Manja slova Veća slova RSSVijesti

01.09.2016.

Mugoša protiv Mugoše: Dobrica ili zloća?

Ministar poljoprivrede Budimir Mugoša još jednom je obmanuo crnogorsku javnost. Ovog puta, to je učinio u Bijelom Polju, gdje je učestvovao na tribini posvećenoj restituciji. Iako je pitanje restitucije u djelokrugu rada njegovog opozicionog kolege ministra finansija Raška Konjevića, ne opterećen potrebom da nešto uradi u poljoprivredi, Mugoša je odlučio da popriča sa biračkim tijelom. Odgovarajući na pitanje radnika "Bjelasica Rade" još jednom je pokazao da je cilj njegovog ulaska u Vladu izbornog povjerenja politikanstvo, a ne kontrola zapošljavanja i trošenja budžetskih sredstava.

30.08.2016.

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

Proizvođači proizvoda od mesa sa sjevera Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, boravili su krajem avgusta u višednevnoj studijskoj posjeti u Istri(Hrvatska) i Italiji. Delegacija iz Crne Gore u studijskoj posjeti bila je u okviru projekta pod nazivom ,,Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana” koji u saradnji sa Ministarstvom sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO).

26.08.2016.

Reagovanje na tvrdnje glavne veterinarske inspektorke Mirjane Drašković

Uvijek pred izbore, gospođa Mirjana Drašković koristi priliku da kao samozvani sveznajući stručnjak nekad za hranu, a nekad za bolesti životinja, iznosi nestručne i neutemeljene stavove. Na sličan način gospođa Drašković je tokom 2003. i 2004. uznemiravala javnost zbog bolesti leukoze goveda koju je nazivala leukemijom. Potom je 2007. saopštavala građanima da jedu nebezbjedno brazilsko meso, dozvoljavajući sebi da Brazil nazove zemljom niskih higijenskih standarda i države bez kontrole hrane. O epizodi u kojoj se obrušila na prodavce sira zbog toga što nemaju diplomu da prodaju sir, koju su kasnije prodavci kupovali po 50 eura, nećemo ovom prilikom.

14.08.2016.

Saopštenje o situaciji povodom bolesti kvrgave kože goveda

Nakon što su vakcinisana goveda u zaraženim i ugroženim područjima, nastavljena je intenzivna vakcinacija preostalih goveda na područjima označenim kao slobodna od bolesti kvrgave kože. Do jutros je vakcinisano 92 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

13.08.2016.

Saopstenje Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove o situaciji bolesti kvrgave kože goveda

Skoro sva goveda na područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim od bolesti kvrgave kože su vakcinisana. U toku je vakcinacija i manjeg broja goveda u pojedinim domaćinstvima koja se nalaze u najudaljenijim područjima. Vakcinacija se sprovodi intenzivno na područjima koja su označena kao slobodna, tako da je do sada vakcinisano ukupno 86 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

13.08.2016.

Prekinuta prepiska i priča Portala Antene M o zakopavanju goveda

Objavljujemo prepisku sa Portalom Antena M koji je objavio neprovjerenu informaciju o neadekvatnom zakopavanju zaraženih goveda, na osnovu fotografisanih životinjskih iznutrica u jednom bjelopoljskom selu. Osim komentara glavnog i odgovornog urednika Darka Šukovića povodom objavljenog teksta, objavljujemo odgovor direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković zatim odgovor gospodina Šukovića gospođi Daković u kome proziva i njene saradnike za odnose sa javnošću, kao i Odgovor PR Službe Ministarstva poljoprivrede, koji Antena M nije objavila.

11.08.2016.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M.

Poštovani gospodine Šuković, Razumijemo da cilj opravdava sredstvo. Ali, nijedan cilj ne može biti toliko uzvišen da bi opravdao upotrebu nečasnih sredstava. A koliko su časne Vaše namjere, ostavljamo Vašim uvaženim čitaocima da zaključe. Takođe, razumijemo da se ne valja kačiti sa medijima, jer oružje je kod Vas. Ali, smatramo da časno radimo svoj posao, da dajemo sve od sebe da zaštitimo poljoprivredne proizvođače i da ne želimo da budemo nijemi glineni golubovi koje ćete da gađate Vašim oružjem.

11.08.2016.

Vakcinisano više od 77 odsto populacije goveda u Crnoj Gori

Na teritoriji Crne Gore vakcinisano je više od 77 odsto ukupne populacije goveda. Taj procenat je veći i iznosi oko 99 odsto u područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim.

09.08.2016.

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković oštro je demantovala informacije koje je danas objavio portal Antena M “da se uginula goveda oboljela od kvrgave kože neadekvatno zatrpavaju”.

08.08.2016.

Preporuka za zastitu od muve masline

Izvještaj: Pregled ploda maslina i klopki na prisustvo muve masline – PREPORUKA TRETIRANJE