfeiffer) i predstavnicima privrednog sektora koji borave u Crnoj Gori.

27.04.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici

Saopštenje: Ministar Ivanović posjetio srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, posjetio je danas srednju stručnu školu „Spasoje Raspopović“ u Podgorici, u kojoj se, između ostalih zanimanja, obrazuju kadrovi iz oblasti poljoprivrede: poljoprivredni tehničar, prehrambeni tehničar i pekar. Posjeta je bila prilika da se ukaže na potrebu obrazovanja kadrova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

27.04.2015.

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Budva i Bar upoznati su u petak, 24.aprila, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

23.04.2015.

Najava Mjere podrške predstaviće proizvođačima iz Bara i Budve

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 24. aprila, informativnu radionicu o mjerama podrške sektorima poljoprivrede i ribarstva, za poljoprivredne proizvođače sa područja Budve i Bara.