Manja slova Veća slova RSSVijesti

30.12.2014.

Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja za uvoz preživara iz Srbije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja o ispunjenosti veterinarsko sanitarnih uslova za uvoz preživara namjenjenih držanju odnosno uzgoju sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore.

29.12.2014.

Saopštenje: U preradu na porodičnim gazdinstvima u 2014. godini investirano 235.393,57 eura

Tokom 2014. godine, 34 poljoprivredna proizvođača iskoristili su agrobudžetsku podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za investiranje u preradu na porodičnim gazdinstvima. Proizvođači su uspješno ispunili uslove javnog poziva za mjeru koja se odnosi na jačanje konkuretnosti poljoprivrede i dobili podršku u iznosu od 117.696,76 eura. Obzirom da je riječ o podršci od 50 odsto vrijednosti investicije, ukupno su uložili 235.393,57 eura. Po ovom javnom pozivu pristiglo je ukupno 63 apikacije.

28.12.2014.

Saopštenje: Sjutra počinje rok za predaju zahtjeva za IPARD like podršku

Poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori od sjutra, 29. decembra, mogu predavati zahtjeve za bespovratnu podršku investicijama kroz IPARD like javni poziv, kroz koji će im na raspolaganju biti ukupno 4,1 milion eura podrške.

28.12.2014.

Najava: Ponovo prezentacija projekta IPARD like u Nikšiću

Predstavljanje IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva biće organizovano drugi put u okviru info-kampanje za poljoprivredne proizvođače iz Nikšića. Prezentacija će se održati sjutra, 29. decembra, u opštinskoj sali, sa početkom u 10,00h.

27.12.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Herceg Novog

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Herceg Novog

Na području opštine Herceg Novi postoje potencijali i projekti u oblasti poljoprivrede koji mogu doprinijeti da se poveća proizvodnja, otvore nova radna mjesta i vrati nekadašnja prepoznatljivost ovog područja po proizvodnji cvijeća, agruma, a povrća, jagnjećeg i jarećeg mesa u zaleđu grada. To je potvrdila i današnja radna posjeta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića opštini Herceg Novi.

26.12.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića opštini Herceg Novi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 27. decembra, u radnoj posjeti opštini Herceg Novi. Ministar će tom prilikom obići nekoliko poljoprivrednih gazdinstava sa područja hercegnovske opštine. Poljoprivrednicima će biti predstavljen i IPARD like projekat podrške investicijama u gazdinstva.

26.12.2014.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora UAE Hafsa Al Ulame

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora UAE Hafsa Al Ulame

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsom Al Ulamom. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Al Ulama iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, i iskazali spremnost za unaprjeđenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

24.12.2014.

Saopštenje: U Nikšiću otvoren Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda

Saopštenje: U Nikšiću otvoren Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda

Proizvodi sa područja opštine Nikšić predstavljeni su danas u gradu pod Trebjesom, na Novogodišnjem sajmu lokalnih proizvoda, koji se prvi put organizuje. Dvodnevna manifestacija održava se na inicijativu Opštine Nikšić, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

24.12.2014.

Saopštenje: Prezentaciji IPARD like projekta u Tuzima i Golubovcima prisustvovalo stotinjak proizvođača

Saopštenje: Prezentaciji IPARD like projekta u Tuzima i Golubovcima prisustvovalo stotinjak proizvođača

Tokom prezentacije IPARD like javnog poziva, održane u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci, poljoprivrednike sa tog područja uglavnom su zanimale mogućnosti i uslovi za bespovratnu podršku investicijama u plasteničku proizvodnju i izgradnju objekata u stočarstvu, naročito kozarstvu. S tim u vezi, posebno su ih zanimale mogućnosti da nabave atest za objekat zaštićenog prostora, kao i mogućnost da prevaziđu problem koji imaju na lokalnom nivou sa pribavljanjem građevinske dozvole za gradnju objekata za stoku.

19.12.2014.

Poljoprivredni proizvođači IPARD like projekat vide kao odličnu priliku da unaprijede proizvodnju i povećaju konkuretnost

Poljoprivredni proizvođači IPARD like projekat vide kao odličnu priliku da unaprijede proizvodnju i povećaju konkuretnost

IPARD like javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u porodična poljoprivredna gazdinstva predstavljen je na terenu u skoro svim crnogorskim opštinama, uz izuzetno interesovanje poljoprivrednih proizvođača. Mnogi od njih smatraju da je projekat vrlo povoljna prilika da investiraju u svoja gazdinstva, unaprijede proizvodnju i povećaju konkuretnost, kako bi opstali kao poljoprivrednici u procesu integracija u EU.