Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Bijelom Polju i Petnjici

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Bijelo Polje i Petnjica.

15.12.2014.

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Poljske sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar poljoprivrede Poljske sa saradnicima obišao poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori

Crna Gora ima poljoprivredna gazdinstva i kompanije iz oblasti agroindustrije koje su već u Evropskoj uniji, a iskustvo Poljske u pretpristupnom periodu može biti od koristi da što više crnogorskih proizvođača postanu konkurentniji i spremnije dočekaju ulazak u EU, ocijenio je poljski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Marek Savicki, nakon obilaska nekoliko poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori.

14.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Kolašinu i Mojkovcu

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 15. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Kolašin i Mojkovac.

14.12.2014.

Najava: Ministar Ivanović u OŠ „Maksim Gorki“ sa projektom „Pčela i med“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovaće sjutra, 15. decembra, edukativnom času o pčelarstvu, koji se organizuje u OŠ „Maksim Gorki“, u okviru projekta „Pčela i med“.

13.12.2014.

Saopštenje: Potpisan sporazum o saradnji između Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Potpisan sporazum o saradnji između Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede

Unapređenje saradnje Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede, definisano memorandumom o saradnji koji je danas potpisan u Podgorici, ići će u pravcu povećanja robne razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dvije zemlje, razmjeni iskustava i znanja između državnih, naučnih i obrazovnih institucija, poljoprivrednika i realizaciji konkretnih investicionih projekata.

11.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Danilovgradu i Plužinama

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 12. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Danilovgrad i Plužine.

11.12.2014.

Najava: Delegacija Poljske, na čelu sa ministrom poljoprivrede Marekom Savickim, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Delegacija Poljske, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Marekom Savickim (Marek Sawicki) boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 11. do 13. decembra, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, prof.dr Petra Ivanovića.

10.12.2014.

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima sa područja Glavnog grada predstavljen IPARD like

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima sa područja Glavnog grada predstavljen IPARD like

Poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Podgorica danas su predstavljeni uslovi za konkurisanje na IPARD like Javni poziv dodjele bespovratne podrške. Prezentaciji, organizovanoj u okviru info kampanje za IPARD like, održanoj u staroj zgradi Vlade prisustvovalo je oko 120 proizvođača.

10.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Herceg Novom

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. decembra, u Herceg Novom, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

10.12.2014.

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" predstavljen i u Herceg Novom

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" predstavljen i u Herceg Novom

Projekat „Pčela i med“ koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore realizovan je juče i u Herceg Novom, u školi OŠ „Dašo Pavičić“. Učenici četvrtog razreda ove škole učili su o pčelarstvu, i svoje viđenje te poljoprivredne djelatnosti pretočili u slike na drvenim tablama. Njihovi radovi popunili su brojku od ukupno 745 radova osnovaca, koji će biti izloženi, najbolji nagrađeni, a svi će krasiti košnice crnogorskih pčelara.