Manja slova Veća slova RSSVijesti

16.10.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u selu Kuta u nikšićkoj Župi Mještani Kuta, najvećeg sela u MZ Župa neće više imati problema sa vodosnabdijevanjem nakon otvaranja vodovoda čiju su izgradnju sa ukupnom investicijom od oko 40 hiljada eura podržali Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić.

16.10.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede obilježilo 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo je 16. oktobar – Svjetski dan hrane, drugu godinu za redom.„Ovo je dan kada pokušavamo u Ministarstvu poljoprivrede da povežemo one koji imaju i one koji nemaju dovoljno. Danas smo htjeli da pozovemo predstavnike institucija koje objedinjuju sa jedne strane one koji su ostavljeni, one koji su bolesni, one koji su stari i one koje nemaju, i da na taj način simbolično pokažemo kako poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori, koji rade, koji stvaraju, izražavaju spremnost da podijele sa onima koji to nijesu u mogućnosti“ rekao je Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane.

15.10.2014.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede obilježava 16. oktobar – Svjetski dan hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježiće i ove godine 16. oktobar - Svjetski dan hrane, koji se pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu FAO slavi u svijetu, ove godine pod sloganom „Brini o zemlji nahrani svijet“.

15.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 16. oktobra u radnoj posjeti Opštini Nikšić

15.10.2014.

Saopštenje: Predstavnici Evropske komisije obišli gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika

Saopštenje: Predstavnici Evropske komisije obišli gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika

Predstavnici Evropske komisije, Generalnog direktorata za poljoprivredu, proširenje i bezbjednost hrane i potrošače, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obišli su danas gazdinstva crnogorskih poljoprivrednika kao i Kuću meda.

15.10.2014.

Saopštenje: Održana Konferencija „Osiguranje u poljoprivredi“

Saopštenje: Održana Konferencija „Osiguranje u poljoprivredi“

Poljoprivredna proizvodnja danas nezamisliva je bez adekvatnog osiguranja, imajući u vidu sve izraženije klimatske promjene i česte nepredvidive vremenske nepogode, koje evidentno je pogađaju i crnogorsku poljoprivredu. Broj poljoprivrednika u Crnoj Gori koji je iskoristio podršku Ministarstva poljoprivrede u sufinansiranju 50 odsto premija osiguranja, nije na zadovoljavajućem nivou, ali je napravljen pomak – broj zaključenih osiguranja od 2012. Porastao sa 2 na 14 u ovoj godini. Pronalaženje modaliteta koji će bolje zaštiti poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, podići standarde proizvodnje i proširiti tržišni prostor osiguravajućim kućama upravo je bio cilj konferencije koja je danas održana u Podgorici.

14.10.2014.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede, ANO i NBOCG organizuju Konferenciju „osiguranje u Poljoprivredi“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Nacionalni biro osiguravača (NBOCG) i Agencija za nadzor osiguranja (ANO) organizuju sjutra, 15. oktobra, u Podgorici, Konferenciju „Osiguranje u poljoprivredi“.

14.10.2014.

U Podgorici održan sedmi sastanak Pododbora za oblast poljoprivrede i ribarstva

U Podgorici održan sedmi sastanak Pododbora za oblast poljoprivrede i ribarstva

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvorio je danas u Podgorici Sedmi sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo, na kome je predstavljen napredak u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, zatim veterinarske i fitosanitarne politike, kao i ribarstva, koji je Crna Gora postigla od prethodnog sastanka u Briselu, 6. novembra. Delegaciju Evropske komisije, predvodio je zamjenik šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Tomas Hajlajter.

13.10.2014.

Saopštenje: U septembru otkupljeno 2,21 miliona litara mlijeka

Iako su pojedini otkupljivači uveli restrikcije u otkupu mlijeka, u septembru ove godine otkupljeno je 2.213.869 litara mlijeka ili za 17.000 litara više nego u septembru 2013.Ukupan otkup mlijeka u periodu januar-septembar iznosi 18.810.348 litara i za 2,87% je veći u odnosu na januar-septembar 2013 godine.

13.10.2014.

Najava: Sedmi Sastanak Pododbora za oblast poljoprivrede i ribarstva biće održan u Podgorici

Sedmi sastanak Pododbora za oblast Poljoprivrede i ribarstva održaće se u Podgorici 14. oktobra 2014. Sastanak će otvoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i zamjenik šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje EK Tomas Hajlajter.