Manja slova Veća slova RSSVijesti

22.10.2014.

Saopštenje povodom informacija o zabrani izvoza mesa na rusko tržište

Saopštenje povodom informacija o zabrani izvoza mesa na rusko tržište Informacije koje su se pojavile u crnogorskoj javnosti o iznenadnoj zabrani izvoza mesa na tržište Rusije i špekulacije o razlozima, nijesu istinite. Ne radi se o eventualnoj preprodaji proizvoda iz EU, već o regularnoj proceduri, rekao je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

22.10.2014.

Ministar Ivanović sa studentima FDES-a o NATO integaciji Crne Gore

Ministar Ivanović sa studentima FDES-a o NATO  integaciji Crne Gore

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović razgovaraće u četvrtak 23. oktobra sa studentima Fakulteta za državne i evropske studije, u okviru javnog dijaloga, na temu „Snagom činjenica i argumenata do stava o članstvu u NATO“...

22.10.2014.

Odgovor MPRR predsjedniku Udruženja ribara Bar povodom tvrdnji iznešenih u tekstu u DN „Dnevne novine“, na naslovom „Treba nam podrška, a ne smiješna ponuda“

U izjavi gospodina Dragoljuba Bajkovića, predsjednika udruženja ribara Bar datoj DN „Dnevne novine“, dominiraju tri teze, na koje Ministarstvo poljoprivrede daje odgovor, u cilju objektivnog informisanja javnosti, a ne zbog različitog gledanja na problem.

20.10.2014.

Veterinarska uprava: Registrovana bolest goveda i ovaca - „plavi jezik“

Sredinom oktobra ove godine, na teritoriji opština Danilovgrad, Podgorica i Cetinje, veterinarska služba Crne Gore registrovala je kod goveda i ovaca pojavu zarazne bolesti „plavi jezik“, koju prenose komarci iz roda Culicoides. Virus bolesti „plavi jezik“ ovog ljeta je dijagnostikovan u brojnim slučajevima u zemljama regiona: Grčka, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Srbija i Albanija i bilo je očekivano da će se pojaviti i na prostorima Crne Gore. Bolest se ne prenosi na ljude.

20.10.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje na javnu raspravu Nacrt strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima i institucijama, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovanoj javnosti) da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.

20.10.2014.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja povodom teksta objavljenog u DN „Pobjeda“, sa nadnaslovom „Koliko zarađuju ministri“ i naslovom „Od 1.000 do 1.300“, objavljenog 20.10.2014. na 2.strani rubrike „U fokusu“.

Nije istina da je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović primio platu za mart mjesec ove godine u iznosu od 1.320,53 eura, kako je to objavila "Pobjeda" u navedenom tekstu. Nisu istiniti ni navedeni iznosi primanja za sekretara Ministarstva i pet pomoćnika ministra.

17.10.2014.

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici

Saopštenje: Novi vodovod u Gornjoj Bukovici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović zajedno sa predsjednikom Opštine Šavnik Mijomirom Vujačićem, pustio je danas u rad vodovod u Gornjoj Bukovici kod Šavnika kojim se kvalitetno rješava snabdijevanje vodom za 12 domaćinstava, školu, ambulantu, poštu i stambeni objekat u ovoj mjesnoj zajednici, sa mogućnošću priključenja još desetak potrošača.

17.10.2014.

Saopštenje: Održana manifestacija - „Dani nara“ u Vladimiru-Ulcinj

Manifestacija „Dani nara“, juče je po treći put organizovana u Vladimiru-Ulcinj. Ova manifestacija, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Biznis Kluba Anamalit i Turističke Organizacije Ulcinj okupila je veliki broj proizvođača nara ali i posjetilaca.

17.10.2014.

Javni poziv za podršku unapređenju profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom B.1.1. jačanje ribarske flote objavljuje Javni poziv za dodijelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta.

16.10.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Šavnik

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 17. oktobra, u radnoj posjeti Opštini Šavnik. Ministar Ivanović će zajedno sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem, u 14,00h otvoriti vodovod Gornja Bukovica.