Manja slova Veća slova RSSVijesti

31.03.2015.

Saopštenje: Na radionici predstavljeni EU propisi u oblasti alkoholnih pića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je edukativnu radionicu na temu alkoholnih pića, s ciljem da predstavnici nadležnih institucija i proizvođači na najbolji način razumiju EU zakonodavstvo u ovoj oblasti. Radionica je značajna posebno zbog toga što je za 2015. godinu planirano donošenje novog Zakona o alkoholnim pićima, u cilju usklađivanja sa EU propisima u ovoj oblasti.

31.03.2015.

Najava: Prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu u Tuzima i Golubovcima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 01. aprila, dvije informativne radionice za poljoprivredne proizvođače sa područja Opštine Podgorica.

30.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje okrugli sto na temu „Bezbjednost hrane“

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sjutra, 31. marta, biće održan okrugli sto na temu “Bezbjednost hrane”, s ciljem da ukaže na značaj ove oblasti u susret Svjetskog dana zdravlja – 7.aprila koji se ove godine obilježava na istu temu.Okrugli sto će se održati u hotelu Ramada, sa početkom u 09,30h, a skup će otvoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović.

30.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik Federalnog instituta za procjenu rizika SR Njemačke(BfR) Andreas Hensel potpisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji dvije institucije u oblasti bezbjednosti hrane. Osnovni ciljevi saradnje su uspostavljanje snažnije mreže procjenjivača rizika, povećanje kvaliteta naučnog procjenjivanja rizika i jačanje stručne osposobljenosti eksperata.

30.03.2015.

Najava: Ministarstvo potpisuje sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane sa njemačkim Institutom za procjenu rizika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i direktor Federalnog instituta za procjenu rizika Njemačke Andreas Hensel potpisaće danas u Podgorici sporazum o saradnji dvije institucije u oblasti bezbjednosti hrane.

30.03.2015.

Saopštenje: Radionica o EU standradima u objektima za hranu održana i u Podgorici

U organizaciji Veterinarske uprave Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana je u Podgorici radionica za subjekte u poslovanju hranom iz centralnih i južnih krajeva Crne Gore o fleksibilnostima u zakonodavstvu o higijeni hrane. Prethodno je edukativna radionica na tu temu održana u Bijelom Polju, za proizvođače sa sjevera Crne Gore.

28.03.2015.

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

U centru Podgorice na Trgu Republike danas su počeli „Dani crnogorske organske hrane“, osmišljeni kao pijaca organskih domaćih proizvoda, koja će potrošačima biti na raspolaganju svake naredne subote.

27.03.2015.

Ministarstvo podržalo maslinare za odlazak na Sajam u Hrvatskoj

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je i ove godine odlazak crnogorskih maslinara na trodnevni Sajam maslinara i uljara „Noćnjak“, koji se održava svake godine u Hrvatskoj, ove godine u Trogiru, u periodu od 26. do 29. marta.

27.03.2015.

Održane Obuke Savjetodavne službe i opštinskih organa o standardima Evropske unije vezanim za upravljanje IPARD mjerama

Održane Obuke Savjetodavne službe i opštinskih organa o standardima Evropske unije vezanim za upravljanje IPARD mjerama

Obuke Savjetodavne službe i opštinskih organa o standardima Evropske unije vezanim za upravljanje IPARD mjerama održane su u Podgorici 24. marta i u Bijelom Polju 26. marta 2015. godine. Eksperti projekta Vaidotas Kiudulas i Petras Mačiulskis iz litvanskog Instituta za procjenu rizika u hrani i veterinarstvu, fokusirali su se na zahtjeve bezbjednosti i higijene hrane, kao i Hasap system.

27.03.2015.

Najava: Sjutra u centru Podgorice počinju „Dani crnogorske organske hrane“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, otvoriće sjutra, 28. marta, u 11,00h na Trgu Republike u Podgorici, pijacu organskih proizvoda, u okviru projekta “Dani crnogorske organske hrane”.