Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.08.2014.

Najava: Radni doručak ministra Ivanovića sa novinarima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović održaće sjutra, 07. avgusta, radni doručak sa predstavnicima medija, tokom kojeg će biti riječi o aktuelnostima u oblasti poljoprivrede.

06.08.2014.

Saopštenje: Ministarstvo poziva zainteresovane da se uključe u javnu raspravu povodom nacrta zakona o bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uradilo je Nacrt zakona o bezbjednosti hrane, koji predstavlja jedan od važnih uslova za otvaranje pregovora u poglavlju XII – Bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika. Ministarstvo je danas, u skladu sa propisima, pozvalo sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu povodom Nacrta zakona, u cilju dobijanja što kvalitetnijeg dokumenta, koji će biti osnov za prenošenje standarda EU u ovoj oblasti i opstanka što većeg broja proizvođača hrane tokom procesa evropskih integracija.

06.08.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o bezbjednosti hrane. Javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, subjektima u poslovanju hranom i hranom za životinje, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o bezbjednosti hrane.

06.08.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja. Javni poziv građanima, , stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, držaocima i vlasnicima životinja, subjektima u poslovanju hranom i hranom za životinje, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima i instutucijama, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja.

05.08.2014.

Saopštenje: Žetva pšenice u opštini Podgorica privodi se kraju

Saopštenje: Žetva pšenice u opštini Podgorica privodi se kraju

Ukupne površine pod žitaricama obuhvaćene proljećnjom sjetvom na području opštine Podgorica veće su za 16,5 odsto u odnosu na uporedne podatke iz 2013. godine, čime je područje glavnog grada po zasijanim površinama dostiglo četvrto mjesto u odnosu na ostale crnogorske opštine. Kada se saberu ratarske (324ha) i povrtlarske kulture (176,4ha), prvi put se preskočila brojka od 500 hektara, i to onih koji su u režimu subvencija.

04.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima banaka o stvaranju uslova za intenzivnije kreditiranje crnogorskih poljoprivrednika

Saopštenje: Ministar Ivanović razgovarao sa predstavnicima banaka o stvaranju uslova za intenzivnije kreditiranje crnogorskih poljoprivrednika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima svih komercijalnih banaka u Crnoj Gori, o poboljšanju uslova za intenzivije kreditiranje crnogorske poljoprivrede tokom procesa pristupanja EU. Namjera Ministarstva poljoprivrede je da se kroz direktnu komunikaciji sa bankama predstave naredni koraci u realizaciji poljoprivredne politike, prilike za investiranja kroz programe IPARD like i IPARD, stvore šanse za agresivnije finansiranje poljoprivrednika i zajednički razmotre prepreke koje onemogućavaju veću finansijsku podršku ovog, za crnogorsku ekonomiju, strateški važnog sektora.

01.08.2014.

Javni poziv NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti šumarstva i lovstva, da predlože kandidata/kinju, za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu.

31.07.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora akvakulture za 2014. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i akvakulture, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora akvakulture za 2014. godinu.

30.07.2014.

Odgovor vlasniku preduzeća „Budim promet“ iz Berana povodom teksta u "Dan"-u, vezano za davanje šuma na koncesiju

Nije istina da je preduzeće "Budim promet", kako u tekstu objavljenom u "Dan"-u tvrdi vlasnik te firme Nikola Čantrić, „nepravedno eliminisano“, niti je istina da je Ministarstvo privilegovalo bilo kojeg ponuđača na tenderu za davanje šuma na korišćenje. Smatramo neozbiljnim obraćanje gospodina Čantrića putem medija, prije konačnosti odluka o dodjeli šuma, odnosno, rješavanja po prigovorima nezadovoljnih stranaka.

30.07.2014.

Odgovor MPRR povodom teksta u „Dan“-u, sa nadnaslovom „U Bijelom Polju završen otkup malina, malinari ljuti na Ministarstvo poljoprivrede“ i naslovom „Tražiće nadoknadu štete“

Ministarstvo poljoprivrede nije, niti će učestvovati u bilo kakvim razgovorima, pregovorima ili dogovorima oko formiranja otkupne cijene. Naš posao nije da otkupljujemo poljoprivredne proizvode, već da stvaramo uslove da proizvođači mogu nesmetano da prodaju svoje proizvode, i to ne na silu, već na osnovu dogovora sa onima koji su zainteresovani da njihove proizvode kupe.