Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.09.2014.

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ruralni razvoj Darko Konjević u Pljevljima otvorio V Regionalnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ruralni razvoj Darko Konjević u Pljevljima otvorio V Regionalnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Da pčelarstvo u Crnoj Gori sve više dobija na značaju i predstavlja oblast poljoprivrede koja brzo ide u pravcu unapređenja, potvrdila je i peta Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme koja je danas održana u Pljevljima. Izložba, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja, okupila je 51 izlagača iz Crne Gore.

01.09.2014.

Obavještenje o rezultatima Javnog poziva nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 01.08.2014. godine uputilo Javni poziv nevladinim organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti šumarstva i lovstva, da predlože kandidata/kinju, za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu.

01.09.2014.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN „Vijesti“, sa nadnaslovom „Vidaković o prioritetima Vlade“ i naslovom „Reforme ili propadosmo“

Reforme u sektoru poljoprivrede odavno su počele i na žalost gospodina Vidakovića i DN "Vijesti", daju rezultate. Razlog za reagovanje MPRR nije različito promišljanje ili zaključivanje sagovornika koje koriste DN "Vijesti", već konstantno iznošenje neistina u kampanji koju ova novina sprovodi protiv Ministartsva poljoprivrede, kao i nepoštovanje novinarskih standarda i kodeksa.

01.09.2014.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za period januar-jul 2014

U prvih sedam mjeseci 2014. godine, u odnosu na isti period prošle godine, izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda veći je za 54,4% (ili 16,5 miliona EUR), dok je uvoz veći za 3,4% (ili za 8,9 miliona EUR). Značajno je povećano učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnoj spoljno-trgovinskoj razmjeni, a posebno na strani izvoza, gdje u ukupnom izvozu poljoprivredni proizvodi učestvuju sa 26,6%. Povećana je i pokrivenost uvoza izvozom. Naime, u prethodne četiri godine pokrivenost uvoza izvozom bila je ispod 12%, dok je u prvih sedam mjeseci 2014. godine iznosila 17,3% (što znači da je ostvaren rast od 5,7%). Ukupna razmjena poljoprivrednih proizvoda veća je za 8,7% u odnosu na isti period prošle godine. Glavni partneri, kako u uvozu, tako i u izvozu, i dalje su zemlje CEFTA i EU.

29.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Poljoprivredni proizvođači sa područja Opštine Šavnik, uglavnom stočari, raspoloženi su da prošire stočni fond, povećaju proizvodnju i nabave novu mehanizaciju kako bi nastavili efikasnije i ozbiljnije da se bave poljoprivredom i kako bi njihova djeca nastavila da se bave tim poslom. Za to su im, kako su istakli tokom jučerašnjeg sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem prilikom njegove radne posjete Šavniku, potrebna povoljna kreditna sredstva, ali i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

27.08.2014.

Odgovor ministra Ivanovića Redakciji "Dan"-a povodom odgovora objavljenog u tekstu „Hoće da otkupi godišnji tiraž Dana“

"U nedostatku dokaza, prekidate polemiku i iznova nabrajate prethodna podmetanja. Ipak, Zakon je jasan: pravo na posljednji odgovor ne pripada Vama, već meni, jer nisam ja pokrenuo “polemiku”. Ovaj ministar ne ćuti, mada bi ga Vi rado ućutkali. Reći da plasiram “notorne laži” zahtijeva makar malo dokaza. Zato, izvolite Redakcijo - dokažite. Dokažite to što se napisali. A ko kome podmeće “notorne laži” najbolje govore makar dva primjera"

27.08.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 28. avgusta, u radnoj posjeti opštinama Šavnik i Žabljak. Ministar će u Šavniku razgovarati sa predsjednikom Opštine, zatim sa stočarima sa tog područja i obići će izvođače radova na izgradnji vodovoda Gornja Bukovica. Na Žabljaku je planirano otvaranje vodovoda Pitomine i razgovor sa predsjednikom Opštine o razvojnim poljoprivrednim potencijalima.

27.08.2014.

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sajam namještaja koji će se održati u Delta City Centru u Podgorici, od 17. do 21. septembra, predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta, saopšteno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

26.08.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom održavanja Sajma namještaja u Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je Sajma namještaja koji će se održati od 17. do 21. septembra u garaži Delta City centra u Podgorici. Sa ciljem da ukaže na potencijale u oblasti šumarstva i značaj razvoja drvoprerađivačke industrije, predstavnici Sajma i Ministarstva održaće sjutra, 27. avgusta, konferenciju za novinare.

26.08.2014.

Reagovanje ministra Ivanovića na odgovor Redakcije DN "Dan", naslovljen "Saznali iz pouzdanih izvora"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, reagujući na Odgovor redakcije "Dan"-a, u kome se ističe da su "saznali iz pouzdanih izvora" da je kompanija Plantaže plaćala Ministru za grožđe iz privatnog vinograda, ponovo je pozvao taj dnevni list da tvrdnju i dokaže. Ministar je pozvao "Dan" da uvaženim čitaocima razotkrije misteriju: kako je to kompanija "13.jul Plantaže" plaćala grožđe nekom ko ga uopšte ne prodaje?