Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.12.2014.

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima iz Nikšića i Šavnika predstavljen IPARD like

U okviru info kampanje za IPARD like javni poziv za dodjelu sredstava bespovratne podrške, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja posjetili su 9. decembra opštine Nikšič i Šavnik, gdje su značajnom broju zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača predstavili uslove za konkurisanje na IPARD like javni poziv.

09.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Podgorici, Pljevljima i Žabljaku

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 10. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u Podgorici, Pljevljima i Žabljaku.

09.12.2014.

Najava: O Nacrtu zakona o vinu sjutra u Virpazaru, u četvrtak u Podgorici

Prezentacija Nacrta zakona o vinu biće održana sjutra, 10. decembra, u Virpazaru, u hotelu “13.jul”, sa početkom u 15,00h. Nacrt zakona o vinu je na javnoj raspravi od 18. novembra do 12. decembra 2014. godine. U okviru javne rasprave, prezentacija predloženog zakonskog rješenja, prethodno je održana na Cetinju, a naredna će biti organizovana u četvrtak, 11.decembra, u Podgorici, sa početkom u 14,00h(stara zgrada Vlade).

08.12.2014.

Najava: Počinje Info-kampanja za projekat IPARD like

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće sjutra, 09. decembra 2014. godine info-kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva kroz projekat IPARD like.

07.12.2014.

Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD-like projekat

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas u dnevnom listu "Pobjeda" Javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD-like projekat, u kome će poljoprivrednim proizvođačima biti na raspolaganju 4,1 milion eura. IPARD like projekat finansira Evropska unija, a realizovaće ga Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) u saradnji sa Svjetskom bankom.

06.12.2014.

Saopštenje: U Bazaru počeli „Dani vina i maslinovog ulja“

Saopštenje: U Bazaru počeli  „Dani vina i maslinovog ulja“

Proizvođači vina i maslinovog ulja udružili su snage u potrazi za boljim plasmanom na domaćem tržištu, na izložbeno-prodajnoj manifestaciji koja se tokom vikenda održava u podgoričkom Bazaru. Upravo postizanje veće konkuretnosti kroz zajednički nastup, u formi klastera, bio je i cilj organizatora Dana vina i maslinovog ulja -Organizacije UN za industrijski razvoj (UNIDO) i navedenog tržnog centra.

05.12.2014.

Najava: Sjutra u Bazaru „Dani vina i maslinovog ulja“

Manifestacija „Dani vina i maslinovog ulja“ održaće se tokom subote i nedjelje, 06. i 07. decembra, u Tržnom centru „Bazar“ u Podgorici.

04.12.2014.

Najava: Prezentacija Nacrta zakona o vinu sjutra na Cetinju

Na Cetinju će sjutra, 05. decembra, biti organizovana prezentacija Nacrta zakona o vinu, koji je na javnoj raspravi od 18. novembra do 12. decembra 2014. godine. Tiribina će se održati u sali zgrade Opštine Cetinje, sa početkom u 12,00h.

04.12.2014.

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" promoviše se u svim opštinama u Crnoj Gori

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" promoviše se u svim opštinama u Crnoj Gori

U cilju edukacije najmlađe populacije o pčelarstvu, sektoru poljoprivredne proizvodnje koji u Crnoj Gori sve više dobija na značaju, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore realizuju projekat "Pčela i med".

03.12.2014.

Saopštenje: Priznati prvi klonovi crnogorskih autohtonih sorti vinove loze

Usaglašavanjem i harmonizovanjem zakonskih normativa sa zakonodavstvom Evropske unije, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja stvorilo je ambijent koji je motivisao kompaniju „13 jul Plantaže“ AD Podgorica da, kao istraživački centar, radi na klonskoj selekciji i izdvajanju genetičkog materijala povoljne proizvodno-upotrebne vrijednosti.