Manja slova Veća slova RSSVijesti

01.04.2015.

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva razgovarali sa bankarima o mogućnostima da podrže poljoprivrednike u investicijama

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva razgovarali sa bankarima o mogućnostima da podrže poljoprivrednike u investicijama Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja razgovarali su danas sa predstavnicima bankarskog sektora u Crnoj Gori o aktuelnim i budućim projektima podrške poljoprivrednim proizvođačima iz EU fondova, s ciljem da se ukaže na iznos grantova koji će biti na raspolaganju i razmotri mogućnost da banke povoljnim kreditima podrže investicije poljoprivrednika.

01.04.2015.

Saopštenje: Održan 16. sastanak Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med

Saopštenje: Održan 16. sastanak Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med

Crna Gora je kroz reagionalni Adria Med projekat „Naučna saradnja za podršku odgovornog ribarstva u Jadranskom moru“ dobila podršku pripremanju dokumenata koji su nam neophodni za usaglašavanje sa Zajedničkom ribarskom politikom EU, ocijenila je direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo MPRR Danijela Stolica na skupu u Podgorici. Riječ je o 16. sastanku Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med, čiji je domaćin bila Crna Gora.

01.04.2015.

Poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku mladim pčelarima početnicima, za 2015. godinu

Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (SPOCG) objavio je poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2015. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 1.2. program unapređivanja pčelarstva 2.1.11. Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

01.04.2015.

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao godina zemljišta

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao  godina zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore pridružilo se kampanji Međunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) da 2015. godina bude označena kao međunarodna godina zemljišta. Kampanja je posvećena pravilnoj upotrebi zemljišta kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane.

31.03.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN “Dnevne novine” pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”

Porodica Kulinović, majka Nada i sin Vjekoslav, iznijeli su niz neistina i istovremeno niz neargumentovanih optužbi na račun Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u izjavama datim za DN “Dnevne novine”, u tekstu objavljenom 27. marta ove godine, pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”.

31.03.2015.

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

U procesu uspostavljanja efikasnog sistema bezbjednosti hrane u Crnoj Gori, u skladu sa EU standardima, nećemo praviti kompromise, jer je to pitanje ne samo ispunjavanja obaveza iz procesa pristupanja EU, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda, nego i zaštite, očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom otvaranja okruglog stola posvećenog temi „Bezbjednost hrane“.

31.03.2015.

Saopštenje: Na radionici predstavljeni EU propisi u oblasti alkoholnih pića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je edukativnu radionicu na temu alkoholnih pića, s ciljem da predstavnici nadležnih institucija i proizvođači na najbolji način razumiju EU zakonodavstvo u ovoj oblasti. Radionica je značajna posebno zbog toga što je za 2015. godinu planirano donošenje novog Zakona o alkoholnim pićima, u cilju usklađivanja sa EU propisima u ovoj oblasti.

31.03.2015.

Najava: Prezentacija Agrobudžeta za 2015. godinu u Tuzima i Golubovcima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 01. aprila, dvije informativne radionice za poljoprivredne proizvođače sa područja Opštine Podgorica.

30.03.2015.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje okrugli sto na temu „Bezbjednost hrane“

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sjutra, 31. marta, biće održan okrugli sto na temu “Bezbjednost hrane”, s ciljem da ukaže na značaj ove oblasti u susret Svjetskog dana zdravlja – 7.aprila koji se ove godine obilježava na istu temu.Okrugli sto će se održati u hotelu Ramada, sa početkom u 09,30h, a skup će otvoriti ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović.

30.03.2015.

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Saopštenje: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Federalni institut za procjenu rizika Njemačke potpisali sporazum o saradnji

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik Federalnog instituta za procjenu rizika SR Njemačke(BfR) Andreas Hensel potpisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji dvije institucije u oblasti bezbjednosti hrane. Osnovni ciljevi saradnje su uspostavljanje snažnije mreže procjenjivača rizika, povećanje kvaliteta naučnog procjenjivanja rizika i jačanje stručne osposobljenosti eksperata.