Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.11.2015.

U Kučima poboljšani uslovi života i zacrtani planovi za dugoročan ruralni razvoj

U Kučima poboljšani uslovi života i zacrtani planovi za dugoročan ruralni razvoj Predstavnici Glavnog grada, Vojske Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, i Fonda za razvoj Kuča, obišli su danas trasu od Kučkih Korita, preko Rikavca, Širokara, Mokre, Brskuta, Stravča i Kržanje. Putovanje kroz živopisni predio Kuča i dijela Bratonožića bila je prilika da se uvjere u rezultate zajedničkog rada na poboljšanju uslova za život stanovnika na ovom području i stvaranje pretpostavki za dalji razvoj, prije svega turizma i poljoprivrede. Trasu su obišli i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović.

11.11.2015.

Ulcinjski maslinari na radionici upućeni u proceduru za zaštitu maslinovog ulja geografskom oznakom

Nakon radionice o proceduri zaštite geografskom oznakom za barske maslinare, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su sličnu i za maslinare sa područja Ulcinja. Tom prilikom upoznali su proizvođače sa tog područja sa propisima i postupkom za zaštitu geografskog porijekla maslinovog ulja koje proizvode. Ciljna grupa, podsjećamo, bili su maslinari koji imaju sertifikat kojim se potvrđuje starost njihovih stabala maslina, a koja je tokom ove godine utvrđena na Univerzitetu u Instambulu.

10.11.2015.

JAVNI POZIV za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake šema kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka i oznaka garantovano tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda)

Predmet ovog Javnog poziva je dostavljanje punuda za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake porijekla, geografske oznake i oznake garantovano tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Crne Gore.

09.11.2015.

Najava: Radionica o zaštiti geografskom oznakom za maslinare iz Ulcinja

Nakon radionice održane u Baru, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće u utorak, 10. novembra, radionicu i za maslinare sa područja Ulcinja.

09.11.2015.

Održan Poododbor za poljoprivredu i ribarstvo

Održan Poododbor za poljoprivredu i ribarstvo

Tokom proteklih godinu dana Crna Gora je ostvarila veoma zapažen napredak u ispunjavanju mjerila za otvaranje pregovaračkih poglavlja u oblasti poljoprivrede, ocijenili su predstavnici EK danas u Briselu na osmom sastanku Pododbora za oblast poljoprivrede i ribarstva.

07.11.2015.

Saopštenje: Uskoro potpisivanja ugovora o vodoprivrednim odnosima Crne Gore i Albanije

Na sastanku državnih komisija Crne Gore i Albanije za vodoprivredne odnose, koji je na nivou predsjednika održan juče u Skadru, definisani su dalji koraci na usaglašavanju i potpisivanju ugovora o vodoprivrednim odnosima dvije zemlje. Ključni zajednički projekat iz oblasti vodoprivrede jeste realizacija hitnih mjera za regulaciju rijeke Bojane predviđenih ranije potpisanim memorandumom o razumijevanju dvije zemlje.

06.11.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede organizovalo radionicu za proizvođače sira

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede organizovalo radionicu za proizvođače sira

Na edukativnoj radionici, koju je u Kolašinu organizovalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, poljoprivredni proizvođači upoznati su sa procedurom zaštite sira registrovanjem geografske oznake. Radionici su prisustvovali proizvođači kolašinskog sira, predstavnici lokalne uprave iproizvođača, kao i NVO organizacije klasterska inicijativa.

06.11.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu Televizije 777

Gostovanje ministra Ivanovića na Jutarnjem programu Televizije 777

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović gostovao je na Jutarnjem programu TV 777.Ministar je tom prilikom razgovarao sa voditeljima o postignutim rezultatima u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i brzom i uspješnom napretku u ispunjavanju obaveza za početak pregovora sa EU u tri poglavlja vezana za oblast poljoprivrede.

06.11.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker. Ministar Ivanović i ambasadorka Štajnaker izrazili su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Njemačke, saradnjom u oblasti poljoprivrede i iskazali spremnost za dalje jačanje i unapređenje saradnje dvije zemlje u ovoj oblasti.

05.11.2015.

Saopštenje: Svečano zatvaranje Twining projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori"

Saopštenje: Svečano zatvaranje Twining projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori"

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je ceremoniju zatvaranja Twinning projekta "Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori". Pomenuti Projekat se počeo implementirati od juna 2013. godine i sastojao se od konzorcijuma triju država – Holandije, Estonije i Litvanije.