Manja slova Veća slova RSSVijesti

08.12.2017.

Simović u Andrijevici: Sve spremno za početak gradnje Kuće voća i nove fabrike za flaširanje vode

Simović u Andrijevici: Sve spremno za početak gradnje Kuće voća i nove fabrike za flaširanje vode Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović danas je u Andrijevici saopštio da su stvorene pretpostavke za početak gradnje Kuće voća, čime će se doprinijeti daljem razvoju područja Andrijevice i sjevera. Značajan doprinos u tom pravcu daće i nova fabrika za flaširanje vode sa izvorišta „Ledeni izvor“, Sjenožita, za koju je danas potpisan ugovor o koncesiji.

07.12.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u radnoj posjeti opštini Andrijevica

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u petak, 8. decembra, u radnoj posjeti opštini Andrijevica.

07.12.2017.

Isplata staračkih naknada za novembar

Isplata staračkih naknada za novembar 2017. godine počinje u petak, 08. decembar. Iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja isplaćeno 229.182,12 €, kao i razlika u iznosu od 921,15 € što čini ukupan iznos od 230.103,27 € za 3.732 korisnika.

01.12.2017.

Simović: Rezultate u oblasti poljoprivrede postigli smo zajedno - Vlada, poljoprivredni proizvođači i prerađivači i naši međunarodni partneri

Simović: Rezultate u oblasti poljoprivrede postigli smo  zajedno - Vlada, poljoprivredni proizvođači i prerađivači i naši međunarodni partneri

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na današnjoj konferenciji za medije povodom prve godišnjice mandata Vlade kazao je da se u resoru Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja posvećeno radilo na dosljednom sprovođenju smjernica i obaveza iz Ekspozea, Programa rada Vlade i EU agende, ocjenjujući da je Vlada, zajedno sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima i međunarodnim partnerima, postigla rezultate „koji nam daju pravo, svima zajedno, da budemo optimisti i da budemo ambiciozni i u planovima za narednu godinu“.

25.11.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u Starom Baru otvorio 16. Maslinijadu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u Starom Baru otvorio 16. Maslinijadu

Simboličnom akcijom sadnje sadnica masline danas je u Starom Baru obilježen početak ovogodišnje 16. Maslinijade.

24.11.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović otvara 16. Maslinijadu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u subotu, 25. novembra, otvoriće 16. “Maslinijadu” koja se tradicionalno održava u Starom Baru, u organizaciji NVO “Maslinijada”.

21.11.2017.

U Podgorici počela peta konferencija zemalja Drimskog sliva

U Podgorici počela peta konferencija zemalja Drimskog sliva

Predstavnici država sliva Drima danas su se okupili u Podgorici na petoj konferenciji koja se održava u cilju unapređenja dijaloga i stvaranja uslova za rješavanje problema u oblasti vodoprivrede i održivo upravljanje vodnim resursima ovog sliva.

21.11.2017.

Ministarstvo poljoprivrede i Ambasada Italije organizovali radionicu o maslinovom ulju

Ministarstvo poljoprivrede i Ambasada Italije organizovali radionicu o maslinovom ulju

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ambasade Italije u Crnoj Gori na Univerzitetu Donja Gorica održana je radionica na temu Proizvodnja i korišćenje maslinovog ulja.

19.11.2017.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i Ambasada Italije organizuju predavanje i degustaciju maslinovog ulja

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ambasade Italije u Crnoj Gori, u ponedjeljak, 20. novembra, biće održana radionica na temu proizvodnje i korišćenja maslinovog ulja. Radionica će biti održana na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 11,30h.

17.11.2017.

Na Jahorini održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Na Jahorini održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Zemlje Jugoistočne Evrope treba da nastave još intenzivnije da rade na jačanju regionalne saradnje i razmjene iskustava u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja kako bi što uspješnije sprovele reforme ovog sektora u procesu usaglašavanja sa Zajedničkom evropskom poljoprivrednom politikom (ZPP), ocijenjeno je danas na jedanaestom radnom sastanku ministara poljoprivrede JIE, koji se održava na Jahorini, u Bosni i Hercegovini.