Manja slova Veća slova RSSVijesti

24.11.2014.

Ministar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta istakao važnost edukacije i obrazovanja najmlađih u oblasti poljoprivrede

Ministar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta istakao važnost edukacije i obrazovanja najmlađih u oblasti poljoprivrede Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u proteklih godinu dana pokrenulo je više projekata koji se odnose na edukaciju djece, ne samo u dijelu približavanja poljoprivrede najmlađoj populaciji, već i u cilju popularizacije kvalitetne ishrane i zdravih stilova života. O aktivnostima Ministarstva koje su usmjerene ka djeci govorio je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na zasijedanju Dječijeg parlamenta u Skupštini Crne Gore.

21.11.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija realizuju projekat „Pčela i med“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija  realizuju projekat „Pčela i med“

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore krenuli su u realizaciju projekta „Pčela i med“, s ciljem edukacije najmlađe populacije o pčelarstvu, sektoru poljoprivredne proizvodnje koji u Crnoj Gori sve više dobija na značaju. Danas su obišli osnovne škole „Mahmut Lekić“ u Tuzima, i „Milan Vukotić“ u Golubovcima, gdje su sa učenicima četvrtog razreda razgovarali na temu p;elarstva i podijelili drvene table na kojma su djeca odslikavala motive pčela i meda. Planiran je i obilazak drugih škola u svim crnogorskim opštinama.

21.11.2014.

Na Cetinju predstavljen Nacrt programa lovstva 2014-2024 i Nacrt strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program

Nacrt programa razvoja lovstva 2014-2020 na sveobuhvatan način daje uvid u sadašnje stanje lovstva u Crnoj Gori, realno planira gazdovanje, razvoj i unaprjeđivanje ove oblasti u narednom desetogodišnjem periodu. Tako su ga ocijenili većina učesnika javne rasprave koja se održala danas na Cetinju, gdje se diskutovalo istovremeno i o Nacrtu strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024.

21.11.2014.

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Poljoprivredni proizvođači, njih 16, koji se bave uzgojem autohtonih rasa stoke, podržani su od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, sa ukupno 13.282,00 eura, kroz mjeru za održivo gazdovanje prirodnim resursima i mjere za očuvanje autohtonih genetičkih resursa u poljoprivredi.Stočari koji su se prijavili za podršku i ispunili kriterijume su sa teritorije opština Bar, Berane, Podgorica, Plužine, Plav, Ulcinj, Nikšić, Rožaje, Žabljak i Herceg Novi. Ukupno uzgajaju 816 ovaca rasa - zetska žuja, sora, ljaba i pivska pramenka, kao i 72 grla rase - buša.

20.11.2014.

Najava: Na Cetinju javna rasprava o Nacrtu programa lovstva 2014 - 2024 i Nacrtu strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024

U skladu sa Programom javne rasprave, u petak, 21. novembra 2014. godine, u centralnoj sali hotela „Grand“ na Cetinju, sa početkom u 11:00 h, biće organizovana prezentacija Nacrta programa lovstva 2014 - 2024 i Nacrta strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024.

20.11.2014.

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore posjetili su VIII Međunarodni sajam poljoprivrede, uzgoja stoke, prerade i mliječne industrije koji se održava u Adani (Turska), koji se održava od 19. do 23. novembra 2014. godine.

20.11.2014.

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Vlada usvojila Izvještaj o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Prof. dr Petra Ivanovića nakon sjednice Vlada Crne Gore povodom usvajanja Izvještaja o realizaciji međunarodnih projekata u oblasti poljoprivrede u 2014. godini.

19.11.2014.

Ministar Ivanović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Ministar Ivanović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Razvoj opštine Andrijevica, koji se bazira dominantno na sektoru poljoprivrede ide u pravom smjeru, u šta se uvjerio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović prilikom radne posjete opštini. Rješava se pitanje vodosnabdijevanja, povećava kvalitet života stanovnika ruralnih područja i stvaraju šanse za dalji razvoj poljoprivrede. Poljoprivrednici su shvatili da treba udruženo da nastupaju ka Ministarstvu i na tržištu, zainteresovani su za širenje proizvodnje i novu podršku obezbijeđenu kroz IPARD –like program. Otvaraju se nova radna mjesta u sektoru drvne industrije

18.11.2014.

Poziv Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za javnu raspravu o Nacrtu zakona o vinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pripremilo je Nacrt zakona o vinu i upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, opštinama,udruženjima poljoprivrednih proizvođača, zadrugama, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o vinu.

18.11.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića Opštini Andrijevica

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra u radnoj posjeti opštini Andrijevica.