Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.02.2015.

Ministar Ivanović gostovao u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ na Radiju Crne Gore

Ministar Ivanović gostovao u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ na Radiju Crne Gore Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović gostovao je u nedjelju 08.februara, u emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi, na Radiju Crne Gore. Povod za gostovanje bio je tek usvojeni Agrobužet za 2015. godinu i pojašnjenje mjera podrške koju će poljoprivrednici imati na raspolaganju ove godine.

06.02.2015.

Nova kampanja za informisanje poljoprivrednih proizvođača o mogućnostima konkurisanja za IPARD like projekat

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od utorka kreću u novu info-kampanju za IPARD like projekat. Obićiće više crnogorskih opština, i razgovarati sa zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima o detaljima apliciranja na poziv i ostvarivanja bespovratne podrške u iznosu od 50 odsto investicija u porodična gazdinstva.

05.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom donošenja Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2015. godinu – AGROBUDŽET i Programa podsticanja projekata u vodoprivredi za 2015. godinu... Video

03.02.2015.

Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Vranj, Glavni grad Podgorica

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini u K.O. Vranj, Glavni grad Podgorica. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje predmetnih nepokretnosti.

31.01.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Pripremljen je Agrobudžet za 2015. godinu, a novine u podršci poljoprivrednim proizvođačima ići će u pravcu mjera koje su tokom prethodne godine dale pozitivne rezultate, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović. Navodeći neke od primjera, Ivanović je posebno istakao veću podršku za proizvodnju sirovog mlijeka većeg kvaliteta, mladim pčelarima početnicima, povrtlarskoj i proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja, a naveo je i neke od novih komponenti podrške u drugim sektorima proizvodnje.

31.01.2015.

Javni poziv Agencije za duvan za učešće na tenderu za izdavanje dozvole za proizvodnju duvanskih proizvoda

Agencija za duvan objavila je danas Javni poziv za prikupljanje ponuda za učešće na javnom tenderu za izdavanje dozvole za obavljanje proizvodnje duvanskih proizvoda.

30.01.2015.

MPRR ukazuje na neke od netačnih teza vezanih za poljoprivrednu politiku, a koje se plasiraju poljoprivrednicima i javnosti

Često se u javnosti mogu čuti ili pročitati teze da država ne štiti dovoljno poljoprivrednog proizvođača ili da je potrebno da se uključi u otkup poljoprivrednih proizvoda. Pri tom se autori ovakvih teza pozivaju na iskustva EU zemalja. Ovom prilikom želimo da ukažemo na neke zablude koje se plasiraju poljoprivrednim proizvođačima i crnogorskoj javnosti.

30.01.2015.

Najava: Redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 31. januara 2015. godine.

29.01.2015.

U Ministarstvu poljoprivrede nastavljaju sa usavršavanjem u oblasti bezbjednosti hrane uz pomoć eksperata EU i SB

U Ministarstvu poljoprivrede nastavljaju sa usavršavanjem u oblasti bezbjednosti hrane uz pomoć eksperata EU i SB

Zaposleni u Ministarstvu poljoprivrede i službama u sastavu tog resora u kontinuitetu se usavršavaju kako bi bili spremniji da odgovore zahtjevima uspostavljanja sistema bezbjednosti hrane po EU standardima. Usvajanje znanja i iskustva iz EU za zaposlene u MPRR važno je ne samo zbog ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog poglavlja 12, već i nastavka edukacije poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori. Za predstavnike Ministarstva, Službe za selekciju stoke i Veterinarske uprave, radionica je danas održana u Podgorici, u okviru Projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS projekta). Predavači su bili ekspert Svjetske banke i član tima koji prati MIDAS projekat Dionisis Panagiotatos i ekspert iz EU Alberto Mancuso.

28.01.2015.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za januar

Isplata staračkih naknada za januar 2015. godine počela je danas.