Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.02.2016.

Poziv za predavanje zahtjeva za direktna plaćanja po osnovu uzgoja višegodišnjih poljoprivrednih kultura za 2016. godinu

Poziv za predavanje zahtjeva za direktna plaćanja po osnovu uzgoja višegodišnjih poljoprivrednih kultura za 2016. godinu Agrobudžetom za 2016. godinu po prvi put predviđena su godišnja plaćanja za uzgoj višegodišnjih poljoprivrednih kultura: vinove loze, voćnih vrsta, ljekovitog i aromatičnog bilja.

27.02.2016.

Održana javna rasprava povodom izrade Nacrta strategije upravljanja vodama

Održana javna rasprava povodom izrade Nacrta strategije upravljanja vodama

U okviru Javne rasprave, u cilju otvorene diskusije i aktivnog učešća zainteresovanih strana u procesu analize ovog strateškog dokumenta, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 26. februara 2016. godine organizovalo prezentaciju Nacrta strategije. Više od 30 učesnika iz državne i lokalne samouprave, javnih preduzeca, kao i NVO sektora prisustvovalo je ovom događaju.

26.02.2016.

Najava: Uz podršku Ministarstva poljoprivrede u Herceg Novom „Mala fešta od narandže“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u nedjelju, 28. februara, u Herceg Novom će se održati manifestacija „Mala fešta od narandže“. Manifestaciju koja promoviše biljku koja krasi sve hercegnovske bašte organizuje već drugu godinu nevladina organizacija „Ruke“.

26.02.2016.

U Sofiji definisane aktivnosti za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

U Sofiji definisane aktivnosti za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Predstavnici Asocijacije za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede izmedju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope saglasili su na sastanku u Sofiji da je tokom 2016. godine važno potpisati memorandume o saradnji između asocijacije i različitih institucija iz Kine i ovih zemalja. To bi, kako su ocijenili, doprinijelo unapređenju ambijenta za trgovinu poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, uticalo na privlačenje investicija.

26.02.2016.

Poziv za predaju zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i u 2016. godini nastavlja podršku proizvodnji ratarskih kultura i sjemenskog materijala ratarskih kultura, i to u obliku direktnih plaćanja po ha zasijane i/ili zasađene površine.

25.02.2016.

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava poljoprivredne proizvođače da od 1. marta mogu početi sa dostavljanjem zahtjeva i dokumentacije za dobijanje podrške za stočarsku proizvodnju.

25.02.2016.

Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje

Na osnovu Zakona o slatkovodnom ribarstvu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisuje Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje. Predmet oglasa je ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje, u cilju zaštite i unapređenja ribljeg fonda i obavljanja sportsko rekreativnog ribolova, u ribolovnim vodama opština…

23.02.2016.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede u Briselu na sastancima u okviru Upravnog odbora Strategije za Jadransko-jonski region(EUSAIR)

Visoki zvaničnici osam zemalja koje sprovode Strategiju EU za Jadransko-jonski region(EUSAIR) okupiće se na sastanku Upravnog odbora strategije, 24. februara, u Briselu. Diskutovaće se o najboljim načinima dalje saradnje u cilju ekonomskog rasta i društvenog prosperiteta ovog regiona, kroz unapređenje promocije, konkurentnosti i povezivanja.

23.02.2016.

U Sofiji dogovaraju naredne korake za promociju saradnje u poljoprivredi između Kine i evropskih zemalja

Drugi sastanak Konsultativnog odbora Asocijacije za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede izmedju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope počinje sjutra u Sofiji. Crna Gora, odnosno Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, potpisnik je sporazuma o osnivanju, a sastanku će prisustvovati generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Darko Konjević.

23.02.2016.

Reagovanje Ministarstva poljoprivrede povodom teksta u DN Dan “Privilegovani izvoze balvane”

Nije prvi put da “Novo udruženje drvoprerađivača i zaštite životne sredine” iz Berana saopštava neistine, iznosi neargumentovane optužbe i šalje ucjenjivačke zahtjeve prema Upravi za šume i Ministarstvu poljoprivrede. Takvi maniri su nam dobro poznati i još bolje njihova prava pozadina.