Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.03.2015.

Poljoprivredni proizvođači na seminaru upoznati sa procesima prilagođavanja EU standardima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja

Poljoprivredni proizvođači na seminaru upoznati sa procesima prilagođavanja EU standardima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja Crnogorski poljoprivrednici će od članstva naše zemlje u EU imati brojne benefite, a koji procesi i politike označavaju put njihovog razvoja do dostizanja tih benefita mogli su da saznaju na seminaru koji se tokom dva prethodna dana održao u Podgorici. Proizvođači su tom prilikom upoznati sa procesom prilagođavanja EU standardima u oblasti poljoprivrede i koracima koji se preduzimaju na putu od otvaranja do zatvaranja pregovaračkog procesa za poglavlje 11 –Poljoprivreda i ruralni razvoj.

15.03.2015.

Odgovor MPRR Radošu Šućuru na reagovanje objavljeno u Pljevaljskim novinama naslovljeno "Umjesto prazne priče riješimo problem"

U reagovanju Ministartsva poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljenom pod naslovom “Tri promašaja direktora Šućura”, jasno i argumentovano, demantovali smo sve neistine iznijete u probitnom tekstu, a koje se odnose na položaj malih koncesionara u Pljevljima i politiku u sektoru šumarstva. Kako su nam dobro poznati maniri gospodina Šućura, ne iznenađuje nas što se ponovo oglasio.U tekstu “Umjesto prazne priče riješimo problem” na preko polovine strane Pljevaljskih novina, gospodin Šućur umjesto da dokaže svoje tvrdnje, nastavlja sa optužbama, polemiše sa samim sobom, i zamjenom teza nastavlja sa već demantovanim optužbama.

13.03.2015.

Ministar Ivanović otvorio “V Internacionalni salon vina “Monte vino Podgorica 2015”

Ministar Ivanović otvorio “V Internacionalni salon vina “Monte vino Podgorica 2015”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović svečano je danas otvorio V Internacionalni salon vina “Monte Vino Podgorica 2015”, koji organizuje Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore i koji je postao najznačajnija vinska manifestacija u zemlji, prepoznatljiva u regionu i šire.

12.03.2015.

Saopštenje: Otvoren Sajam hrane u Budvi

Saopštenje: Otvoren Sajam hrane u Budvi

Crnogorski proizvođači hrane treba da nastave da rade na poboljšanju kvaliteta svojih proizvoda, sertifikaciji i brendiranju, kako bi postigli konkuretnost na domaćem i inostranim tržištima, posebeno ukoliko žele da osvoje, za sada nedovoljno pokriveno sa domaćim proizvodima, turističko tržište naše zemlje. Ohrabruje da sve veći broj proizvođača i prerađivača razmišlja u tom pravcu i podiže standarde u proizvodnji hrane, kazala je otvarajući 41. Sajam hrane u Budvi generalna direktorka Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica.

12.03.2015.

Najava: Ministar Ivanović otvara V Internacionalni salon vina “Monte vino Podgorica 2015”

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 13. marta, V Internacionalni salon vina “Monte vino Podgorica 2015”, koji organizuje Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore(NUSCG).

11.03.2015.

Najava: Predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja otvoriće sjutra Sajam hrane u Budvi

Sajam hrane u Budvi, 41. po redu, održaće se od 12. do 14. marta, na Jadranskom sajmu. Sajam će otvoriti generalna direktorka Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica, a svečano otvaranje predviđeno je sjutra, 12. marta u 11,00h.

06.03.2015.

Saopštenje: Održana radionica o šemama kvaliteta - oznaka porijekla, geografska oznaka, garantovano tradicionalni specijalitet

Saopštenje: Održana radionica o šemama kvaliteta - oznaka porijekla, geografska oznaka, garantovano tradicionalni specijalitet

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u cilju podsticanja poljoprivrednih proizvođača da poboljšaju kvalitet i konkuretnost svojih proizvoda, nastavlja sa edukacijom na tom planu. U saradnji sa TAIEX programom podrške EK, tokom prethodna dva dana u Podgorici je organizovana edukativna radionica o šemama kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka, garantovano tradicionalni specijalitet). Na radionici je učestvovalo oko 60 učesnika, a osim predstavnika Ministarstva, na temu zaštite proizvoda oznakama govorili su i eksperti iz Francuske i Hrvatske.

05.03.2015.

Intervju ministra Ivanovića za Glas Amerike VoA

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović tokom zvanične posjete Briselu dao je intervju za Glas Amerike (VoA).

05.03.2015.

Posjeta ministra Ivanovića Briselu uspješna i važna za dalji put crnogorske poljoprivrede ka EU

Posjeta ministra Ivanovića Briselu uspješna i važna za dalji put crnogorske poljoprivrede ka EU

Crna Gora je veoma blizu ispunjenju uslova za otvaranje pregovora u poglavljima 11, 12 i 13, koja se odnose na poljoprivredu, bezbjednost hrane i ribarstvo, ocijenili su zvaničnici Evropske komisije u razgovorima sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem, tokom njegove zvanične posjete Briselu. Predstavnici EK otvoreno su pohvalili tim Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na čelu sa ministrom Ivanovićem, za rezultate u procesu ispunjavanja uslova za otvaranje poglavlja, ocjenjujući da su postignuti u vrlo kratkom roku. Iz Brisela su ocjenili da bi, ukoliko se nastavi sličnim tempom, do otvaranja sva tri poglavlja u oblasti poljoprivrede moglo doći do kraja godine.

04.03.2015.

Najava: Radionica za poljoprivrednike o zaštiti proizvoda oznakama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće 05. i 06. marta edukativnu radionicu o šemama kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka, garantovano tradicionalni specijalitet). Edukacija je namijenjena proizvođačima i savjetodavcima u oblasti poljoprivrede, a o šemama kvaliteta na radionici će, osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, govoriti i stručnjaci iz Francuske i Hrvatske.